Na końcu znajduje się krótka seria pytań i odpowiedzi z Gamespot. Między innymi dowiadujemy się, że nie będzie odnawialnego zdrowia. Już słyszę ten ryk niezadowolenia ze strony pokolenia Modern Warfare :)
-- Laozi
03-03-2012, 10:33
|
Gry
|
|
http://www.rockstargames.com/newswire/article/21461/updated-the-experience-is-mindblowing-the-press-goes-handson-wit.html
Na końcu znajduje się krótka seria pytań i odpowiedzi z Gamespot. Między innymi dowiadujemy się, że nie będzie odnawialnego zdrowia. Już słyszę ten ryk niezadowolenia ze strony pokolenia Modern Warfare :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-03-2012, 10:33
No to sobie pograłem w MGS. Grałem na ePSXe, doszedłem do momentu zmiany płyty - w żaden sposób nie mogę jej zmienić. Po prostu emulator tego nie wykrywa, ani jeśli zmieniam z iso na iso, ani z iso na virtual drive, ani jeszcze inaczej. Nie da się zrobić sejwa między płytami i wczytać go z dysku drugiego. Próbowałem różnych pluginów do cdromu - nic. Fajnie było, szkoda że nie dokończę. Przynajmniej już jedzie do mnie MGS HD Collection.
03-03-2012, 14:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2012, 14:45 przez military.)
Kurwa :) Toż na PieCyku pykasz i emulator PSX'a dla MGS1 zapodajesz? Ściągnij sobie wersję PC-tową (ok. 900 MB) i po problemie xD Tylko, że wówczas od początku...
03-03-2012, 14:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2012, 14:58 przez Anielski_Pyl.)
Wersja PCtowa wygląda obleśnie (brak efektów graficznych, które były obecne nawet na PSX). Sam próbowałem ostatnio grać w to na PC ale to był dramat - zdecydowałem się na zassanie oryginału z PSN i jest git:)
03-03-2012, 16:14
Dramat zażegnany - to ePSXe w wersji 1.7.0 miał buga, wystarczyło ten fragment przejść na 1.5.1 i potem kontynuować na nowszej wersji.
Wersja PC robiłaby prawdopodobnie większe problemy techniczne pod Vistą niż wersja emulowana. Która poza tym jednym problemem działa pięknie. W ogóle bardziej wolałbym grać w to na konsoli, no ale cóż - przynajmniej mam pada do PC. BTW: Czy na PS3 jest tak, że konsola poprawia jakość gier z PSX, np. zwiększa rozdziałkę? Bo np. jak gram w coś z Xboksa na X360, to niektóre tytuły mają wyższą rozdzielczość, lepsze efekty itp. 03-03-2012, 16:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2012, 16:20 przez military.) Cytat:Bo np. jak gram w coś z Xboksa na X360, to niektóre tytuły mają wyższą rozdzielczość, lepsze efekty itp. Niestety, wydaje ci się :) Gdyby tak było, to edycje HD nie szalałyby w najlepsze. Wprawdzie jakieś mikro zmiany mogą nastąpić, ale to pewnie nie do wyłapania. 03-03-2012, 16:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2012, 16:23 przez Anielski_Pyl.)
W wypadku gier z PSXa można jedynie wygładzić lekko obraz, przy czym różnica w jakości jest nieznaczna - o piksele i tak się można pozabijać. Jeśli odpali się gry z PS2 jest już bez porównania lepiej (upscalling). Co i tak nie zmienia faktu, że gry z poprzednich generacji nie lubią się specjalnie z telewizorami HD.
Na X360 grałem jedynie w Medal of Honor: Frontline, jeśli chodzi o starsze pozycje i było w sumie okej, ale nie lepiej niż w wypadku gier z PS2 odpalanych na trójce. 03-03-2012, 16:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2012, 16:26 przez Khet.) Cytat:Niestety, wydaje ci się :) Gdyby tak było, to edycje HD nie szalałyby w najlepsze. Doom - uscalling, widescreen. Black - lepsze efekty cząsteczkowe, upscalling. A reedycje szaleją z innego powodu. Po pierwsze: to pakiety, po drugie: są przystosowane do HDTV (np. widescreen - nie wszystkie gry z Xboksa go obsługują). Poprawki do starych gier były częścią aktualizacji systemowych. Niestety wieki temu przestali się tym przejmować - teraz pompują w reedycje. Bo to znaczy że dostajesz to samo, ale za opłatą. 03-03-2012, 16:35
Masa, naprawdę MASA informacji o nowym AC i pachnie smakowicie :)
http://www.ppe.pl/news-14193-Garsc_informacji_o_Aassassins_Creed_III.html również na tej stronie informacje o GoW4 :D 03-03-2012, 18:53
GoW IV ??? A po co to. Toż Kratos ubił już wszystkich najfajniejszych bogów. Kogo on mógł jeszcze tam pozbawić żywota ?
