13-06-2017, 08:57
|
Gry
|
|
Fascynuje mnie ta gra i cieszę się, że w końcu będę mieć szansę w nią zagrać, do tego w takiej formie. Próbowałem grać w wersję na PS3, ale koszmarne sterowanie i praca kamery tak bardzo mnie odrzuciły, że dałem sobie spokój jeszcze przed ubiciem pierwszego kolosa. CZEKAM!!!
Cytat: Próbowałem grać w wersję na PS3, ale koszmarne sterowanie i praca kamery tak bardzo mnie odrzuciły, że dałem sobie spokój jeszcze przed ubiciem pierwszego kolosa. Przecież sterowanie i praca kamery to część wyzwania! :P Da się do tego przywyknąć. No i gra jest rewelacyjna kiedy walczymy z kolosami. Niestety brzydki, pusty świat którego "zwiedzanie" jest straszliwie nudne oraz półgodzinne bełkotliwe zakończenie, popadające w typową japońską sztampę i zabijające całkowicie klimat wytworzony przez grę, mocno ujmują tej produkcji. Replay value też raczej mierny, bo ubicie kolosa to w większości łamigłówka, więc jak już znasz rozwiązanie, to reszta jest dosyć prosta. 13-06-2017, 11:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-06-2017, 11:50 przez Grievous.)
Cudowna konferencja:
Jednak można coś fajnego na E3 zrobić :) I na pewno beda o tym gadac ludzie, bo wyroznia sie ogromnie na tle nudnych, niezręcznych wystapień od linijki na E3. 14-06-2017, 00:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2017, 00:26 przez Gal Anonim.)
Tegoroczne E3 było niestety bardzo słabe, konfy EA i Microsoftu były wręcz żenujące. Deweloperom nagle skończyły się pomysły? Prawie żadnej dużej i interesujacej gry nowej nie zapodano. Anthem to takie ME na sterydach a BioWare ostatnio zalicza wpadke za wpadka, nie ufam im.
Ubi z AC i Far Cry'em dał nawet rade i pozytywnie zaskoczył. Podobnie God of War czy Days Gone, oba projekty zapowiadaja sie znakomicie, w końcu Sony. Spider wygląda okej, ale tylko okej i mam spore obawy, zwłaszcza, że rozgrywka wydaje mi się liniowa mocno. Na plus A Way Out, może być ciekawie, zapowiada się sympatyczna gierka. Generalnie jestem zawiedziony, w tamtym roku było znacznie lepiej. 14-06-2017, 00:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2017, 07:30 przez Kuba.)
Nie, to prawdopodobnie literówka i pomylka, Mierzwiak.
14-06-2017, 01:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2017, 01:15 przez Gal Anonim.)
Będzie trzeba w końcu ograć sławetną jedynkę.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 15-06-2017, 01:09
Na ten moment dla mnie liczy się tylko Cyberpunk 2077, wszystko inne to popierdółki :)
Biorąc pod uwagę, że Bethesda uparła się na MMO i ciągnie szekle z TESO, a Bioware SJW zeszło na psy, to w zasadzie nie ma żadnej konkurencji na rynku. Ach... no tak, czekam oczywiście jeszcze na TLoU 2, całą reszta się nie liczy, mogą te wszystkie konferencje rozwiązać :)
Polski już nie ma.
15-06-2017, 08:31
To tak jakby RPGi Bethesdy mogły kiedykolwiek być zagrożeniem dla RPGa CD Projektu ;) BioWare od dłuższego czasu ma problem ze zrobieniem czegoś naprawdę dobrego, zamknęli się w konkretnym schemacie i coś tam dłubią bez szczególnych efektów. Szansa jest w DA IV które ma duży potencjał fabularny który pewnie popsuje cała reszta.
Ale są jeszcze klasyczne RPGi w tym nowe Pillarsy ;) 15-06-2017, 10:23 Cytat:Będzie trzeba w końcu ograć sławetną jedynkę. Tak samo pomyślałem. A że jakoś tak kiedyś wpadło za darmo na Uplayu, to zainstalowałem, odpaliłem i pograłem godzinę w towarzystwie graficznych bugów, tak że mi się odechciało :( 15-06-2017, 10:28
Kocham Wiedźmina, ale stwierdzenie, że RPGi Bethesdy nie są żadnym zagrożeniem dla gier CD Projektu to jakaś głupota. Już nie będę pisał jak to jest pod względem popularności i zysków, ale ludzie szukają w produkcjach Bethesdy innych rzeczy niż w Witcherze i raczej je dostają.
15-06-2017, 10:32
Wiesz, mnie osobiście trudno znaleźć choć jeden aspekt gier RPG który Bethesda robi lepiej.
Fabularnie Wiedźmin miażdży i tratuje TES czy nowe Fallouty, wgniata w ziemię i nie zostawia śladu. Postacie, dialogi Bethesda robi drewniane, mdłe i nudne, zero porównania. Eksploracja, czyli coś co niby u Bethesdy jest najlepsze? Czy ja wiem....."Skyrim" to przede wszystkim podziemia, które wyglądają tak samo i nie różnią się nawet zestawem przeciwników, lokacje w większości (GÓRY) wyglądają świetnie, ale jednocześnie nie mają szczególnie dużo do zaoferowania, większość jest powtarzalnych i nudnych. W3 było pierwszą grą Redów z takim dużym światem i to jest świetny debiut. Pominę fakt, że level design jest o niebo lepszy tak po prostu lokacje są bardziej urozmaicone ciekawe, zadania poboczne, tutaj nie ma porównania. Co prawda W3 też jakoś wybitnie nie wypełnia tego świata, ale już w KiW w Toussaint Redzi naprawiają wszelkie mankamenty, pakując do gry masę listów, książek i historii które poznajmy w konkretnych miejscach przez co świat jest żywszy i ciekawszy. Rozwój postaci? Powiedziałbym, że tu jest remis. W Wieśkach nie zachwyca i jest po prostu dodatkiem a u Bethesdy mniej więcej tak samo. CO do walki, zależy kto co lubi. W Falloutach jest nawet przyjemna, ale Skyrim/Oblivion/Morrowind ma już bardzo słaby system walki a starcia są łatwe, nawet bardzo. Wieśki też nie należą do najtrudniejszych, ale już starcia z bossami w dodatkach do W3 były lepszy niż jakiekolwiek większe bitwy u Bethesdy. Na dodatek Bethesda od dawna robi tą samą grę tylko opakowuje ją w inną folię. 15-06-2017, 10:47 (15-06-2017, 10:32)patyczak napisał(a): Kocham Wiedźmina, ale stwierdzenie, że RPGi Bethesdy nie są żadnym zagrożeniem dla gier CD Projektu to jakaś głupota. Już nie będę pisał jak to jest pod względem popularności i zysków, ale ludzie szukają w produkcjach Bethesdy innych rzeczy niż w Witcherze i raczej je dostają. generyczności i powtarzalności ;) 15-06-2017, 10:47
Wiele osób zarzuca Wieśkowi, że to tak naprawdę nie jest RPG - nie odgrywasz postaci, nie kształtujesz jej, bo nie możesz sprawić, żeby Geralt był mniej geraltowaty. To raczej jak odtwarzanie filmu, tyle że masz wpływ na rozwój postaci i możesz sobie powalczyć. Więc dla odmiany możesz sobie pograć w takiego Skyrima czy Fallouta 4, który skupia się na innych kwestiach i pewne rzeczy robi lepiej niż gra CD Projektu. Może wam się to nie podobać, ale sprowadzanie gatunku do samego Wiedźmina jest pozbawione podstaw.
15-06-2017, 11:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2017, 11:03 przez patyczak.) Cytat:Wiele osób zarzuca Wieśkowi, że to tak naprawdę nie jest RPG Dla mnie jest, szach mat wiele osób :) Skyrim jest lepszy w zasadzie tylko w jednej rzeczy - w zbieractwie. Tam naprawdę było co kolekcjonować i szperanie po beczkach miało sens. Wiesiek ze swoją dratwą i temerską żytnią niestety nie oferuje w tej materii zbyt wiele :)
Polski już nie ma.
15-06-2017, 11:05
Ej, wiesz ile dwimerytowych blach się naszukałem na pancerze :P
Jesli mamy być szczególowi to jedynymi RPGami na rynku są Pillarsy, Torment czy Tyranny. Nie widzę rzeczy które Skyrim robi lepiej, sorry. 15-06-2017, 11:07 Cytat:Dla mnie jest, szach mat wiele osób :) Luz, nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Dla mnie Wiesiek 3 jest RPGiem i jedną z najlepszych gier w jakie grałem. Po prostu nie spodobało mi się stwierdzenie Kuby. 15-06-2017, 11:13
Mała perełka z E3 - Last Night
Klimat lepszy niż w nowym Blade Runnerze
What a bunch of a-holes.
--- KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja W wolnych chwilach - copywriting 17-06-2017, 15:54 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |