Gry
Tak, bo twórcy pokazują, że idąc na taką łatwiznę najzwyczajniej w świecie olali scenariusz, na którym przecież ta super innowacyjna gra ma się opierać. Wyobraź sobie, że w "Seven" nagle Brad Pitt wyciąga 3D VR gogle i bada nimi miejsce zbrodni. A Freemana informator żyje w okolicy Alfa Centauri :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch to tylko głupie okularki które oprócz badania miejsca zbrodni, najprawdopodobniej nie będą mieć najmniejszego wpływu na fabułę.
Pytam jeszcze raz czy grałeś w demko?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Tak, bo twórcy pokazują, że idąc na taką łatwiznę najzwyczajniej w świecie olali scenariusz
Jeżeli coś twórcy pokazują to to, że bardziej stawiają na klimat oraz opowiedzenie historii niż zmuszanie graczy do autentycznej zabawy w CSI.

Odpowiedz
Danny, ale te gogle mają wpływ na fabułę! One są narzędziem, które popycha akcję z punktu A do B. To istotny detal, na którym opiera się śledztwo w grze i co tu dużo mówić, został dokumentnie spieprzony. Doskonałe porównanie dostałeś w poprzednim moim poście. Widziałem filmik, gdzie przy urywkach z gry, Cage spuszczał się nad swoim pomysłem okularów. Sram na demo HR :)

Crov, a może ja w grze będącej interaktywnym thrillerem chciałbym się pobawić w CSI? Może chciałbym przeprowadzić tak samo żmudne i męczące śledztwo jak w "Seven" albo "Zodiaku"? Ale nie mogę, bo głupi grafoman stwierdził, że to czego brakuje w poważnym filmie kryminalno-psychologicznym to właśnie VR gogle. Fuck this shit.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch, pierdolić te gogle. Gra ma niesamowity klimat, przepiękną grafikę i niesamowity klimat. Co tu dużo gadać, dwie lokacje i zakochałem się w grze. Nawet te głupie okularki nie przysłoniły ani na moment zajebistości tej gry. Bo bez wątpienia będzie zajebista.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Czekam z niecierpliwością.
Na co? Gra już jest w sklepach ;)

W najnowszym PSXE jest recka Heavy Rain. Ciekawy tytuł, szkoda że nie ma na PC, ale z recenzji wynika że są tam MONSTRUALNE dziury w scenariuszu.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):a co? Gra już jest w sklepach
Na pieniądze:) jakby nie patrzeć oryginalne tytuły na PS3 zaraz po premierze do tanich nie należą:)

Odpowiedz
No tak, zapomniałem ile Konsolowcy muszą bulić za nowości :)

PS. Episodes from Liberty City zamówione, lepiej żeby było to zoptymalizowane przynajmniej w takim stopniu jak IV po patchach.

Odpowiedz
Cytat:No tak, zapomniałem ile Konsolowcy muszą bulić za nowości

Za kilka ostatnich nowości dałem tyle, ile kosztuję premierówki na PC - wystarczy się porządnie rozejrzeć :) Pomijam fakt, że jedna z tych nowości jeszcze nie miała pecetowej premiery, ale to inna bajka.

Co do Heavy Rain - dziury pewnie są, bo jeszcze przed premierą zdecydowano, że niektóre epizody zostaną udostępnione jako dlc. Cóż, całe szczęście, że HR mi wisi i powiewa.

Odpowiedz
military napisał(a):Między "jest zachwycony" a "lubi" znajduje się sporo miejsca.
To lubi czy jest zachwycony? Bo pisałeś że jesteś :P

Danus napisał(a):Cud, miód, zaczynam zbierać na pełną wersję bo to będzie gra roku:P
Gra roku wyszła 29 stycznia :cool:

Khet napisał(a):dziury pewnie są, bo jeszcze przed premierą zdecydowano, że niektóre epizody zostaną udostępnione jako dlc
W takim razie twórcom należy się środkowy palec za wydanie wybrakowanego produktu. DLC powinny być niezobowiązującymi dodatkami, a nie łatami które mają za zadanie wypełnić scenariuszowe dziury i błędy logiczne.

---

Bioshock 2 - wrażenia po ok. pierwszej godzinie. Trzyma poziom jedynki (przynajmniej na razie), ale brakuje "efektu wow" który towarzyszył mi przy odkrywaniu Rapture po raz pierwszy. Gra bardziej sprawia wrażenie dodatku niż nowej gry, ale klimat (odrobinę inny, bardziej mroczny?) wciąż rządzi.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):W najnowszym PSXE jest recka Heavy Rain. Ciekawy tytuł, szkoda że nie ma na PC, ale z recenzji wynika że są tam MONSTRUALNE dziury w scenariuszu.
Z recenzji na, bodajże, GameTrailers wynika, że ma jedną dziurę w scenariuszu.

Odpowiedz
Z tego co czytałem w Heavy Rain kuleją przede wszystkim nielogiczne reakcje postaci na wcześniejsze wydarzenia, o ile wybrało się drogę inną niż przewidzieli twórcy. Kilkukrotne przejście gry powinno do pewnego stopnia zrekompensować dziury z racji tego, że po obraniu innej drogi wiadomo jak doszło do sytuacji, która przy pierwszym przechodzeniu nie miała sensu.

HR kupiłbym tylko po to, żeby pokazać rodzince jak może wyglądać gra dla dorosłego odbiorcy. Sam chyba sobie obejrzę filmiki na youtube (podobnie jak zrobiłem z MGS4), bo jeszcze długo PS3 będzie poza moim zasięgiem.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):military napisał/a:
Między "jest zachwycony" a "lubi" znajduje się sporo miejsca.
To lubi czy jest zachwycony? Bo pisałeś że jesteś :P

To się odnosi do AVPR. Grą AVP jest zachwycony.:)

Odpowiedz
Cytat:Trzyma poziom jedynki (przynajmniej na razie), ale brakuje "efektu wow" który towarzyszył mi przy odkrywaniu Rapture po raz pierwszy.

No bo takiego efektu nie będzie :) Zresztą nie wiem co musiałoby się stać, jedynka i tak już wystarczająco pozamiatała w tej materii. Dwójka skupia się raczej na rozwijaniu idei jedynki, zamiast dodawać niepotrzebne pierdoły.

Odpowiedz
Wawrzyniec napisał(a):Sam chyba sobie obejrzę filmiki na youtube (podobnie jak zrobiłem z MGS4).

Jej, to jednak nie byłem jedyny który tak zrobił :D

A co do HR to muszę powiedzieć, że od czasu Uncharted 2 jeszcze nigdy tak nie żałowałem, że nie mam PS3...

Odpowiedz
Battlefield: Bad Company 2 - to dopiero rozgrzewka przed BF3, więc należy traktować z przymrużeniem oka. Gra najeżona dowcipem, że hej. Teksty są mocne (patrz obrazek), dubbing polski naprawdę świetny (Pazura i Baka przechodzą samych siebie, widać, że bawili się konwencją). Single podobny do MW2 - szybka akcja, efektowne patenty i filmowość (ale jest miejscami trudno). Z tym, że chodzimy drużyną i tą drużynę poznajemy, więc wczuć się jest łatwiej. Nie ma rzucania bohaterem z miejsca na miejsce. Liczne cutscenki tłumaczą przebieg fabuły (a ta żywcem wyjęta z C-klasowej produkcji z Michaelem Dudikofem). Gra się bardzo przyjemnie, środowisko można niszczyć, grafika bardzo ładna. A na dokładkę multiplayer (a może to danie główne jest?) - rozbudowany, dużo perków i broni do odblokowania, świetne mapy itd. Generalnie gra zmiata MW2 z powierzchni jak chce i kiedy chce. Są też minusy - lagi, duży ping, drobne bugi w kampanii. Na osłodę:

[Obrazek: 1jmamg.jpg]

9/10

I fajna reklama TV

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aeJ1G-JFp6A[/youtube]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jestem dopiero przy lokacji z kłodami, ale jak na razie - hej! ale to grywalne!
Zaczynam żałować że nie posiadam wersji z polskim dubbingiem - ale kupując grę nie wiedziałem o udziale tych gwiazd. W każdym razie jest bardzo przyjemnie, filmowo, intensywnie ale gra unika skryptowania w stylu MW2. Jest ok.

Odpowiedz
Grał ktoś w Assassin's Creed 2? Za dwa dni PCtowa premiera i zastanawiam się, czy kupić, ale nie wiem czy warto.

Odpowiedz
Wersję konsolową można brać w ciemno, ale czy nie walną jakich bugów na PC, to się okaże...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
I kupiłem AC2 na PC. Po instalacji gra próbuje się połączyć z serwerem UbiSoftu, ale nie może i wywala mi błąd. Żeby było śmieszniej, chwilę wcześniej pobrała sama jakiegoś Patcha. Nawet wyłączyłem firewalla i nic to nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
8 gości