04-03-2012, 14:36 Cytat:GoW IV ??? A po co to. 1) Dla kolejnej gry z serii, która definiuje pojęcie Epickości :) 2) Bo jeśli w tej generacji cokolwiek stanie obok Uncharted 3 pod względem oprawy, to tylko gra z tego IP. Cytat:Kogo on mógł jeszcze tam pozbawić żywota ? W mitologii greckiej jest tego całkiem sporo. Poza tym patent z "dwójki", czyli manipulacja czasem nie został należycie wykorzystany i to w nim dopatrywałbym się fabularnej furtki dla "czwórki". Konflikt z nordyckimi bogami? Epa murowana. 04-03-2012, 14:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2012, 14:44 przez Anielski_Pyl.) (04-03-2012, 14:43)Anielski_Pyl napisał(a):Kratos vs Odyn czy Thor ? Wątpię aby to było dobre. Nie wiem po prostu co można jeszcze zrobić z ta serią aby ludzie nie zaczęli psioczyć, że robi to się już monotonne. 3 to idealne zwieńczenie serii z genialną grafiką, mistrzowskimi walkami z bossami, świetną rozgrywką i toną miodu wylewającą z się z TV na każdym kroku. Idealne zakończenie serii i tam IMO powinno zostać.Cytat:GoW IV ??? A po co to. 04-03-2012, 14:58
Żadne tam "IMO powinno", skoro kolejne części zbierają świetne noty, a miód wylewa się z ekranu. III był zwieńczeniem konfliktu Kratos - Zeus, za to ostatnia wydana część, Duch Sparty, pokazała, że można do formuły dodać bardzo ciekawe patenty. Zresztą nie jest tajemnicą, że IV będzie miała multi, a pewnie i dużo więcej nowości. IV będzie przepotężnym zwieńczeniem całej generacji - tutaj nie powinno być wątpliwości.
04-03-2012, 15:04
Swoją drogą nie wyobrażam sobie większej epickości. Przecież walka z tytanami, potworami, bogami z trójki kilkukrotnie sprawiała, że zbierałem szczękę z podłogi.
04-03-2012, 16:51
W wersje na kieszonsolki nie miałem okazji grac i za pewne nie będę. Więc się nie wypowiadam. A multi w IV, nie wyobrażam sobie jak ono mogło wyglądać. Masz rację Anielski, że każda część po kolei zbiera świetne recenzje, ale już przy III pojawiały się czasami jęki zawodu, że to GoW II w lepszej grafice. Ja się co prawda nie zgadzam, bo III to moja ulubiona część, a jakaś pierwsza godzina gry to chyba najlepsze co mi się w grach przytrafiło. Z jednej strony cieszy mnie, że moja ulubiona seria na PS'a dostanie kolejną część, z drugiej obawiam się, że będzie to już tylko odcinanie kuponów.
04-03-2012, 19:28 Cytat:W wersje na kieszonsolki nie miałem okazji grac i za pewne nie będę. To robisz sobie straszną krzywdę, tym bardziej, że Chains of Olympus i Ghost of Sparta wydano w HD na PS3 jako GoW: Origins Collection. Zwłaszcza Ghost of Sparta jest tutaj ważne, bo gra wyszła po III, zawiera więc całą tę rozbudowaną mechanikę zabawy i jest to druga, po III oczywiście, najładniejsza graficznie część serii. Cytat:obawiam się, że będzie to już tylko odcinanie kuponów Santa Monica to jeden z nielicznych deweloperów będących znakiem jakości w branży. Twoje obawy są zatem bezzasadne. 04-03-2012, 19:38
Jeśli dają za darmo, to wystarczy że będzie grywalne i rajcowane :p CoDy przestały grzeszyć oryginalnością w 2007 roku, a w temacie multi królują.
08-03-2012, 17:08
Jak będę siedział przy browczyku z internetem to zapytam go o jego odczucia. A że śmierdzi na kilometr "CoD meets BF" to akurat średnio mnie obchodzi.
Czyli, że widmo...
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
08-03-2012, 17:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2012, 17:15 przez Indroman.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |