Gry
Olaboga. Zwracam się do was w akcie ostatecznej desperacji. Jak mi nikt nie pomoże to się potnę. ;/

Otóż kupiłem sobie oryginalnego Hitmana 4 z serii Super$eller Cenegi. Instalka, itd. Bajerka jest. Włączam tę grę, tworzę profil. I dup. Podczas ładowania pierwszego poziomu gra wychodzi do pulpitu. Jedyne info na temat tego błędu jakie gdziekolwiek znalazłem jest tutaj - http://www.hitmanforum.com/forum/index.php?showtopic=43394 . Ktoś uratuje?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Jakiego masz kompa?
Masz najnowsze sterowniki od karty graficznej?

Odpowiedz
Sterowniki mam.

Najnowsze nawet.

Windows XP
512 DDR RAM
GeForce 7600GS (na agp8x)
Pentium IV 3.0Ghz

Odpowiedz
Komp spoko. Może ma za mało pamięci? 512 niby jest podane w minimalnych wymaganiach, ale z grami różnie bywa.

Odpowiedz
Ram się mieści w minimalnych wymaganiach spokojnie. Problem na 100% jest innej natury, inaczej znalazł bym jakieś informacje na ten temat.

Odpowiedz
Widocznie system już jest zasyfiony, tak bywa. Ja kiedyś nie mogłem w ogóle zainstalować quick time'a, reinstalka XP rozwiązała wszystkie problemy. Jak tak bardzo zależy ci na graniu (w końcu wydałeś kaskę na grę) przeinstaluj XP i sprawdź grę na świeżym systemie.

Odpowiedz
Format nastąpił dwa dni temu. ;)

Odpowiedz
W takim razie masz problem 8)

Odpowiedz
Dzięki za diagnozę. ;)

Parę godzin temu poszedł mail do Cenegi i Eidiosa. Jak mi nie odpiszą do jutra to będę smutny.

Odpowiedz
Może ewentualnie zainstaluj patche jeśli takowe są?

Odpowiedz
Wydanie, które posiadam jest maksymalnie opaczowane w momencie instalacji. v1.2

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):W takim razie masz problem 8)
:P

Odpowiedz
Glut napisał(a):Olaboga. Zwracam się do was w akcie ostatecznej desperacji. Jak mi nikt nie pomoże to się potnę. ;/
[blablabla]

na moje oko masz problem z EAX. Bodajże dwójka miała podobny problem. Wówczas trzeba było pogrzebać w pliku konfiguracyjnym hitman.ini czy coś w tym stylu i ręczne wyłączenie EAX.
Na Cenagę bym nie liczył, mi nie odpisali przy okazji problemów z inną grą. Zapewne już dostałeś automatyczną odpowiedź, że odpowiedź dostaniesz w ciągu tygodnia...

Odpowiedz
Ah Serious Sam. Proste aczkolwiek wciągające. Jedynkę i dwójkę można przejść z zamkniętymi oczami. Natomiast nie udało mi się przejść bez kodów trójki. Pamiętam że byłem przed wrotami jakiegoś miasta, i była tam taka zadyma że nie szło wyżyć.

Odpowiedz
Grałeś w Serious Sam 3? Ach jak ja zazdroszczę tym którzy mają dostęp do gier które jeszcze nie powstały :roll:

Odpowiedz
Oczywiście gdyby pominąć czepialstwo, zrozumiałoby się że miał na myśli kolejność wychodzenia gier z serii: SS:First Encounter, SS:Second Encounter, SS2.

Odpowiedz
No tak, coś mi się pogmatwało. Chodzi mi o to że Serious Sam, a potem Serious Sam: Second Encounter (tak to się chyba nazywało...) to były bardzo proste strzelanki. Kolejna część (którą nazwałem trójką) jest już sporo trudniejsza :)

EDIT:
A do tego że Mierzwiak czepia się co drugiego mojego postu na tym forum zaczynam się już przyzwyczajać :D :roll:

Odpowiedz
Cytat:na moje oko masz problem z EAX. Bodajże dwójka miała podobny problem. Wówczas trzeba było pogrzebać w pliku konfiguracyjnym hitman.ini czy coś w tym stylu i ręczne wyłączenie EAX.

Nie ma takiego pliku, plik konfiguracyjny też nie zawiera linijki EAX, jakieś wskazówki? ;)

Cytat:Zapewne już dostałeś automatyczną odpowiedź, że odpowiedź dostaniesz w ciągu tygodnia...

Jeszcze nie. :) Ciekawostka: w końcu udało mi się do nich dodzwonić, tel nie był zajęty .... nie odebrali przez 1,5min. Bez komentarza.

[EDIT]

Wyłączyłem EAX w opcjach w grze. Nie pomogło. ;/

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):W takim razie masz problem 8)

Odpowiedz
Oconnel napisał(a):A do tego że Mierzwiak czepia się co drugiego mojego postu na tym forum zaczynam się już przyzwyczajać :D :roll:
Żart kolego, żart! Zaczynam się przyzwyczajać, że ludzie nie czają o co chodzi jak na końcu zdania nie postawi się ":wink:" lub ":P".

Co do Serious Sama 2 chętnie zagram sobie w niego na nowym kompie (stary mi na to nie pozwala), ale z tego co widziałem to jakoś bardziej przemawiały do mnie poprzednia część i jej rozwinięcie. Na tamtym silniku graficznym gra miała jakiś taki fajny urok.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
18 gości