Jak film jest tak zły, to musi być kultowy :wink:
16-04-2011, 23:45
|
Gorące wieści, plotki itp.
|
|
No ale jemu się tak wydaje, to jego autorska opinia...
Jak film jest tak zły, to musi być kultowy :wink: 16-04-2011, 23:45
Nawet teraz George często kręci na modelach. :lol:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
17-04-2011, 15:17
Jeśli chodzi o Lucasa, to owszem - w nowych Star Warsach np. drzewa na planecie Wookiech czy cała ta baza w kanionie w ep. II były modelami, zaludnionymi CGI-ludźmi i maszynami.
17-04-2011, 20:18
Przeszło 40 minut temu ogłoszono, że JGL i Marion Cotillard oficjalnie są w obsadzie "The Dark Knight Rises".
http://blogs.indiewire.com/thompsononhollywood/2011/04/19/gordon-levitt_cotillard_confirmed_for_the_dark_knight_rises/ EDIT: "Cotillard zagra pracującą w Wayne Enterprises Mirandę Tate, która będzie pomagać Bruce'owi Wayne'owi wznowić filantropijną działalność w Gotham i kontynuować dzieło ojca dla tego miasta. Gordon-Levitt zagra postać Johna Blake'a, który będzie policjantem pracującym w zespole Komisarza Gordona. Nolan nie ukrywa, że świetnie mu się pracowało z obojgiem aktorów na planie "Incepcji" i że bardzo chciał powtórzyć to doświadczenie." źródło: Stopklatka.pl @Mierzwiak: Zbyt rzadko mam przyjemność, by tutaj przebywać i jakoś umknęło mi, że ładnym zwyczajem jest wrzucanie takiego newsa do tematu o filmie - pierwsza myśl osoby, która nie odbyła tu długiego stażu, to właśnie zamieszczenie tego w tym temacie. Zwłaszcza, że to news o produkcji otoczonej sporym "hajpem". Point taken, zakodowane. @Danus: Patrz wyżej. Wypraszam sobie takie insynuacje. :) 19-04-2011, 20:27
Ignorancja niektórych użytkowników sięga szczytów Everestu, widać, to też w temacie o trailerach i plakatach.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 19-04-2011, 20:49
Spaghetti western od Tarantino
Cieszę się, że prawdopodobnie za niecały rok będzie się można wybrać do kina na nowy film Tarantino, ale dziwi mnie, że Quentin już w tytule odnosi się do kultowego "Django", co przecież kilka lat temu (zresztą z pomocą Tarantino) zrobił Takashi Miike. Ale ufam QT, więc jestem zaciekawiony.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
01-05-2011, 16:56
Nie mam pojęcia co to ten Django i nie mam zamiaru się dowiadywać. Tak samo, jak nie wiem jacy byli oryginalni Inglorious Bastards. Mam nadzieje, że nowy film Quentina nie będzie dużo gorszy od Bękartów, bo o lepszym nie śmiem marzyć.
01-05-2011, 17:28
E tam, znowu banał. Dobry Czarnuch kontra Zły Białas (i to pewnie jeszcze z Południa USA, bo wiadomo, że na Północy to sami zajebiści wyzwoliciele czarnych i właściciele manufaktur z sercem na dłoni). I to ma być nietuzinkowe przedstawienie kwestii rasizmu? Zieeeew. Gdyby Tarantino chciał zaimponować takiemu wymagającemu widzowi jak ja, to musiałby nakręcić coś NAPRAWDĘ niesztampowego. Na przykład historię białego niewolnika w rękach czarnych. O tych sprawach się praktycznie wcale nie mówi, bo wiadomo - poprawność polityczna i inne, ale sami tylko czarnoskórzy piraci z północno-afrykańskiego Wybrzeża Berberyjskiego wzięli w niewolę - w okresie od 1600-1800 roku - co najmniej milion białych Europejczyków. Tym samym liczba przewiezionych przez nich do Północnej Afryki europejskich niewolników była wyższa niż liczba niewolników afrykańskich (nawiasem, wyłapywanych przez swoich ziomków i sprzedawanych białym oraz semitom) przetransportowanych do USA i amerykańskich kolonii, które dały im początek.
Quentin, masz jeszcze szanse przerobić scenariusz na coś niesztampowego i zbulwersować całe pierdolone Cannes :) 01-05-2011, 18:27
Chciałbym tylko przypomnieć, że film jeszcze nie powstał, a scenariusz QT może się znacznie różnić od suchego opisu i póki co nie ma na co psioczyć ;).
02-05-2011, 16:48
Ja tu nie widzę żadnego banału tylko zarys fabuły na dobry film w stylu QT. Jak jeszcze tym białym myśliwym, który będzie ćwiczył byłego wyzwolonego, czarnego Django będzie Ch. Waltz a konkretnie Hans Landa, z opaloną od amerykańskiego słońca facjatą i posfastykową szramą na czole to będzie przepięknie! :wink:
04-05-2011, 10:07
Zarys fabuły w kiepawym stylu QT, czyli 95 min pierdolenia o dupie Maryni, 10 minut wystylizowanej przemocy, 20 minut cytatów z Petroniego, Leone i Corbucciego i wszyscy popuszczą w gacie. I pewnie muzyczkę skomponuje Morricone, żeby w Cannes krytycy nie mieli wątpliwości, że oto mega artystyczne wydarzenie się dzieje.
04-05-2011, 14:49
no, podsumowałeś twórczość Tarantino. Tylko nie wiem co w tym złego skoro daje tyle radochy ;p
04-05-2011, 14:55 Mental napisał(a):Zarys fabuły w kiepawym stylu QT, czyli 95 min pierdolenia o dupie Maryni, 10 minut wystylizowanej przemocy, 20 minut cytatów z Petroniego, Leone i Corbucciego i wszyscy popuszczą w gacie. I pewnie muzyczkę skomponuje Morricone.Przepis na super film :wink: 04-05-2011, 15:33
http://www.filmweb.pl/news/Zdj%C4%99cia+do+nowego+filmu+Spielberga+jesieni%C4%85-73215
No w końcu od czasu Monachium jest szansa na coś porządnego od Spielberga.
koronex1989
05-05-2011, 19:30 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |