Gorące wieści, plotki itp.
to i ja się dołączam do bractwa. wołanie że TDK zasłużył na nomnicje bo zyskał uznanie tłumu, to jak naleganie na obwołanie Leppera prezydentem, bo też go dużo ludzi popierało ;>
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Weinstein o cięciu Basterdsów:

Those stories are all untrue. There’s no fucking way. Here, read my lips: That is nuts. Please don’t even write that, it’s insanity. There’s not even a question of that. Whatever you’re reading, it’s like some insane blogger… There’s no truth to any of this. He’s not gonna cut. What he’s doing is just reorganizing some scenes. I mean, the guy had six weeks to cut his movie [for Cannes]; most guys take six months. Most guys take a year. When I worked with Martin [Scorsese], we’d do eighteen months in post-production. Quentin Tarantino cuts a movie in six weeks? Come on, there’s shit on that cutting-room floor that’ll blow your brains out. I was telling Quentin the opposite—"You should put that shit back in the movie." There’s scenes with Brad Pitt and the Basterds, and I’m praying he puts that shit back in, ‘cause it’s un-fucking-believably great. Listen—this movie will be between two hours and twenty minutes and two hours and twenty-seven minutes. I don’t think it’s going to be shorter—it’s just a question of rearranging. I know he’s putting footage back into the movie. I know he’s got some cool shit that he didn’t get time to address.

Odpowiedz
Jeśli to kogo interesuje, ruszyła strona z wideo blogiem z planu "Paula", czyli nowego filmu Simona Pegga i Nicka Frosta:

http://www.whatispaul.com/
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Nowy film Simona Pegga i Nicka Frosta? W koncu!
Ale rezyserem nie jest Edgar Wright. :(

O, widze, ze Kirsten Wiig bedzie w tym grala. Fajnie.

Odpowiedz
Edgar Wright pracuje nad "Scott Pilgrim vs. the World". Liczę na dwa fajne filmy zamiast jednego ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
niech będzie, że wklejam to tu - fajna mapka top 250:
http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/zz77e4364e.jpg

why?

i zastanawiające słowa Baya:
Cytat:I’ve been talking to some big actors right now about something that is totally different. A small dark comedy, a true story, with actors just acting, no effects. I’m done with effects movies for now.
:shock:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Co w tym zastanawiającego. Bay ma dość kręcenia wysokobudżetowych produkcji z mnóstwem efektów. W głównej mierze przyczyniła się do tego ogólna krytyka stylu jakim kręci filmy. Nie dziwię się mu, też bym miał dość :wink:
Chce nakręcić coś małego za niższy budżet i ja mu będę gorąco kibicował. Ciekawe co by wyszło z takiego kameralnego Baya.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Kręcić w slo mo/pod słońce/od dołu da się i z małym budżetem, więc co to zmienia? Bay to Bay : )

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Kręcić w slo mo/pod słońce/od dołu
Kurcze jakbym gdzieś już to widział? :razz: :wink:
Myślę, że po tej całej krytyce jego stylu Bay nakręci swój najnowszy film w zupełnie inny sposób- inaczej mówiąc w zupełnie niebayowski sposób.

Odpowiedz
Ja myślę, że wyjdzie mu najwyżej coś w stylu pierwszych Bad Boys :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Raczej coś bardziej kameralnego. Podobno w którymś wywiadzie Bay mówił jakoby jedyną efektowniejszą sceną będzie jak ktoś podpala drugiego człowieka. :razz:

Odpowiedz
Na jednym portalu znalazłem taką wypowiedź Baya: "mój nowy film będzie spokojny i kameralny, mamy tylko jeden pościg i jeden wybuch na całe osiemdziesiąt minut. Budżet też jest niski - 50-60 milionów".

Odpowiedz
Azgaroth napisał(a):Ja myślę, że wyjdzie mu najwyżej coś w stylu pierwszych Bad Boys :)

I bardzo byłoby miło gdyby stworzył coś na takim poziomie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
military napisał(a):spokojny i kameralny, mamy tylko jeden pościg i jeden wybuch na całe osiemdziesiąt minut

spokojny kameralny, a do tego bedzie poscig i wybuch - czy tylko mnie smieszy ta wypowiedz?!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ale przecież będzie tylko jeden pościg i tylko jeden wybuch.

Odpowiedz
Pościg, wybuch, podpalenie.I tylko 50-60 baksów...
Gdyby u nas robili takie "spokojne i kameralne produkcje"...

Odpowiedz
Gdyby robili, co by to niby dało? Odkąd wartość filmu mierzy się w jego budżecie i ilości pościgów/strzelanin?
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
O-JA-PIERDOLĘ :shock:
Cytat:Amerykańscy producenci przyzwyczaili widzów do tego, że inspiracją dla scenariusza filmowego może być wszytko. Studio DreamWorks odnalazło ją właśnie w wyświetlaczu ViewMaster, zabawce z końca lat 30. ubiegłego wieku.

ViewMaster, to proste, wyglądające jak lornetka urządzenie, w którym, po włożeniu do niego kartonowego dysku ze slajdami, oglądać można było "stereoskopowe" zdjęcia w 3D.

Scenariusz filmu inspirowany zabawką napisze dla studia DreamWorks Brad Caleb Kane, a produkcją obrazu mają zająć się Roberto Orci i Alex Kurtzman, którzy napisali razem scenariusze takich przebojów jak obie części “Transformers", a także "Star Trek", który również wyprodukowali. Na razie nie wiadomo jeszcze kiedy mają rozpocząć się prace na planie obrazu.

niedługo zaczną ekranizować kapsle i butelki :neutral:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Megan+Fox+atakuje+w+wywiadach+Michaela+Baya,News,id=52713

:D
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Fox od dawna powtarza, że nie jest wykorzystywana aktorsko, tylko jakoś nie wiem co ona mogłaby pokazać w innych rolach niż ekranowych ozdobników. Dziewuszka ma ambicje jak widać, ale talentu już chyba nie bardzo.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości