Gry

"Adr1ft", czyli "Gravity: The Game".

Odpowiedz
Pogrywam w Dark Souls. Właśnie "nawiedził" moją kampanię inny gracz, z którym tłukłem się chyba 15 minut - robiąc podchody i ostrożnie próbując wyprowadzić ciosy. Obaj mieliśmy już po ułamku zdrowia, bez regenerujących mikstur; zużyliśmy też wszystkie przedmioty do wykorzystania typu bomby i czary. Ręce się pocą, każdy ruch trzeba wykonywać z ekstremalną ostrożnością, bo stamina nie odnawia się aż tak szybko, a wystarczy jeden cios i koniec... Mam halabardę, więc próbuję sieknąć go z dystansu podwójnym obrotem - może pomyśli, że koniec pierwszego obrotu to koniec ciosu i podejdzie pod ostrze. Już raz się na to nabrał. Biorę zamach... i widzę, że gość przeczekuje, a kiedy ja zbieram siły do kolejnego zamachu, doskakuje do mnie z krótkim mieczem. Jeb - umieram.

Takiej emocjonujacej walki nie odbyłem jeszcze w żadnej grze. Co za gra. Czemu jeszcze w nią nie graliście?!

Odpowiedz
Bardzo dobrze wspominam stare X-Comy, ostatnio sobie ściągnąłem X-Com Terror from the deep PL, pograłem kilka godzin i wyrzuciłem. Rozgrywka ciągnie się w nieskończoność, kiedyś się mało ze strachu nie posrałem jak strzelał do mnie pikselowaty ufok, a teraz nudą zabija mnie samo chodzenie.
Nadal uważam, że X-comy były zajebiste i są, ale pograć już się dzisiaj nie da niestety (przynajmniej w moim przypadku), a szkoda...
Wydali ostatnio grę, która miała być dobrym klonem X-Coma, nazywa się Xenonauts, zagrałem, rozczarowanie, nie polecam.

Gram sobie teraz w Dragon Age - Początek, nie jest nawet w połowie tak dobry jak Baldurs Gate 2, ale i tak się dobrze bawię.

Odpowiedz
widłom

Odpowiedz
(10-12-2014, 23:36)military napisał(a): Pogrywam w Dark Souls

Takiej emocjonujacej walki nie odbyłem jeszcze w żadnej grze. Co za gra. Czemu jeszcze w nią nie graliście?!

Wypraszam sobie ;). Z całą serią Souls spędziłem na minionej generacji więcej czasu, niż z pierdyliardem innych tytułów w ostatnich latach łącznie.

A jak ktoś nie spróbował, to pipa:)

Odpowiedz
a już w marcu

Odpowiedz
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Aktorstwo to teatrzyk dla dzieci - przegięte na maksa, normalnie w Shreku było bardziej realistyczne. A grafika zrobiła się nagle jakaś mało nextgenowa, nie uważacie?

Odpowiedz
Nie uważamy
[Obrazek: lTaaoUJ.jpg]
Youtube okropnie kompresuje filmy
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
E tam, wygląda lepiej niż dwójka, która wygląda mega czadowo. Więcej mi nie trzeba pod kątem grafiki :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
No, ale po prostu zauważam, że gdyby ktoś mi powiedział, że to jest jedna z najlepiej wyglądających gier nowej generacji, to odpowiedziałbym... "naprawdę?". Ta twarz Ciri bodajże to zresztą słaby przykład, bo już na PS2 robiono zajebiste twarze.

[Obrazek: attachment.php?attachmentid=6910&d=1342394393]

Jasne, różnica jest, ale nie wygląda to jak nic znacznie lepszego od tego, co było na poprzedniej generacji. Nie ten skok jakościowy, którego oczekiwałem po szumnych zapowiedziach (zwłaszcza jeśli chodzi o animację i oświetlenie w tym trailerze).

Odpowiedz
(19-12-2014, 19:10)military napisał(a): Aktorstwo to teatrzyk dla dzieci - przegięte na maksa, normalnie w Shreku było bardziej realistyczne.
Bo "śmierć... śmierć" po nich przyszła, więc co się dziwisz. ;) A ja chcialbym zobaczyc to fantasy tylko z ludzmi, którzy potrafia grać, ale w taki sposob, jak takie osiedlowe prostaczki u Smarzowskiego. Gdzie czuc alkohol i biede z kazdego zdania.

Odpowiedz
Ale ta gra zbrzydła, nie robi w tym momencie na mnie żadnego wrażenie. Widzę, że w tej generacji twórcy ukochali w sobie downgrade. Najpierw Watch_Dogs, który był o wiele brzydszy niż na pierwszych gameplayach, potem Unity a teraz i widzę i dotknie to Wiedźmina.

Odpowiedz
Gram w Dark Souls sprzed 3 lat i powoduje opad szczęki większy niż jakikolwiek moment ze zwiastuna W3. Ta gra wygląda i jest animowana tak, że klękajcie narody. Gify w spoilerze.

Odpowiedz
Jak tak zakochałeś się w DS chyba będziesz musiał zaopatrzyć się w marcu w BloodBorne, czyli nowej grze od From Software. Miyazaki oczywiście zajmował się grą, bo przy DS2 podobno nie maczał palców zajmując się od razu po DS1 BloodBornem

Odpowiedz
Euro truck Simulator 2 -idealna gra do połączenia ze Spotify :) Wsiadasz, wybierasz zlecenie, jedziesz i relaksujesz się :) Plus dla autorów za to, że umieścili odnośniki do wszystkich najpopularniejszych stacji radiowych w Europie. Dzięki temu klimaciarsko giera wymiata.

[Obrazek: screen001.jpg?1403792807]

[Obrazek: GuTNu.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
a nie lepiej zrobic prawko na tira i dorabiac weekendami? Tez relaks, a jeszcze placa :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie dziękuję :) Aha, uprzedzając pytanie - dziewczyn w grze nie ma.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Mój chrześniak kocha tę grę a ja kocham wydawać pieniądze na DLC do tej gry dla mojego chrześniaka:

[Obrazek: 6hsB6d2.png]

W sumie nie wiem, czy pękać z dumy, czy się wstydzić, ale ostatnio nawet TotalBiscuit pochwalił, więc chyba siary nie ma ;-)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
(20-12-2014, 19:12)Turus napisał(a): Jak tak zakochałeś się w DS chyba będziesz musiał zaopatrzyć się w marcu w BloodBorne, czyli nowej grze od From Software. Miyazaki oczywiście zajmował się grą, bo przy DS2 podobno nie maczał palców zajmując się od razu po DS1 BloodBornem

TEN Miyazaki? Czy jakiś inny?:) Po DS mam zamiar obczaić Demon's Souls, DS2 chyba sobie daruję.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości