Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,328
Liczba wątków: 67
Jakuzzi napisał(a):Swoja droga to czy jest w ogole jakis zyjacy rezyser, ktory nie zrobilby z biografii Lutera Kinga pompatycznego i poprawnego politycznie pomnika?
10 lat temu powiedziałbym, że Stone, ale dziś już tego nie powiem, tylko napomknę
20-05-2009, 00:30
Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
Śledzę sobie dziś od jakiegoś czasu na żywo na Twitterze reakcje świeżo po premierze "Basterdsów" w Cannes. /Film zrobił małe podsumowanie, here it is:
http://www.slashfilm.com/2009/05/20/early-twitter-buzz-inglourious-basterds/
Brzmi dobrze. Szczerze? Podoba mi się, że długie i że przegadane, a mało akcji :) Bo to powinno oznaczać więcej fajnego Tarantino, a mniej błyskotek :)
20-05-2009, 11:47
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Tylko czy będzie to gadanie w stylu Pulp Fiction czy może Death Proof?
Nie wierzę że to będzie dobry film.
20-05-2009, 12:31
Nowy
Mierzwiak napisał(a):Nie wierzę że to będzie dobry film.
A ja jestem niemal przekonany, że owszem. Szczerze mówiąc, obawiałem się "Kill Bill vol. 1" w scenerii drugiej wojny światowej. Tego nie chciałem. Mieszankę "KB vol. 2" z "Pulp Fiction" (widziałem komentarze mówiące o scenach napięcia w stylu PF) łyknę z dziką przyjemnością.
20-05-2009, 12:40
Mierzwiak napisał(a):Nie wierzę że to będzie dobry film.
Parafrazując pytanie takiego jednego z tego forum: w ogóle zakładasz, że jakiś film może być dobry? Kurczę, co za jakaś epidemia malkontenctwa i defetyzmu, no jakbym "Smurfy" oglądał... :)
20-05-2009, 12:43
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
To co zobaczyłem musi mi się podobać? A może mam się zamknąć bo jesteś uczulony na jakiekolwiek krytyczne wypowiedzi na każdy_temat? Ilekroć ktoś coś napisze, przylatujesz jak mucha do kupy skomentować sposób w jaki ktoś coś skomentował.
Zlituj się!!! Zaczynasz powoli przekraczać normy zawartości czynnika irytującego w swoich postach.
Obu panom (a także wszystkim innym) proponuję zakończyć dyskusję na temat dyskusji i nie podejmować jej w przyszłosci. Dziękuję.
Negrin napisał(a):Mieszankę "KB vol. 2" z "Pulp Fiction" (widziałem komentarze mówiące o scenach napięcia w stylu PF) łyknę z dziką przyjemnością.
W ostatnim czasie doświadczyłem zbyt wielu przypadków w których trailer zupełnie mnie zmylił, ale oglądając fragmenty IB mam nieustające wrażenie że coś tam nie gra i nie potrafię nawet określić co. Obejrzymy, ocenimy, ale na razie mam wrażenie że to będzie najgorszy film QT. Obym się pomylił, a film okazał się jednak miłą niespodzianką.
20-05-2009, 12:48
Wybacz, ale skoro widzę w Twoich postach coś co mi się nie podoba, to o tym piszę. Taki już jestem, że walę prawdę w oczy, czy to się podoba czy nie - nie bierz tego po prostu do siebie.
A jeśli piszesz nie na temat, moderacja będzie to usuwać. Taka już jest. Czuj się poinformowany. Niniejszy post jest ostatnim dotyczącym tej sprawy.
20-05-2009, 12:52
Nowy
Mierzwiak napisał(a):ale na razie mam wrażenie że to będzie najgorszy film QT.
A ja się na tę chwilę pozwalam omamić entuzjazmowi ;) Zobaczymy, co będzie później.
[ Dodano: Sro Maj 20, 2009 13:07 ]
Tymczasem z zupełnie innych canneńskich ciekawostek, walijski film 45 funtów o zombie z perspektywy zombie:
http://www.google.com/hostednews/ukpress/article/ALeqM5jL6iCd2U7FrqJeWD2G6uzAnaGQiQ
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1183689/British-zombie-movie-cost-just-45-make-set-surprise-hit-Cannes.html
20-05-2009, 13:01
Oliver Stone, czyli reżyser coraz szybciej staczający się w swojej artystycznej degrengoladzie, chce zekranizować "Helter Skelter", czyli książkę o zbrodniach Mansona. Pomysł sam w sobie fajowski, gdyby tylko był to ten Stone z okresu "JFK", a nie "WTC"...
21-05-2009, 08:26
Nowy
Trochę fotek z "The Imaginarium of Doctor Parnassus":
http://www.firstshowing.net/2009/05/21/more-photos-from-gilliams-the-imaginarium-of-doctor-parnassus/
Może z tych kadrów jednoznacznie to nie wynika, ale zapowiada się pełne gilliamowskie rozpasanie :) Zresztą pierwsze komentarze ogólnie podreślają oszałamiającą rzekomo stronę wizualną, choć ze spójnością fabuły ponoć jest gorzej... ale to przecież Gilliam!
22-05-2009, 15:25
(+) (+)
Liczba postów: 1,590
Liczba wątków: 19
Ale jaja, Haneke zdobył Złota Palmę, jest szansa że jeszcze kiedyś obejrzę jakiś jego film:)
Cieszy mnie nagroda dla Antychrysta:)
24-05-2009, 20:27
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Hannibal napisał(a):Ale jaja, Haneke zdobył Złota Palmę, jest szansa że jeszcze kiedyś obejrzę jakiś jego film:)
Ja akurat wyprowadzam z tego wnioski wrecz odwrotne. :)
26-05-2009, 08:28
Zabawna rzecz i wpadka Stopklatki: pisze ona o planowanej nowej wersji bardzo fajnego filmu s-f "Flight of Navigator". A tak opisuje jego treść:
Głównym bohaterem oryginalnego filmu jest 12-letni David Freeman, zwyczajny amerykański nastolatek, który mieszka z rodzicami i młodszym bratem Jeffem. Pewnego wieczoru, idąc po Jeffa do domu sąsiadów, David przewraca się i traci przytomność. Kiedy ją odzyskuje, jest już całkiem ciemno. David biegnie do domu, ale drzwi otwiera mu nieznajoma kobieta. David jest zszokowany. W jego domu mieszkają obcy ludzie. Policjanci, którzy zabierają chłopca na posterunek znajdują jego zdjęcie w rejestrze osób zaginionych. Okazuje się, że rodzice zgłosili jego zniknięcie 8 lat wcześniej...
Tymczasem film tak naprawdę jest o grupce małych dzieciaków budujących statek kosmicznych i lecących w kosmos, tam spotykają obcych na wielkim statku kosmicznym. :)
26-05-2009, 09:57
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Solo napisał(a):Tymczasem film tak naprawdę jest o grupce małych dzieciaków budujących statek kosmicznych i lecących w kosmos, tam spotykają obcych na wielkim statku kosmicznym.
Opisy filmwebu nie różnią się zbytnio od tego ze Stopklatki. Może oglądałeś inny film?
http://www.filmweb.pl/f31566/Lot+Nawigatora,1986/opisy
26-05-2009, 10:54
Aaaa, mój błąd - sorry. Pomyliło mi się z filmem "Explorers".
26-05-2009, 10:55
(+) (+)
Jakuzzi napisał(a):Hannibal napisał(a):Ale jaja, Haneke zdobył Złota Palmę, jest szansa że jeszcze kiedyś obejrzę jakiś jego film:)
Ja akurat wyprowadzam z tego wnioski wrecz odwrotne. :)
Naczytałeś się wątku o Funny Games czy co?:)
Skoro komisja w Cannes go doceniła to postanowiłem dać mu jeszcze jedną szansę:)
26-05-2009, 11:25
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,328
Liczba wątków: 67
artykuł i nieco fot z Book of Eli - zapowiada się smakowicie
27-05-2009, 15:38
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Hannibal napisał(a):Naczytałeś się wątku o Funny Games czy co?:)
Skoro komisja w Cannes go doceniła to postanowiłem dać mu jeszcze jedną szansę:
Nie zrozumiales. Skoro komisja w Cannes cos docenia, to co do zasady nalezy to cos omijac szerokim lukiem. ;)
27-05-2009, 18:31
(+) (+)
Powinienem był jednak wpakować tam jeszcze ze 2 uśmieszki:)
Coby nie offtopować, to to The Book of Eli zapowiada się bardzo fajnie, Washington, Oldman - chętnie ich zobaczę w scenerii postapokaliptycznej, tylko ta rosjanka mi tam nie pasuje, ładna a jakże, ale to nie miejsce dla niej.
27-05-2009, 19:01
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
|