http://www.kickstarter.com/projects/inxile/torment-tides-of-numenera
Mogliby cześć kasy przekazać na Dreamfalla, że TLJ: Home powstawalo juz. :P
06-03-2013, 23:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2013, 23:20 przez Gal Anonim.)
|
Gry
|
|
Duchowy spadkobierca Planescape Torment, Torment: Tides of Numenera od inXile (tak, Wasteland 2) wystartował na Kickstarterze kilka godzin temu. Potrzebowali zebrać 900 tysięcy. Już mają ponad milion :)
http://www.kickstarter.com/projects/inxile/torment-tides-of-numenera Mogliby cześć kasy przekazać na Dreamfalla, że TLJ: Home powstawalo juz. :P 06-03-2013, 23:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2013, 23:20 przez Gal Anonim.)
Nie spodziewam się niczego super po tej grze, ale zwiastun ma rewelacyjny :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NoSmHYH02nk[/youtube] 07-03-2013, 11:22
Jeżeli gra utrzyma chociaż 50% tego humoru co zwiastun to będzie czad :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 07-03-2013, 13:20
Ni chooya nie mogę się przekonać do gadającego i ruszającego się Deadpoola. Mam wrażenie, że na kartach komiksowych ta postać prezentuje się sto razy lepiej. Aktor podkładający głos jest tak kozacko śmieszny, że nie mogę go słuchać. Zakup sobie serdecznie podaruję.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
07-03-2013, 15:35
Imho to humor właściwy dla kategorii wiekowej Cartoon Network, ale co kto lubi. ;)
07-03-2013, 16:05
Na plus tylko Nolan North, resztę Jakuz podsumował bezbłędnie.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 07-03-2013, 16:20
Cóż poradzić skoro pasuje do tej postaci, a dobry Cartoon Network nie jest zły :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 07-03-2013, 16:26
Jest darmowy weekend Xbox Live, więc pogrywam sobie w Aliens: Colonial Marines w multi. Gry o obcych to jedyne tytuły, które przyciągają mnie do multi, bo tutaj naprawdę czuć różnice między stronami. Gra alienem to coś totalnie innego. Szkoda, że nie gra się nim w kampanii, bo w pierwszym meczu byłem jak dziecko we mgle. Mimo wszystko da się w miarę szybko wyrobić.
Ogólnie: jest sympatycznie i emocjonująco. Na otwartych przestrzeniach alieny raczej nie mają szans, za to w korytarzach marines padają jak muchy. Jest nawet klimat (zwłaszcza w trybie Ewakuacja - zrzynka z L4D, krótko mówiąc), choć jest za mało muzyki (która włącza zwykle dopiero w końcówce meczu). Przetrwanie też jest fajne, bo ze strony marines jest cholernie trudne. Co ciekawe, trudne robi się z czasem, bo w miarę jak zbliża się koniec rundy, respawny są coraz szybsze, no i ubywa marines, bo oni się nie odradzają.:) Wygrać po stronie marines jeszcze mi się nie udało. Wady? Sterowanie obcym - niedokładne jak cholera, a powinno oferować milimetrową precyzję. Konieczność grzebania w dziesięciu menusach jeśli chce się zmienić rozkład broni itp. - jeszcze tego nie opanowałem i nawet mi się nie chce. Pokraczne niektóre umiejętności obcych, tzn. teoretycznie zabójczy skok, który jeśli zadziała, to jest zabójczy, a jeśli nie, wpakuje cię w krzyżowy ogień. Ogólnie: jest fajnie, nawet bardzo. Największą wadą są IDIOCI, którzy zamiast trzymać się w grupie (kluczowe w Ewakuacji i Przetrwaniu), biegną w swoją stronę nie czekając na innych i nawet nie pofatygują się, żeby podnieść leżącego gracza. No i mecze drużynowe mogłyby być trochę dłuższe. 08-03-2013, 19:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2013, 19:10 przez military.)
W Biedronce znowu gry za 19,99, min. Alan Wake + dodatki.
Tymczasem w MM PS3 znowu za 699 zł. 08-03-2013, 19:25
LittleBigPlanet 2
Powiem tak, fani lubujący się w edytorze będą zachwyceni i powiedzą, że to lepsza część od jedynki. Fani preferujący kampanie i granie w już gotowe etapy będą przychylniejsi jedynce. Ja zaliczam się niestety do tych drugich. Kampania nie jest jest tak ciekawa i fajna jak w jedynce. Muzyka jest bardzo dobra i tylko bardzo dobra (jedynka jest zdecydowanie w moich top 5 ost) I chociaż gra zaliczyła wiele usprawnień oraz pojawiło się dużo nowych fajnych bajerów, jak dosiadanie pojazdów, linka a la Bionic Commando itd. to jednak czegoś tutaj brakuje. czegoś co by sprawiło, że btm spędził dziesiątki godzin jak przy jedynce. Jeżeli chodzi o edytor to po prostu jest to usprawniona wersja z jedynki, i to usprawniona naprawdę bardzo mocno. teraz nie tylko możemy tworzyć plansze, w których poruszamy się w lewo czy prawo, ale też i strzelanki (widok z oczu jak w FPS'ach) ścigałki, bijatyki, gry typu Arkanoid i na prawdę wiele innych rzeczy które przyjdą nam do głowy. Zresztą wystarczy spojrzeć na te arcydzieła. 9/10 Skyrim Wymęczyłem wreszcie ten twór. Ograniczyłem się tylko do kampanii, bo błędy w tej grze skutecznie mi ja uprzykrzały. Całe szczęście gra była pożyczona gdyż współczuje tym, którzy wydali na to w dniu premiery +/- 200 zł. 5/10 09-03-2013, 17:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2013, 17:04 przez Turus.)
Ze względu na L4 i choróbsko dokończyłem Aliens: Colonial Marines. Gra pozostała ułomna do samego końca, a opisany przez wojskowego poziom z derelictem to potwarz dla tego uniwersum. Do tego KATASTROFALNA walka końcowa, mnóstwo idiotycznych pomysłów, cheesy zagrywek w fabule, BRAK KLIMATU (jak można mieć taką scenografię i nie pokusić się o choćby odrobinę atmosfery grozy?). Sztuczna inteligencja na poziomie jamochłonów. To gówno, a nie Aliens. Gearbox zrobiło szwindel dziesięciolecia.
2/10 W multi nie grałem, boję się, że wpadnę w deprechę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
11-03-2013, 15:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2013, 15:25 przez Snappik.)
MNIAM. WYGLADA BARDZO MNIAM:
Kolejny RPG z kickstartera. http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165,13535661,A_tak_wyglada_Shadowrun_Returns.html 12-03-2013, 03:23
3 nowe gry na PS4:
http://www.comingsoon.net/news/gamenews.php?id=101977 1) Crapowaty shooter z przestarzałą grafiką. Super! 2) Fajna animacja T-Rexa, ciekawe jak z fabułą. 3) Heh?! 26-03-2013, 17:16
Telltale Games oprócz Walking Dead robi grę na podstawie innej dobrej pozycji komiksowej, mianowicie "Fables". W grze wcielimy się w Wielkiego Złego Wilka (tego samego, który chciał zjeść Czerwonego Kapturka). Czekam!
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,13642557,The_Wolf_Among_Us___Telltale_zacznie_opowiadac_nam.html 28-03-2013, 09:13
Replay całej sagi i ostatnie zwiastuny mgs5, tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że Hideo Kojima to japoński Quentin Tarantino gier komputerowych. I nie dlatego, że bawi się popkulturą i miesza odniesienia (bo do tego geniusza nie potrzeba), ale przez sposób w jaki to robi. W jego twórczości czuć japońca, który wychował się na amerykańskiej pulpie i wykorzystuje te inspiracje do opowiedzenia czegoś zajebistego, czegoś oryginalnego. MGS'y to więcej niż tylko popierdolona na maksa, przerysowana fabuła i gromkopierdne, dramatyczne motywy. To jego wyjątkowe, autorskie podejście widać w dotychczasowych wzmiankach o MGS 5 wyrazniej niż przy jakimkolwiek z jego poprzednich projektów od czasów...Snake Eatera chyba. Czuć tutaj ten prawidziwe next-genowy, robiący wrażenie feel, jaki posiadały zapowiedzi MGS2 ponad dekadę temu. Do tego open-world. Jaram się.
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_506137&feature=iv&src_vid=52ngbRyoAPw&v=pRSZy12EOSs http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_658792&feature=iv&src_vid=52ngbRyoAPw&v=4uzTw9jF0jA Btw. Brak Davida Haytera (nie będę po nim płakać), a kolesia z zabandażowanym ryjem najprawdopodobniej gra Kiefer Sutherland.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
28-03-2013, 13:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2013, 13:32 przez Proteus.) Cytat:Brak Davida Haytera Szkoda. Facet niczym Leslie Nielsen miał ogromny talent do wypowiadania najbardziej sucharskich, betonowych i absurdalnych kwestii z grobową powagą.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 28-03-2013, 15:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2013, 15:12 przez Hitch.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |