Grand Theft Auto (seria)
Hehe, to pierdziele wszystkie preordery i sklepy wysyłkowe, tylko jadę we wtorek rano do Tesco i kupuje :)

Odpowiedz
O ile jeszcze coś będzie :D

Choć oferta faktycznie kusząca, do Tesco mam 2 przystanki, a do Empiku 11.

Odpowiedz
Kurde, nie planowalem kupowac GTA V, ale TESCO mam zaraz pod domem, wiec moze się bujne. :D Ciekaw jestem czy w mojej okolicy będzie duża kolejka. No i czy dużo kopii będą mieli.

Do grania w zwykłe GTA V nie potrzebuje aktywnego lajwa, co nie?

Odpowiedz
Z tymże chodzi o to większe Tesco, w zwykłych supermarketach multimediów nie mają. A najbliższy taki mam jakieś 20 przystanków od siebie, więc chyba grzecznie poczekam na paczuszkę. :P
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Aaa, no to leje na GTA V poki co. :P

Odpowiedz
Hmmm, tylko że właśnie mi się przypomniało, że do preordera dodają kod DLC na sterowiec. Szkoda mi rezygnować z tego bajeru :(

Odpowiedz
Skoro każdy się chwali jak blisko ma do Tesco, to ja powiem, że mam 16 przystanków. Ale krótkich :)

Mierzwiak, jakby dawali jakąś nową broń to bym brał preordera, a co mi po jakimś sterowcu? Żeby to jeszcze samochód był chociaż, a to sterowiec, którym przelecisz się raz, bo po co więcej?

Odpowiedz
Ja mam auto.

Odpowiedz
(06-09-2013, 18:19)simek napisał(a): Mierzwiak, jakby dawali jakąś nową broń to bym brał preordera, a co mi po jakimś sterowcu? Żeby to jeszcze samochód był chociaż, a to sterowiec, którym przelecisz się raz, bo po co więcej?
No nie wiem, zawsze to dodatkowa atrakcja w grze, co nie?

Zastanowię się. Ostatecznie zamówienia z empiku odbierać nie muszę, po 14 dniach odeślą sobie z powrotem :P

Odpowiedz
Chryste... Kung Fu Rainbow Lazer Force :))) Teraz jestem niemal pewny, że w internecie będzie można znaleźć parodię forum KMF.
http://www.rockstargames.com/V/lsbc/exciting-music-and-entertainment/tv
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz

Odpowiedz
Wszystkie niusy o GTA V i doświadczenie z serią sprawiają, że śmiać mi się chce z politownaiem z ludzi, którzy twierdzili, że Saints Row przebiło GTA już dawno i jeszcze je zdeklasuje finansowo. LOL

Odpowiedz
Po pierwsze, gdyby nie GTA, to nie byłoby Saints Row, więc już chociażby z tego powodu fani tej drugiej serii powinni trzymać się z dala od swoich klawiatur i nie pierdzielić od rzeczy.
Po drugie, przepaść dzieląca te serie, reżyseria, scenariusz, humor, wreszcie to, że GTA jest satyrą wykluczają jakiekolwiek porównania. Co nie przeszkadza mi stwierdzić, że GTA jest cholernie inteligentne, a SR zwyczajnie idiotyczne.

Odpowiedz
Saints Row też jest satyrą. Sęk w tym, ze GTA to dobra satyra, jakiej mało w dzisiejszych czasach. Taka, ktora jest jednoczesnie pełnoprawną gatunku. To inteligentna satyra. Dlatego tak zawsze ceniłem GTA. Aczkolwiek wspominam o tym, bo ostatnio coraz częściej widywałem takie komentarze w sieci.

Odpowiedz
Ja od lat powtarzam, że GTA jest growym ekwiwalentem "South Parku". Obie marki prezentują bardzo podobny rodzaj i poziom humoru, choć dzieła Rockstara są bardziej zakorzenione w rzeczywistości. Przynajmniej w fabularnej części, bo np. zdarzenia z radia z powodzeniem mogłyby się znaleźć w serialu Treya Parkera i Matta Stone'a. Np. reportaż w wiadomościach z "San Andreas" po misji ze spaleniem pola marychy, o tym jak zbakane leśne zwierzęta zaczęły pochłaniać tony czekolady i skupywać badziewiaste dzieła sztuki :) :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Sęk w tym, ze South Park to przede wszystkim satyra, a GTA to nie tylko. Jest bardzo wielowarstwowe i działa na różnych płaszczyznach, co jest fajne. Nie jest super-głeboka, ani wyszukana, ale wystarczająco, by nie czuć się jak debil obcując z nią.

Odpowiedz
(07-09-2013, 18:47)Crov napisał(a): Saints Row też jest satyrą.
Prawdopodobnie nie powinienem się wypowiadać ze względu na to jak krótko grałem w SR3, ale dla mnie to taka satyra, jak z "____ Movie" parodie filmowe.

Odpowiedz
No tak. Ale wciąż. Mnie też nie bawi, ale nie grałem w ogole, tylko to co widzialem mnie nie bawi. Choc nie powiedzialbym, zeby to byl poziom taki jak **** MOVIE.

Powiedzialbym nawet, ze to Saints Row bliżej do South Parku (nie w jakości satyry oczywiscie), bo wydaje się, że cała gra jest nastawiona na humor, a nie na jakąś prawdziwą, poważną (ale nie w sensie: ponurą) grę. Jeżeli myśłimy o serialach to GTA chyba bliżej byłoby do Community czy Simpsonów, które bardziej poważnie traktują fabułę niż South Park. (Tj. przynajmniej takie odnoszę wrażenie. South Parku dobrze nie znam, ale zawsze kojarzył mi się z totalnie odjechanym absurdem, jak wciąż ginący Kenny oraz Szatan jako bohater - w Simpsonach tego nie ma).

Odpowiedz
Nie miałem na myśli poziomu jako takiego, ale brak wyczucia między tym co zabawne, a żenujące. (choć to pierwsze akurat w żadnym "...Movie" nie występuje)

Saints Row wygląda jakby twórcy bawili się przy tym wyśmienicie i zapewne tak było, ale wygląda też jak wór pt. "Wrzuciliśmy tu wszystko co nam przyszło do głowy, nieważne jak było debilne".

Odpowiedz
@hanys

reklama od 0:30 niszczy system :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon