http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści
17-10-2014, 12:13
|
Gry
|
|
Nowy produkt eksportowy przyciągnął uwagę zagranicznych mediów - The worst trailer of the year revels in slaughtering innocents
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 17-10-2014, 12:13
Zapowiada się fajnie.
(Fajny koment: Meanwhile right below the article is a video showing the same author excited at all the choice and the fun ways to shoot, stab, and kill people and animals in Far Cry 4.) Znacie jakąś stronę, na której można śledzić aktualne i planowane obniżki cen na PSN? 17-10-2014, 12:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2014, 12:17 przez military.)
"The trailer is not for the faint-of-heart."
LOL, serio, czy naprawde oni to pisza na powaznie? Czy żaden z piszacych takie rzeczy nie ma zadnego poczucia, ze to ogromna hipokryzja, gdy obok daje się takim tytułom jak GTA V oceny sięgające 9 czy 10/10? 17-10-2014, 12:19 (17-10-2014, 12:15)military napisał(a): Zapowiada się fajnie.ja po prostu sprawdzam serwisy z grami, tam często piszą niusy o tym, że są obniżki. Ostatnio w taki sposób udało mi się kupić Far Cry 3: Blood Dragon za 22,50 17-10-2014, 20:18
Co do gierki "Hatred" - Epic Games podobno zażądał usunięcia swojego logo ze wszystkich materiałów promocyjnych.
Ciekaw jestem, gdzie dokładnie dzieje się akcja. A jeśli w USA, to w jakim stanie. edit ok, toczy się w Nowym Jorku (miasto) - zatem ok :)
17-10-2014, 21:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2014, 21:13 przez Mental.) (17-10-2014, 20:24)Grievous napisał(a): http://lowcygier.pl Fajne, ale niestety nie ma PSN. Konkretnie to poluję na Hotline Miami w ludzkiej cenie. Jakbyście coś wiedzieli, to dajcie znać.:) 17-10-2014, 21:54
Jasne, że jest PSN. po prawej stronie masz "wybierz platformy" zaznaczasz sobie PS3 i już ci wyskakują wszystkie prmocje z tą konsolą związane w tym też te na PSN.
o promocjach można też czytać np na blogu PlayStation http://blog.eu.playstation.com/ HM swoją drogą ostatnio dawali w Plusie. 17-10-2014, 22:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2014, 22:09 przez Turus.)
Swoją droga wojskowy dziś masz kolejną promocję na PSN. Co prawda promocja w USA, ale chyba założenie konta na Stany to żaden problem. Tu link do opisu promocji, na dole artykułu odnośnik do strony jak zakładać konto na USA.
http://www.pssite.com/news-37138-wyprzedaz_gier_z_bohaterskimi_kobietami_w_amerykanskim_ps_store.html 18-10-2014, 11:32
Właśnie zagrywam po raz pierwszy w Diablo 3, w tradycji sprawdzania wszystkiego co wypuszcza Blizzard.
Czy Decard Cain to najbardziej niezamierzenie karykaturalny voice acting w angielskiej grze AAA? I jeszcze Leah. Scenarzyści powinni sprawdzać czy używane przez nich story tropes, pasują do przedstawionego uniwersum. Motyw laski nie dającej wiary w apokaliptyczne przepowiednie jej zwariowanego dziadka i zbywającej je pogardliwym lekceważeniem, miałby jakiś sens, gdyby gra rozgrywała się np. w dziesiejszym Nowym Jorku. Ale gdy mówimy o mrocznym świecie fantasy, w którym inwazja piekielnych mocy miała miejsce trzy razy, i teraz rozgrywa się pod jej własnym nosem, gdzie trupy wychodzą z ziemi na jej oczach, to taka postać wychodzi na sztucznego idiotę.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
25-10-2014, 04:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2014, 04:04 przez Proteus.)
Wyszedł pierwszy epizod Dreamfall Chapters czyli kontynuacji Dreamfall: The Longest Journey czyli kontynuacji The Longest Journey.
No i jest miód. Gra ma w sumie tylko dwa minusy: słąbą optymalizacje i to, ze jest w odcinkach. Gdyby była calość to pewnie siedzialbym dalej i tłukł w to. Normalnie wzruszyłem sie po powrocie do tego swiata. Fabuła dalej jest kochana i magiczna, a poprawiony w stosunku do "Dreamfall" interfejs dziala moim zdaniem idealnie. Do tego mozliwosc eksploracji miasta niczym w KOTOR czy Deus Eksie - po prostu grach z otwartym swiatem - sprawia, ze jeszcze latwiej zanurzyć się w intrygującym cyberpunkowym Stark. Ciekawe czy w kolejnych epizodach podobnie bedzie mozna przemierzac jakies tereny w Arkadii. Tym razem wiekszosc akcji dzieje się w Europolis (czyli zjednoczonej ojropie). Lewactwo z lewej i prawej nas atakuje - marksiści, socjalisci, socjaldemokraci, faszysci. Nie ma wolnościowców niestety :) A korpo jest złe i rządzi wszystkim, a nasza bohaterka pracuje przy kampanii wyborczej socjal-demokratki. Nie wiem tylko czy to smutna postawa twórcy gry, ktory uznaje, ze socjal-demokracja to najlepsze wyjscie (w koncu grę tworzą skandynawowie), czy moze po prostu to tylko kolejny punkt w zarysowywaniu mrocznego, ponurego świata cyberpunkowego, gdzie nie ma żadnej nadzei i tylko mozna sobie wybrac innego pana. ;) (Bo jednak Ojropolis jest opisywane wszedzie jako brudne, nieprzyjemne, biedniejące, ciemiężące, etc.). Konkretnie akcja dzieje się w tzw. dzielnicy Praga (czyli w czeskiej Pradze), a w roku 2220 podróze są bardzo szybkie, i tak na przyklad bohaterowie planuja, ze wieczorem skocza na imprezę do Warszawy. W ogole nawiązań do Polski jest tutaj dużo (wspomina się o polskim weselu, Gdańsku, Poznaniu, Krakowie, terapeuta bohaterki jest Polakiem), a sama gra bardzo fajnie prezentuje multikulti zjednoczonej ojropy. W dialogach pełno międzyjęzykowych wtrąceń - pojawiają się słowa niemieckie, angielskie (w sensie typowo brytolskie, bo cala gra jest po angielsku), czeskie, polskie, włoskie, tureckie. Z polskich padają np. "dupa", "dupek" (te dwa najczęściej), "suka", "kutas", "betonhead" (futurystyczne slangowe okreslenie na kogos tępego, ktore - tak mi sie wydaje - ma polskie korzenie, od 'beton' oczywiscie ;)), "kolo" (w sensie "koleś"), a nawet "ziomal" (sic!). Do tego dochodząc śmietniki gadające po czesku i Chińczycy gaworzący po swojemu. No klimat jest bomba. Nie wiem czy nawet ostatni Deus Ex tak bardzo mi podszedł futurystyczno-cyberpunkowym klimatem. Jezeli chodzi o rozgrywke to przypomina wlasnie troche poruszanie sie z KOTORa czy innych RPGów tego typu, gdzie normalnie kieruje się postacią i klika na rzeczy jak np. w Walking Dead czy Fables. W ogole od Telltale wyraznie zapozyczyli pare motywów i w grze jest dużo dokonywania wyborów. Podbno ma to miec wplyw na rozgrywke i fabule i nawet juz w pierwszym epizodzie wybór innej opcji na poczatku prowadzi do innych zadań w reszcie tego rozdziału. (ja widzialem poki co tylko jedna wersje, ale niedlugo pewnie sprobuje alternatywną). Gra jest słodziutka i mniam mniam. :D Aż chce się sięgnąc po TLJ i Dreamfall ponownie i przeżyć to wszystko po kolei. Nie wiem czy nie poczekam az wyjdzie cale Czapterz i wtedy nie zrobie sobie takiego maratonu, bo to fascynujący, znakomicie zarysowany świat. Jeden z najlepszych w grach i jeden z najciekawszych w popkulturze w ogole. Zwlaszcza w kontekscie tego narzekania amerykanskich feministek na brak fajnych kobiecych bohaterek jest to irytujace, bo ta gra ma absolutnie fantastyczne postaci kobiece (los April Ryan jest tutaj nie do końca jasny - tj. wydaje sie jednoznaczny, ale cos jest wiecej na rzeczy chyba). Kocham kocham kocham. Bardzo ladna recenzja: 31-10-2014, 18:06
Życie w Azeroth musi być cholernie nieprzyjemne. Wygląda na to, że regularnie, co dwa lata, jakieś apokaliptyczne/starożytne/przepowiadane/przebudzone zło powstaje by zniszczyć świat. Każde poważniejsze od poprzedniego.
"The stakes have never been higher....again."
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
12-11-2014, 20:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2014, 20:03 przez Proteus.)
Tesla Effect - słynna seria o detektywie Texie Murphy reaktywowana po 15 latach dzięki Kickstarterowi. Jak ktoś ma możliwość -niech zakupi Humble Bundle. Nostalgia daje radę. Sama gra ma oprawę rodem z 2000 roku co w połączeniu z filmikami FMV(i dialogami) daje fajne połączenie. Taki totalny oldskul w realiach Blade Runnera, noir i comic reliefów.
![]()
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
12-11-2014, 21:10
Wyszedł pierwszy epizod Game of Thrones i jest miodnie. Formuła Telltale jest IDEALNA do tej licencji, jest dużo fajnego politykowania i decyzji, no i na drugim planie miga trochę postaci z serialu dubbingowanych przez oryginalnych aktorów a to zawsze kolejny plus. Wada jest taka że znowu te wybory są cokolwiek iluzoryczne - po przejściu rzuciłem okiem na fora i pozornie kluczowe decyzje nie mają znowu żadnego znaczenia...
Why are you firing wallnuts at me?
05-12-2014, 23:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |