Gry
Właśnie znalazłem też wiadomość na gram.pl . Trochę szkoda, ale i tak wolałbym, żeby się skupili już na dwójce, więc może nawet lepiej...

Odpowiedz
W takim razie trzeba przerzucić oczekiwania. Teraz moja lista wyczekiwanych gier, które kupuję w ciemno, wygląda tak:

1. Aliens: Colonial Marines
2. AVP3
3. Call of Juarez: Więzy krwi
4. Dead Rising 2
5. Lost Planet 2
6. Dead Island
7. Dead Space 2
8. Assassin's Creed na PSP (jeśli będzie taki, jaki mam nadzieję że będzie)

Jeśli Wiedźmak 2 będzie na konsolach, to i on powinien się tam znaleźć. Jeśli chodzi o całą resztę planów wydawniczych, moim zdaniem można je olać sikiem prostym.

Odpowiedz
Dodałbym na miejsce 1,5 Maxa Payne'a 3 oraz Mafię 2 i mógłbym się zgodzić. Jeśli chodzi o Maxa 3 to nie było drugiej takiej pozycji wobec której miałbym takie oczekiwania.

Odpowiedz
Mnie właściwie obchodzą 3 gry:

Mafia II
Max Payne 3
Alpha Protocol

Reszta może w ogóle się nie ukazywać :)

Odpowiedz
Jeśli w Mafii 2 znów będzie limit prędkości i mandaty za byle gówienko, i powolne jeżdżenie przez całe miasto, to sobie tę grę daruję.

Odpowiedz
Mafia 2
Max Payne 3
Alan Wake

reszta ssie :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Trochę się wyłamię:

ArmA II
Operation Flashpoint: Dragon Rising

Oprócz tego Mafia II i nowy Splinter Cell.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Alan Wake
Bioshock 2
i...
Wiedźmin, bo nadal trzymam kciuki za szybką reanimację projektu.

Odpowiedz
No to ja też. :)

Czekam przede wszystkim na nową część Hitmana, a tak poza tym:

ArmA 2
Operation Flashpoint 2
Mafia 2 (oby był limit prędkości i mandaty za stłuczki!)
Splinter Cell: Conviction
Risen
Deus Ex 3
Thief 4
Dragon Age: Origins (choć setting fantasy mnie odrzuca)
Arcania: A Gothic Tale
Fallout: New Vegas
Alpa Protocol
Red Dead Redemption
CoD: Modern Warfare 2
Dreamfall 2 (a co za tym idzie także The Longest Journey 2, ale to nawet jeszcze nie jest planowane)
White Gold: War in Paradise

i pewnie o czymś zapomniałem. :) Mogę czekać też na Wiedźmina 2, jak będzie miał zręcznościowy system walki i więcej elementów RPG (np jakaś większa interakcja w dialogach przydałaby się).

Odpowiedz
AAA to najlepszy News jaki ostatni przeczytałem. Wyjdzie chyba do końca roku trzecia część stalkera pod nazwą STALKER: Call Of Prypyat. Coś pięknego. A newsy dotyczące samej gry są jeszcze fajniejsze. Gra ma być kontynuacją Shadow Of Charnobyl.
Garść podstawowych newsów:

Nowa fabuła w telegraficznym skrócie: rzecz dzieje się po wydarzeniach przedstawionych w Cieniu Czarnobyla. Po znalezieniu drogi do centrum Zony rząd planuje zakrojoną na szeroką skalę akcję militarną, mająca zaprowadzić porządek w bezpośrednich okolicach elektrowni. Pierwsze etap akcji - zwiad lotniczy kończy się jednak druzgocącą porażką - powraca jedynie kilka maszyn. W celu zbadania przyczyn tej porażki do centrum Zony zostaje wysłany agent specjalny - w tej roli gracz.

• Fotorealistyczne odwzorowana Zona - Miasto Prypeć, stacja kolejowa Yanov, fabryka Jupiter, willa Kopachi i inne. wszystkie miejscówki odtworzone z ich realistycznych odpowiedników.
• Nowa historia, wiele unikatowych postaci.
• Rozbudowany system zadań pobocznych.
• Nowe mutanty: Chimera oraz Burer, nowe zachowania i zdolności dla wszystkich mutantów.
• Nowy system A-Life, stworzony przy użyciu najpopularniejszych elementów z wcześniejszych dwóch gier z serii.
• Emisje znacząco wpływają na świat Zony.
• Funkcja spania dodana do gry.
• Nowy interfejs gracza.
• Możliwość kontynuowania gry po jej ukończeniu, czyli tryb 'freeplay'.
• Gra tworzona jest na silniku X-Ray Engine 1.6.

W Rosyjskim miesięczniku Gameworld Navigator na Maj 09' otrzymujemy kolejne świeże informacje na temat Call of Pripyat, oraz potwierdzenie tych wcześniejszych.

Newsy z wywiadu z menadżerem projektu Ruslanem Dibenko:

• Nie będzie żadnych zmian i ulepszeń w multiplayerze, twórcy gry chcą skupić się jak najbardziej na trybie singleplayer.

• Freeplay mode po ukończeniu głównego wątku gry, dla tych którzy chcą spokojnie pozwiedzać Zonę, poznać jej sekrety oraz wykonać wszystkie zadania poboczne.

• Developerzy zgodzili się z opinią że wiele rzeczy w Clear Sky było po prostu niedopracowanych, zabugowanych. Tym razem aby temu zapobiec, developerzy skupili się bardziej na spójności całej fabuły, przy konsultacji z pisarzami itd. Ilość akcji będzie zredukowana aby nadać grze lepszej atmosfery, wyludnienia, samotności - Ze spustoszałą Zoną, gdzie czyhają na nas ukryte niebezpieczeństwa.

• Frakcje nie będą teraz takie monotonne oraz waleczne jak we wcześniejszych częściach. Będą to po prostu grupy z podobnymi zasadami, a nie zawzięci fanatycy nienawidzący siebie. Ich liderzy będą bardziej inteligentni i zaradni, aby większość sporów rozwiązać pokojowo, bez użycia broni.

• AI mutantów zmienione będzie całkowicie. Mają one teraz zachowywać się bardziej naturalnie i interesująco. Nie będą myśleć już tylko o szukaniu i atakowaniu jak największej liczby stalkerów. Spotykane będą zarówno drapieżniki jak i roślinożercy, rządzące się swoimi prawami oraz rywalizujące między sobą.

• W grze spotkamy o wiele mniej stalkerów niż w Czystym Niebie, a nawet w Cieniu Czarnobyla. Ma to pokazać że są oni tylko gośćmi w tym niebezpiecznym i zabójczym środowisku.

• Gra podążać będzie prawdziwym zakończeniem (ShoC), gdzie Strielok odmawia Świadomości-Z. Jak wiemy zakończenie pokazywało piękne miejsce, z zielenią, dziką przyrodą... Całe to zdarzenie spotkało tylko Strieloka, i będzie to tajemnica co tak na prawdę się z nim stało.

• W grze nie ujrzymy żadnej ze starych lokacji.

• Potwierdzone zostało też to, że w grze znajdziemy około 70 unikatowych pobocznych zadań.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ha, ale Zonk. Tyle lat produkcji DNF, a gra sie nie ukaze, bo 3D Realms przestalo istniec. Garsc screenow z gry na pozegnanie:
http://kotaku.com/5245883/duke-nukem-forever-screen-shots-artwork-rise-from-3d-realms-grave
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Tyle lat produkcji DNF, a gra sie nie ukaze, bo 3D Realms przestalo istniec.

Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wierzyłeś w produkcję tej gry?

Odpowiedz
Oczywiscie, ze wierzylem. A teaser wypuszczony rok temu tylko potiwerdzal, ze gra jest na jakims etapie produkcji. Poza tym na forum 3DRealms mozna bylo sobie pogadac z tworcami i poogladac skriny z roboczym folderem gry itp.
Ale teraz to i tak be zznaczenia, wiec... who gives a fuck anyway :)
--
Laozi

Odpowiedz
Cóż - naiwność godna pozazdroszczenia.
Raczej oczywiste było, że gra nie była produkowana, skoro przez kilkanaście lat nie pokazano nawet kilku konkrentych screenów z gry, ani jednego filmu z rozgrywki. Multimedia DNF to były stałe i te same materiały, na których niewiele było widać. O czym tu mówić...

Odpowiedz
Blablablabla...:)

Jebac. Wazne, ze nadchodzi Max Payne 3. Oby tylko nie przesadzili ze schizwymi wstawkami. W pierwszej czesci bylo ich za duzo, a momentami byly smieszne. Dwojka byla idealnie wywazona pod tym wzgledem, jak i pod kazdym innym, bedac jedna z najlepszych gier w historii.
--
Laozi

Odpowiedz
Prawie pod każdym względem - 2 była zdecydowanie za krótka.
Ale prawda, Max Payne 3 jedną z najbardziej oczekiwanych przeze mnie gier, i też liczę na bardzo małą ilość schizowych wstawek.

Odpowiedz
Tez mi sie na poczatku zdawala za krotka, ale po kilkunastu przejsciach uznalem, ze dlugosc jest idealna. Tak jak bys ogladal film. Jedynka byla sztucznie przedluzana i co z tego wyszlo? 1000 ludzi do zabicia i kretynskie scenerie, jak tajne rzadowe laboratoria. W dwojce kazdy level logicznie wynika z poprzedniego i konczy sie tam gdzie powinien. Moze sie zdawac za krotka, ale hej to nie GTA. W MP2 historia dzieje sie w ciagu dwoch nocy.
--
Laozi

Odpowiedz
Osz cholera.. Hitch, ja się z Tobą zgadzam : )
Masz rację, ale za którymś przejściem to można w jeden dzień bez problemu MP2 przejść - co nie zmienia faktu że jest jedną z moich ulubionych gier pod względem grywalności, klimatu. Po prostu chciałbym więcej od tej gry, bo trudno znaleźć mod z prawdziwego zdarzenia, no ale cóż - trzeba czekać na premierę 3.

Odpowiedz
A ja od MP2 nie wymagam wiecej, bo zostalem w pelni usatysfakcjonowany. Glownie dzieki wspanialemu scenariuszowi, szczytowowemu osiagnieciu w dolowaniu widza kina akcji, tak przyzwyczajonego do tego, ze bohaterowie, ktorych oglada zazwyczaj, "zasluguja" sobie na happy end.
A wszystko polane wulgarnym sosem, ktorego brakowalo w jedynce, gdzie dodatkowo przeciwnicy byli karykaturalni i skretyniali. Dwojka to dzielo powazne i konsekwentne. 10/10!
--
Laozi

Odpowiedz
Z tym też się zgadzam - w MP2 rozczarowujący jest tylko finałowy "boss", boli aż takie klasyczne potraktowanie tematu - uuu, tu jest zły koleś, strzelaj tam aż to nie spadnie, potem unikaj jego magicznych umiejętności rzucania granatami, potem postrzelaj w żyrandol aż nie spadnie - well done! Brakowało mi czegoś nowego w temacie finałowej potyczki.
A wracając do zakończenia - gdyby w grze znalazło się alternatywne, automatycznie spadłaby w moim rankingu gier najlepszych, i ocena co najmniej o punkt poszła by w dół :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości