Gry
Crov napisał(a):Swoja droga dziwne, ze GOL tak przezywa tę zapowiedź.

To ja przeżywam tę wiadomość (serio-serio), nie GOL. Ten nius jest dla mnie autentycznie walący po nerach, bo skończył się czas domysłów i plotek, a zacznie się wreszcie czas konkretów. C2 to na dzień dzisiejszy szczyt moich marzeń jako gracza komputerowego, bo zarówno C1 jak i "Crysis: Warhead" to były gry nie tylko wizualnie orgiastyczne, ale niewypowiedzianie miodne i grywalne (nie bez wad, wiem). Czekam teraz na jakieś screeny i filmiki, bo dwa lata temu Crytek mistrzowsko potrafił podnosić napięcie dawkowanymi materiałami. Martwi mnie jedynie silnik CryEngine 3, który na filmie wyglądał po prostu gorzej niż to co pokazał CryEngine 2, ale w sumie ok, jeśli to ma pójść na konsole, to siłą rzeczy musi gorzej wyglądać.

Odpowiedz
Bioshock - lepiej późno niż wcale ;) Po prostu arcydzieło, ze wspaniałą grafiką, zabójczym klimatem i niepowtarzalnym... wszystkim. Ukończyłem 4 razy, zbierając wszystkie osiągnięcia, bo gra była tego warta jak mało która. Każde przejście równało się zupełnie nowym doznaniom i sposobie radzenia sobie z problemami, szczególnie na Hardzie, gdzie przez pierwsza połowę gry trzeba nieźle główkować aby poradzić sobie z takim Big Daddym.
BS2 zapowiada się póki co równie wspaniale - wszystko okaże się w październiku.

Cytat: Martwi mnie jedynie silnik CryEngine 3, który na filmie wyglądał po prostu gorzej niż to co pokazał CryEngine 2, ale w sumie ok, jeśli to ma pójść na konsole, to siłą rzeczy musi gorzej wyglądać.
A ja się zastanawiałem kto może odlatywać na wieść o Crysisie 2, twierdząc, że to najlepsze w co grał - osoba , która dyskredytuje konsole, a pewnie nie widziała na oczy żadnej w akcji :P
Cóż, dla mnie Crysis był, delikatnie mówiąc, niewypałem. Pokazówka świetnego silnika graficznego i nic więcej, toć już FarCry 2 ma ciekawszą i bardziej urozmaiconą rozgrywkę (a i na wspomnianych konsolach wygląda obłędnie).

Odpowiedz
Khet napisał(a):osoba , która dyskredytuje konsole

Jeśli o mnie mówisz, to pokaż mi proszę, w którym miejscu dyskredytowałem konsole.
To raz.

Khet napisał(a):pewnie nie widziała na oczy żadnej w akcji

Widziałem.
To dwa.

Khet napisał(a):A ja się zastanawiałem kto może odlatywać na wieść o Crysisie 2
Ja.
To trzy.

Masz więcej trudnych pytań? :)

Odpowiedz
Khet napisał(a):Bioshock - lepiej późno niż wcale ;) Po prostu arcydzieło
word

A je mecze Guitar Hero - Metallica. Chyba najlepsza czesc GH. Swietne kawalki. Jest nawetMastodon i Machine Head :twisted:

Odpowiedz
http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=11491 - wygląda to ładnie, tylko dlaczego widzę tam... bullet-time :?: :!:

Odpowiedz
no i...? Przecież to tylko render. Gra będzie MMO, i o takich akcjach można zapomnieć.

Na E3 obrodziło - Mass Effect 2, Assasin's Creed 2, MGS na X'a, i cała masa innych waznych tytułów. A w styczniu wydawało się, że już wszystko było. Teraz będzie głównie stare z numerkami, ale parę perełek nadal w kalndarzu jest.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Ja tam w gry za często nie gram ale ciekawi mnie jeden tytuł-Max Payne 3.Niby nie ma tej gry na liście oficjalnych tytułów które zostaną zaprezentowane na E3 ale może szykują jakąś niespodziankę?
koronex1989

Odpowiedz
Trzy prezentacje gameplay'u "Modern Warfare 2":
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-modern-warfare/49997
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-modern-warfare/49993
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-modern-warfare/49995

Jest wielce obiecująco, no ale żadna to niespodzianka, po tytuły z tej serii od samego początku można sięgać w ciemno i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby sequel kapitalnego MW miał mnie rozczarować.

Odpowiedz
Gram z zacięciem w F.E.A.R. 2 i powiadam Wam - ta gra jest naprawdę wyśmienita.
Hen, hen, pozostały gdzieś nudne klimaty i monotnia pierwszej części, w dwójce jest akcja, akcja i jeszcze raz akcja, niemalże jakby to sam Cameron pomyślał. Teraz w ruinach miasta dorwałem mecha i to co on wyprawia z wrazymi wojskowymi to poezja przemocy - rozrywa ich ciała w strumieniach krwi - w załączeniu 3 obrazki, które nawet w połowie nie oddają mocy tego co się dzieje w grze.

[Obrazek: fear201.jpg]
[Obrazek: fear202.jpg]
[Obrazek: fear203o.jpg]

Odpowiedz
Solo, grałem w demko i wiem że rozpierducha w mechu jest fajna, ale ... co mają przedstawiać te obrazki?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Widok z monitora w kabinie mecha.
Pierwszy obrazek: lezę mechem przez jakiś zrujnowany budynek.
Drugi: robię tatara z żołnierza (to ta czerwona plama na środku).
Trzeci: eksplozja z rakiet odpalonych przez mecha.

Acha - demo w porównaniu z doznaniami z gry jest niewiele warte. Wiem, bo testowałem.

Odpowiedz
Trailer Assassin's Creed 2

Trailer Star Wars: Old Republic

Czy tylko ja mam wrażenie, że przyszłość prawdziwego kina, czy może tego co oferowało kiedyś kino, leży w grach? Tak świetnie zmontowanych scen akcji dawno nie widziałem w żadnym filmie. Jest dramaturgia, jest świetna narracja (w mig odnajdujemy się w krótkie historyjce, czujemy klimat), jest świetna choreografia i praca kamery.
Czego nie ma w tych trailerach? Ograniczeń jakie narzucane są filmom kinowym. Czuć, że twórcy tych filmików nie mieli na karku producentów, którzy naciskali na zmiany "tu i tam" tak, żeby film się jak najlepiej sprzedał. Czuć polot. Szczególnie w Assassin's Creed mamy przemoc, krew płynącą po rękach (chociaż nie widać otwartych ran, to jednak jest efektowne), dźganie, szlachtowanie itd.

Odpowiedz
Guzeppe napisał(a):Czy tylko ja mam wrażenie, że przyszłość prawdziwego kina, czy może tego co oferowało kiedyś kino, leży w grach?
True.

Nie pamiętam kiedy ostatnio powstał film w którym byłyby takie dialogi i taka reżyseria scen jak w GTA IV. O innych aspektach takich jak scenariusz (czy raczej poszczególne wątki) nie wspominając.

Odpowiedz
Left 4 Dead 2 zapowiedziane! Kiedy o tym usłyszałem, skakałem z radości. Kiedy zobaczyłem intro (i piłę mechaniczną), zaśliniłem podłogę. Kiedy pokazali gameplay, zacząłem kląć. Co to, kurna, jest - jakieś wsioki jako bohaterowie, sadzący nieśmieszne teksty na każdym kroku, radosny i kolorowy dzionek, czyściutko na ulicach i - co najgorsze - muzyka rodem z kreskówki czy serialu o Benny Hillu. Po prostu zalew dramatycznie złych decyzji.

[ Dodano: Sro Cze 03, 2009 7:25 am ]
A, i jeszcze jedno. AVP, na które napalałem się równie mocno, też wydaje się sknocone. Tryby widzenia predatora, interfejs (określony przez filmy i przez poprzednie gry) - wszystko to jest niepotrzebnie unowocześnione na modłę transformeropodobną. Ssie jajka. To, co funkcjonowało rewelacyjnie nawet w pspowym AVP Requiem, musieli oczywiście zmienić, żeby było bardziej cool i odlotowe dla dzieciarni. I dlatego Predator widzi teraz jak bohater Halo 3. W ogóle po filmiku i zdjęciach gra wydała mi się bardzo podobna do Halo 3. No cóż, zobaczymy.

Odpowiedz
Pojawił się gejmplej "Assassin's Creed 2" i prezentuje się wyjątkowo marnie.

http://www.gametrailers.com/game/assassins-creed-2/11094

Gdybym nie znał pierwszej części to może byłbym podekscytowany, tak jak przed premierą jedynki, ale kontynuacja wygląda niemal identycznie. Odniosłem wrażenie, że to nie pełnoprawna kontynuacja tylko jakiś DLC - dodano mu możliwość zabijania dwóch przeciwników na raz oraz odbierania im broni? Wow, to z pewnością będzie gra roku... 1998.

Odpowiedz
To ja też podsumuję niusy o Left 4 Dead 2: po co? Myślałem (zresztą Valve to obiecywało), że L4D będzie rozwijane podobnie jak TF2, które od czasu premiery doczekało się już sporej dawki nowego, darmowego stuffu. L4D, owszem, doczekało się jednego nowego trybu, co pozwalało liczyć na więcej. Niechby nawet nowe mission packi coś tam kosztowały, natomiast nowe bronie powinny być darmowym rozwinięciem. A tutaj taki zonk: nowa gra w pełnej cenie. Jeśli coś mi się nie podoba, to właśnie to - szczególnie, że poza nowymi modelami postaci, broniami i jednym nowym bossem wyraźnie nic się nie zmieniło. Reszta? Bez większych zastrzeżeń. Wsioki mogą sobie być, choć nie wiem, po co w grze kompletnie pozbawionej fabuły wprowadzać nowe postacie, szczególnie że te obecne zaskarbiły sobie już sympatię graczy. Wiadomo, że tutaj tak naprawdę bohaterowie nie mają znaczenia, ale Zoey, Bill, Francis i Louis powinni byli dostać kolejną szansę zmagania się z trupami. Z kolei dzień to dobry pomysł, bo w końcu niejeden film o zombich dzieje się właśnie w dzień, ale... dzień bardziej obnaża słabość silnika, niestety. L4D wyglądało, powiedzmy, tak sobie. L4D2 będzie wyglądać gorzej - i tylko modele będą wyraźniejsze, co tylko będzie razić. W każdym razie wszystko jedno: najbardziej nie podoba mi się sam sposób rozwoju marki L4D. Wygląda na to, że pod tym względem TF2 jest jednak niepowtarzalne :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mi zwiastun L4D podobał się do momentu ukazania bohaterów. Myślałem, że będą nimi żołnierze a jednym z ficzerów wzywanie wsparcia itd. Ogólnie bigger, better and more intensive, ale... Po filmikach z gameplaya jestem załamany. To jest mod do L4D, a nie część druga. Ten sam smoker, zombiaki, odgłosy, muzyka... Ja się nie dam nabić w butelkę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Crov napisał(a):Pojawił się gejmplej "Assassin's Creed 2" i prezentuje się wyjątkowo marnie.

Mi się podoba (w pierwszego Assasina nie grałem), tylko te fragmenty z lotnią wyglądają kijowo.

Odpowiedz
Jest trailer (kiepska jakość) "Aliens vs. Predator":
http://www.gametrailers.com/user-movie/aliens-vs-predator-e3-trailer/319726?playlist=featured

Hmmm, graficznie to jednak nie wygląda jakoś tak bajerancko jak na screenach, ale zobaczymy.

Odpowiedz
Solo napisał(a):Hmmm, graficznie to jednak nie wygląda jakoś tak bajerancko jak na screenach
Ejże, przecież tak jest z każdą grą : )

Powiedziałbym że na razie grafika jest, ekhm, brzydka. Zaczekam na wersję HD.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości