Gry
No wlasnie, bo na poczatku - po pierwszych zapowiedziach - to MIAŁO być coś jak Deus Ex, czyli RPG z FPS. Niestety, twórcy zapomnieli, że po usunięciu części RPG powinni dodać coś co zrobi z tego dobry FPS.

Odpowiedz
Grał ktoś już w Wiedźmina? Podzieli się wrażeniami?

Odpowiedz
Do dupy. Film lepszy.

Żartowałem. :) Też bym chętnie posłuchał czyjegoś wzwodu nt. Łiczera.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Cytat:A fabuła w Deus Ex całkiem liniowa? Bez żartów. Nie jest to wolność rodem z GTA, ale trzy zakończenia pokazują, że jednak nie jest taka liniowa.

Ale zawsze SPOILER dochodzi do tego, że zabijasz Navarre i buntujesz się przeciwko UNATCO, za każdym razem zwiedzasz te same lokacje w tych samych momentach gry i na zakończenie ma wpływ tylko to, jaki quest wykonasz aby dołączyć do danej frakcji. Szkoda, że na koniec nie mają wpływu decyzje podjęte w czasie gry, których znów tak dużo jednak nie ma.

W Stalkerze najgorsze jest to, że cały czas poruszasz się na piechtę i przechodzenie po 50 razy tych samych lokacji jest niezwykle nużące. Głównie podobały mi się w nim realistycznie przedstawione giwery, no i powalający klimat.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Na "Wiedźmina" sobie popatrzyłem u kolegi i muszę przyznać, że robi wrażenie. Piękna grafika, klimatyczna muzyka, kapitalne projekty postaci, świetne filmiki, minusy: zero mimiki, miejscami średni dubbing - tyle na razie, bo obserwowałem tylko przez godzinę. Jak na razie wrażenia bardzo, bardzo pozytywne :). Pierwszy erpeg od dawna, który mnie zainteresował (i to nie dlatego, że to produkcja PL).

Odpowiedz
Ja poki co grałem jedynie w prolog Wiedźmina (jestem trochę po tym jak uciekł "Tajemniczy Mag") i niezbyt mi się podoba. Dubbing jest raczej słaby, z reguły kompletnie bez uczuć i intonacji. Walka jest nudna, nawet w KotOR mnie męczył ten styl prowadzenia walki. Wolę mieć całkowitą kontrolę nad postacią. Pogram może jeszcze trochę dzisiaj i się wypowiem więcej. Możliwe, ze dalej jest wybitnie, bo gra dostaje same dobre oceny.

Grałem w demo "Crysis". Oż w mordę! To prawie tak jakby się grało Predatorem. :) Kozacka gra, naprawdę rewelacyjna. Całkiem sporo daje to demo. Na full czekam z niecierpliwością i jedyne co mnie martwi to wątek z kosmitami - wolałbym starcie ze zwykłymi ludźmi (dlaczego czekam na Far Cry 2 - też zapowiada się bosssko, choć już nie będzie "predatorowatej" gry).

Odpowiedz
Putin recenzuje grę

Wiedźmin dostał 8,5/10 od IGN i znaczek 'Editor's choice award', który przyznają najlepszym tytułom. Fuck yeah!

Odpowiedz
Właśnie przeszedłem Total Overdose - brzydkie kaczątko, graficznie raczej leży i kwiczy, ale rozpierdalkę oferuje pierwszej klasy, tak że nie można się oderwać. Taki współczesny komedio-western osadzony w Meksyku, a zrobiony - o dziwo - przez Szwedów. Ale ja zasadniczo nie o samej grze miałem. Co mi się rzuciło w oczy, to to, że twórcy Die Hard 4 chyba wzorowali się na tym tytule. Akcje Willisa BARDZO przypominają niektóre wyczyny Ramireza. Może nie są osadzone w takiej samej scenerii itp., ale ogólnie - rozrywkowość akcji jest taka sama, to ten sam styl. Przeskakiwanie lecącej rakiety, karkołomne wyczyny kaskaderskie, w tym wybuchowe taranowanie różnych budynków i pojazdów (choć nie helikopterów), a nawet końcówka z myśliwcami goniącymi pojazd, którym jedzie bohater. I w grze to łykam - to rozrywka, brutalna, prosta, BEZMÓZGA, którą akceptuję bo muszę się na niej skupić, żeby to przejść. Przy grze taka akcja trzyma i nie nudzi. I tym bardziej, skończywszy ją, widzę jakim bezsensem jest przenoszenie tego na ekran filmowy. Co to za radocha gapić się na coś tak pustego, bezcelowego i odrealnionego zarazem? W dodatku - co to za radocha, skoro dzięki grom można wziąć w tym udział?

Piszę to, bo naszła mnie taka myśl: DH4 to bardziej gra komputerowa niż film. Nagrane zmagania jakiegoś gracza. Media zaczynają mieszać się coraz bardziej. Szkoda, że robią to bez subtelności.

P.S. Fajne nawiązania do filmów zawarto w tej grze, zacne to i zaszczytne.

Odpowiedz
No właśnie wszędzie czytam, ale poza Desperado, Bondami niektórymi czy też filmami Woo nie doszukałem się wielu nawiązań...

Odpowiedz
Bardziej oczywistego nawiązania do Pulp Fiction być nie mogło (nawet wymieniony jest tytuł filmu). Willa jest bardzo podobna do jednej z rezydencji obecnych w Scarface. Początkowa i późniejsza akcja w dżungli to Rambo II jak się patrzy. Akcja w rzeźni to dość ograny motyw w filmach sensacyjnych z lat 80-tych. Badguy - rzeźnik to motyw znany choćby z Gangów Nowego Yorku. Akcja w siedzibie DEA to połączenie Matrixa z paroma innymi filmami. A i przysiągłbym, że gdzieś widziałem gonitwę motocyklu za pociągiem (choć to akurat jest parafraza słynnych scen ze starych westernów, w których bohater przeskakuje z konia na pociąg). Itp, itd. Jest też sporo nawiązań do innych gier.

Odpowiedz
Muszę sobie odświeżyć, teraz dopiero o tych wszystkich sobie przypomniałem. No i o tytule ;)

Odpowiedz
military napisał(a):Piszę to, bo naszła mnie taka myśl: DH4 to bardziej gra komputerowa niż film. Nagrane zmagania jakiegoś gracza. Media zaczynają mieszać się coraz bardziej. Szkoda, że robią to bez subtelności.
No ba, przecież w akcji w mieszkaniu hakera Willis zachowuje się jak bohater z Gears of War, którą to pokazano kilka chwil wcześniej.

Swoją drogą właśnie dzięki temu co napisałeś uświadomiłem sobie, że strzał Willisa w gaśnicę to nic innego jak powtórka z Maxa Payne'a gdy strzelało się w butle gazowe.

P.S. Total Overdose gierką fajną i odjazdową jest :)

Odpowiedz
Ja też przeszedłem demo Crysisa. No po prostu jedna z lepszych gier, w jakie w życiu grałem. Grafika cudna, a wykorzystywanie wszystkich usprawnień w nano-pancerzu czyni walkę z 20 gośćmi poezją.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Cytat:Swoją drogą właśnie dzięki temu co napisałeś uświadomiłem sobie, że strzał Willisa w gaśnicę to nic innego jak powtórka z Maxa Payne'a gdy strzelało się w butle gazowe.

Ej. Mam zacząć wymieniać gry z interaktywnymi butlami z gazem, czerwonymi beczkami i gaśnicami? :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Ech szczęściarze możecie sobie pograć, a mój nowy komp nie działa :cry: Właśnie jutro wysyłam płytę główną która okazała się walnięta. Oby szybko wymienili, bo już chciałbym zarzucić jakieś gierki na rusz mojego nowego GeForce'a 8600GT Sonic+ :D

Odpowiedz
zapewne każdy pamięta jeszcze to:
http://us.mms.com/us/dark/index.jsp

za to tu coś trudniejszego, bo oparte na konkretnych scenach i skojarzeniach:
http://www.stationerymovies.com/
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
jeśli chodzi o Stationery Movies to mam tylko 6/20 correct :( podzieli się ktoś prawidłowymi odpowiedziami?

Odpowiedz
póki co brakuje mi 4, ale pracuję nad tym - niektóre są naprawdę podchwytliwe, choć większość z tych filmów jest bardzo znanych

Odpowiedz
widać jestem kiepski :( zgadłem Edwarda Nożycorękiego, Szczęki, Saturday Night Fever, Star Wars, American Beauty i Titanic
O, spróbowałem jeszcze raz - doszło Reservoir Dogs, Usual Suspects i Shining. Będe pracował dalej :P

Odpowiedz
mam już wszystkie 8) - do jednego obrazka można wpisać 2 tytuły i oba pasują ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości