Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
28-04-2009, 13:05
|
Gry
|
|
Jak lubisz mieszane FPSy z dość (jak na strzelanki) otwartą strukturą i cudnym klimatem to targaj się na Bioshocka.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 28-04-2009, 13:05
Raczej nie, demko jeżeli chodzi o klimat jest reprezentatywne dla całej gry.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 28-04-2009, 13:10
Dramat, nie ma co grać. Crytek kombinuje coś z konsolami, a wszystkie potencjalnie dobre tytuły dopiero są w fazie produkcji. Chyba targnę się na F.E.A.R. 2, choć pewnie znowu trzeba będzie się po tych biurach nałazić.
28-04-2009, 13:12
Aaaa, graleś w Far Cry 2? Ja co prawda gierki nigdy w rękach nie miałem, ale termin 'fajna i ładna strzelanka' zdaje się do niej pasować jak ulał.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 28-04-2009, 13:13 Glut napisał(a):Aaaa, graleś w Far Cry 2? Mimo uwielbienia pierwszej części - nie. Zbyt wiele było recenzji podkreślających nudę rozgrywki. Jakoś nie mogłem się do tej gry przekonać, szczególnie gdy słyszę, ile tam trzeba się nałazić/najeździć, żeby ubić paru czarnuchów. Wolę gry nieco bardziej sprecyzowane fabularnie. 28-04-2009, 13:17
Ja pograłem trochę w FC2, przy czym na Xboksie. Niby nie miałem specjalnych zastrzeżeń, ale na tyle mnie nie porwała, że po jakichś 2-3 godzinach gry wymieniłem na Gears of War 2. Potencjalnie brzmi dobrze: takie afrykańskie GTA w wersji FPS. Tylko że w porównaniu z tradycyjniejszymi grami sandboksowymi jakieś takie nijakie. No i oczywiście gra operuje niemalże jednobarwną paletą, co jest mocno irytujące, szczeólnie kiedy za cholerę nie widać przeciwników ;) Natomiast faktycznie jest dość ładna, a jeśli kogoś nie ciągnie do klimatu, to pewnie może go zainteresować.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
28-04-2009, 13:20
Trochę tak z boku: nie wiem czy ktoś tu grał w Dead Space - fenomenalnego survivala w kosmicznych klimatach. Zachwalam go ja, niezłomny wróg wszelkich strzelanin, które nie są FPSami. Z braku laku (i drugiej części gry, ponoć robionej) czekam na niezwykle udany (podobno) Resident Evil 5, dający zdaje się podobny poziom zabawy.
A tak poza tym, to w ogóle nie ma w co grać i jest do bani. 28-04-2009, 13:25
A tak na marginesie, gameplay Bioshock 2:
Wciąż nie jestem przekonany ideowo do grania Big Daddym (nawet takim inteligentniejszym), ale zobaczymy, jak to będzie. Możliwość jednoczesnego korzystania z broni i plazmidów? Hm, chyba fajnie... Możliwość łączenia plazmidów? Też fajnie, choć znając życie i tak jak zwykle będziemy korzystac z jednej wypróbowanej metody :)
28-04-2009, 14:06
Solo - FEAR 2 jest całkiem sympatyczny -mimo iż krótki, do bólu liniowy i przeładowany roznymi sekwencjami, przez co staje sie momentami podobny do CoD 4 -całe szczescie ze uniknieto tu monotonii z poprzednich czesci, praktycznie przez cały czas cos sie dzieje i po prostu wciąga.
Jesli zaś szukasz czegos z intensywniejszym klimatem to rzeczywiscie bierz Bioshocka, albo rosyjską grę Cryostasis: The Sleep Of Reason o ktorej kiedys zalozylem tutaj temat, poszukaj. Mimo kilku niedoróbek gra zabija klimatem, w skrócie -horror na pokładzie lodołamacza uwiezionego na antarktydzie czy gdzies tam. Polecam
You Are What You Watch
28-04-2009, 22:26 KrzychuS napisał(a):Jesli zaś szukasz czegos z intensywniejszym klimatem to rzeczywiscie bierz Bioshocka, albo rosyjską grę Cryostasis: The Sleep Of Reason o ktorej kiedys zalozylem tutaj temat, poszukaj. Mimo kilku niedoróbek gra zabija klimatem, w skrócie -horror na pokładzie lodołamacza uwiezionego na antarktydzie czy gdzies tam. Polecam No dobra, biorę tego Bioshocka. Miliony much nie moga się mylić. :) I powiadasz: Cryostasis? Na CD-Action róże opinie były, i nie tylko tam... 28-04-2009, 22:27
Nie czytałem zadnej recenzji Cryostasis, zagrałem w ta gre z marszu, byłem po prostu zaciekawiony klimatem -od czasu "The Thing" mam słabosc do sniegu i mrozu :wink: podobało mi się i to bardzo, zreszta przeczytaj co napisałem w temacie o niej
Ewentualnie zawsze od biedy pozostaje Cold Fear, który nieco przypomina stylem gry Dead Space...
You Are What You Watch
28-04-2009, 22:33
foto zdążyło już chyba cały internet obiec :cool:
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 29-04-2009, 00:42
A biegło szybko, bo po dwóch dniach zatoczyło koło i przybiegło do mnie od kolegi z Holandii ;)
29-04-2009, 01:22
http://www.gry-online.pl/S014.asp?ID=384 -> trochę wydłużony gameplay Mafii II. Właściwie mam jedno zastrzeżenie - ten Vito wydaje się być trochę bezpłciowy. Nie wiem, czy twórcom uda się stworzyć postać tak dobrą jak bohater jedynki.
30-04-2009, 10:57
Dlaczego szkoda? Na PC już jest. :) Mam nadzieję, że w drugim Wiedźminie zmienią system walki na ten, który miał być na konsoli - może wtedy pogram więcej.
30-04-2009, 11:45 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |