Gry
Nie kupować oryginalnych gier Ubisoftu, bo to debile. Wiesz że do gry wymagane jest STAŁE połączenie z netem inaczej gra się zatrzymuje?

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Wiesz że do gry wymagane jest STAŁE połączenie z netem inaczej gra się zatrzymuje?

Wiem, ale to nie problem w erze stałego łącza ;)

Nic nie poradzę, ze najbardziej interesujące mnie gry robi właśnie Ubisoft.

Odpowiedz
Brawo Ubi, niech żyją konsole po n-ty :p

Vito, a zakładałeś konto w tej całej sieci Ubisoftu? Nie wiem czy to nie jest czasem wymagane.

Odpowiedz
Zakładałem, ale z tego, co wiem, to gra powinna mnie poprosił o założenie konta, a tego nie zrobiła.

Odpowiedz
http://www.valhalla.pl/news20918-Zabezpieczenia-Ubisoftu-juz-zostaly-zlamane.html

Buahahahahahahahahahaha :D
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Wiem, czytałem. Pewnie będę musiał ściągnąć cracka, żeby grać w oryginała :P

Odpowiedz
Po kiego chuja te studia wydają grube miliony na te śmieszne zabezpieczenia łamane w kilka godzin do kilku dni? Przecież, żeby grać przez sieć, to i tak trza mieć oryginała.

A ta konieczność mienia internetu przy instalacji i graniu, to kolejna żenada. Mózgi wyżarło ludziom Ubisoftu?

Niech się lepią skupią na dopieszczaniu gier, np taką Mafie 2 kupię oryginał, bo wiem, że na to zasługuje, tak samo zrobię ze Starcraftem 2 i Diablo III :)
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):np taką Mafie 2 kupię oryginał
Kupisz, ale później. Przesunęli premierę na... nie wiadomo kiedy, wrzesień? Październik?

Jest też fajny nowy trailer: http://www.gametrailers.com/video/exclusive-boom-mafia-ii/62666

Odpowiedz
Mafia II wylądowała najprawdopodobniej w październiku, czyli początku roku fiskalnego 2011.

Wczoraj 2K podało, że na koniec lutego przychody z GTAIV i BioShocka 2 były zaskakująco wysokie, więc pewnie doszli do wniosku, że mogą poprzesuwać kolejne premiery. Ciekawe jedynie po co.

Odpowiedz
Wgrałem cracka do AC2 i nadal nie działa :twisted: jak mi pomoc techniczna Ubi nic nie wymyśli, to idę do sklepu po zwrot pieniędzy.

Odpowiedz
Jest w ogóle jakieś logiczne wytłumaczenie tego zabezpieczenia na AC2? Kurde, przecież oprócz tego, że to ktoś wymyślił, to jeszcze masa ludzi w Ubisofcie musiała ten projekt poprzeć.

Odpowiedz
Ponoć problemy wynikają z przeciążenia serwerów Ubi. A więc było więcej jeleni, którzy się dali wydymać, niż sami się spodziewali - bo wątpię, by przestraszyli się zabezpieczeń. Gorzej, jeśli to tylko utwierdzi Francuzów, że więcej zabezpieczeń = większa sprzedaż... pewnie do czasu, aż zobaczą ilość downloadów z torrentów.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Dziś (a raczej wczoraj) przestały działać serwery Ubisoftu. Ubi przyznało się do ataku piratów na swoje serwery. Ostro się sparzą na tym durnym systemie zabezpieczeń :)

Odpowiedz
Paradoks - być może hakerzy przywrócą normalność :) Naprawdę jest wiele innych dobrych zabezpieczeń (np. weryfikacja klucza online, zabezpieczenia FADE - uprzykrzające graczom życie np. umierający losowo bohater, nieśmiertelni wrogowie, falujący celownik etc.). Ubisoft wybrał te najgłubsze, najbardziej wymagające sprzętowo (zarówno po stronie gracza jak i serwerów) i upierdliwe w kontekście jakości łącz internetowych.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Bioshock 2 - godny następca oryginału. Powiem więcej - sequel podoba mi się bardziej od jedynki. Piękna, emocjonująca i fascynująca gra. Pod względem klimatu chyba ścisła czołówka wszech czasów.
Gigantyczny plus za motyw z Little Sister pod koniec gry, nie zdradzę o co chodzi.

Pomimo bardzo pozytywnej opinii muszę wskazać na, nieprzeszkadzającą co prawda, ale wtórność w stosunku do poprzednika. Wydaje mi się że kolejnej części przydałoby się pewne odświeżenie konwencji czy też poważniejsze aniżeli tylko kosmetyczne zmiany w gameplayu.

Ocena: 9+/10

Polecam.

PS. Nie wiem dokładnie ile godzin zajęło mi przejście, rozłożyło się na 11 dni i być może właśnie przez to, ale odniosłem wrażenie że drugi Bioshock jest jak na dzisiejsze godne politowania standardy grą dość długą. Był taki moment gdy myślałem że właśnie zaliczyłem finałową walkę i zaraz zobaczę jak to się kończy, a tu jeszcze jakieś 30-40 minut grania było <ok>

Odpowiedz
Bardzo cieszą mnie te pozytywne wrażenia, co jak co ale sequeli typu Bioshock 2, czy Mass Effect 2 to ze świecą szukać.

Co zabawne - często w recenzjach narzekają właśnie na historię, jako niby "mniej wciągającą, płytką i prostą", co jest dla mnie totalnym nieporozumieniem.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Bioshock 2 -

Czy, aby zagrać, muszę znać pierwszą część do końca? Przeszedłem jej 60% około i wydała mi się gra zbyt schematyczna, to powoli po prostu co raz mniej ochoty miałem na grę, ale klimat był niesamowity pamiętam, wciąż mam nadzieje na film w reżyserii tego gościa od "28 tygodni później".

Odpowiedz
Nie musisz znać fabuły jedynki, BS2 to nowa historia, chociaż jest sporo nawiązań do poprzedniej (audiologi).

Cytat:Przeszedłem jej 60% około i wydała mi się gra zbyt schematyczna
Toż to chyba najmniej schematyczna gra w jaką grałem :D Jedynkę (i dwójkę) przeszedłem kilka razy, za każdym razem grając zupełnie inaczej, w ogóle nie doznając uczucia deja vu, ani niczego podobnego ;-).

Odpowiedz
Znacie może jakieś RPG ze zręcznościowym systemem walki, czymś na wzór Fable lub Mass Effect? Chętnie bym sobie pograł w coś dłuższego, ale nie lubię typowo rpgowego stylu walki.

Odpowiedz
Myślę, że Oblivion i Fallout 3 łapią się. W tym drugim co prawda jest opcja walki turowej, która ułatwia bardzo życie, ale można spokojnie grać bez niej (bo zakładam, że to system turowy Ci nie podchodzi).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości