22-05-2012, 23:12
|
Gry
|
|
A Torchlight 2 coraz bliżej - można się spodziewać gry jeszcze lepszej, zwłaszcza że dochodzą też lokacje na powierzchni:)
Torchlght 2 to zdecydowanie najlepsza rzecz w gatunku h&s od czasu drugiego Diaboła. Perfekcyjnie zaplanowana gierka, z kupą udogodnień dla gracza. Cały czas na dysku trzymam i zarzucam sobie, kiedy mam ochotę na coś lżejszego. A na dwójeczkę czekam, oj, czekam...
Why are you firing wallnuts at me?
22-05-2012, 23:30
Zombie nieszczególnie kręcą, ale z chęcią sprawdze ten mod do ArmA 2:
http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,11776227,DayZ___225_kilometrow_kwadratowych_zombie_apokalipsy.html?bo=1 23-05-2012, 13:56 (23-05-2012, 13:56)Crov napisał(a): Zombie nieszczególnie kręcą, ale z chęcią sprawdze ten mod do ArmA 2: Gram w to ;) Najlepiej zebrać się w 2-3 osoby wtedy odbiór jest znacznie lepszy. W skrócie: - można się zesrać ze strachu - tu każdy loot jest bardzo ważny - samochody to rzadkość - limitowana amunicja, każdy nabój ważny, ale jest plecak - bardzo trudne zombiaki jako wrog - KLIMAT! ale największym minusem są zajęte serwery. Tak koło 19:00 trzeba się ostro naklikać aby gdzieś wbić.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-05-2012, 18:57
military mnie zmotywował i zapuściłem sobie betę Torchlight II. Jest dobrze, właściwie twórcy zrobili wszystko to, co zapowiadali - dodali "zewnętrzny świat", podrasowali grafikę, dorzucili jeszcze trochę udogodnień, zwiększyli wybór postaci... Z co fajniejszych "nowych" patentów - możliwość wyboru nagrody za wykonanie questa, dodatkowo możemy wybierać nie z randomowych itemów, ale z rzeczy przystosowanych dla naszej postaci.
Why are you firing wallnuts at me?
25-05-2012, 09:23
Zapuściłem sobie dla porównania pierwsze Diablo. Ta gra klimatem zjada wszystko, co kiedykolwiek powstało. Dzięki ponurej grafice i temu kawałkowi:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IvvXsreyo30[/youtube] Jeśli chodzi o gameplay, jest OK, aczkolwiek trzy rzeczy mnie irytują. 1. zbyt wolny chód bohatera i brak możliwości biegania. 2. źle zbalansowani bossowie. Tu nawet nie chodzi o poziom trudności, bo to jest generalnie gra typu "click to win", ale zanim nazbiera się wystarczający level, żeby ubić Butchera z 2 poziomu podziemi, trzeba wybić wszystko co najmniej 3-4 poziomy niżej. 3. mały ekwipunek i konieczność targania staffu do miasta co 5 minut. A nie można tego odpuścić, bo bez sprzedaży nie masz kasy na lepszy ekwipunek, który zresztą trzeba ciągle naprawiać. Mimo wszystko podoba mi się, że to trudniejsza gra niż Torchlight. Tutaj naprawdę czuć wyzwanie. Graficznie... jest nadal znośnie. Dźwięki wymiatają. "Mmm, fresh meat" jest tak samo zarąbiste jak w chwili premiery. Dobra gra, wytrzymuje próbę czasu. 7/10 25-05-2012, 21:49
Dla wszystkich którzy mówią, że Torchlight ma w ogóle jakiś start do Diablo = lol. I nie, Diablo 3 nie ma tak cukierkowej grafiki jak Torchlight. Ci, któzy tak twierdzą po prostu w tę gierkę nie ciupali. Miałem dostęp do bety i tam czasem aż nic nie widać - pod tym względem jest w miarę ok. Przyjebałbym się rzeczywiście do muzy, która w D3 raczej słąbuje a w D2 była megaklimatyczna.
25-05-2012, 21:57 Cytat:Torchlight ma w ogóle jakiś start do Diablo Gejmplejowo TL jest lepszy od Diablo 1 i 2 (czy od trójki też - nie wiem, nie grałem). Przynajmniej w wersji konsolowej, bo sterowanie padem jest bardzo wygodne, a przy tym nieporównywalnie bardziej angażujące niż "kliknij żeby zabić". 25-05-2012, 22:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2012, 22:46 przez military.)
Ok, jednak Torchlight nie jest lepsze od Diablo. Gra jest niedorzecznie łatwa. Gram na hardzie, jestem na ok. 17 poziomie (postaci, ale lochów w sumie też), większość wrogów załatwiam jednym uderzeniem, mam w zapasie 140 mikstur leczenia. Przechodzę przez grę jak przez masło. Chyba dotarłem do miejsca, w którym to się stało bez sensu.
29-05-2012, 20:57 Moje pierwsze wrażenie było takie: co to kurwa jest? Film Roberta Rodrigueza, że takie żenujące postacie się pojawiają? Ale potem 47 rozlożył te żenujące cizie raz-dwa, co jakoś poprawiło mi humor. Może to nie będzie prominentna grupa przeciwników grze. 30-05-2012, 14:09
Gość gra w DayZ, a ja coraz bardziej zastanawiam się czy by nie kupić ArmA2 i nie zagrać w to:
30-05-2012, 20:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2012, 20:49 przez Gal Anonim.)
Sama Arma 2 nie wystarcza. Musisz kupić podstawkę plus dodatek, czyli Combined Operations.
BTW. Ta gra jest od 3 tygodni w pierwszej trójce sprzedaży na Steamie. Czesi z Bohemii pewnie nie mogą przestać chlać ze szczęścia.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-05-2012, 21:01
Hitman kontra pingwiny z madagaskaru. Fajny trailer, już nie mogę się doczekać momentu kiedy krążek z tą grą zakręci się w mojej konsoli.
31-05-2012, 11:32 (30-05-2012, 21:01)Snappik napisał(a): Sama Arma 2 nie wystarcza. Musisz kupić podstawkę plus dodatek, czyli Combined Operations. Kumpel ostatnio rozpłynął się lekko nad stężeniem zacności w tym modzie, ale wspominał bodaj, że wystarczy mieć dodatek Arrowhead, który jest przecież standalone. Jak to w końcu jest? 31-05-2012, 14:22
W Arrowheadzie nie masz Czarnorusi, która jest teatrem działań moda. Twój kolega bredzi :)
Ogólnie DayZ bierze z A2 teren, a z Arrowheada technologię plus skrypty (Arrowhead to taka ArmA 2.5). Zreszta strona moda mówi wszystko - http://dayzmod.com/about.php Requirements: ArmA II: CO DayZ Mod Files (Available on the downloads page) Balls
31-05-2012, 18:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2012, 18:03 przez Snappik.)
Zrozumiano, wobec tego go poinstruuję. :P Ech, czyli wydatek będzie większy. Zabawne, bo chyba nigdy nie kupowałem gry z myślą o modzie. Co jeszcze zabawniejsze, klimaty zombie jakoś specjalnie mnie nie pociągają, ale na słuch o tym zajarałem się potężnie.
01-06-2012, 12:21
Jak ja cholernie żałuję, że premierę przesunięto na 2013 rok :/
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NGFq7WMb-A0[/youtube] fajny smaczek pod koniec ;) - I hate tombs ... :D W ogóle to zbliża się E3, jestem mega ciekawy co nam zaprezentują i czy następcy xklocka i ps3 się pojawią :) 02-06-2012, 09:01 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |