-- Laozi
14-11-2011, 19:12
|
Gry
|
|
A ja bym jednak chciał bardzo wierną adaptację z Fillionem. Chociażby, żeby nie musieć odpalać konsoli dla najlepszych momentów :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-11-2011, 19:12
Drake i reszta powinni zostać tam, gdzie ich miejsce, czyli na konsoli. Ode mnie wielkie NIE dla filmu Uncharted, który byłby krótszy od gry, a przez to mniej ekscytujący, z mniejszą ilością atrakcji, zajebistych miejscówek, pościgów, strzelanin i wszystkiego tego, co czyni tę grę tak zajebistą.
Zresztą ta gra jest tak filmowa, że przenoszenie jej na tamto medium mija się trochę z celem. 14-11-2011, 19:24
Zabawne, kiedy kupowałem PS3 to GTA4 (które dostałem razem z konsolą) wymiatało graficznie wszystko, co do tamtej pory widziałem. Ale teraz...
#!
-- Laozi 14-11-2011, 23:10
Zdziwiłbym się, gdyby przez 3 lata R* nie dopracował silnika. GTA V od początku wyglądało świetnie, ale dopiero w zestawieniu z IV widać, ile detali przybyło i jak lepsze są tekstury. Hmmm, może pomagali im panowie z Naughty Dog? :)
Kurcze no, Uncharted 3 nie pozwala o sobie zapomnieć. Uświadomiłem też sobie, że im dalej w las, tym gra a) toczy się w coraz ładniejszych lokacjach, zaczynając od szaro-burego Londynu a kończąc na istnej wizualnej masakrze, kto grał ten wie o co chodzi b) akcje stają się coraz bardziej ekscytujące i widowiskowe, moim faworytem jest chyba motyw z samolotem. Cała ta scena bije na głowę wszystko co nakręcił Bay :D PS. Czy tylko mi motyw z halucynogenem w wodzie i strachem natychmiast skojarzył się z Batman Begins? 15-11-2011, 07:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2011, 07:56 przez Mierzwiak.)
Poczekaj do rozwałki na statku z jedynki i pojedynku z niszczącym wszystko na swojej drodze CZOŁGIEM z dwójki :)
W ogóle to fajnie ci, ja jeszcze do "Uncharted 3" nie zbliżyłem się nawet na wyciągnięcie ręki. Ale ja miałem fajniej, bo gdy parę lat temu zaczynałem swoje przygody z Drakiem, to... "Uncharted" było wybraną na chybił trafił grą. Totalne zaskoczenie oraz natychmiastowe pełne oczarowanie prowadzące do obecnej dozgonnej miłości :)
-- Laozi 15-11-2011, 08:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2011, 09:05 przez Hitch.)
Pierwsze Uncharted było też moja pierwszą grą na PS3, potem nic już nie było takie samo :p Powaga, ta seria całkowicie mi przedefiniowała pojęcie reżyserii, przygody i świetnych bohaterów w grach (i nie tylko w sumie, bo wszelkie twory kina przygodowego powstałe po Ostatniej Krucjacie nie dorastają Uncharted do pięt).
15-11-2011, 10:17
Nie Mierzwiak, nie tylko Tobie się to skojarzyło, aczkolwiek na początku myślalem, że dżiny są prawdziwe, wszak w poprzednich częściach twórcy w jakiś sposób dotykali zjawisk paranormalnych ;)
Jedynki tak dobrze nie pamiętam, grałem w nią rok temu, miałem sobie przypomnieć, ale poczekam do weekendu. Nie mniej pierwsza scena z U-botem do dzisiaj siedzi mi w głowie i długo jej nie zapomnę, a eksploracja w/w sprawiała, że siedziałem na końcu fotela i pociłem się jak świnia - klimat nożem można było kroić :D Natomiast w dwójce CAŁA sekwencja z pociągiem to czyste mistrzostwo świata (ogólnie Tybet i misje wokół). To co się dzieje, ile się dzieje i jak szybko się dzieje, a do tego jak to wykonano - Mierzwiak kupuj tą grę i uwierz mi będą to dobrze wydane pieniądze (używka kolo 40, nówki na allegro po 50-60). Filmu sobie nie wyobrażam. Raz, że Nathan to Nathan i nie widze nikogo w jego roli :) Dwa, to co pisał Mierziwak, ciężko było by zroibć film w którym jest tyle pościgów, strzelanin (i tyle ludzi ginie z reki głównego bohatera) i akcji. Lepiej czekać na czwartą część :) Poki co męczę U3 na poziomie miażdżącym, zbieram resztę skarbów i zdobywam trofea. Zabawa nadal przenia mimo, że wiem co i jak :D Mierzwiak grałeś z dubbingiem ? Jak Ci się podobał ? 15-11-2011, 11:27
W U3 platyna już wpadła, ale za każdym kolejnym przejściem (w sumie trzy) gra jeszcze bardziej zyskiwała, a to chyba najlepsza rekomendacja.
15-11-2011, 11:39
Nie gadaj :) dla mnie niektóre trofea są nie do zdobycia:
- zabij 50 wrogów pod rząd po cichu No dyć to nie Hitman ;) 15-11-2011, 11:46
Pod rząd tylko pięciu, a 50 to w ogóle, sumując z kilku zaliczeń nawet :D Najbardziej upierdliwie jest pilnowanie, żeby broń nie przeładowała się automatycznie do póki nie wykończymy 60 przeciwników, ale też da się zrobić. Ogólnie trofea są chyba ciut prostsze niż poprzednio, za to dołożyli za multi i coopa.
15-11-2011, 12:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2011, 12:15 przez Khet.)
Tak czytam te Wasze ochy i achy pod adresem Uncharted, i niemałe zdziwienie mnie ogarnia. Przepięknej grafiki i klimatu przygody nie mogę serii odmówić - Naughty Dog zawsze wyciska prawie maxa z każdego sprzętu Sony (Crash z PSX'a, Jak & Daxter z PS2), jednak gameplayowo i seria J&D i Uncharted są bardzo odtwórcze. Cover system przeniesiony z Gears of War, który w dodatku nie zawsze działa jak należy; całość przepotężnie zaskryptowana (choćby akcja ze śmigłowcem w dwójce, gdzie zanim nie włączył się filmik, mogłeś władować w niego wszystko, a maszyna nie doznała ryski); mnóstwo tego wtórnego strzelania, akcje zręcznościowe na schemacie "za każdym razem urwiemy jakiś grunt pod nogami, a ty się wspinaj", w końcu żywcem z God of War wyjęte oddalenia na krajobraz. Gry z tej serii za Chiny wafla nie zasługują na dychę.
15-11-2011, 15:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2011, 15:50 przez Anielski_Pyl.) (15-11-2011, 11:27)Arahan napisał(a): Mierzwiak grałeś z dubbingiem ? Jak Ci się podobał ?Tylko Londyn przeszedłem z dubbingiem PL. Ok, ale dopiero jak włączyłem angielski powiedziałem "To jest to" :) Anielski_Pyl, to o czym piszesz to nie wady, tylko rzeczy wynikające ze specyfiki gry. Trudno o pełną swobodę i brak skryptów w tytule, który jest w zasadzie interaktywnym kinem akcji. Jasne że fajnie byłoby dojść/wspiąć/doskoczyć/dolecieć do miejsca B na 4 różne sposoby, ale nie o to w tej grze chodzi. Że system osłon zapożyczony z Gearsów? Pokaż mi jakąkolwiek dziedzinę, w której nie zapożyczano by nowych, innowacyjnych i świetnych rozwiązań. 15-11-2011, 18:13 Cytat:ry z tej serii za Chiny wafla nie zasługują na dychę.Za Chiny wafla zasługują. Co z tego, że wykorzystują motywy z innych tytułów, skoro robią to w sposób absolutnie genialny? Fabuła na 10, grafika na 10, gameplay na 10, ale dam całości ósemkę, bo "to wszystko już było"? Nie wyznaję takiej zasady, bo chyba żadna gra nie otrzymywałaby ode mnie więcej niż 5/10 wtedy :p 15-11-2011, 22:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2011, 22:28 przez Khet.)
http://www.dsogaming.com/news/gta-v-map-leaked/
Screen z gry wygląda na ultra-weczesną betę albo fake, ale już mapki są całkiem spoko. Choć całość wydaje się nie tak ogromna, jak mówią inne plotki. EDIT: A jednak fejki. Obrazek "z gry" zmontowany z plenerów trailera, GTA4 i San Andreas :( http://cloud.steampowered.com/ugc/613842889479542313/7FE73804BDFFEF237366AC33459F57D962D1AC4E/
-- Laozi 17-11-2011, 11:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2011, 12:30 przez Hitch.)
1. Nie rozumiem tego mieszania ekskluzywnych tytułów z multi w kategorii najlepszych gier na PS3/X360.
2. Nominacje dla najlepszej gry przenośnej to śmiech na sali. 3. Gdzie nominacja dla Gears of War 3 za grafikę?! 17-11-2011, 17:04
Brak nominacji za ścieżkę dźwiękową dla "Uncharted 3"? Co prawda jeszcze nie grałem, ale jeśli muzyka trzyma poziom poprzedników, to zjada na śniadanie całą konkurencję.
-- Laozi 17-11-2011, 18:38 (17-11-2011, 17:04)Anielski_Pyl napisał(a): 3. Gdzie nominacja dla Gears of War 3 za grafikę?!Mnie bardziej ciekawi dlaczego nominację za grafikę dostało LA Noire. Co prawda osobiście nie grałem, ale z materiałów które widziałem to co najwyżej stany (mocno) średnie. Czyżby nominacja tylko za mimikę twarzy? (17-11-2011, 18:38)Hitch napisał(a): Brak nominacji za ścieżkę dźwiękową dla "Uncharted 3"?No właśnie. Sam motyw przygrywający w menu jest świetny, to nowa muzyka czy była już w poprzednich częściach? 17-11-2011, 19:09 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |