30-04-2009, 15:02
|
Gry
|
|
Właśnie znalazłem też wiadomość na gram.pl . Trochę szkoda, ale i tak wolałbym, żeby się skupili już na dwójce, więc może nawet lepiej...
W takim razie trzeba przerzucić oczekiwania. Teraz moja lista wyczekiwanych gier, które kupuję w ciemno, wygląda tak:
1. Aliens: Colonial Marines 2. AVP3 3. Call of Juarez: Więzy krwi 4. Dead Rising 2 5. Lost Planet 2 6. Dead Island 7. Dead Space 2 8. Assassin's Creed na PSP (jeśli będzie taki, jaki mam nadzieję że będzie) Jeśli Wiedźmak 2 będzie na konsolach, to i on powinien się tam znaleźć. Jeśli chodzi o całą resztę planów wydawniczych, moim zdaniem można je olać sikiem prostym. 30-04-2009, 20:22
Dodałbym na miejsce 1,5 Maxa Payne'a 3 oraz Mafię 2 i mógłbym się zgodzić. Jeśli chodzi o Maxa 3 to nie było drugiej takiej pozycji wobec której miałbym takie oczekiwania.
30-04-2009, 20:39
Mnie właściwie obchodzą 3 gry:
Mafia II Max Payne 3 Alpha Protocol Reszta może w ogóle się nie ukazywać :) 01-05-2009, 08:59
Jeśli w Mafii 2 znów będzie limit prędkości i mandaty za byle gówienko, i powolne jeżdżenie przez całe miasto, to sobie tę grę daruję.
01-05-2009, 09:32
Trochę się wyłamię:
ArmA II Operation Flashpoint: Dragon Rising Oprócz tego Mafia II i nowy Splinter Cell.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-05-2009, 09:42
Alan Wake
Bioshock 2 i... Wiedźmin, bo nadal trzymam kciuki za szybką reanimację projektu. 01-05-2009, 12:01
No to ja też. :)
Czekam przede wszystkim na nową część Hitmana, a tak poza tym: ArmA 2 Operation Flashpoint 2 Mafia 2 (oby był limit prędkości i mandaty za stłuczki!) Splinter Cell: Conviction Risen Deus Ex 3 Thief 4 Dragon Age: Origins (choć setting fantasy mnie odrzuca) Arcania: A Gothic Tale Fallout: New Vegas Alpa Protocol Red Dead Redemption CoD: Modern Warfare 2 Dreamfall 2 (a co za tym idzie także The Longest Journey 2, ale to nawet jeszcze nie jest planowane) White Gold: War in Paradise i pewnie o czymś zapomniałem. :) Mogę czekać też na Wiedźmina 2, jak będzie miał zręcznościowy system walki i więcej elementów RPG (np jakaś większa interakcja w dialogach przydałaby się). 01-05-2009, 13:42
AAA to najlepszy News jaki ostatni przeczytałem. Wyjdzie chyba do końca roku trzecia część stalkera pod nazwą STALKER: Call Of Prypyat. Coś pięknego. A newsy dotyczące samej gry są jeszcze fajniejsze. Gra ma być kontynuacją Shadow Of Charnobyl.
Garść podstawowych newsów: Nowa fabuła w telegraficznym skrócie: rzecz dzieje się po wydarzeniach przedstawionych w Cieniu Czarnobyla. Po znalezieniu drogi do centrum Zony rząd planuje zakrojoną na szeroką skalę akcję militarną, mająca zaprowadzić porządek w bezpośrednich okolicach elektrowni. Pierwsze etap akcji - zwiad lotniczy kończy się jednak druzgocącą porażką - powraca jedynie kilka maszyn. W celu zbadania przyczyn tej porażki do centrum Zony zostaje wysłany agent specjalny - w tej roli gracz. ⢠Fotorealistyczne odwzorowana Zona - Miasto Prypeć, stacja kolejowa Yanov, fabryka Jupiter, willa Kopachi i inne. wszystkie miejscówki odtworzone z ich realistycznych odpowiedników. ⢠Nowa historia, wiele unikatowych postaci. ⢠Rozbudowany system zadań pobocznych. ⢠Nowe mutanty: Chimera oraz Burer, nowe zachowania i zdolności dla wszystkich mutantów. ⢠Nowy system A-Life, stworzony przy użyciu najpopularniejszych elementów z wcześniejszych dwóch gier z serii. ⢠Emisje znacząco wpływają na świat Zony. ⢠Funkcja spania dodana do gry. ⢠Nowy interfejs gracza. ⢠Możliwość kontynuowania gry po jej ukończeniu, czyli tryb 'freeplay'. ⢠Gra tworzona jest na silniku X-Ray Engine 1.6. W Rosyjskim miesięczniku Gameworld Navigator na Maj 09' otrzymujemy kolejne świeże informacje na temat Call of Pripyat, oraz potwierdzenie tych wcześniejszych. Newsy z wywiadu z menadżerem projektu Ruslanem Dibenko: ⢠Nie będzie żadnych zmian i ulepszeń w multiplayerze, twórcy gry chcą skupić się jak najbardziej na trybie singleplayer. ⢠Freeplay mode po ukończeniu głównego wątku gry, dla tych którzy chcą spokojnie pozwiedzać Zonę, poznać jej sekrety oraz wykonać wszystkie zadania poboczne. ⢠Developerzy zgodzili się z opinią że wiele rzeczy w Clear Sky było po prostu niedopracowanych, zabugowanych. Tym razem aby temu zapobiec, developerzy skupili się bardziej na spójności całej fabuły, przy konsultacji z pisarzami itd. Ilość akcji będzie zredukowana aby nadać grze lepszej atmosfery, wyludnienia, samotności - Ze spustoszałą Zoną, gdzie czyhają na nas ukryte niebezpieczeństwa. ⢠Frakcje nie będą teraz takie monotonne oraz waleczne jak we wcześniejszych częściach. Będą to po prostu grupy z podobnymi zasadami, a nie zawzięci fanatycy nienawidzący siebie. Ich liderzy będą bardziej inteligentni i zaradni, aby większość sporów rozwiązać pokojowo, bez użycia broni. ⢠AI mutantów zmienione będzie całkowicie. Mają one teraz zachowywać się bardziej naturalnie i interesująco. Nie będą myśleć już tylko o szukaniu i atakowaniu jak największej liczby stalkerów. Spotykane będą zarówno drapieżniki jak i roślinożercy, rządzące się swoimi prawami oraz rywalizujące między sobą. ⢠W grze spotkamy o wiele mniej stalkerów niż w Czystym Niebie, a nawet w Cieniu Czarnobyla. Ma to pokazać że są oni tylko gośćmi w tym niebezpiecznym i zabójczym środowisku. ⢠Gra podążać będzie prawdziwym zakończeniem (ShoC), gdzie Strielok odmawia Świadomości-Z. Jak wiemy zakończenie pokazywało piękne miejsce, z zielenią, dziką przyrodą... Całe to zdarzenie spotkało tylko Strieloka, i będzie to tajemnica co tak na prawdę się z nim stało. ⢠W grze nie ujrzymy żadnej ze starych lokacji. ⢠Potwierdzone zostało też to, że w grze znajdziemy około 70 unikatowych pobocznych zadań.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 08-05-2009, 23:17
Ha, ale Zonk. Tyle lat produkcji DNF, a gra sie nie ukaze, bo 3D Realms przestalo istniec. Garsc screenow z gry na pozegnanie:
http://kotaku.com/5245883/duke-nukem-forever-screen-shots-artwork-rise-from-3d-realms-grave
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 09-05-2009, 16:32 Hitch napisał(a):Tyle lat produkcji DNF, a gra sie nie ukaze, bo 3D Realms przestalo istniec. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wierzyłeś w produkcję tej gry? 09-05-2009, 16:35
Oczywiscie, ze wierzylem. A teaser wypuszczony rok temu tylko potiwerdzal, ze gra jest na jakims etapie produkcji. Poza tym na forum 3DRealms mozna bylo sobie pogadac z tworcami i poogladac skriny z roboczym folderem gry itp.
Ale teraz to i tak be zznaczenia, wiec... who gives a fuck anyway :)
-- Laozi 09-05-2009, 16:40
Cóż - naiwność godna pozazdroszczenia.
Raczej oczywiste było, że gra nie była produkowana, skoro przez kilkanaście lat nie pokazano nawet kilku konkrentych screenów z gry, ani jednego filmu z rozgrywki. Multimedia DNF to były stałe i te same materiały, na których niewiele było widać. O czym tu mówić... 09-05-2009, 16:44
Blablablabla...:)
Jebac. Wazne, ze nadchodzi Max Payne 3. Oby tylko nie przesadzili ze schizwymi wstawkami. W pierwszej czesci bylo ich za duzo, a momentami byly smieszne. Dwojka byla idealnie wywazona pod tym wzgledem, jak i pod kazdym innym, bedac jedna z najlepszych gier w historii.
-- Laozi 09-05-2009, 16:49
Prawie pod każdym względem - 2 była zdecydowanie za krótka.
Ale prawda, Max Payne 3 jedną z najbardziej oczekiwanych przeze mnie gier, i też liczę na bardzo małą ilość schizowych wstawek. 09-05-2009, 16:54
Tez mi sie na poczatku zdawala za krotka, ale po kilkunastu przejsciach uznalem, ze dlugosc jest idealna. Tak jak bys ogladal film. Jedynka byla sztucznie przedluzana i co z tego wyszlo? 1000 ludzi do zabicia i kretynskie scenerie, jak tajne rzadowe laboratoria. W dwojce kazdy level logicznie wynika z poprzedniego i konczy sie tam gdzie powinien. Moze sie zdawac za krotka, ale hej to nie GTA. W MP2 historia dzieje sie w ciagu dwoch nocy.
-- Laozi 09-05-2009, 17:05
Osz cholera.. Hitch, ja się z Tobą zgadzam : )
Masz rację, ale za którymś przejściem to można w jeden dzień bez problemu MP2 przejść - co nie zmienia faktu że jest jedną z moich ulubionych gier pod względem grywalności, klimatu. Po prostu chciałbym więcej od tej gry, bo trudno znaleźć mod z prawdziwego zdarzenia, no ale cóż - trzeba czekać na premierę 3. 09-05-2009, 17:10
A ja od MP2 nie wymagam wiecej, bo zostalem w pelni usatysfakcjonowany. Glownie dzieki wspanialemu scenariuszowi, szczytowowemu osiagnieciu w dolowaniu widza kina akcji, tak przyzwyczajonego do tego, ze bohaterowie, ktorych oglada zazwyczaj, "zasluguja" sobie na happy end.
A wszystko polane wulgarnym sosem, ktorego brakowalo w jedynce, gdzie dodatkowo przeciwnicy byli karykaturalni i skretyniali. Dwojka to dzielo powazne i konsekwentne. 10/10!
-- Laozi 09-05-2009, 17:16
Z tym też się zgadzam - w MP2 rozczarowujący jest tylko finałowy "boss", boli aż takie klasyczne potraktowanie tematu - uuu, tu jest zły koleś, strzelaj tam aż to nie spadnie, potem unikaj jego magicznych umiejętności rzucania granatami, potem postrzelaj w żyrandol aż nie spadnie - well done! Brakowało mi czegoś nowego w temacie finałowej potyczki.
A wracając do zakończenia - gdyby w grze znalazło się alternatywne, automatycznie spadłaby w moim rankingu gier najlepszych, i ocena co najmniej o punkt poszła by w dół :) 09-05-2009, 17:24 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |