Grand Theft Auto (seria)
Może i tak, ale ja tamtych gier nie znam:P A screeny z najnowszej odsłony robią smaka, dodajmy do tego dostępność całego świata od początku, aż chce się kupić:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
A co za różnica? Misje wraz z fabułą i tak będą pewnie stopniowo przenosić się z jednej lokacji do kolejnej, co by zwiedzić całą mapę.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
E tam, najpierw to sobie pojeżdżę po mieście, a potem misje:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Okej, Trevorze :)
--
Laozi

Odpowiedz
[Obrazek: uncle-sam.jpg]

A czy Ty wychwyciłeś wszystkie szczegóły z nowego trailera?

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Ma być odświeżony model dystrybucji broni

Mógłbyś rozwinąć? Będą jakieś hmm... zakazy kupowania np. full auto zaraz na początku rozgrywki?

Odpowiedz
Tylko ta informacja była podana. Że nie każda spluwa będzie dostępna od początku (chyba że zdobyczna) to jest pewne, w każdej części tak było. Raczej tylko kosmetyczne zmiany wprowadzą do tego.
--
Laozi

Odpowiedz
(16-11-2012, 11:37)Crov napisał(a): Danus, ale to, że cały świat jest dostępny nie jest nowością. W Episodes from Liberty City już to było - i w Lost and Damned i w Ballad of Gay Tony.
Każdy znał już miasto z IV więc nie było żadnego logicznego powodu, by znowu odblokowywać kolejne wyspy :)

@Hitch: ja wciąż nie widzę tego OGROMNEGO postępu w grafice, aczkolwiek konkretne rzeczy faktycznie cieszą oko: modele postaci, oświetlenie i woda w basenie wyglądają świetnie.

Odpowiedz
Ogromnego postępu nie ma, ale widzę wyraźną poprawę jeżeli chodzi o twarze. I to chyba był najsłabszy punkt Czwórki, jeżeli chodzi o grafikę.

Odpowiedz
Cytat:e nie każda spluwa będzie dostępna od początku (chyba że zdobyczna) to jest pewne

I tego nie kupuję. Niby czemu nie będę mógł pójść na getto i od jakiegoś murzyna kupić większego guna? Tworzą gigantyczne, hiper realistyczne światy, a zasady dotyczące uzbrojenia jak z czasów pierwszych gierek na CD-romy. Psiarnia ma już na starcie super arsenał.

Odpowiedz
Bo to gra i wszystko musi być zbalansowane cały czas. Ani za trudne, ani za łatwe, ani na początku, ani na końcu.

Poza tym, jestem pewny, że pojawią się też cheaty na broń i tego typu duperele dla niedzielnych graczy. Zachowujesz się jak cipka, która nigdy nie grała w żadne GTA. Wszyscy wiemy, że swego czasu ostro ciorałeś, więc nie udawaj Greka :)
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:You can't play the entire game as one character; sometimes you have to a solo mission as each character to advance the story.

Some missions with all three characters you have to switch between them and then are given the opportunity to choose afterwards.

Dammit!
--
Laozi

Odpowiedz
A co sobie myślałeś, że fabułę w której są trzy główne postaci ukończysz tylko jedną?

---

Z artykułu na IGN: mapa jest 3,5 razy większa od tej z RDR, natomiast 5 razy większa jeśli wziąć pod uwagę obszar podwodny, który możemy eksplorować. Zaczyna mnie przerażać jej wielkość, ale jedno jest pewne: nie będziemy się nudzić.

Kto spróbuje wejść na szczyt podczas pierwszej sesji z grą? :)

[Obrazek: 24112615.jpg]

Odpowiedz
Cytat:myślałeś, że fabułę w której są trzy główne postaci ukończysz tylko jedną?

Tak. Pisali o trzech różnych perspektywach fabuły, że ludki zajmują się swoimi sprawami, kiedy się nimi nie gra, itd. Więc sądziłem, że czekają mnie trzy całkowicie odrębne gry, jeśli tego zechcę tylko. No, ale trudno. Tak czy srak, będzie dobrze :)
--
Laozi

Odpowiedz
Dla tych, którzy nie widzą zmiany w grafice w piątce:

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165,12882395,Nie_da_sie_ukryc__ze_GTA_IV_sie_zestarzalo.html

Odpowiedz
No dobra, teraz widzę aż za dobrze :)

Musimy jednak pamiętać, że IV była pierwszym GTA HD, o czym ostatnio w wywiadzie mówił Hauser. Teraz mają znacznie większe doświadczenie z X360 i PS3 i mogą wycisnąć maks z tego sprzętu.

To co najbardziej cieszy mnie w V, to aż tak otwarty świat. Uwielbiam Liberty City, ale jednak ograniczenie przestrzeni daje o sobie znać, gdzie nie pojedziesz, tam wszędzie teren miejski, mniej lub bardziej, ale zawsze. To, że tutaj będę mógł chadzać po wzgórzach Beverly Hills, albo poszlajać się po pustyni czy połazić po górach napełnia me serce radością :) W ramach pobudzenia ostatnimi materiałami z V pogrywam sobie właśnie w Red Dead Redemption i tak, tego wrażenia przestrzeni i świeżego powietrza właśnie IV brakowało.

Odpowiedz
A wystarczyło posłuchać Hitcha i odpalić sobie na dwie minuty GTA4 :P
--
Laozi

Odpowiedz
Odpalałem :]

Możesz powiedzieć mi głosem lorda Sidiousa: Your arrogance blinds you, Master Mierzwiak. Now you will experience the full power of GTA V. :)

Odpowiedz
Nie mogę, chcę jeszcze w życiu pouprawiać seks :)
--
Laozi

Odpowiedz
[Obrazek: screen6.jpg]

Samo LS wielkością póki co nie powala (porównywalne do LS z SA). Pamiętajmy że akurat W GTA WIELKOŚĆ MA ZNACZENIE.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon