-- Laozi
12-08-2010, 04:06
|
Gry
|
|
W razie czego, jest zajefajny patchyk, który znosi ograniczenie czasowe demka :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 12-08-2010, 04:06
Grałem w demo na konsoli i, prawdzie powiedziawszy, nic specjalnego nie pokazało. Nie żeby było złe - widać, że wszelkie niuanse dotyczące rozgrywki działają, miasto prezentuje się należycie, system jazdy jest także ok, strzela się w porządku, postacie i to, co mówią także ujdzie. Troszkę z optymalizacją przysnęli, bo na otwartej przestrzeni miejscami gra lubi się lekko przyhaczyć. Myślę, że sens zaciągania dema opiera się przede wszystkim na zobaczeniu jak gra chodzi na kompie. Konsolowcy mogą spokojnie poczekać na premierę, bo tylko się zrażą do zajebistej gry. A będzie zajebista, bo ja tak mówię.
Za to trailer na końcu dema, w przeciwieństwie do samej wersji demonstracyjnej, po pierwszych 3 sekundach otrzymał ode mnie 10/10. Edit: twórcy Bioshocka próbują iść w drugą mańkę: http://www.gametrailers.com/video/debut-trailer-bioshock-infinite/702794?type=flv
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
12-08-2010, 15:06
Na PS3 optymalizacja Mafii II ssie... Pograłem 30 min w demo i już w tak krótkim czasie zdążyłem się poirytować tymi lagami... Mam nadzieję, że wersja finalna będzie pod tym względem lepsza, bo nie przeżyłbym, gdyby tak klimatyczny tytuł został spieprzony niedoróbkami programistycznymi...
No i wielkość polskich napisów zdecydowanie za mała (widać, że robione pod PC i siedzenie 30 cm od monitora)...
thug life
12-08-2010, 23:36
Do tej pory nie byłem przekonany do nowego Medal of Honor, ale ten gameplay mnie zachęcił, i to bardzo:
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-stealth-medal-of/702887 Wydaje się, że gra jest o wiele bardziej, hm, zrównoważona niż CoD, tzn. symuluje działania wojenne, nie będąc ekranizacją ewangelii wg. św. Baya. No i ma niesamowicie czadową animację. 16-08-2010, 08:43
Jedyną rzeczą, która na chwilę obecną mnie przekonuje do nowego MoH, jest Frontline w HD dołączany do edycji PS3 :]
O ile średnia ocen znowu nie będzie się wahać w granicach 70% (Airborne), a gra nie zostanie okrzyknięta klonem Modern Warfare, to może i sięgnę. Nie ukrywam jednak, że jest kilka innych tytułów, którymi warto się zainteresować do końca roku. 16-08-2010, 09:43
Dragons Age: Początek
10 minut grania: ale to brzydkie. 1 godzina grania: haha, ale to niedopracowane. 5 godzina grania: WTF?! Już minęło 5 godzin?! Giera jest po prostu szkaradna (przynajmniej w wersji na X360, choć swoje momenty ma - fajny ogień i falowanie powietrza, fajny efekt spryskiwania posoką bohaterów:) ). Na początku myślałem też, że zrobiona na odwal się. Otóż stworzyłem bohatera - istnego zakapiora; z 50 lat na karku, łysy, wytatuowana twarz, długa siwa broda. I okazuje się, że on jest... nastolatkiem. Najmłodszym synem króla. Ojciec (wyglądający młodziej niż syn) mówi do niego "smyku" i traktuje trochę jak niedorozwoja. Bioware dało ciała jak cholera. Ale sam trzon gry, mechanika, sposób walki, rozwój postaci, a nawet fabuła i dialogi - to po prostu wzorowe rpg. Naprawdę trudno się od giery oderwać. Szkoda, że graficznie to taki potworek. Konsole stać na więcej; lepiej wyglądał choćby pierwszy Mass Effect. Setki razy lepiej! A, jeszcze jedno. W Polsce jest wersja z (uwaga, rzygam) dubbingiem. Oczywiście aktorzy nie mają pojęcia jak grać, akcentują słowa nie tak jak trzeba, o braku papieru toaletowego mówią tonem mędrca rozważającego naturę wszechświata... Choć, o dziwo, znalazło się paru kompetentnych aktorów, dzięki którym da się w to grać. Mimo wszystko brak możliwości wyboru lengłydża to koszmarna pomyłka. Generalnie - mimo wad, za zdolność do wessania po szyję, daję 9/10. Może w trakcie gry wyjdą inne wady - wtedy obniżę ocenę. Jak na razie klimatem i gameplayem DA:O wymiata. Graficznie to 4, góra naciągane 5/10.
21-08-2010, 22:12
Starcraft 2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C_E83GfWM-A[/youtube] Po tym trailerze z miejsca ruszyłem do sklepu. Po odpaleniu okazało się, że to stary, dobry Starcraft. Najważniejsze dla mnie jest to, że moc przyciągania pierwszego SC pozostała na tym samym poziomie. Człowiek raz przysiądzie i nie może się oderwać. Po części dzięki dobrze poprowadzonej kampanii z ciekawymi misjami. Te same, doskonałe mechanizmy znane z poprzedniej części też odegrały swoją rolę. Gdybym przysiadł od razu do multi, to na pierwszy rzut oka mógłbym nie zauważyć, że gram w sequel (nawet graficznie to wszystko podobne). W sumie największe różnice czuć przechodząc kampanię, a to za sprawą wszelkich smaczków w stylu, własnego statku, w którego różnych sektorach można prowadzić rozmowy z co ważniejszymi bohaterami drugoplanowymi (albo napieprzać na automacie w kantynie). Są nawet achievementy. Jeszcze nie próbowałem trybu dla wielu graczy, także nie mam pojęcia, czy jest tam miejsce dla mniej zaawansowanych (system dobierania poziomu powinien pomóc). Sam nigdy nie byłem mistrzem SC, więc możliwe, że przygoda skończy się dla mnie na singlu. Jeszcze a propos wersji polskiej. Nie jest źle, aktorzy nie dali kompletnie dupy (chociaż Tosh, który w oryginale jest jakim jamajczykiem, w wersji pl brzmi tragicznie), jak najbardziej da się tego słuchać i czytać (pomimo, że za sprawą tych samych głosów wiele razy ma się skojarzenia z Warcraftem III). Jednak z chwilą, gdy odpaliłem wersję angielską... cóż, nie chcę już próbować niczego innego. Jednak Starcraft + redneck to jedyna słuszna droga.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
23-08-2010, 13:38
Dorwałem.
Wrażenia nie tak pozytywne jak przy pierwszej części, ale może trzeba przejść całą żeby docenić. Na plus zdecydowanie model jazdy, system strzelania, misje (cholernie pomysłowe) i ogólny feeling, świetny klimat. Boli trochę optymalizacja, ale na pewno warto zakupić oryginał. Nic nie daje takiej satysfakcji jak napady - drzwi z kopa, strzał w głowę kasjerowi, 'rob the cash register' <ok> 26-08-2010, 21:31
Głównie małe zawiechy, nic bardzo irytującego, ale gra potrafi się przyciąć w miejscu w którym nie powinna żeby zaraz w środku strzelaniny śmigać bez kłopotu. Dziwne.
27-08-2010, 01:13
Kolejne pytanie do społeczności graczy :P Mam już Mafie, gra się odpala, śmiga na wysokich detalach bez APEXu, ale po paru minutach zawiesza całkowicie kompa. Tak z dziesięć razy. Wymieniałem cracki, aktualizowałem sterowniki do karty graficznej i nic. DirectX i PhysiX zainstalowałem z płyty z grą.
Mój sprzęt: Core 2 Duo 2,5 GHz 4 GB Ram DDR 2 GeForce 9500 GT 1024 MB Wie ktoś, o co może chodzić? 27-08-2010, 21:18
Na opakowaniu powinien być numer telefonu do dystrybutora, tam dzwoń ;-)
A tak na poważnie, co u Ciebie oznacza "zawiesza kompa"? Restart się robi? Wywala do windowsa? Pojawia czarne tło? Robi się freeze screen? Pokazuje się zapętlona animacja kilkuklatkowa? Czy coś jeszcze innego? PS. Tak swoją drogą "GeForce 9500 GT 1024 MB" - WTF? Kto Ci tą kupę wcisnął? Ktoś Cię chyba musiał bardzo nie lubić... PS2. Rozumiem, że ten Twój procek to E5200 ? Jak tak to podkręć go do 3-3.2 GHz (na boxowym bezproblemowo pójdzie) - może pomoże...
thug life
27-08-2010, 22:02 piXi napisał(a):A tak na poważnie, co u Ciebie oznacza "zawiesza kompa"? Restart się robi? Wywala do windowsa? Pojawia czarne tło? Robi się freeze screen? Pokazuje się zapętlona animacja kilkuklatkowa? Czy coś jeszcze innego Freeze screen i różnokolorowe piksele. piXi napisał(a):PS. Tak swoją drogą "GeForce 9500 GT 1024 MB" - WTF? Kto Ci tą kupę wcisnął? Ktoś Cię chyba musiał bardzo nie lubić... Allegro półtora roku temu piXi napisał(a):Rozumiem, że ten Twój procek to E5200 ? Tak 27-08-2010, 23:36
No to pewnie grafa ci się przegrzewa. Otwórz kompa, postawa obok jakąś dmuchawę i zobacz czy dalej będzie tak samo.
28-08-2010, 01:21
Tylko na Mafii Ci się zawiesza? Ściągnij jakiegoś 3DMarka lub inny syntetyk co obciąży grafikę w 100% i sprawdź, jeśli tam będzie działać to raczej gry wina.
A jeśli nie to najpewniej jak Mroziek napisał przegrzane pamięci na karcie graficznej, mniej prawdopodobne przegrzanie rdzenia GPU... Gdyby to była porządniejsza karta to bym zalecił rozkręcenie chłodzenia, przeczyszczenie, nałożenie lepszej pasty termoprzewodzącej i dokupienie radiatorków na pamięci (jeśli nie ma)... Ale przy tego typu kartach tylko jedna rada wchodzi w grę -> wymiana na coś co nie jest tworzone z myślą o sprzedaży naiwniakom w zestawach z allegro/hipermarketów... ;-) Zainwestuj np. w http://www.agito.pl/karty-graficzne/gigabyte-radeon-hd-4850-zalman-512mb-ddr3-pci-e-box.0.335880.html (takie rozsądne minimum dla kogoś kto chce używać PC do grania w najnowsze gry) PS. Napisz może jeszcze jaką masz obudowę i czy jakieś wentylatory są zamontowane, bo przy takiej słabej grafice trochę dziwne byłoby przegrzanie - może to być wina złej cyrkulacji powietrza w obudowie...
thug life
28-08-2010, 12:47
Ja Mafii II nawet nie instaluję, bo zupełnie nie mam ochoty w nic grać : )
Tymczasem developerzy znowu dali dupy i pokazali, że niektórzy po prostu nie powinni robić na tę konsolę gier. X360: http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/2/2/3/8/2/2/Grass_360_001.bmp.jpg PS3: http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/2/2/3/8/2/2/Grass_PS3_001.bmp.jpg 28-08-2010, 13:21 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |