Stały bywalec
Liczba postów: 779
Liczba wątków: 1
(26-02-2013, 15:59)Joe Chip napisał(a): A Turus powtarza po prostu utarte slogany o grze na zasadzie - jak tak mówią inni to będę fajny jak się do tego przyłączę. Ignorancja. :P
Pierdzielisz. Po prostu wynudziłem się na tej grze, i jak widać nie tylko ja. Zresztą w pewnym momencie w tej grze to już tylko wsiadałem do auta i jechałem do kolejnego celu, olewając kompletnie przeciwników spotykanych po drodze. Wole zdecydowanie druga część.
Sam teraz natomiast jestem na ukończeniu wychwalanego przez cały świat Skyrima. Cóż, chyba nigdy nie grałem w grę z tyloma błędami, i nie mówię tu o pierdółkach typu przenikanie tekstur, chodzi mi raczej o błędy takie jak zanik muzyki, znikające tekstury, brak możliwości pokonania misji itd. itp. Póki co zawód roku.
26-02-2013, 17:10
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Skyrim to nuda przede wszystkim. Nawet Crysis przy nim to super zabawa. :P
Nie wiem czy wiecie, ale Brutal Legend wyszło dziś na PCta! Ja nie wiedziałem, dowiedziałem się w sklepie. Czekałem, żeby w to zagrać, bo nie moglem trafic na tania kopie na Xa. Ekstra!
http://www.doublefine.com/brutallegend/
26-02-2013, 17:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2013, 17:55 przez Gal Anonim.)
Miyabi
Liczba postów: 695
Liczba wątków: 3
(26-02-2013, 17:10)Turus napisał(a): Pierdzielisz. Po prostu wynudziłem się na tej grze, i jak widać nie tylko ja.
No, a ja się bardziej nudziłem na Far Cry 3. I jak tak przeglądam fora nie tylko ja. ;) Zadania z zabijaniem bandyty samym nożem lub polowania na zwierzaki w Farze 3 to mordęga. Zwiedzanie wyspy w tej grze wcale nie jest tak ekscytujące. :P
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10
26-02-2013, 18:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2013, 18:53 przez Joe Chip.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Jara się tu ktoś StarCraftem? Bo dziś o 21 robią szoł, będzie nowy trailer (a przed nim pewnie spora doza lizania się po fiutach w wykonaniu twórców gry).
26-02-2013, 19:06
Stały bywalec
Liczba postów: 779
(26-02-2013, 17:34)Crov napisał(a): Nie wiem czy wiecie, ale Brutal Legend wyszło dziś na PCta! Ja nie wiedziałem, dowiedziałem się w sklepie. Czekałem, żeby w to zagrać, bo nie moglem trafic na tania kopie na Xa. Ekstra!
Shit nius roku. Też chciałem to wyrwać na konsolę, ale jako, że to dosyć mało popularna gra to nie mogłem trafić nic atrakcyjnie cenowo.
Kratos powraca, żeby ponownie ro*****ać system. Co prawda trailer nie robi aż takiego wrażenia ja te promujące trójkę, ale i tak się jaram.
26-02-2013, 20:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2013, 20:30 przez Turus.)
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Aliens: Colonial Marines - i'm sooo confuuused! Jako maniak serii i osoba, która potrafi naprawdę dużo wybaczyć grom, pod warunkiem że się starają, nie wiem, co myśleć o A:CM. Co prawda przeszedłem dopiero 2 levele, ale co nieco mogę już powiedzieć. Może tak...
Zalety:
- gra chodzi w 60fpsach bez najmniejszych zaciachów w wersji na X360 - jest bardzo, ale to bardzo płynna, a początkowy screen tearing albo znika z czasem, albo przestaję go zauważać;
- sami Obcy wyglądają świetnie, lokacje są bardzo klimatyczne i, hm, realistyczne, "użytkowe";
- levele są DUŻE - pisane przez wielkie DUŻE;
- dźwięki i muzyka to coś pięknego;
- pulse rifle + shotgun i nie potrzeba mi innych broni w grach;
- mechanika wykrywacza ruchu robi klimat w tej grze - praktycznie w każdej chwili bez strzelania chodzę z wykrywaczem i szukam znajdziek. Fajne to jest, eksploracja ma sens;
- podoba mi się, że zbiera się pancerz i zdrówko. Nienawidzę regeneracji, tutaj ona ma sens (choć jeszcze lepiej to zrobiono w AVP2010);
- voice acting dobry - naprawdę nie wiem, do czego się niektórzy przywalają;
- poziom trudności (na hardzie) w sam raz - można zginąć, ale nie ma frustracji;
- ogólnie przyjemna gra.
Wady:
- tekstury momentami są żałosne - wyglądają jakby się nie załadowały. Pod względem grafiki niestety nie ma startu choćby do AVP2010, choć niektóre elementy (jak Obcy) wyglądają lepiej;
- gram z patchem, więc błędów jest mało, ale zdarzyło się raz że w windzie NPC nie zarejestrował podłogi i odjechałem bez niego:). Mimo wszystko nie jest to jakiś festiwal byków;
- mało znajdziek mimo wszystko - na takich wielkich levelach powinno być więcej;
- system levelowania mnie wkurza i wybija z klimatu. Podobnie wyzwania, które mogłyby być w jakimś horde mode, ale nie w kampanii;
- w jakimś paczu powinni zwiększyć alienom wytrzymałość. W AVP trzeba się do nich nastrzelać żeby przebić pancerz, a jeszcze skaczą po ścianach i ogólnie są trudni do ubicia. W ACM padają zdecydowanie za szybko, a na dodatek nie są zbyt mądrzy. Choć też nie zachowują się jakoś szczególnie głupio - ot, walą stadami na gracza. Czasem się chowają albo uciekają, ale to nie ma sensu, bo są zwyczajnie za słabe - zanim się przegrupują, już leżą w kałuży krwi;
- promień latarki jest ZA DUŻY, praktycznie oświetla cały ekran! Jest zwyczajnie za jasno - aż tęsknię za marną latareczką z AVP2010, przez którą trzeba było się panicznie rozglądać przy każdym piknięciu wykrywacza ruchu;
- nie czuć "uszkodzeń", tzn. można nie zauważyć, że już prawie nie żyjesz. Alieny nie mają powera, a ekranem nie szarpie przy uderzeniach jak w AVP, więc czasem death screen jest zaskakujący - bo nie zauważyłem, że mam końcówkę energii;
- największy błąd ze wszystkich - audio czasem wariuje, tzn. raz jest tak cicho, że trzeba pogłaśniać (muzyka, dialogi, wszystko się wycisza), a potem wszystko zaczyna ryczeć i trzeba ściszać. To ewidentnie jakiś bug, który wymagałby upaczowania.
Na razie chyba tyle. Zdziwiła mnie kolejność poziomów - w pierwszym są alieny, potem przez długi czas sami ludzie (choć fajnie się do nich strzela, nie powiem), i po przerwie znów wracamy do alienów. Hm, wydaje się że brali przykład z AVP2, ale tam level "ludzki" był dalej w grze i łatwiej go łyknąć, bo już nasyciło się żądzę żrącej krwi. Whatever - same poziomy są dobrze skonstruowane i mają urozmaicenia. I nie kończą się po 5 minutach, jak to bywa w CoD, więc spoko.
Ogólnie: w porządku gierka, co prawda nie zachwyciła mnie jak również mieszany z błotem Duke, ale zwyczajnie dobra, przyjemna, rozrywająca. Brzydka jak noc, ale śmiga, ma fajną klasyczną mechanikę, no i alieny. 7/10 na razie, potem się zobaczy. Mimo wszystko AVP2010 dużo lepszy (nieustannie 10/10).
26-02-2013, 20:28
I am the Guy with the Gun!
Liczba postów: 706
Hail to the king, baby!
26-02-2013, 22:18
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
(26-02-2013, 19:06)Craven napisał(a): Jara się tu ktoś StarCraftem? Bo dziś o 21 robią szoł, będzie nowy trailer (a przed nim pewnie spora doza lizania się po fiutach w wykonaniu twórców gry).
Count me in. Właśnie robię sobie powtórkę kampani Wings of LIberty.
Banned
Czy ktoś, kto zna The Longest Journey może mi pomoc? Bo szukam kawałka z tej gry, który jest remixem. Tj. wydaje mi się, że w bonusach gry był, ale teraz nigdzie (dosłownie nigdzie) nie mogę go znaleźć. Nie składał się z muzyki z gry, ale chyba był bardziej ... miksowy, I gues. :P I mial wplecione fragmenty dialogów (m.in. "Weird things have been happening lately" April). Googlam i googlam i nawet informacji o tym nie moge znalezc.
Deputy US Marshal
26-02-2013, 22:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2013, 22:35 przez Craven.)
Talking Head
(26-02-2013, 22:22)Proteus napisał(a): Kotaku opublikowało fajny artykuł o produkcji A:CM i dlaczego wyszło jak wyszło.
http://kotaku.com/5986694/from-dream-to-disaster-the-story-of-aliens-colonial-marines
"The demo looked better than the game does because the demo didn't have to be optimized for old hardware. Though these games are created using powerful PCs, any console game has a "performance budget"—the ceiling above which an Xbox 360 or a PS3 cannot go. The Colonial Marines demo was way over performance budget, and the development team had to cut back significantly for the final product.
"We were constantly cutting back more and more in terms of texture, shader and particle fidelity, in order to fit into the jacked memory restraints," said another source."
To akurat jakiś bullshit, bo gra śmiga w 60 fpsach, a tekstury ma lipne, więc mogli spokojnie dać więcej detali i zalockować ją w 30 fpsach. Co zresztą pomogłoby klimatowi, bo taka "gładkość" wszystkiego trochę odbiera z filmowego nastroju.
26-02-2013, 23:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2013, 23:18 przez military.)
Deputy US Marshal
(26-02-2013, 22:35)Craven napisał(a):
Oh yes. Przebieram nogami w oczekiwaniu na kampanię. Fabuła w WOL zawiodła, scenariusz pisany był wtedy ad hoc. Tym razem zapowiada się, że Blizzard nałoży na to większy nacisk i być może wezmie sobie do serca liczne uwagi fanów. Jaram się.
26-02-2013, 23:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2013, 23:18 przez Proteus.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
Oglądam sobie właśnie Battlestar Galactica i głos z trailera brzmi znajomo... To Tricia Helfer?:)
27-02-2013, 00:15
Yep :)
EDIT: przy czym do trailera "Ghosts of the Past" nie ma startu ;)
27-02-2013, 00:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2013, 00:25 przez Craven.)
Banned
JEST! JUZ JEST PIERWSZY ZWIASTUN DLA NOWEJ CZESCI MOJEJ UKOCHANEJ SERII! DE LONGEST DŻERNI! http://uk.ign.com/articles/2013/02/28/full-trailer-for-dreamfall-chapters-released
01-03-2013, 03:30
Miyabi
Liczba postów: 695
Liczba wątków: 3
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10
01-03-2013, 11:18
Talking Head
Blooda niech dadzą do konwersji tym gościom, co portowali DN3D, i wrzucą na XBLA. Będę w niebie.
01-03-2013, 12:51
Banned
(01-03-2013, 11:18)Joe Chip napisał(a): Zoe trochę zbrzydła. :D
April zawsze FTW. :)
01-03-2013, 14:31
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(01-03-2013, 03:30)Crov napisał(a): JEST! JUZ JEST PIERWSZY ZWIASTUN DLA NOWEJ CZESCI MOJEJ UKOCHANEJ SERII! DE LONGEST DŻERNI! http://uk.ign.com/articles/2013/02/28/full-trailer-for-dreamfall-chapters-released
Eeewww!
Żądam pięknej, mądrej, klasycznej przygodówki point & click albo GTFO mi z tym szajsem. Co to w ogóle ma być?
01-03-2013, 15:49
|