Gry
Prezentuje sie intrygujaco :) zobaczymy jak wypadna recenzje, 25 lipca gra bedzie dostepna.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,18096755,Senny__subtelnie_futurystyczny_klimat_Cradle_urzeka_.html?bo=1

Odpowiedz
Syndicate (2012, PS3) ogrywam. Czy ktoś pamięta, że ta seria miała reboot? Jak na wysokobudżetowy powrót dużej marki sprzedała się śmiesznie (mniej niż 300 tys. egz.) i została zapomniana w dwie godziny po premierze. Szkoda. Bo choć to jest dość standardowy FPS, to w paru miejscach się wyróżnia.

KLIMAT to ma że ja pierniczę, po prostu proza Gibsona na konsoli. A przy tym grafika nie jest tak monotonna i obrzydliwie żółta jak Deus Ex. Ba, jest kolorowa jak diabli, co mnie cieszy. Ogólnie wygląda świetnie. Pełno tu fajnych, zróżnicowanych konceptów: pływające wielkie miasta, slumsy jak z Blade Runnera, błyszczące odpicowane centra miast, ponure deszczowe noce i słoneczne dni... Do tego świat jest bardzo rozbudowany i dokładnie opisany w pierdyliardzie klimatycznych dokumentów do odnalezienia. No i obsada: Michael Wincott, Brian Cox, Rosario Dawson. Nieźle! Sama fabuła nudna, ale wszystko dookoła niej, cały świat gry - rewelacja.

Rozgrywka jest dość monotonna, jak to w FPSach, ale fajnie urozmaica ją "hakowanie" przeciwników czy obiektów (chyba trochę jak w Watch Dogs) - temu wyłączysz zbroję, temu wybuchniesz broń, tego nakłonisz do samobójstwa, na tego zrzucisz windę. Bossowie są świetni, zróżnicowani - najlepszy element zabawy.

Jest jeszcze pono niezły coop, ale nie wypróbowałem dotąd. Wątpię, żeby ktoś w sieci jeszcze w to grał. W każdym razie - gra warta tych 40 zł, które na nią wydałem.:)

[Obrazek: syndicate_07.jpg]

[Obrazek: 2016862-syndicate_coop_final02.jpg]

Odpowiedz
ja ostatnio zlapalem jakas faze na produkcje z cyfrowej dystrybucji i obecnie ogrywam sobie dwie pozycje:

Super Stardust HD: po swietnym Resogun i Dead Nation po prostu musialem sprawdzic wczesniejsze dzielo Housemarque i okazalo sie, ze to kolejny kapitalny twin-stick shooter. taka wariacja klasycznego Asteroids, tylko ze w 3D i w dodatku poruszamy sie po kuli. 3 rodzaje broni, kazda skuteczna na dany typ skal, do tego bomby i przyspieszenie. prosta mechanika, a frajdy co nie miara, w dodatku mozna sie bawic w lokalnym co-opie :) tylko te niektore trofea potrafia doprowadzic do szalu...

I Am Alive: od dawna mialem na to chrapke, mimo mieszanych recenzji. w koncu kupilem za jakies smieszne pieniadze na promocji i w sumie podoba mi sie. jakis blizej nieokreslony kataklizm spowodowal, ze swiat stal sie szaro-bury, wszedzie unosi sie szkodliwy dla zdrowia pyl, a niedobitki ludzi walcza miedzy soba o wszelkie zapasy, ktore pozwola im przezyc. gracz wciela sie w kolesia, ktory powraca do swojego rodzinnego miasteczka, by dolaczyc do zony i corki. oczywiscie w domu ich nie zastaje, bo opuscily go rok temu, kiedy bylo jeszcze wzglednie bezpiecznie. naszym celem jest rzecz jasna je odnalezc, po drodze pomagajac innym ocalalym. swietny pomysl, przecietna realizacja, ale gra potrafi wciagnac. fajne jest to, ze bohater, ktorym sterujemy jest zwyklym typkiem, ktory meczy sie po dluzszym biegu, a podczas wspinania po ruinach budynkow moze z nich spasc, gdy zabraknie mu sil. niestety tworcy przesadzily z tempem, w jakim kurczy sie stamina. troszke sie powspinamy i juz pojawia sie informacja, zeby zjesc zapasy odnawiajace energie, bo zaraz mozemy skonczyn jako czerwona plama na ziemi. jesli dodac do tego, ze postac nie reaguje tak, jak powinna na nasze komendy podczas wspinania, to robi sie niefajnie, szczegolnie na wyzsztm poziomie trudnosci. na plus na pewno klimat oraz to, ze gra bardziej stawia na eksploracje niz walke, bo aminicji jest jak na lekarstwo, a kazda potyczka moze sie dla nas zle skonczyc (chociaz akurat walki rozgrywa sie wg jednego schematu, co tez troche irytuje). graficznie jak na produkcje z cyfrowej dystrybucji jest calkiem niezle, ale z pewnoscia mogloby byc lepiej, bo slabe tekstury czasami wala po oczach. ogolnie szkoda, ze gra ostatecznie nie okazala sie tym, czym pierwotnie miala byc i skonczyla, jako tytul PSN, a nie AAA. niemniej i tak dobrze sie bawie.

Odpowiedz
Byłby ktoś zainteresowany kupnem GTAV i Red Dead Redemption (wydanie GOTY z dodatkiem Undead Nightmare) na PS3? Ceny do negocjacji, zdzierać nie zamierzam :)

Odpowiedz
Jest i nowy Doom.

https://www.youtube.com/watch?t=171&v=JpejIwm9Sfw

Pierwsze wrażenia - gejmplejowo jest potencjał, bo widać tutaj humor i ciśnienie na bezpretensjonalną rozwałkę. Nie podoba mi sie za to art design. Nie jest to ani opresywne sf z H.R.Gigerowymi demonami, jak w trójce, ani old schoolowy Heavy Metal klasycznych Doomów. Zamiast tego wygląda to jakby ktoś wziął Dooma i przecisnął go przez stylistykę Pixara. Albo Doom 3 meets Halo 4. Jakieś takie za kolorowe to wszystko, a demony ani straszne, ani stylowe.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Przeca to jest render niemający nic wspólnego z grą na żywo. Widać choćby po ruchach "kamery".

Odpowiedz
(15-06-2015, 05:47)'military' napisał(a): Przeca to jest render niemający nic wspólnego z grą na żywo. Widać choćby po ruchach "kamery".

czy ja wiem, czy render? w przypadku rendera grafika bylaby lepsza, a ja widze lekko podrasowanego dooma 3. swoja droga to mogli wprowadzic jakies nowosci w mechanice, bo pod wzgledem rozgrywki nie widze zadnej roznicy miedzy trojka a nowym doomem. to niezniszczalne otoczenie troche drazni, chociaz nie ukrywam, ze w sumie chetnie bym zagral, lubie takie staroszkolne shootery.

Odpowiedz
It's alive! I wygląda na to, czym jest, czyli reliktem poprzedniej generacji. Gra brzydka i śliczna jednocześnie, bo broniąca się kreacją tego pociesznego stwora, projektem otoczenia ale i samym pomysłem. Wierzę, że da radę i te wszystkie lata nie poszły na marne.

Odpowiedz
Fajna animacja piór. Jakoś dało się bez HairWorks :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Masakra, myślałem, że nigdy tego nie doczekam :) a poniżej SW: Battlefront - rozgrywka online.
Wygląda świetnie!

A tutaj nowy Tom Clancy i walka z kartelami :)

Odpowiedz
Najwyraźniej jednak powstanie remake Final Fantasy 7

Odpowiedz
Widzieliście screeny z rimejku (bo remasterem to trudno nazwać) Gears of War?

http://www.ppe.pl/news-36660-tak_prezentuje_sie_gears_of_war__ultimate_edition___fragmenty_rozgrywki_i_screeny.html

Zmiany jakich dokonano w kolorystyce i architekturze lokacji to dla mnie jedno wielkie WTF, dokładnie każdy screen z nowej wersji wygląda zwyczajnie gorzej i klimatu jaki pamiętam z GoW w ogóle tu nie widzę.

Odpowiedz
Poprawcie mnie, ale nie widzę tu niczego, czego nie byłoby w poprzedniej części, a trailer onanizuje się wymieniając te wszystkie elementy gameplayu jakby nikt wcześniej czegoś takiego na oczy nie widział. Grafika z poprzedniej generacji i ludzie-kukły rządzą :)

Odpowiedz
Trailer ma za zadanie opisac czym jest gra, wiec nie wiem czemu zdziwienie - trailery GTA V tez zapowiadaly living open world, ekszyn, cy cuś. ;) Najwazniejsze jest to, ze IO zapowiedzialo powrot do korzeni i zapowiada sie na gre kontynuującą tradycję z BLOOD MONEY, a nie cienkiego Absolution. Znakomicie, zapowiada sie bardzo smacznie.

Odpowiedz
Trailery GTA V zapowiadały największe GTA do tej pory i omawiały nowości, których w tej serii nie było, a to różnica :)

Odpowiedz
Moze tak bylo. No dla mnie bez znaczenia, co tam se gada, grunt, ze zapowiada to, co w Hitmanie najlepsze. :)

Odpowiedz
Hitman: Absolution tak mnie zniechęciło, że podziękuję :P

Odpowiedz
To gadanie o tym, że Hitman będzie sandboxem, to chwyt marketingowy, czy faktycznie coś jest na rzeczy? Chyba że mają na myśli sandbox inny niż GTA, Saits Row, czy inne Injustice.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Life is strange - jezeli komus podobaja sie gry produkcji Telltale Games, to bedzie zachwycony. Ogolnie gra jest lepsza graficznie i ma bardzo fajny patent z cofaniem czasu, na razie jestem po 1 epizodzie i to wszystko sie troche ciagnie, ale jestem zaintrygowany cala historia i mam nadzieje ze sie rozkrecie, moze i gra jest troche babska i mlodziezowa, ale nadrabia to dialogami i tez soczystymi wulgaryzmami. Tak czy siak jezeli DONTNOD bedzie dalej szedl w tym kierunku to Telltale moze mu pucowac buty, bo pod wzgledem graficznym i fabularnym jak na razie gniecie.

Odpowiedz
(16-06-2015, 21:38)Wawrzyniec napisał(a): To gadanie o tym, że Hitman będzie sandboxem, to chwyt marketingowy, czy faktycznie coś jest na rzeczy? Chyba że mają na myśli sandbox inny niż GTA, Saits Row, czy inne Injustice.
Poziomy w Hitmanie zawsze były sandboksowe. Nawet niektóre poziomy w Absolution. To o czym piszesz to duży, otwarty świat. Sandbox oznacza, ze poziomy są nieliniowe i mozesz sie w nich bawić/przechodzic na rozne sposoby.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości