Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Guzeppe - obie gry chodzą pod XP: GK1 pojawia się w małym oknie i na niektórych komputerach źle działa, ale po ściągnięciu patcha problem znika. GK2 wydane było jakieś 3 lata temu w Komputer Świat Gry, w wyd. specjalnym (przygodówkowym). Obie gry są dostępne na allegro, a dodatkowo jeśli mieszkasz w Warszawie albo będziesz jakoś w weekend, to na Polach Mokotowskich są targi, gdzie takie GK1 kupisz za 10 zł (oryginał oczywiście, z gazetki Reset). I jeszcze raz podkreślę: obie gry są zdecydowanie warte odkopania!
(GK2 pojawia się często na allegro, ale jeśli będziesz miał problemy to daj znać a mogę ci łatwo załatwić - widziałem je już na wielu straganach w całej Warszawie)
Aha: w GK3 poprzednie części funkcjonują głównie w formie 'smaczków', ale taki na przykład wątek z przeszłością rodziny Gabriela to już raczej coś, co w pełni można zrozumieć dopiero po przejściu poprzedników.
19-07-2009, 21:09
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Solo napisał(a):[ Dodano: Nie Lip 19, 2009 20:50 ]
Przypadkiem trafiłem na trailer "Star Wars: The Old Republic" - takiego czegoś jeszcze w grach nie widziałem.
TRAILER - ARCYDZIEŁO.
Oglądać tylko w HD.
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-star-wars/49937
Jak to? Nigdy nie widziałeś w grze renderowanego, efekciarskiego filmiku?
19-07-2009, 21:14
Ale taki filmik...
Ech, gdzie te czasy kiedy czekało się na kolejny Epizod...
Wszystko mija...
A oto teaser-trailer do "Command and Conquer 4". Szkoda tylko, że nie ma ani odrobiny filmu z rozgrywki. Mam nadzieję, że silnik trochę dopieścili od ostatniego razu.
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-debut-c-c-4/53140
24-07-2009, 11:59
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Czy chcesz przez to powiedzieć, że to będzie dalej ten sam silnik graficzny, co przy trzech ostatnich C&C? Udostępniono na ten temat jakieś info?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
24-07-2009, 20:31
Nie, nie wiem jaki to silnik. Na statycznych screenach gra wygląda pięknie, ale z daleka tamten silnik też tak wyglądał. Mam nadzieję, że to coś lepszego.
24-07-2009, 21:57
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Star Wars: Force Unleashed - Sith Edition na PCta.
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6859262,Star_Wars_The_Force_Unleashed__Sith_Edition_w_te_swieta.html
Wreszcie, gra Star Wars, The Force Unleashed, pojawi się na PC. Sith Edition będzie zawierała wszystkie dotychczasowe paczki zawartości dodatkowej (DLC) oraz ekskluzywną mapę Hoth. Premiera edycji na PC, Mac, PS3 i Xbox 360 odbędzie się w okresie świąt.
Najwidoczniej nasze PCty wreszcie są wystarczająco mocne na grę.
Słyszałem, że gra to jednak zawód, ale mimo wszystko chętnie zagram. Zwłaszcza z tymi DLC i mapą Hoth, może coś ciekawego dają. ;)
25-07-2009, 13:19
Okazja - wcozraj zanabyłem w Empiku "Ghost Recon: Advanced Warfighter 2" za 19,90. Grę znam tylko z demo, ale jeśli ktoś lubi klimaty małych oddziałów komandosów z nowoczesnym wyposażeniem, to to jest to. W demo grało się świetnie, więc jeśli ktoś ma ochotę, to nigdy nie było tak tanio.
27-07-2009, 15:56
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Uncharted: Drake's Fortune
Giera dobra w ryj! Rewelacyjny przygodowy klimat, masa pierwszorzednej akcji (choc czasami ilosc przeciwnikow zahacza o absurd) i ciekawa, zabawna fabulka. Ostatni raz tyle godzin, za pierwszym podejsciem, przesiedzialem przy GTA4. Cudna grafika, postacie mimo iz nie sa jakies super fotorealistyczne sa pelne zycia, naprawde swietnie to wyglada. Produkcja az sie prosi o przeniesienie do swiata filmu (co swoja droga juz jest przygotowywane; jednak znajac zycie wyjdzie z tego szmira polaczona tylko tytulem). Wysmienity voice acting glownej pary, szczerze smieszne dialogi i humor oraz masa nawiazan do filmow lub seriali (po srodku dzungli... U-Boot ;))
Cholernie goraco polecam. Grajac odczuwa sie ta rasowa frajde, jak podczas ogladania starych Jonesow lub pierwszej "Mumii". Kto jest zaopatrzony w trzecia Plejstacje - pozycja obowiazkowa.
9+/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
28-07-2009, 00:13
Dużo pisze
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 2
Nie wiem czy było ale pojawił się nowy filmik z AVP3
http://www.neogo.pl/trailer.php?id=53513
powoli zaczynam wierzyć w ten tytuł, wygląda to coraz lepiej, oświetlenie daje rade i juz teraz widać że to będzie klimatyczna rzecz.
get ready for suprise...
31-07-2009, 07:50
"Aliens vs. Predator" - nowy trailer, tym razem z najlepszym mięskiem: Marines.
Graficznie ta gra nie będzie się wybijać, ale animacje są już lepsze, spójrzcie na obcych posuwających po suficie w 58 sekundzie - miód. Do tego kapitalne światłocienie i klimat! Zapowiada się przeostra, mroczna i krwawa rozpierducha. W ogóle sam trailer mistrzowsko zmontowany i jeszcze lepiej udźwiękowiony. Żeby tak tylko to było na silniku "Crysisa"...
http://www.gametrailers.com/video/marines-trailer-aliens-vs/53511
31-07-2009, 20:20
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Mi tam się to nie podoba. Paradoksalnie im lepsza grafika (chociaż jak na obecne standardy prezentuje się bardzo mizernie) i oświetlenie tym mniej klimatu (dokładnie to samo mieliśmy ostatnio w przypadku Silent Hill), pod tym względem AvP 2 prezentowało się o kilka lat świetlnych lepiej. Ale to tylko takie gadanie, jak zagram, wtedy ocenię, filmiki to tylko filmiki.
31-07-2009, 21:49
Początkujący
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 0
Też niespecjalnie mi się podoba. Zarówno stare AvP jak i Avp2 miażdżyło klimatem, którego tutaj jak na razie ze świecą szukać.
Mierzwiak napisał(a):dokładnie to samo mieliśmy ostatnio w przypadku Silent Hill
W ogóle nowy Silent Hill to niezła padaka z tego co udało mi sie zorientować bo niestety u siebie nie mam raczej szans na dłuższe wciągniecie się w toto.
31-07-2009, 23:18
Krove napisał(a):Zarówno stare AvP jak i Avp2 miażdżyło klimatem, którego tutaj jak na razie ze świecą szukać.
Szukasz klimatu w trailerze? Klimatu zaszczucia, strachu, napięcia wynikającego ze stopniowego i ostrożnego (dramatycznie ostrożnego) eksplorowania każdego zakamarka bazy? Oczywiście, że takiego klimatu w trailerze być nie może. Ale są w nim elementy, które wskazują że może taka być gra.
31-07-2009, 23:20
Początkujący
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 0
Solo napisał(a):Szukasz klimatu w trailerze?
Że niby trailer nie może być klimatyczny? Litości. Oczywiście nie chodzi ściśle o styl rozgrywki i elementy o których piszesz, ale nie widzę powodu, dla którego choćby szczątkowego klimatu z gry miałoby nie być w trailerze. Tutaj niestety niespecjalnie go zauważyłem.
31-07-2009, 23:41
Krove napisał(a):Tutaj niestety niespecjalnie go zauważyłem.
To może inaczej. Czy klimat o którym mówimy pojawiał się w trailerze "AvP2"?
31-07-2009, 23:48
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Kane and Lynch: Dead Men - gra początkowo dość przeciętna, rozwijająca się w niesamowitą, aby potem zaskoczyć wielkim "Łot De Fak?!". Pierwsze misje są raczej słabe, ale po przełączeniu na najwyższy poziom trudności i dotarciu do Tokio, robi się z tego coś godnego ołtarzyka. Takie misje jak ewidentnie Heatowa strzelanina na ulicach miasta, czy też kojarząca się z Zakładnikiem rozwałka w klubie to po prostu arcydzieła. Ucieczka z więzienia też bardzo wciąga, zaś obrona przed mordercami na niedokończonej budowie powala klimatem. Mimo pewnych niedoróbek, takich jak nie zawsze poprawnie działający system osłon. Po prostu jest przeciekawie i arcyklimatycznie. Ale potem... to wszystko zmienia się w jakiś Ghost Recon. To jest właśnie motyw Łot De Fak - nie podoba mi się ta zmiana, z sensacyjnej historii robi się film wojenny. No ale cóż - 3/4 gry zasługuje na duże uznanie. Już dawno nie było osadzonej we współczesności, powaznej strzelanki, w której nie ratowałoby się świata, tylko załatwiało uliczne porachunki. Nie było od... hm, czasów Maxa Payne'a. Za ten powiew świeżości - i kilka rewelacyjnych misji - 8/10.
Czysta zajebistość:
01-08-2009, 10:31
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Military napisał(a):nie podoba mi się ta zmiana, z sensacyjnej historii robi się film wojenny
Zgadzam się. Od misji w której lecimy do krajów dalekich robi się nudno i cała gra traci klimat. Nawet jej nie skończyłem, tak mnie ta zmiana zirytowała. Dla mnie w ogólnym rozrachunku takie 6/10, i przynajmniej 2 punkty za misję w klubie.
01-08-2009, 10:48
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Orange Box - nie ma co obijać bawełny, pierwsza piątka najzajebistszych pakietów jakie kiedykolwiek wyszły. Drugi Half-life razem z dodatkami to klasa sama dla siebie, więc daruję sobie pisanie o plusach. Co mi zdecydowanie nie przypadło do gustu, to długość Epizodów. Może nie jest tak tragicznie, jak w swojego czasu Blue Shift (3 godziny, słownie: trzy pieprzone godziny na ukończenie gry tego kalibru. Śmiech na sali), ale do satysfakcji daleko, oj daleko. Poza tym twórcy Episode I do beczki miodnych etapów musieli niechcący wpieprzyć garść dziegciu w postaci podziemnego garażu ze szwankującym oświetleniem i gromadą zombie. Brzmi zajebiście, ale w rzeczywistości ten etap cholernie irytuje, bo latarka działa krótko, przeciwnicy pojawiają się znikąd i bezlitośnie szarpią uniemożliwiając jakąkolwiek orientację w terenie.
Dla równowagi wspomnieć tutaj muszę o dwóch zacnych akcjach, które nakręciły mnie na prucie ze strzelby jak mało co. Pierwsza to etap w szpitalu z Episode I - gracz i Alyx przebijają się przez chmary zombie, prując do nich z czego popadnie przy akompaniamencie elektronicznej muzy z domieszką miodnych gitarowych riff. Poezja i Resident Evil. Dalej mamy Episode II i kopalnię atakowaną przez robale. Początek niemrawy - robale uderzają trzema korytarzami w różnych kombinacjach a gracz, wraz z żołnierzami, odpierają atak posiłkując się wieżyczkami i minami. Zabawa zaczyna się, gdy przeciwnicy prują wszystkimi korytarzami na raz, a wsparcie pod postacią Vortigauntów dokonuje na maszkarach czystej masakry, ponownie przy czochrającej mosznę muzie.
W Team Fortress 2 grałem za mało, ale na tę chwilę to po prostu bardzo sympatyczny i grywalny kawałek kodu. Portal wyrwał mnie z butów - wyobraźnia twórców jest jednak ogromna. Zagadki dokładnie takie jak lubię - wystarczy się odrobinę zastanowić i rozwiązanie samo przychodzi. Zakończenie zrywa beret, w ogóle portalowy superkomputer to jeden z najbardziej rozbrajających głównych bossów jakich kiedykolwiek widziałem, a przede wszystkim słyszałem. No i ta muza w creditsach...
9+/10 za cały pakiet
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
11-08-2009, 19:13
Stały bywalec
Liczba postów: 13,324
Liczba wątków: 77
Dodam, że za sam pakiet Orange Box zapłaciłem 10 Euro, bo był kiedyś w promocji weekendowej na Steamie <ok>
Poza tym na bazie HL2 jest od groma modów, i właściwie kupując Orange Box dostajemy w zamian około 50 zajebistych produkcji.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
11-08-2009, 20:01
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
military napisał(a):Nie było od... hm, czasów Maxa Payne'a.
W ktorym to tajne stowarzyszenie dazce do globalnej dominacji walczylo o wplywy z glowna bad guyka :)
Max Payne 2 jak juz bardziej pasuje do twojej definicji, z racji kameralniejszej fabuly o mniejszym "zasiegu".
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
11-08-2009, 21:56
|