31-03-2010, 22:42
|
Gry
|
|
Ja mam Vistę i nie spotkałem się z żadnym problem związanym z działaniem gier itd... Vista w cale nie jest taka zła, tylko trzeba mieć w miarę dobry sprzęt i trochę chęci. Trzeba również odstawić stare nawyki i pożegnać serdecznie XP i o nim zapomnieć.
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
Brr... Vista mrozi krew w żyłach. Wiem, że kiedyś będzie trzeba się przerzucić, ale będę z tym zwlekał jak najdłużej... :)
Enen - 7/10
Changeling - 8/10 Daybreakers - 6/10 Sleuth - 7/10 31-03-2010, 23:03
Nie to teraz to od razu na 7. Ja mam Vistę oryginalną i tylko dlatego jeszcze na niej siedzę (co w cale nie znaczy że jest zła). Tak byłaby już dawno 7 zainstalowana. Tak czy siak jak jest w miarę dobra konfiguracja to warto pożegnać się z XP.
Military: Co do problemów z GTA: SA to na pewno nie jest to wina kompa, a samej gry. Jeżeli masz sprzęt za 3 tysie i Vistę to znaczy że kupiłeś go z org. systemem ( bo tak pewnie też zmieniłbyś już na 7) i laptop ma z rok (od pół roku są już notebooki z win 7). Także nie ma bata żebyś miał konfigurację która w jakikolwiek sposób miałaby problemy z grą. Z tego co pamiętam też zdarzały mi się jakieś dziwne bagi w San Andreas. Nie zwracałem na nie uwagi bo olałem misje i włączałem grę tylko wtedy jak chciałem zrobić mały rozpierdol... i nie zwracałem uwagi na to czy ulice są puste:)
31-03-2010, 23:12 mroziek napisał(a):Trzeba również odstawić stare nawyki i pożegnać serdecznie XP i o nim zapomnieć. Dopóki gry, programy i kodeki wychodzą na XP, dopóty nie zapomnę o tym systemie :) A zanim nastanie zmierzch XP, to ja pewnie będę miał już Maca :P 01-04-2010, 00:16 mroziek napisał(a):Nie zwracałem na nie uwagi bo olałem misje i włączałem grę tylko wtedy jak chciałem zrobić mały rozpierdol...Przez takie nastawienie wielu ludzi myśli, że GTA to gra dla tępych dresów, w której nie ma za grosz fabuły i chodzi tylko o mordowanie niewinnych ludzi na ulicach.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 01-04-2010, 07:04
Ja tak nie uważam porostu wybieram tą formę rozrywki która nie jest możliwa w innych produkcjach.
01-04-2010, 10:36 Hitch napisał(a):Przez takie nastawienie wielu ludzi myśli, że GTA to gra dla tępych dresów, w której nie ma za grosz fabuły i chodzi tylko o mordowanie niewinnych ludzi na ulicach. GTA IV reżyserią, dialogami i fabułą niszczy niejeden gangsterski film by Hollywood ;) 01-04-2010, 12:19
Ja pogrywałem w SA na kompie który nie miał prawa tej gierki uciągnąć, więc pretensji nie mam do nikogo. Jako ciekawostkę napiszę, że skończyłem grać na misji z jeżdżeniem monster truckiem na czas. Dlaczego? Czas leciał zgodnie z rzeczywistością, a wydarzenia na ekranie duużo wolniej(chociaż całkiem płynnie o dziwo) - nie było bata żeby to przejść.
01-04-2010, 14:35 simek napisał(a):nie było bata żeby to przejśćMówili nawet o tym w TV. San Andreas pierwszą grą w historii której nikt nie może przejść! :P Seryjnie, straszne z was growe pussies, nie piszcie lepiej o swoich "problemach" z grami :) 01-04-2010, 15:16
Nie tylko Tobie, to wynika z jego posta :P. Czytanie ze zrozumieniem się kłania!
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 01-04-2010, 15:50
No do Las Venturas jeszcze nie miałem oficjalnego wstępu wtedy.
A propos bycia pussy w graniu to z kumplem w co-opie na Xboxie parę dobrych razy musieliśmy ratować się walkthrough z YT bo za skurczybyka nie wiedzieliśmy który przedmiot użyć, albo na którą roślinkę wskoczyć, żeby przejść etap w gierce dla dzieci - Lego Indiana Jones:D 01-04-2010, 21:34
Nie wiem, do jakiego wątku wrzucić, więc wrzucę tutaj. Awesomeness.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HjGrHBpfqCo[/youtube]
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
01-04-2010, 21:49
A propos antypirackich zabezpieczeń Ubisoftu - oczywiście wiecie, że ich najnowszym pomysłem jest konieczność bycia stale podłączonym do sieci, aby gra funkcjonowała. Ale najśmieszniejsze jest to, że to ponoć naprawdę działa :) Na torrentach nie ma ani jednej pirackiej wersji Assassin's Creed II bo nikomu nie udało się takowej stworzyć :D Piraci od tygodni próbują złamać zabezpieczenia, ale coś kiepsko im to idzie.
Więc wygląda na to, że pomysł Ubisoftu, jakkolwiek w pewnym sensie absurdalny, zdaje się być jedynym przynoszącym autentyczne korzyści i sprawdzonym. Ciekawe jak to się dalej rozwinie - może dzięki temu czeka nas odrodzenie rynku PC na świecie? Bo przecież to właśnie szalejące piractwo jest winne odejściu producentów od komputerów i skupieniu na konsolach. 08-04-2010, 16:20 Cytat:Na torrentach nie ma ani jednej pirackiej wersji Assassin's Creed II bo nikomu nie udało się takowej stworzyć Wcale nie, są. A chłopaki stworzyli już pirackie serwery i połowę misji da się przejść : ) 08-04-2010, 16:28
Więc zakup oryginał.
Podobno crackują już więcej misji, mnie to wisi, ściągnę grę jak pojawi się porządna wersja, albo kupię gdy stanieje. 08-04-2010, 17:16
Jakby ktoś był zainteresowany, to informuję, że ruszył darmowy weekend Modern Warfare 2:
http://store.steampowered.com/news/3674/
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 08-04-2010, 17:26 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |