Gorące wieści, plotki itp.
Jakuzzi napisał(a):Mental sie skicha:

A żebyś wiedział. Właśnie walnąłem totalną rzadziochę pod siebie :)

Odpowiedz
[Obrazek: 77775-01.jpg]

Odpowiedz
Następny film Coenów będzie musicalem. Świetny news.

http://www.filmweb.pl/news/Bracia+Coen+szykuj%C4%85+musical-74528
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Niedobrze, bo liczyłem na realizację "The Yiddish Policemen Union", które miałoby szansę być kolejnym 'hiciorem' na miarę "No Country...", a tak to jeszcze dłużej trzeba będzie czekać. Z drugiej strony dobrze, że w ogóle coś kręcą :)

Odpowiedz
Dla mnie news jest tragiczny z kilku przynajmniej powodów:

a) nienawidzę musicali;
b) nie lubię Coenów, kręcących filmy inne niz NCFOM;
c) też wyczekiwałem The Yiddish Policemen Union, a tu zonk - jakiś gówniany musical się szykuje :)

Odpowiedz
Musicale są fajne, a musical od Coenów na pewno będzie wyjątkowy :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Hipsterscy geje będą zachwyceni.

Odpowiedz
Jeśli wszystko będzie wyglądało jak w "Bracie, gdzie jesteś?" to nie widzę przeszkód. Ale pewnie wyjdzie drugie "Chicago"...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Tja, Coenowie i "Chicago". Oni zawsze robili filmy po bożemu, standardowo i przewidywalnie.

Odpowiedz
A co takiego było niebożego, niestandardowego i nieprzewidywalnego w "True Grit"? Albo w "Człowieku, którego nie było"? Albo w "Ladykillers"? Ten pierwszy i ostatni fajne są, ale nic ponad to. Środkowy z kolei tak nudny, że jak go widziałem z pół roku temu, tak się dopiero obudziłem.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Oby ten musical był taki niestandardowy jak "Okrucieństwo nie do przyjęcia"! ;)

Odpowiedz
pierwszy i ostatni to rimejki, więc sobie nie poszaleli. Ale to wyjątki.
Nieboże i niestandardowe są chociażby Big Lebowski, NCFOM, Fargo, BAR, Barton Fink, A Serious Man, Miller's Crossing, Blood Simple, O brother..., TMWWT. Można lubić, można nie lubić, ale zarówno pod względem formy, jak i treści (dialogi, narracja, inscenizacja, igranie z gatunkowymi zasadami) Coenowie się wyróżniają, a gdy tworzą coś bezpośrednio od siebie [czyli na bazie własnego scenariusza], to nie może to wyjść przewidywalny klasyk gatunkowy. Chyba, że po prostu zrobią tradycyjny musical prosto z lat 50. - wtedy rozumiem, to będzie w ich stylu, bo kolesie lubię takie zabawy (Intolerable Cruelty).

Odpowiedz
(13-06-2011, 07:31)Hitch napisał(a): (...) Albo w "Człowieku, którego nie było"? (...) tak nudny, że jak go widziałem z pół roku temu, tak się dopiero obudziłem.
Toż to doskonały film jest! 8)

Odpowiedz
Zapowiada się ciekawie, fotki w pytę:
http://www.filmweb.pl/news/FOTO+Scenarzysta+%22300%22+i+%C5%BCo%C5%82nierze+Navy+SEALs+prezentuj%C4%85+%22Act+of+Valor%22-74537
Mam nadzieję, ze wyjdzie coś w stylu BHD:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
"Foki" są teraz na topie, ponownie stają się gwiazdami popkultury, zwłaszcza po tym, jak po raz trzeci w przeciągu 10 lat dorwali Bin Ladena i utopili ciało w oceanie zgodnie z afgańskim zwyczajem :) A od BHD nie będzie lepszy, bo BHD to arcydzieło takie jak "Odyseja" i nigdy nie powstanie nic lepszego w temacie białych chłopców z Arkansas strzelających do biednych czarnych z trzeciego świata :)

Odpowiedz
Właśnie oglądałem sobie wiadomości w reżimowej TV i usłyszałem, że trwają właśnie zdjęcia do kontynuacji... Stawki większej niż życie. Jeśli dobrze zrozumiałem powstać ma film (premiera na początku roku) i serial. Żeby było śmieszniej, w rolach głównych Stanisław Mikulski i Emil Karewicz, a żeby było jeszcze ciekawiej, za kamerą Patryk Vega, a autorem scenariusza jest Władysław Pasikowski <lol>

Aha i film ma się nazywać Stawka większa niż śmierć...

Odpowiedz
hmm, jakieś 5 lat chodzą newsy o powstaniu tego filmu. Ale skoro trwają zdjęcia... widzę, że Vega czekał do ostatniej chwili, bo chciał przebić zramolałego Indianę :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:autorem scenariusza jest Władysław Pasikowski <lol>
Nie znam całego dorobku tego pana(widziałem tylko Psy i Krolla), ale czy on w roli scenarzysty nie jest gwarantem jakieś jakości? Był 20 lat temu? Nigdy nie był i mu wyszło?

Odpowiedz
20 lat temu to tak, ale teraz pracował m.in. przy Katyniu. ;)

Odpowiedz
(21-06-2011, 07:29)Crov napisał(a): 20 lat temu to tak, ale teraz pracował m.in. przy Katyniu. ;)

Ale ponoć tylko podrasowywał dialogi :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości