Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Dodać warto, że mowa jest o AvP3, nie o "Clone Wars...". :)
12-05-2009, 21:59
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Zaraz po Stalker: Call Of Prypyat, AVP3 to najbardziej oczekiwana przeze mnie gra.
Screnny zapodane przez Mierzwiaka miażdżą! Mam nadzieję, że gra będzie obłędna. Więc trzeba szykować nowego kompa by móc się w pełni cieszyć tymi tytułami. Pamiętam ile razy się przechodziło kampanie Marines w AVP2.
No i oczywiście kampania Predatorów też miała swój urok chociaż dość prosta była.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
13-05-2009, 14:06
Interesujące: AvP3 będzie działać na autorskim silniku, nie na Unreal 3.0. A silnik wygląda naprawdę dobrze. To po prostu będzie orgazm wizualny rozszarpywać kulami kruche ciałka xenomorfów i uchylac się od strug kwasu. :)
Gra ma się ukazać na początku 2010 roku, niestety z tego co piszą, to będzie bardzo podobna do AvP2.
Ze smaczków: będzie krwawo, podobno predator będzie wyrywać głowy z kręgosłupami.
13-05-2009, 15:53
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Solo napisał(a):niestety z tego co piszą, to będzie bardzo podobna do AvP2
Nie "niestety" tylko "na szczęście". Na szczęście. :)
13-05-2009, 18:28
Dużo pisze
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 2
Trudno uwierzyć że po dekadzie partactwa Rebellion nagle wyczarował cudowny engine, czekam na jakieś filmiki bezpośrednio z gry potwierdzające że to co widzimy na screenshotach nie jest podrasowane. Pod względem atmosfery dla mnie AvP1>AvP2 a wyrywanie głów Predatorem było mozliwe w jedynce (chociaż wyglądało dosyć prymitywnie :twisted: ).
get ready for suprise...
13-05-2009, 20:41
military napisał(a):Nie "niestety" tylko "na szczęście".
Niestety. Wygląda na to, że dostaniemy dwójkę w lepszej oprawie graficznej. I tak się tym jaram okrutnie, ale chciałbym czegoś więcej.
13-05-2009, 21:40
TermiGifiernator
Dla mnie bosko. AVP2 miało świetny klimat i mam nadzieję, że trójka będzie miała taki sam, a nie obraziłbym się jak by było jeszcze bardziej mrocznie i strasznie. Dźwięk detektora ruchu przyprawiał o nieziemskie dreszcze. Dlatego właśnie kupuję drugą część. Jutro po raz kolejny postrzelam do ulubionych Xenomorfów :twisted:
13-05-2009, 22:18
Talking Head
Wyrywanie głów było też możliwe w AVP2. :) A 2 w lepszej oprawie graficznej... normalnie dostaję ślinotoku. :) Jedyne, co mi się nie podoba na tych screenach, to kolorystyka. Jakkolwiek lubię podobne klimaty, to do Aliena mi one nie pasują.
14-05-2009, 07:15
Pasują za to do Predzia, bo klimaty na zdjęciach to głównie dżungla (pewnie zrobili zrzuty z jednej misji). A wyrywanie głów z kręgosłupami jest o tyle nowe, że jak napisał autor tekstu, jest to jeden z najbardziej szokujących/obrzydliwych finisherów w grach komputerowych.
14-05-2009, 09:56
Dużo pisze
Liczba postów: 463
Liczba wątków: 7
Odnośnie detektora ruchu w AvP. W AvP2 rzeczywiście dźwięk był bardziej podobny do tego z filmu, ale przydatność tego gadżetu z powodu oskryptowania momentów pojawienia sie wrogów (i tego, że przeważnie wyskakiwali 5 metrów od gracza) była znikoma. W pierwszej części gry wrogowie byli generowani losowo i detektor był niezbędny do przeżycia. Dlatego mam nadzieję, że podobieństwo AvP3 do AvP2 ograniczać się będzie do większego nacisku położonego na fabułę, a z pierwszej części przeniesiona zostanie mechanika rozgrywki.
14-05-2009, 15:35
Talking Head
Guzeppe napisał(a):mam nadzieję, że podobieństwo AvP3 do AvP2 ograniczać się będzie do większego nacisku położonego na fabułę, a z pierwszej części przeniesiona zostanie mechanika rozgrywki
Tu się zgodzę - to byłby ideał. I żeby tak jeszcze granie Alienem było równie mroczne i płynne co w jedynce... Alien z AVP2 to rzeźnik, a AVP1 - artysta. :)
14-05-2009, 18:11
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Teaser Splinter Cell: Conviction.
http://www.dailymotion.pl/video/x9ahvl_splinter-cell-conviction-teaser_videogames
Nic nie pokazano, w koncu to teaser, ale... zawsze dobrze usłyszeć Ironside'a.
15-05-2009, 14:29
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
http://www.dailymotion.pl/related/x9ahvl/video/x220v8_splinter-cell-conviction_videogames?hmz=74616272656c61746564
Ten jest fajniejszy. Zmiana konwencji na plus, choc to ryzykowny krok, bo smierdzi Tozsamoscia Damona. No ale bijatyk z dobra fabula nigdy za wiele.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
15-05-2009, 15:46
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Fajniejszy, ale niezbyt aktualny. W zeszłym roku gra miała zostać masywnie przebudowana (niektóre elementy miały być robione byc całkowicie od początku). Conviction oryginalnie miało wyjść właśnie w zeszłym roku.
A że pachnie trochę Bournem to fajnie. Mała zmiana konwencji na pewno pomoże. Idealnie by było, jakby zrobili bardziej hitmanową tą grę, tj. można się przekraść niezauważonym (jak w dawnych Splinter Cellach), a można też zrobić burdę z policją (a la Bournowe czy Bondowe akcje). I wydaje mi się, że to będzie podobnie wyglądało. Tak chyba było mówione na pokazach testowych poprzedniej wersji gry (tej, do której dałeś zwiastun). To dobry pomysł.
15-05-2009, 17:08
Pojawił się pierwszy teaser trailer "Aliens vs. Predator" - klimatyczny, choć prawie nic w nim nie ma.
Ale smaka mi narobił. :)
Tu macie trailer w HD:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m5Qd9b4_j4Y&feature=player_embedded[/youtube]
21-05-2009, 09:32
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
taki krótki trailer, i już klatek w animacji brakuje? bez jaj.
21-05-2009, 12:37
TermiGifiernator
Ten krótki Trailer przyprawił mnie o gęsią skórkę głównie ze względu na jego skromność w pokazywaniu czegokolwiek. Ale te dźwięki na początku są świetne.
21-05-2009, 21:52
Talking Head
Widziałem ten trailer na Dailymotion i nie ma żadnych brakujących klatek. Ktoś go kiepawo przeniósł do youtube. A tak w ogóle...
Outlaws - stareńka jak świat, ale stylowa jak diabli gra westernowa. Świetne filmiki napędzają świetną fabułę, a świetna muzyka dopełnia obrazu całości - wszystko jest wzorowane na działaniach duetu Leone-Morricone. Klimat nieziemski, choć grafika nie była ładna nawet w dniu premiery.
22-05-2009, 06:08
Nowy teaser trailer z "Modern Warfare 2" - wygląda obłędnie, tylko ten przestarzały silnik graficzny...
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-gameplay-modern-warfare/49544
22-05-2009, 09:22
|