Oczywiście gier do zagrania których nie mam jest wielka lista.
04-10-2017, 11:45
|
Gry
|
|
WOW. To ja mam 2-3 do dokończenia (KOTORy, Shadow of Mordor, Risen 3) plus Metale które będa przed weekendem :P
Oczywiście gier do zagrania których nie mam jest wielka lista. 04-10-2017, 11:45
Na szczęście udało mi się nie wkręcić w ten promocyjny szał. Czasu mało, to bardzo starannie wybieram tytuły i konkretnie ogrywam 3/4 rocznie. Był taki moment, że kupowałem grałem przez parę godzin i nigdy nie wracałem.
Na najbliższą przyszłość mam w planach: dodatek do Grim Dawn, nowego God of Wara i Cyberpunk w trochę dalszej. Swoją drogą większość współczesnych gier jest tak rozbudowana, że strasznie ciężko wrócić do nich po dłuższej przerwie. Zanim sobie przypomnę sterowanie, mechaniki i gdzie jestem w fabule to kończy mi się czas na granie. 04-10-2017, 11:49
Gdyby wszyscy developerzy strzelili dzisiaj focha i powiedzieli że "WIĘCEJ NOWYCH GIER NIE BĘDZIE!!!" to jedynie wzruszyłbym ramionami. Mam tego tyle, że starczy mi do usranej śmierci.
04-10-2017, 11:52
Ja sobie od nie wiem kiedy obiecuję ukończenie całej kolekcji klasycznych erpegów, ale przy obecnym tempie przechodzenia gier to zajmie mi to chyba kilka lat. Właśnie ściąga się Baldur's Gate, zobaczymy czy tym razem się uda.
Polski już nie ma.
04-10-2017, 11:55
Oba Baldury i Tormenta skończyłem w tym roku na telefonie w czasie dojazdów do/z pracy. Polecam, bardzo dobre porty.
04-10-2017, 12:00
Na Steamie mam jakieś 150 gier, z czego zagrałem w 20, i nie skończyłem wszystkich. Na PS3 kończę The Last of Us, potem MGS4 i Peace Walker no i przerzucam się na PS4. Ogólnie stałem się bardzi wybredny jeśli chodzi o gry, jak coś mi nie przypasuje to przerywam i nigdy wracam.
04-10-2017, 13:16
Kurde, w jak dziwny sposób się może człowiek dowiedzieć, że jest stary.
Kluski napisał(a):Ja sobie od nie wiem kiedy obiecuję ukończenie całej kolekcji klasycznych erpegów Myślę sobie: mnie też ostatnio korcił powrót do Dungeon Mastera, Eye of the Beholder, Black Crypt, Ultim, Isharów i innych KLASYCZNYCH RPGów. Kluski napisał(a):Właśnie ściąga się Baldur's Gate aha. ;) 04-10-2017, 13:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2017, 13:40 przez tchopz.)
Aha, tylko że uznanie czegoś za klasyczne nie ma żadnego związku z wiekiem :) Poza tym pewnie masz dwanaście lat i mamusia ci nosek podciera, jak pójdziesz do gimnazjum to zobaczysz co to prawdziwe życie.
Polski już nie ma.
04-10-2017, 13:45
Nie rozumiem tego zdziwienia, bo Baldur's Gate, jak i inne izometryczne (i dość już wiekowe) gry studia są jak najbardziej powszechnie uznawane za klasykę gatunku. Straciłeś kontakt z branżą po ograniu Eye of the Beholder? :D
A inną sprawą jest to, że nie wyobrażam sobie powrotu do gier wymienionych przez Thopza, bo przeskok technologiczny byłby zbyt wielki, a w takiego Baldura można spokojnie sobie pograć nawet dziś. 04-10-2017, 14:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2017, 14:22 przez patyczak.)
Oczywiście, że to co Ty uznajesz za klasyczne nie musi mieć związku z Twoim wiekiem, a już na pewno nie ma z moim.
Natomiast to co ja sobie zwizualizowałem jako klasyczne (bo od tego zaczynałem) w połączeniu z datą premiery tych tytułów mówi o moim wieku dość sporo. Dlatego napisałem, że w dziwny sposób... Nie pójdę do gimnazjum, bo zlikwidowali. Patyczak, Dungeon Mastera zremasterowali akurat. A przeskok technologiczny to problem tylko jeśli się w te gry nie grało. 04-10-2017, 14:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2017, 14:59 przez tchopz.) (04-10-2017, 11:52)Grievous napisał(a): Gdyby wszyscy developerzy strzelili dzisiaj focha i powiedzieli że "WIĘCEJ NOWYCH GIER NIE BĘDZIE!!!" to jedynie wzruszyłbym ramionami. Mam tego tyle, że starczy mi do usranej śmierci. Z tego też względu płacenie 200, czy nawet 300 zł za produkt w dniu premiery wydaje mi się kompletnym absurdem. No chyba, że to Cyberpunk 2077, albo The Last of Us II ;)
Polski już nie ma.
04-10-2017, 18:40
Ładnie ktoś popłynął - choć korzystanie z Google Image czy płatnych stocków to znana praktyka w tej branży. Jak terminy gonią to się różne sztuczki stosuje.
Zakładam, że pracownik nie znał sytuacji, zobaczył fotę w wyszukiwarce, pomyślał może, że to z jakiegoś filmu i poszło. Zresztą chyba nawet na tym forum ktoś napisał, że ta fotografia wygląda jak zaginiona scena z "The International". Oczywiście w żaden sposób nie tłumaczy to pracownika, ani firmy. Szefostwo Telltale obudziło się dzisiaj na gorącym krześle. ;) 06-10-2017, 13:44
https://naekranie.pl/aktualnosci/scenariusz-death-stranding-dopiero-powstaje-2449325
Koijma jeszcze dopracowuje scenariusz. Obstawiam jednak w tym roku jakis gameplay bo od paru miesięcy już podobno trwaja prace właściwe. Scenariusz pewnie bedzie faktycznie spory i skomplikowany, zobaczymy tylko czy Hideo nie przesadzi, a Sony raczej da mu wolną ręke. 09-10-2017, 16:03
EA zamknęło Visceral Games, a tworzona m.in. przy udziale Amy Henning gra Star Wars znowu trafia w inne ręce:
http://www.eurogamer.pl/articles/2017-10-17-ea-zamyka-visceral-games-gre-akcji-star-wars-dokoncza-inne-studia 18-10-2017, 07:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2017, 07:49 przez Khet.)
Ja pier... po prostu powinien by odgórny zakaz jakichkolwiek mariażów z EA.
Dead Space [']
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-10-2017, 08:05
Raczej każdy kto choć trochę interesuje się tematem słyszał, że warunki pracy w uwielbianym CDPR delikatnie mówiąc nie należą do najlepszych, ale z najnowszych informacji wyłania się obraz dużo mroczniejszy niż to.
Zaczęło się od negatywnych recenzji na glassdoor: https://www.glassdoor.com/Reviews/CD-PROJEKT-RED-Reviews-E644250.htm Po jakimś czasie studio wypuściło oświadczenie, które wcale nie poprawiło ich wizerunku: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=106132 A tutaj najważniejszy materiał, który podsumowuje całą dramę: Krótko mówiąc, zbyt wiele tego, aby łyknąć teorię o konspiracji, albo (wyłącznie) rozpieszczonych pracownikach z zachodu. Ciekaw jestem na ile wpłynie to na jakość Cyberpunka. Z Wiedźminem jakoś się udało, ale nowa marka to zupełnie co innego, zupełnie inny świat, mechaniki i specyfika. Szczerze mówiąc nie jestem już taki pewien, że z urzędu musi im wyjść arcydzieło, a co do daty premiery, nie wierzę w 2018 rok, ani nawet Q1 2019.
Polski już nie ma.
18-10-2017, 21:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2017, 21:46 przez Kluski.)
Ekipa utalentowanych, ambitnych, przyjaznych ludzi butowana przez nieumiejętne, chaotyczne zarządzanie? Brzmi jak każda polska firma, w której pracowałem.
19-10-2017, 08:54
Tu nie chodzi nawet o kapryśne kierownictwo. Warunki finansowe w CDPR są gorsze również na tle polskiego gamedevu. Poza tym w świadomości szarego gracza Red jawi się jako mesjasz, nie tylko w kontekście swoich produktów, ale również jako studio samo w sobie. Natomiast ich oświadczenie w moich oczach jest zupełnie absurdalne i bucowate. Jeśli ktoś na szeroką krytykę odpowiada argumentem, że jak ci się nie podoba to spadaj, jesteśmy dużą firmą poradzimy sobie bez ciebie i dodatkowo, że "taki mamy klimat, zapierdalaj za 3/5 tego co zarobisz u innych, bo zrobiliśmy Wiedźmina 3 i gracze nas kochają, więc mamy rację" to objaw pychy i arogancji. Zwłaszcza, że aktualnie hajsu mają w brud, a nadal ciągną tradycje z czasów drugiego Wiedźmina gdzie trzeba było zaciskać pasa w imię wybitnego produktu.
Polski już nie ma.
20-10-2017, 14:22 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |