Gry
Fascynuje mnie ta gra i cieszę się, że w końcu będę mieć szansę w nią zagrać, do tego w takiej formie. Próbowałem grać w wersję na PS3, ale koszmarne sterowanie i praca kamery tak bardzo mnie odrzuciły, że dałem sobie spokój jeszcze przed ubiciem pierwszego kolosa. CZEKAM!!!

Odpowiedz
Cytat: Próbowałem grać w wersję na PS3, ale koszmarne sterowanie i praca kamery tak bardzo mnie odrzuciły, że dałem sobie spokój jeszcze przed ubiciem pierwszego kolosa.

Przecież sterowanie i praca kamery to część wyzwania! :P

Da się do tego przywyknąć. No i gra jest rewelacyjna kiedy walczymy z kolosami. Niestety brzydki, pusty świat którego "zwiedzanie" jest straszliwie nudne oraz półgodzinne bełkotliwe zakończenie, popadające w typową japońską sztampę i zabijające całkowicie klimat wytworzony przez grę, mocno ujmują tej produkcji. Replay value też raczej mierny, bo ubicie kolosa to w większości łamigłówka, więc jak już znasz rozwiązanie, to reszta jest dosyć prosta.

Odpowiedz
Cudowna konferencja:

Jednak można coś fajnego na E3 zrobić :) I na pewno beda o tym gadac ludzie, bo wyroznia sie ogromnie na tle nudnych, niezręcznych wystapień od linijki na E3.

Odpowiedz
Tegoroczne E3 było niestety bardzo słabe, konfy EA i Microsoftu były wręcz żenujące. Deweloperom nagle skończyły się pomysły? Prawie żadnej dużej i interesujacej gry nowej nie zapodano. Anthem to takie ME na sterydach a BioWare ostatnio zalicza wpadke za wpadka, nie ufam im.

Ubi z AC i Far Cry'em dał nawet rade i pozytywnie zaskoczył. Podobnie God of War czy Days Gone, oba projekty zapowiadaja sie znakomicie, w końcu Sony. Spider wygląda okej, ale tylko okej i mam spore obawy, zwłaszcza, że rozgrywka wydaje mi się liniowa mocno.

Na plus A Way Out, może być ciekawie, zapowiada się sympatyczna gierka.

Generalnie jestem zawiedziony, w tamtym roku było znacznie lepiej.

Odpowiedz
(14-06-2017, 00:54)Kuba napisał(a): konfy E3 i Microsoftu były wręcz żenujące.
Nie grałem w żadną grę E3, to jakieś nowe studio? :)

Odpowiedz
Nie, to prawdopodobnie literówka i pomylka, Mierzwiak.

Odpowiedz
No shit!

Odpowiedz
[Cenzura] znowu. Chodziło rzecz jasna o EA.

Acz gdzieś na jakiś pustkowiach USA pewnie by się takowe znalazło.

Odpowiedz
Będzie trzeba w końcu ograć sławetną jedynkę.

"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Na ten moment dla mnie liczy się tylko Cyberpunk 2077, wszystko inne to popierdółki :)

Biorąc pod uwagę, że Bethesda uparła się na MMO i ciągnie szekle z TESO, a Bioware SJW zeszło na psy, to w zasadzie nie ma żadnej konkurencji na rynku.

Ach... no tak, czekam oczywiście jeszcze na TLoU 2, całą reszta się nie liczy, mogą te wszystkie konferencje rozwiązać :)
Polski już nie ma.

Odpowiedz
To tak jakby RPGi Bethesdy mogły kiedykolwiek być zagrożeniem dla RPGa CD Projektu ;) BioWare od dłuższego czasu ma problem ze zrobieniem czegoś naprawdę dobrego, zamknęli się w konkretnym schemacie i coś tam dłubią bez szczególnych efektów. Szansa jest w DA IV które ma duży potencjał fabularny który pewnie popsuje cała reszta.

Ale są jeszcze klasyczne RPGi w tym nowe Pillarsy ;)

Odpowiedz
Cytat:Będzie trzeba w końcu ograć sławetną jedynkę.

Tak samo pomyślałem. A że jakoś tak kiedyś wpadło za darmo na Uplayu, to zainstalowałem, odpaliłem i pograłem godzinę w towarzystwie graficznych bugów, tak że mi się odechciało :(

Odpowiedz
Kocham Wiedźmina, ale stwierdzenie, że RPGi Bethesdy nie są żadnym zagrożeniem dla gier CD Projektu to jakaś głupota. Już nie będę pisał jak to jest pod względem popularności i zysków, ale ludzie szukają w produkcjach Bethesdy innych rzeczy niż w Witcherze i raczej je dostają.

Odpowiedz
Wiesz, mnie osobiście trudno znaleźć choć jeden aspekt gier RPG który Bethesda robi lepiej.

Fabularnie Wiedźmin miażdży i tratuje TES czy nowe Fallouty, wgniata w ziemię i nie zostawia śladu. Postacie, dialogi Bethesda robi drewniane, mdłe i nudne, zero porównania. Eksploracja, czyli coś co niby u Bethesdy jest najlepsze? Czy ja wiem....."Skyrim" to przede wszystkim podziemia, które wyglądają tak samo i nie różnią się nawet zestawem przeciwników, lokacje w większości (GÓRY) wyglądają świetnie, ale jednocześnie nie mają szczególnie dużo do zaoferowania, większość jest powtarzalnych i nudnych.

W3 było pierwszą grą Redów z takim dużym światem i to jest świetny debiut. Pominę fakt, że level design jest o niebo lepszy tak po prostu lokacje są bardziej urozmaicone ciekawe, zadania poboczne, tutaj nie ma porównania. Co prawda W3 też jakoś wybitnie nie wypełnia tego świata, ale już w KiW w Toussaint Redzi naprawiają wszelkie mankamenty, pakując do gry masę listów, książek i historii które poznajmy w konkretnych miejscach przez co świat jest żywszy i ciekawszy.

Rozwój postaci? Powiedziałbym, że tu jest remis. W Wieśkach nie zachwyca i jest po prostu dodatkiem a u Bethesdy mniej więcej tak samo. CO do walki, zależy kto co lubi. W Falloutach jest nawet przyjemna, ale Skyrim/Oblivion/Morrowind ma już bardzo słaby system walki a starcia są łatwe, nawet bardzo. Wieśki też nie należą do najtrudniejszych, ale już starcia z bossami w dodatkach do W3 były lepszy niż jakiekolwiek większe bitwy u Bethesdy.
Na dodatek Bethesda od dawna robi tą samą grę tylko opakowuje ją w inną folię.

Odpowiedz
(15-06-2017, 10:32)patyczak napisał(a): Kocham Wiedźmina, ale stwierdzenie, że RPGi Bethesdy nie są żadnym zagrożeniem dla gier CD Projektu to jakaś głupota. Już nie będę pisał jak to jest pod względem popularności i zysków, ale ludzie szukają w produkcjach Bethesdy innych rzeczy niż w Witcherze i raczej je dostają.

generyczności i powtarzalności ;)

Odpowiedz
Wiele osób zarzuca Wieśkowi, że to tak naprawdę nie jest RPG - nie odgrywasz postaci, nie kształtujesz jej, bo nie możesz sprawić, żeby Geralt był mniej geraltowaty. To raczej jak odtwarzanie filmu, tyle że masz wpływ na rozwój postaci i możesz sobie powalczyć. Więc dla odmiany możesz sobie pograć w takiego Skyrima czy Fallouta 4, który skupia się na innych kwestiach i pewne rzeczy robi lepiej niż gra CD Projektu. Może wam się to nie podobać, ale sprowadzanie gatunku do samego Wiedźmina jest pozbawione podstaw.

Odpowiedz
Cytat:Wiele osób zarzuca Wieśkowi, że to tak naprawdę nie jest RPG

Dla mnie jest, szach mat wiele osób :)

Skyrim jest lepszy w zasadzie tylko w jednej rzeczy - w zbieractwie. Tam naprawdę było co kolekcjonować i szperanie po beczkach miało sens. Wiesiek ze swoją dratwą i temerską żytnią niestety nie oferuje w tej materii zbyt wiele :)
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Ej, wiesz ile dwimerytowych blach się naszukałem na pancerze :P

Jesli mamy być szczególowi to jedynymi RPGami na rynku są Pillarsy, Torment czy Tyranny. Nie widzę rzeczy które Skyrim robi lepiej, sorry.

Odpowiedz
Cytat:Dla mnie jest, szach mat wiele osób :)

Luz, nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Dla mnie Wiesiek 3 jest RPGiem i jedną z najlepszych gier w jakie grałem. Po prostu nie spodobało mi się stwierdzenie Kuby.

Odpowiedz
Mała perełka z E3 - Last Night

Klimat lepszy niż w nowym Blade Runnerze 

What a bunch of a-holes.
---
KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja 
W wolnych chwilach -  copywriting

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości