11-01-2012, 14:18
|
Gry
|
|
to był żart w stronę Anielskiego :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 11-01-2012, 14:19
Arahan, w jakim sensie nie aktualizują? Tzn nie wpadają w ogóle, czy coś innego jeszcze? :P Pamiętaj, że Drake's Fortune wydane zostało jeszcze bez trofeów, dopiero po jakimś czasie wypuszczono stosownego patcha - może tu leży problem.
11-01-2012, 14:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2012, 14:22 przez Khet.)
Tylko wtedy Arahan mógł nie dostać patcha, jeśli nie jest połączony z netem - proste. Ta łatka jest obligatoryjna z tego, co pamiętam.
wujo444; możesz sobie żartować do woli, ale nie zmienia to faktu, że grasz na maszynie do pisania :) 11-01-2012, 15:16
nie zmienia to faktu, że na maszynie do pisania mam w co grać, a na Twojej "maszynie do grania" nie miałbym ;) tzn. miałbym, ale nie to, co lubię :P
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 11-01-2012, 15:21 (11-01-2012, 14:22)Khet napisał(a): Arahan, w jakim sensie nie aktualizują? Tzn nie wpadają w ogóle, czy coś innego jeszcze? :P Pamiętaj, że Drake's Fortune wydane zostało jeszcze bez trofeów, dopiero po jakimś czasie wypuszczono stosownego patcha - może tu leży problem. Wpadają bo wyświetlają mi się podczas gry, np: zdobycie 40 skarbów, 30 śmierci od MP, ukończenie gry na HARD (czyli easy i normal też), itp, ale kiedy wychodzę do menu konsoli to w zakładce Zdobyte Trofea mam 0%, tak jakbym w ogóle gry nie zaczął. Inne gry (U3 - 100%, FIFA 11 - 40%, itp.) się aktualizują. Przed grą pobrałem aktualizację do 1.01. Konsola jest podłączona do neta cały czas. Nie wiem o co kaman :/ (11-01-2012, 15:21)wujo444 napisał(a): nie zmienia to faktu, że na maszynie do pisania mam w co grać, a na Twojej "maszynie do grania" nie miałbym ;) tzn. miałbym, ale nie to, co lubię :P Z tego co się orientuję to praktycznie każda gra wydana na PC jest na konsolę, bo w drugą stronę to już niekoniecznie ;) 11-01-2012, 17:52
W Jagged Alliance 2, Civilization V, Heroes 3 i 5 czy Vampire the Masquerade: Bloodlines bym sobie nie pograł na konsoli... :( Nie mowiac juz o Falloucie New Vegas z licznymi modami.
11-01-2012, 18:04
Aye, PC ma kilka naprawdę kozackich gier (ostatnio totalnie wsiąkłem w Majesty 1 i 2), ale na dłuższą metę po prostu nie mam cierpliwości do tej maszyny. Dlatego nie kupię np. Diablo III na PC, tylko poczekam na konsolowy egzemplarz. To samo zrobię z Wiedźminem 2.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
11-01-2012, 18:34
Jedyne gry za jakimi tęsknię na PC to stare dobre strategie: Sudden Strike I i II, Age of Empires, Zeus: Pan Olimpu. O strzelankach nie mówię, bo tak na dobrą sprawę Soldier of Fortune i Max Payne dało by się przenieść na konsolę bez zgrzytów. Strategii na PS3 sobie nie wyobrażam.
11-01-2012, 18:53 Cytat:O strzelankach nie mówię, bo tak na dobrą sprawę Soldier of Fortune i Max Payne dało by się przenieść na konsolę bez zgrzytów Co z tego, skoro nie przeniesiono i sobie w dwie pierwsze części SoF, czy Maxa na konsoli nie pograsz? :) A strategie bez problemu można na konsoli dusić. Tyberium Wars, Supreme Commander, czy Halo: Wars to naprawdę przyjemne giery, a interfejs jest wybitnie przystosowany do takiego X360 (więc do PS3 zapewne też).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
11-01-2012, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2012, 19:08 przez Wawrzyniec.)
Niedawno tak wyglądało to w samych tylko Stanach :D
![]() Gry wyłącznie nie PieCa to obecnie ciekawostka, coś jak animacja poklatkowa w filmach animowanych :P P.S. Mój kumpel z branży, redaktor z PSX Extreme, donosi mi, że ta i tak wielka przewaga konsol jeszcze wzrasta. 11-01-2012, 19:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2012, 19:26 przez Anielski_Pyl.)
Lol, po zobaczeniu tej tabelki PCtowi gracze na pewno przerzucą się na konsole. Prawda jest taka, że piec prawdopodobnie już nigdy nie będzie miał przewagi nad konsolami, ale granie na nim jeszcze długo nie umrze. Ja na pewno całkowicie z niego nie zrezygnuję, bo kilka exclusive'ów mam jeszcze do ogrania, a i sporo klasyków jest po prostu wiecznych.
11-01-2012, 19:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2012, 19:41 przez Wawrzyniec.) Cytat:Co z tego, skoro nie przeniesiono i sobie w dwie pierwsze części SoF, czy Maxa na konsoli nie pograsz? :) ![]() ![]() ![]() ![]() Uprzedzając pytania: ![]() Więc owszem, grasz na maszynie do pisania.:) 11-01-2012, 19:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2012, 19:56 przez military.)
No ale Arahan ma PS3. Co nie zmienia faktu, że o konsolowych wersjach tych gier dowiedziałem się teraz. ;)
I mogę grać nawet na aparacie do zębów, jeśli wypuszczą na niego PCtowe klasyki.
11-01-2012, 20:01
Na PS3 możesz grać w gry na PS2, na X360 możesz grać na gry z Xboksa... a w ogóle to czemu się tak czepiasz? Zarzucałeś, że nie ma tych gier na konsole - są. Teraz że nie da się grać na obecnej generacji - da się. Co jeszcze wymyślisz? A może odpowiesz na pytanie, co zrobić, kiedy jakaś gra jest niekompatybilna z kartą graficzną / systemem / sterownikami / czymkolwiek w twojej maszynie do pisania?:)
11-01-2012, 20:22
Lol, 10 vs ~7 (pudelka + online + MMO) to naprawdę wielka przewaga. Poza tym jest jeszcze Europa, gdzie gra się wcale nie tak mało na kompach, i Azja.
Mam wrażenie, że niektórzy nie rozróżniają "granie na PC spada" od "granie na PC upadło". Bynajmniej, na kompach nadal jest w co grać. Portów przygodówek na konsole nie widzę (bo te mnie najbardziej interesują), więc mam się przesiąść bo ktoś mnie próbuje obrazić?
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 11-01-2012, 20:25
Portów niskobudżetowych przygodówek rzeczywiście nie ma, ale masz w zasadzie wszystko, co nowe od Telltale Games, miałeś Sherlocka Holmesa, Catherine, Monkey Island, Gray Matter, Sam and Max, CSI, możesz grać w Syberię 2 z pierwszego X-a, Dreamfall: TLJ2... i sporo więcej. Jeśli ich nie widzisz, to tylko dlatego że nie chcesz widzieć. Oczywiście nie ma ich tak dużo jak na PC, ale to chyba logiczne - Xbox powstał w 2005, a ostatnie 7 lat to nie jest okres ogromnej popularności tego gatunku.
11-01-2012, 20:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2012, 20:35 przez military.)
ostatnie 7 lat to jest właśnie okres wskrzeszenia gatunku. CSI, MI, S&M - wszystko od Telltale ;) Syberia wyszła na X? Wiem, że na sprzęt Nintendo mieli portować, ale nie przyglądałem się. Powiedz, czy na konsolach było: Machinarium, A New Beginning, Return to the Mysterious Island 2, The Next Big Thing, Lost Horizon, Still Life 2, The Wispered World?
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 11-01-2012, 20:41 Cytat:Co jeszcze wymyślisz? Nie mam zamiaru nic wymyślać, bo nie występuję tutaj w charakterze obrońcy PeCeta, czy konsol. Na jednym i na drugich gram obecnie po równo (z lekką przewagą konsol). Myślałem, że nie ma opcji grania w wymienione gry, więc to zaznaczyłem. Okazuje się, że jest, więc przyjmuję to do wiadomości. Tyle.
11-01-2012, 21:00
Wujo, rozumiem że teraz będziemy bawić się w wyliczanki. Jak ja lubię takie "dyskusje".
- Na konsole w ogóle nie ma SoF i MP! - Są. - Ale nie można na nie grać na dzisiejszych konsolach! - Można. - Ale w ogóle nie ma przygodówek! - Są. - Ale nie ma TYCH przygodówek...! No kurwa, a jak się okaże że niektóre są (podpowiem: Still Life, Machinarium)? Będziesz dalej się przerzucać tytułami jak jakieś dziecko? Na konsolach są gry wszystkich gatunków, nie ma exclusive'ów z PC - twierdzisz inaczej, np. że "nie ma całych gatunków", znaczy że jesteś ignorantem i nie powinieneś zabierać głosu w dyskusji. A czy na PC jest zajebista strategia Halo Wars? Czy jest zajebista strzelanina Gears of War 3? Czy jest zajebista zręcznościówka Uncharted? Co, czyżby nie było exclusive'ów z konsol, niezależnie od gatunku? Ta dyskusja prowadzi donikąd. 11-01-2012, 21:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2012, 21:30 przez military.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |
![[Obrazek: gamnewzoochart530.jpg]](http://www.blogcdn.com/www.joystiq.com/media/2010/12/gamnewzoochart530.jpg)

![[Obrazek: _-Soldier-of-Fortune-Gold-Edition-PS2-_.jpg]](http://cdn3.spong.com/pack/s/o/soldieroff69643/_-Soldier-of-Fortune-Gold-Edition-PS2-_.jpg)
![[Obrazek: 90365265.jpg]](http://www.gry-online.pl/Galeria/Gry13/90365265.jpg)
![[Obrazek: 106218109.jpg]](http://www.gry-online.pl/Galeria/Gry13/106218109.jpg)
![[Obrazek: 4433.jpg]](http://www.gamershell.com/static/boxart/large/4433.jpg)
![[Obrazek: 914910_front.jpg]](http://image.com.com/gamespot/images/bigboxshots/0/914910_front.jpg)