Gry
Cytat:The Longest Journey jak najbardziej godna polecenia (obowiązkowo w polskiej wersji!)

A Dreamfall nawet bardziej - niezapomniane przeżycie mimo kilku słabych elementów (system walki, niepotrzebna postać wojownika..).

Odpowiedz
W Far Cry 2 na samym poczatku po naprawieniu samochodu nie moge do niego wejsc. A jak zlapie sie za karabin maszynowy za workami z piaskiem, to nie moge go puscic. What the fuck?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Może trzeba się wcześniej nasmarować jakąś maścią zapobiegającą skurczom mięśni? :)

Odpowiedz
To juz zrobilem. Bylo stosowne ostrzezenie na pudelku z gra :)
--
Laozi

Odpowiedz
To z karabinem to jest bug w grze. Z tego co pamiętam, to puścić karabin można jedynie defaultowym przyciskiem (tzn. żeby puścić karabin i wyjść z auta za jednym razem). Używaj przycisku służącego do przełączania się między fotelem kierowcy a karabinem.

Odpowiedz
OK, zapamietam. A co z samochodem, ktory po naprawieniu nie jest uznany za naprawiony i w dzienniku dalej jest wpis o potrzebie jego naprawy? To kluczowy problem, bo blokuje dalszy rozwoj akcji i fabuly juz na samym poczatku...
--
Laozi

Odpowiedz
Nie pamiętam, żebym miał taki problem. Spróbuj wczytać jakiś wcześniejszy stan gry, zanim jeszcze miałeś to zadanie dodane do dziennika. W ostateczności wysadź go w kosmos i zobacz co wtedy (może wygeneruje dla Ciebie nowy samochód, kótry będzie się dało naprawić- mam nadziejęm, że wiesz jak się naprawia pojazdy). Przy okazji, co masz na myśli pisząc, że nie możesz do niego wejść? Wciskasz normalnie "use" na pojeździe i nie wsiada do niego? Spróbuj drugich drzwi, może coś blokuje do nich dostęp (w mniemaniu gry - engine nie jest doskonały i spotkasz się dalej m.in. z ludźmi-kretami biegającymi gdzieś pod powierzchnią planszy etc.)

Odpowiedz
To jest sam poczatek gry. Zaraz po ucieczce z miasta budzisz sie w rzezni, gdzie facio daje ci karabinek i miotacz ognia wraz z propozycja pracy dla siebie w zamian za zabitych przez ciebie jego czarnuchow. Zleca ci jakies zadanie i zeby dojechac na miejsce musisz naprawic samochod. Podchodze do niego naprawiam i nic. Do rzezni wrocic sie nie da bo zamykaja drzwi. Do samochodu wejsc sie nie da, bo wciskanie guziczka interakcji gowno daje. Wysadzic go probowalem zanim napisalem pierwszego posta o problemach. Samochod jest niezniszczalny. Podlazilem z kazdej strony. Jest jak element otoczenia tylko. A na mapie jak wol jest w centrum oznaczenia zadania. Z sejwami tez probowalem, nic to nie daje, a irytuje, bo trzeba przejsc od nowa przez rozmowe z nowym pracodawca, co jest denerwujace, bo geniusze nie naprawili skretynialego buractwa z pierwszej czesci.

Piszac tego posta, tak sie wpienilem, ze chyba wypierdole ta gre z hukiem :)
--
Laozi

Odpowiedz
Ha ha, to właśnie jest typowy bug FC2.:) Ciesz się, że grasz na PC - możesz poinstalować patche. Posiadacze konsolowej wersji muszą zaczynać grę od początku.

Odpowiedz
military napisał(a):Ciesz się, że grasz na PC - możesz poinstalować patche.
Jak to? Ciesz się? Ale przecież... Bzzz... wzzzt... tszszsz.... does not compute

;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
ta gra jest fatalna. Szkoda czasu - sprawdzone info. Co z tego, ze grafa wspaniala, ogromne tereny skoro wszedzie wali schematami i nuda, a SI ludzikow to ciezki zart. Chyba najbardziej przereklamowana gra w ostatnim czasie;]

Odpowiedz
Negrin: w przypadku FC2 PC to jedyna rozsądna opcja, choć teraz sam jestem zaskoczony, że użyłem sformułowania "ciesz się, że grasz na PC".:) Co prawda trzeba zapytać, kto chcę przechodzić tak niedopracowaną, monotonną i wtórną grę, ale jak widać znajdują się hardkorzy.:)

Odpowiedz
Choć z drugiej strony w ramach ciekawostki, ja grałem w FC2 na Xboxie i bugów nie zauważyłem, tylko mnie po prostu wynudziła i dość prędko poszedłem wymienić ;)

Odpowiedz
Ale FC2 ma bardzo fajne zakończenie:)

Odpowiedz
Nikomu nie chciało się do niego dojść, więc spokojnie możesz nam opowiedzieć :P

Odpowiedz
Hola, hola :P Ja ukończyłem FC2 bez większych problemów. Fakt faktem, potencjał niewykorzystany, ale bawiłem się okej w przerwach pomiędzy ciekawszymi tytułami.

Odpowiedz
Cytat:Fajne screeny. Fabula daje rade? Karol, grales?

Grałeś, grałeś. Swojego czasu nawet sporo na zjazdach dyskutowałem o tej grze z Dobermannem. Świetna rzecz, klimatyczna i z naprawdę fantastyczną fabułą i zaskakująco przyzwoitą polską wersją. Boberek w roli dziadka-detektywa miażdży - kto zna go tylko z mniej poważnych dokonań dubbingowych, będzie w szoku. A sama gra kosztuje teraz ok. 6 zł, więc się nie zastanawiać tylko kupować i grać. Na jesieni część druga (choć już chyba chodzi gdzieś w sieci).

The Longest Journey i Dreamfall nie "dają rady". One są po prostu znakomite, przy czym ta pierwsza to moja ulubiona przygodówka EVER, razem z serią Gabriel Knight (swoją drogą: po co polecać tylko trójkę, kiedy jedynka i dwójka są dość istotne w zrozumieniu wszystkich wątków? Poza tym, jedynka jest najlepsza!), pierwszą częścią Syberii (dwójka jest ok, ale nie robi takiego wrażenia) i oczywiście Grim Fandango. No i Monkey Island. I The Last Express ;).

Możemy założyć temat o przygodówkach? :D

Odpowiedz
Możecie!
Proponuję żebyś walnął jakiś ładny wstępniak, wymienił ulubione tytuły itp. - w końcu ten temat ciągle się tutaj przewija ;)

Odpowiedz
Karol, ja nie grałem w pierwszą ani drugą część Gabriel Knight, bo tytuły te są już dość stare, trudnodostępne i najprawdopodobniej byłoby trochę problemów z odpaleniem ich pod XP. Pomimo tego faktu bardzo dobrze odnajdywałem się w fabule GB3 (a nawiązania do poprzednich części są raczej w formie anegdotek odnośnie postaci).

Odpowiedz
Kilka dni temu zakończyłem "F.E.A.R. 2" - fajny finał, oczywiście surrealistyczno-oniryczny i zagadkowy bardzo, ale w sumie i tak zabawa była przednia, o niebo lepsza niż w jedynce.
Pytanie teraz, w co się bawić dalej - ktoś coś zaproponuje?

[ Dodano: Nie Lip 19, 2009 20:50 ]
Przypadkiem trafiłem na trailer "Star Wars: The Old Republic" - takiego czegoś jeszcze w grach nie widziałem.
TRAILER - ARCYDZIEŁO.
Oglądać tylko w HD.
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-star-wars/49937

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości