Cytat:Klimat lepszy niż w nowym Blade Runnerze
Jeśli masz na myśli zwiastun, to o to akurat nie trudno :(
Ostro poryte:
17-06-2017, 16:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2017, 16:10 przez Kluski.)
|
Gry
|
(17-06-2017, 15:54)Maćko napisał(a): Mała perełka z E3 - Last NightI opis brzmi dobrze: The Last Night is what we call post-cyberpunk – it’s not the kind of dystopia the genre is famous for, rather it depicts an alternate direction for society. One where the fight for survival doesn’t mean food and water, but a purpose for living. Human labour and creativity has been rendered obsolete by AI, so people are now defining themselves by what they consume, not what they create. Charlie is a lower-class citizen who can’t interface with the systems and augmentations of the world around him, due to an accident during his childhood. He’s a citizen of the thriving metropolis and yet he’ll never be a part of it. Then, a chance encounter offers him the chance to be part of something else and take matters into his own hands. 19-06-2017, 12:29
Ooo Panie, ta gra to od trzech lat chyba wychodzi i wyjść nie może. ;)
Na samym początku to były tylko i wyłącznie poziomy z bossami, a dopiero później zorientowali się, że warto dodać też normalne levele. Ale gra wygląda pięknie - dobrze, że w końcu podali datę premiery. 20-06-2017, 07:48 A mi na E3 brakowało przede wszystkim tej gry. Co prawda większość tej analizy wydaje mi się przesadzona tak na pewno te wszystkie teorie graczy i redaktorów robią smaka na grę. Znając Koijme ostatecznie nikt nie przewidział o co tak naprawdę będzie chodziło w tej przygodzie. Na grę pewnie jeszcze poczekamy acz na imprezie Sony na koniec roku już powinni dać jakiś sensowy gameplay. Może w odróżnieniu od MGS'ów tej gry doczekamy się w Polsce z ojczystą wersją jezykową, w końcu inny wydawca.
No i cieszę się, że wybrałem PS4 nie XONE które na razie pod względem tytułów na wyłączność jest lata świetlne.
Według nowych informacji "God of War", "Spider-man", "Days Gone" mają pojawić się w pierwszym półroczu 2018, nieźle :D
20-06-2017, 18:53
Niezły retrofuturystyczny design i Rutger Hauer w polskiej przygodówce. Ciekaw jestem efektu końcowego.
21-07-2017, 09:08
Boski klimat, ale radzę nie oglądać gameplayu, bo wygląda słabo.
Idealny materiał na "movie edit" z cutscenek. ;)
What a bunch of a-holes.
--- KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja W wolnych chwilach - copywriting 28-07-2017, 17:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2017, 19:11 przez Maćko.)
Na moim słabszym lapku, który biorę na podróż odpalam najczęściej klasykę w postaci przygodówek lub gry sprzed 10 lat, w które chciałem zagrać ale nie miałem czasu :) Ostatnio jednak trafiła mi się z jednego bundle'a "nowość" w postaci ABC Murders z 2016 roku - przygodówka oparta na noweli Agathy Christie, w której bohaterem jest Hercules Poirot. Swego czasu powstał również film z Davidem Shuchetem. Znajomość obu wersji NIESAMOWICIE psuje wrażenia z gry, bo ta podąża niemal idealnie z fabułą książki. Dlatego też nie czytajcie żadnych streszczeń, bo sama gra jest całkiem ok ;)
![]() + Fajna, komiksowa grafika + Ma klimat śledztwa, są morderstwa, czyli to co lubię + Nawet fajne przesłuchania świadków + Niezła wiksa fabularna na koniec + element losujący nieco zakończenie + Strasznie niskie wymagania sprzętowe + Achievmenty na Steamie lecą jak szalone, mi wpadło 40/50 przy przejściu a z tego co widziałem do wymaksowania zabrakło mi 2-3, bo reszta zależy od podjętych decyzji w trakcie gry + Solidne point'n'click, tylko i aż :) - Mechanizmy rozgrywki w pewnym momencie niesamowicie męczą - mowa tutaj o funkcji dedukcji przez Poirot, która polega na ustawianiu "kółek z tropami", tak aby wydedukować z nich kolejny trop, - Słabe dialogi - Drętwy, suchy humor - Zagadki są łatwiutkie, zero wyzwań, - Mimo ciekawej wiksy fabuła jednak nie jest oryginalna - Ułomności technologiczne - gra powstała na silniku Unity i to się czuje - animacja postaci, sceny dialogowe, mimika twarzy, wszystko na poziomie AD 2005. Ocena 6/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-07-2017, 12:46
Jeśli masz AGATHA CHRISTIE: THE ABC MURDERS z Humble Monthly, to w poprzednim była najnowsza z odsłon serii SHERLOCK HOLMES od Frogwares. Twórcy ABC MURDERS mocno wzorowali się na tych grach, ale niestety dużo rzeczy - o czym właśnie się przekonuję - uprościli, lub zwyczajnie nieudolnie skopiowali. No i widać, że jednak Frogwares ma większy budżet, bo ich HOLMESY jednak stoją bardzo blisko jakości gier z półki AAA. SHERLOCK HOLMES: THE DEVIL'S DAUGHTER - według fanów serii - jest najsłabszą z grą z tego powszechnie chwalonego cyklu, ale mi się ogromnie podoba (może dlatego, że nie grałem w poprzednie?). Fajni bohaterowie (ten Sherlock to takie trochę połączenie Humpreya Bogarta z postacią graną przez Roberta Downeya Jr.), ciekawe zagadki - łącznie jest tu pięć śledztw (ja jestem dopiero po dwóch), które spina główna nić fabularna i których wyniki mają mieć wpływ na finał tej historii - i bardzo filmowy feeling całości.
W przeciwieństwie do ABC MURDERS, tutaj obserwacja osób ma sens i niektóre błędnie zinterpretowane wskazówki mogą doprowadzić do błędnych wyników śledztwa. Tak, można skazać niewinną osobę - o czym przekonałem się oglądając inne, właściwe, zakończenie drugiej ze spraw. Fajne jest to, że naprawdę według logiki, zebranych dowodów i wskazówek wychodziło mi na 100%, że mam właściwego gościa na dołku. Świetny patent, którego zabrakło chociażby w L.A. NOIRE - do którego notabene najbardzej bym DEVIL'S DAUGHTER porównywał. Do dochodzi masa mini-gierek (jedne fajne, inne nie, ale niefajne sekwencje zręcznościowe można pominąć), przyzwoita oprawa graficzna i bardzo dobry voice acting (w ABC MURDERS to była momentami tragedia). Ogólnie polecam a sam z pewnością wezmę się po niej za poprzednie, ponoć lepsze części.
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 30-07-2017, 13:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2017, 13:21 przez BezcelowyAlbatros.)
Polecam część o Kubie Rozpruwaczu. Mega klimat, a oparcie w faktach sprawia, że wciąga i fascynuje niczym "Zodiak" Finchera.
30-07-2017, 14:20
Na Sherlocki mam oko, ale nie pójdą na moim złomie :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-07-2017, 19:58
W sumie nic odkrywczego, każdy się spodziewał czegoś podobnego.
Swoją drogą jakiś czas temu powtarzałem HL2, pod względem level designu, pacingu, budowania napięcia i klimatu to arcydzieło projektowania FPS-ów. 25-08-2017, 16:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2017, 16:30 przez Huntersky.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |