-- Laozi
08-12-2011, 01:32
|
Gry
|
|
Nie jest za mgiełką, tylko jest trochę ciemniejszy. I tyle z różnic. Myślę, że każdy telewizor z tego tysiąclecia jest zdolny do zmiany ustawienia jasności. No i gra ma to też w opcjach. To pianie o różnicach jest cholernie naciągane. Rockstar pozbawiłby się głupio kupy kasy, gdyby gra wyglądała na którejkolwiek konsoli lepiej. W ich interesie leży, żeby niezależnie od platformy jakość była ta sama, i hello, jest.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 08-12-2011, 01:32
Trochę może ostrzejszy obraz na X360 jest, ale tak się zastanawiam, że jeśli masz tylko jedną konsolę i tylko na niej jednej grasz, a nie symultanicznie na dwóch ekranach ustawionych obok, to... kurde, kogo to :)
Dla mnie w obu przypadkach gierka ma zajebistą grafikę i jest to chyba jedna z najlepiej wyglądających gier, jakie widziałem. Ech, ten zachód słońca na prerii Meksyku, albo Thieves' Landing w strugach deszczu :) A'propos, teraz, jak gram w San Andreas to tak mi się nasunęło, że szkoda, że w RDR nie zrobili takiego myku, jak organizowanie sobie gangu. Pasowało by do tej gry jak ulał. To i napady na banki, których R* nie mogę wybaczyć.
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 08-12-2011, 01:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2011, 01:38 przez BezcelowyAlbatros.)
Tutaj sobie porównajcie:
http://www.lensoftruth.com/head2head-red-dead-redemption/ Słowem - wersja na X ma wyższą rozdzielczość, więcej traw i różnego badziewia, i dłuższy zasięg rysowania scenerii. Różnice są zauważalne, ale szczerze mówiąc - who cares? Gra jest ta sama. Mnie nie podoba się w żadnej wersji.:) 08-12-2011, 10:08
No, na załączonych screenach rzeczywiście widać różnicę. Dziwne, bo zawsze wydawało mi się, że pod względem, że tak powiem, "mocy" to PS3 pozwala twórcom gry na więcej niż X360...
A ja dopiero odkryłem, że jednak można banki okradać :) Nie ma to nic wspólnego, z napadami, które bym z przyjemnością w RDR widział, ale jednak można "skroić", najlepiej wieczorową porą po zamknięciu, bank. Trochę wstyd, ale nie widziałem wcześniej tej mini-gry z otwieraniem sejfu... a może nie pamiętam?... Nie, na pewno nie widziałem. :) military, wiem że korzystasz XBoxLive. Powiedz mi, czy do normalnego grania w multiplayer trzeba jakieś pakiety wykupować, czy wystarczy się zarejestrować. Do tej pory nie korzystałem z X360, nawet nie mam karty WiFi, ale zamierzam dokupić i zastanawiam się, czy zwykłe granie wieloosobowe wiąże się z płaceniem jakiegoś abonamentu, czy nie.
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 08-12-2011, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2011, 14:03 przez BezcelowyAlbatros.)
Za uaktywnienie konta gold i tym samym możliwości grania z innymi, buli się jakieś dwie dychy za miesiąc (zależy gdzie kupujesz kody).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
08-12-2011, 14:07
Jak dopiero zakładasz konto, masz miesiąc darmowego Live'a. Jeśli konto już masz (a nie zależy ci na gamescorze, tylko po prostu chcesz pograć, choćby na próbę), zawsze możesz założyć drugie. Musisz zrobić drugi profil i zarejestrować na innego maila, ale miesiąc darmowego grania piechotą nie chodzi.:) W ten sposób możesz grać miesiącami.:)
Widmo? 08-12-2011, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2011, 14:59 przez military.)
Nie ma bata! Nowy Metal, od dziś znany jako METAL GEAR RISING: REVENGEANCE, rozpierdoli moją peestrójkę :D
11-12-2011, 05:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011, 05:33 przez Anielski_Pyl.)
A ja w to już grałem. Nazywało się Ninja Gaiden i wyglądało identycznie, tylko miało trochę inne tekstury.
11-12-2011, 10:11
Ale w MGSie będziesz miał pięciogodzinne filmiki i tyle japońskiego kiczu, że na strumieniu swoich wymiocin można dolecieć na Księżyc :)
-- Laozi 11-12-2011, 10:16
No wiesz, w Ninja Gaiden kiczu nie brakuje, ale ta gra jest genialna. To po prostu czysta rozgrywka, w której jeśli przegrywasz - to ze swojej winy. Zero efekciarskich skryptów. Cała efektowność tkwi w graficznym projekcie poziomów, przeciwników, i w systemie walki. Polecam - na PS3 znajdziesz to za jakieś grosze. Jeśli lubisz tego typu gierki, lepszej po prostu nie znajdziesz. Nawet Devil May Cry 4 wysiada w porównaniu z NG2.
PS Edycja na PS3 ma i zalety, i wady w stosunku do Xboksowej. Zalety - możliwość grania drugą postacią i trochę więcej poziomów. Wady - troszkę gorsza grafika i... mało krwi. Wersja na X360 po prostu tryska juchą, na PS3 podali ją bardzo oszczędnie.:) 11-12-2011, 10:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011, 10:23 przez military.)
Kogo jeszcze jara kiczowaty MGS? :) Trailer nowego tytułu od Naughty Dog, w pełni na silniku gry (podobnie jak rok temu w wypadku teasera Uncharted 3):
Już bardziej czekam chyba tylko jeszcze na nowego BioShocka. edit Mierzwiak kilkanaście sekund szybszy :P 11-12-2011, 11:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011, 11:41 przez Khet.)
Holy shit! Wygląda świetnie (zaraz wyleci Pixi krzycząć, że badziewiasta grafa, bo nie ma wygładzania krawędzi :)), choć wydaje się inspirowane "Jestem Willem Smithem". Fajnie, że ND nie trzyma się kurczowo "Uncharted" i próbują swoich sił w innych gatunkach. Ale bez porównań się nie obejdzie, także niech się zaangażowani w produkcję chłopcy i dziewczęta postarają.
A MGSem podnieca się tylko Anielski. Zaskoczenie roku :)
-- Laozi 11-12-2011, 12:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011, 12:31 przez Hitch.)
Inspiracja oczywista, ale scenariusz taki kupiasty jak w IAL na pewno nie będzie :P
Graficznie zapowiada się to na kolejny przełomowy dla PS3 tytuł, a dziewucha wygląda jak Ellen Page :D 11-12-2011, 12:33 Cytat: a dziewucha wygląda jak Ellen Page :DTo pierwsza rzecz jaka mnie uderzyła, w pierwszym momencie spodziewałem się nawet usłyszeć jej głos :D 11-12-2011, 12:35
Też mi się skojarzyła z Page. A o scenariusz nie ma się co martwić raczej. ND przykładają do niego ogromną uwagę nawet przy, mogłoby się wydawać, standardowych przygodówkach. Tu myślę, że postarają się nawet bardziej, co by nie było potem jojczenia, że to syf bo nie "Uncharted 4" :)
-- Laozi 11-12-2011, 12:38
Pokazali też intro do Diablo III. Bida z nędzą. Wykonanie fajne, ale prawie usnąłem na tym 3-minutowym filmiku. Inna sprawa, że NIC nie mówi, że to Diablo 3, oprócz tytułu na końcu. Intro powiela każdy schemat obecny w grach fantasy na tej generacji konsol.
11-12-2011, 12:39
Swoją droga ciekawy jestem na ile ten trailer pokazuje, czego faktycznie można się spodziewać po samym gameplayu. Sporego nacisku na współpracę i survival (wybieranie pojedynczych naboi)? Kurde, jeden krótki teaser a będzie gdybania na kolejne pół roku:) Kto twierdził, że obecna generacja już się skończyła, ten trąba.
11-12-2011, 12:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011, 12:41 przez Khet.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 5 gości |