09-07-2013, 21:24
|
Gry
|
|
Zaryzykuj. Najwyżej będzie na mnie ;)
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
Jedyne co jest dobre w singlu BF-a to grafika (na PC) i strzelanie. Cała reszta jest na tyle mdła i nudna (najsłabsza część CoD-a jest lepsza), że nie warto nawet próbować. Odpuściłem po trzech misjach.
Za to multi to co innego, cała masa dobrej zabawy, szczególnie mając kupioną premkę. W tej kwestii nie znam lepszego FPS-a. 09-07-2013, 23:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2013, 23:13 przez Huntersky.) (09-07-2013, 23:13)Huntersky napisał(a): Jedyne co jest dobre w singlu BF-a to grafika (na PC) i strzelanie. Cała reszta jest na tyle mdła i nudna (najsłabsza część CoD-a jest lepsza), że nie warto nawet próbować. Odpuściłem po trzech misjach.Najlepsze co jest w BF obok grafiki to dźwięk i o tym nie można zapominać. Żadna gra wojenna nie ma tak dobrego dźwięku. 09-07-2013, 23:51
Po przerwie na ukończenie Okami oraz trylogię Uncharted wróciłem do Hitman Absolution. Grało mi się lepiej niż poprzednio, ale i tak nie chciało mi się pierdzielić i większość pozostałych mi do końca etapów potraktowałem jak shooter. Jak się okazuje, gra robi się wtedy dziecinnie łatwa, no ale trudno, nie chciało mi się przechodzić jednego etapu przez półtorej godziny, tym bardziej, że w kwestii checkpointów ta gra jest poroniona.
Oceny ogólnej nie wystawię, będzie coś takiego: - Grafika, klimat, swoboda w przechodzeniu misji - 10/10 - Fabuła, dialogi, postaci, reżyseria przerywników filmowych - 0/10 10-07-2013, 00:59
Hitman Absolution przeszedłem dość bezboleśnie. Pierwsze misje połknąłem na zasadzie "wystrzelaj wszystkich", ale kolejne wyniki na minusie zdopingowały mnie do przyczajki, co bardziej mi przypadło do gustu. O całej rozgrywce zapomniałem tuż po napisach końcowych.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
10-07-2013, 08:26
Nieco wcześniej w temacie Mierzwiak zachwalał Okami (słusznie zresztą) - gdyby ktoś chciał się skusić, to od dziś na PSStore jest promocja. Okami HD za 39zł, chyba nawet sam się zdecyduję, mimo że grałem w oryginał.
10-07-2013, 16:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2013, 16:40 przez Khet.)
Ograne:
Halo Reach, Anniversary - prequel trochę zbyt zmilitaryzowany, brakuje nieco tych dziwnych światów jakie się zwiedza podczas ogrywania Chiefem, wprowadzenie do serii jednak nad wyraz udane, z kolei Anniversary to remake idealny przestarzałej pod względem układu leveli części pierwszej. Zrobienie dzisiaj takich korytarzy to błąd w sztuce gamingu. CoD 3 - wszystkie części w końcu pozaliczane. Z tych drugowojennych ten ma najbardziej sfabularyzowany singiel. Jest dobra lecz na tle jedynki, dwójki dość nijaki part. Limbo - unikalny klimat swoje robi, szkoda że wersja na x-a jest ocenzurowana, miast leżących trupów dzieci kawałki drewna, przerywane animacje śmierci chłopca. Obok Portala najciekawsza gra logiczna z jaką miałem do czynienia. Dead or Alive 5, Mortal Kombat - doskonale mi pasują jako relaksacze. W pierwszym poziom trudności mocno wyśrubowany. Normal to szczyt moich umiejętności. :P Natomiast w reebocie Mortala ograłem dotąd tryb Story - jest dużo lepszy od filmu z którego pożycza szkielet fabuły. Nawet dla niego samego warto było kupić.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10 The Insider - 8/10 Dredd - 6/10 Total Recall ( 2012 ) - 5/10 G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10 19-07-2013, 12:26
Ostatnio na chwilę wróciłem do Limbo i sorry, ale poza oprawą nie ma w tej grze nic ciekawego. Najzupełniej standardowa platformówka z baaardzo wątłymi elementami logicznymi i dużymi, pustymi, nieciekawymi levelami.
19-07-2013, 12:36
Nie patrzyłem na gameplay z PS3. Khet powinna\winien to wiedzieć ( do tej pory nie wiem jaką Khet ma płeć :D ).
Może i w sumie typowe Mario Bros z zagadkami ale się wyróżnia.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10 The Insider - 8/10 Dredd - 6/10 Total Recall ( 2012 ) - 5/10 G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10 19-07-2013, 12:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2013, 13:50 przez Joe Chip.)
Ja gram sobie w Zeusa Pana Olimpu :D gierka sie dla mnie nie starzeje :D full wypas :D
19-07-2013, 23:48 JOE CHIP napisał(a):( do tej pory nie wiem jaką Khet ma płeć :D )To powinno pomóc: Khet napisał(a):...grałem w oryginał. 22-07-2013, 13:35
Przez ten awatar zawsze mi się myli.
Halo 3: ODST - takie sobie, najsłabsza gra z serii. Mógłbym jeszcze przejść Wars ( strategia na konsoli? ) ale mam na razie dość Halo. Obok Gearsów jedyny interesujący exclusive praktycznie ukończony. Oby remake dwójki wyszedł jeszcze na 360-tkę.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10 The Insider - 8/10 Dredd - 6/10 Total Recall ( 2012 ) - 5/10 G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10 22-07-2013, 15:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2013, 15:33 przez Joe Chip.)
Jedyny interesujący exclusive? Sorry, ale rotfl. Seria Fable, Forza, Crackdown, Dead Rising, State of Decay... Anyway.
Crysis - wreszcie dorwałem jedynkę w wersji konsolowej, bo na PC po prostu nie czerpię żadnej przyjemności z grania. I tak: gra wygląda fenomenalnie. Wiem, że pewnie giki się czepią, że mniej krzaków, i wybiorą najbardziej niekorzystne do porównania screeny, ale nadal jest to gra przepiękna, a do tego z poprawioną kolorystyką, dzięki czemu nie wygląda już tak szaro jak na PC. Kolory są bardziej soczyste, wszystko wydaje się żywe, a momentami atmosfera tropików jest wręcz duszna i gorąca. ![]() Niech mi ktoś powie, że to słaba grafika. ![]() Po drugie: gra wykorzystuje wszystkie elementy rozgrywki z Crysis 2, dzięki czemu gra się zwyczajnie lepiej, wygodniej. Wiem, bo grałem w obie części na różnych platformach - dwójka w porównaniu z pecetową jedynką pod względem rozgrywki po prostu jest o wiele lepsza. Dalej: gra ma świetny klimat, na hardzie jest odpowiednio trudna, ale nie frustrująca, i daje dziką satysfakcję, zwłaszcza dzięki kombinacji maskowanie + snajperka. Śmierć bywa bolesna i cofa dość daleko, ale ginie się przez własne błędy, a nie tanie sytuacje zaaranżowane przez twórców. Generalnie - absolutnie genialna gra, idealnie "zrimejkowana" na konsole. 10/10 26-07-2013, 08:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2013, 08:31 przez military.) (26-07-2013, 08:29)military napisał(a): Jedyny interesujący exclusive? Sorry, ale rotfl. Seria Fable, Forza, Crackdown, Dead Rising, State of Decay... Anyway. Dla mnie więcej nie ma. Co najwyżej Alan Wake - ale to wyszło też na PC.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10 The Insider - 8/10 Dredd - 6/10 Total Recall ( 2012 ) - 5/10 G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10 26-07-2013, 10:24
Skoro producent sprzętu ma dwie platformy, trudno żeby ograniczał się tylko do jednej.:) Gry PC-360 też są uznawane za exclusive MS.
26-07-2013, 10:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2013, 10:34 przez military.)
F.E.A.R.
Czyli nieco zapomniany klasyk. Pomimo ośmiu lat na karku ani trochę nie zestarzał się jeśli chodzi o rozgrywkę, nawet lepiej - dalej pozostaje grą z najlepszymi strzelaninami w historii. Nie znam innego tytułu, w którym strzelanie daje tyle frajdy, a każdy wybuch niemal czuć na własnej skórze. ![]() Gunplay to brutalna poezja: odpadający tynk, kurz, masa krwi, charakterystyczne modulowane okrzyki przeciwników, genialne efekty eksplozji i oczywiście możliwość spowolnienia czasu. Do tego fajny szczegół: bohater to nie ręce zawieszone w powietrzu, ale cały model, którego cień widać na każdym kroku. Broń: konwencjonalny zestaw (z najlepszym shotgunem w historii gier) uzupełniają perełki takie jak karabin na dziewięciocalowe gwoździe, laser spopielający przeciwników do zwęglonego szkieletu i samopowtarzalne działko z amunicją wybuchową. No tego dochodzi walki wręcz, czyli kolejny ewenement, bo nie przypominam sobie innego FPS-a z bicycle kickiem rodem z Mortal Kombat, czy wślizgiem w nogi. Przeciwnicy: batalion sklonowanych superżołnierzy. Oprócz zwykłych piechurów występują też jednostki z ciężkim pancerzem, zwinni stealth-ninja z kamuflażem optycznym i... mechy. I co najlepsze ci najbardziej charakterystyczni wrogowie występują na tyle rzadko, że każde spotkanie z nimi to swego rodzaju przeżycie. Żeby było ciekawiej: nawet najzwyklejsi żołdacy stanowią poważne wyzwanie. Chwila nieuwagi kończy się oflankowaniem, albo granatem w ryj. Czajenie się za rogiem to nie zawsze najlepszy pomysł i bardzo dobrze, bo trzeba pozostawać w ruchu, co zdecydowanie ułatwia slomo. Oprócz tego wrogowie potrafią strzelać na oślep, a także pomóc koledze z oderwaną nogą wycofać się z walki. I często się odzywają. Oprócz standardowego wydawania sobie rozkazów nic tak nie cieszy, jak "SHIT", kiedy nagle wyskoczysz na jakąś grupę ze strzelbą, albo desperackie "Die motherfucker", kiedy z oddziału zostają już tylko resztki. ![]() Poziomy: liniowe, ale całkiem rozbudowane, z wieloma korytarzami ukrywającymi apteczki i broń, kilka razy udało mi się w nich zgubić. Fabularnie jest to połączenie azjatyckich horrorów o małych dziewczynkach z Akirą. Nic wielce oryginalnego, ale końcowy twist jest naprawdę bardzo dobry. Wbrew tytułowi nie jest to jakiś szczególnie straszny horror, choć trzeba przyznać, że klimat jest odpowiednio niepokojący i szczególnie w finale niewygodny. Akira + Matrix + GitS, grać tylko na najwyższym poziomie trudności. 9,5/10
26-07-2013, 11:49 Cytat:pozostaje grą z najlepszymi strzelaninami w historii. Nie znam innego tytułu, w którym strzelanie daje tyle frajdy Max Payne 3 nie tylko ma miliard razy lepszą mechanikę strzelania, ale i póki co najlepszą.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 26-07-2013, 12:01
Niech będzie. Powinienem sprecyzować, że chodzi o FPS-y - wtedy faktycznie nie ma nic lepszego. Ale FEAR i tak ma lepsze efekty slomo, jest też dużo bardziej widowiskowy.
26-07-2013, 12:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2013, 12:10 przez Huntersky.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 4 gości |

![[Obrazek: Crysis_Screen3_26102011.jpg]](http://www.fanboyz.be/wp-content/uploads/2011/10/Crysis_Screen3_26102011.jpg)
![[Obrazek: 5551.jpg]](http://www.ps3site.pl/files/2011/09/5551.jpg)
Spoiler![[Obrazek: tqir6TJ.jpg]](http://i.imgur.com/tqir6TJ.jpg)
![[Obrazek: W0VXBdq.jpg]](http://i.imgur.com/W0VXBdq.jpg)