Nici z ru..nia Jake :>
18-11-2009, 17:54
|
Gry
|
|
Demo Avatara nie pozostawia złudzeń - uniwersum Camerona jest kur..sko bogate. Można zabawić się w botanika i w specjalnym trybie badać roślinki i zwierzątka. Dżungla jest niebezpieczna i widać solidne podstawy konfliktu na linii Navi-ludzie. Gameplay jest kopią z Gearsów, dużo strzelania, fikołków i jeszcze raz strzelania. Grafika nie powala, choć ładna jest. Nie trudno zgadnąć, że w opcjach można ustawić sobie obraz w 3D. Szkoda, że nie mam okularków :>
Nici z ru..nia Jake :>
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-11-2009, 17:54
Też ściągnąłem demo i pograłem chwilę. Podoba mi się, grafika jest cudowna, gameplay raczej standardowy, choć na pewno ma to szanse stać się solidnym shooterem. Szkoda, że będzie chyba w stu procentach liniowo - mogliby się pokusić o możliwość swobodnego eksplorowania tej dżungli. Co za tym idzie, pewnie siła gry będzie się opierać na skryptach, a po CoDach jestem już nimi trochę zmęczony... Moce kombinezonu, jak zresztą i wygląd dżungli, są dla mnie żywcem wyjęte z Crysisa. Wydawało mi się też, że AI trochę szwankowało - pod koniec dema jak się walczyło z Na'vi, to można było łazikiem podjechać pod nich, a oni ledwo na to reagowali. I w ogóle są jacyś strasznie wielcy, nie spodziewałem się aż takiej masy :D
Ogólnie wrażenia pozytywne :) 20-11-2009, 20:58
Hej ludzie, mam pytanie - zna ktoś jakąś co-opową strzelankę na PC? Poza Left 4 Dead i SWAT 4? Bez jakiś gigantycznych wymagań.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 22-11-2009, 14:02
Taaa, to z pewnością jest strzelanka co-op bez wysokich wymagań sprzętowych... :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 22-11-2009, 14:30
Chyba żartujesz. Modern Warfare to silnik z epoki "Call of Duty 2", chodzi toto nawet u mnie jakieś 80 fps, więc to jest naprawdę niewymagająca sprzetowo gra.
22-11-2009, 14:32
No dobra, jak ktoś nie chce żeby wyglądało i chodziło płynnie w wysokich ustawieniach to fakt, nie trzeba mieć mocnego sprzętu.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 22-11-2009, 14:38 Cytat:Poważny Sam? Good idea. Solo napisał(a):Modern Warfare 2. :) Mój komp potrafi płynnie obsłużyć L4D na niskich detalach, nic ponad to. ; )
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 22-11-2009, 16:02 Tyler Durden napisał(a):No dobra, jak ktoś nie chce żeby wyglądało i chodziło płynnie w wysokich ustawieniach to fakt Nie fakt, bo jeśli MW2 nie chodzi komuś płynnie w wysokich ustawieniach, to znaczy że ma komputer sprzed nie wiem ilu lat. Jeśli ktoś ma w miarę nowy sprzęt, kartę z serii choćby nVidia 8000, to nie może mu po prostu źle chodzić. Nikt nie twierdzi, że ta gra pójdzie na KAŻDYM sprzęcie, ale no litości... 22-11-2009, 16:16 Solo napisał(a):to znaczy że ma komputer sprzed nie wiem ilu latTrzech.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
22-11-2009, 16:29
Miałem GF7900. Już nie mam, teraz mam Radeona 5770.
22-11-2009, 20:37
I na Radeonie 5770 nie chodzi Ci płynnie? Kaman...
A że na 7900 nie chodziło, to nie dziwota, dlatego też pisałem o kartach z serii 8000. Różnica ogromna. 22-11-2009, 20:39
Dżizas. Oczywiście, że na Radeonie chodzi mi płynnie. Po to go kupiłem, w dzień po kupnie MW2. Toż ja tylko wyjaśniałem, jak stary sprzęt jest za stary. Kiedy ja składałem ten komputer niecałe 3 lata temu, seria 8000 dopiero raczkowała, więc 7900 można uznać za pełnoprawnego reprezentanta trzylatków. Czytaj wyżej: pytanie było o gry na kompa, który ledwie sobie radzi z L4D ;)
22-11-2009, 20:45 Negrin napisał(a):Czytaj wyżej: pytanie było o gry na kompa, który ledwie sobie radzi z L4D Czytaj ze zrozumieniem: w pytaniu nie było o tym informacji. Dopiero po moim poście okazało się, że L4D nie chadza na tym sprzęcie za bardzo... Zresztą jak ktoś ma taki złom (sorry, bolesna prawda, wiem), to niech nie szuka dobrych gier niestety... 22-11-2009, 20:51
Bo jak powszechnie wiadomo, dobre gry zaczęli robić dopiero po debiucie kart GeForce z serii 8000.
Glut, luknij sobie tu: http://www.co-optimus.com/system/4/pc.html Może coś znajdziesz.
22-11-2009, 20:55 Negrin napisał(a):Bo jak powszechnie wiadomo, dobre gry zaczęli robić dopiero po debiucie kart GeForce z serii 8000. No racja, powinieneś mu polecić "Counter Strike"... :) 22-11-2009, 20:56 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |