mefi, podziel się na privie żeby zabawy innym nie psuć :D proszę :oops: :P
22-11-2007, 21:05
|
Gry
|
|
Czy zabawa nie polega na tym że takie rzeczy rozwiązuje się samemu?
PS. Fajna ta gra z M&M :) 22-11-2007, 21:20
Właśnie przeszedłem PORTAL. Czuję się zaszokowany. Geniuszom z Valve stawiam ołtarzyk w postaci Avatara. Dla tych, którzy myślą że te wszystkie białe pokoje, które widzieli na trailerach, są wszystkim co PORTAL ma do zaoferowania mam wiadomość: Mylicie się. :)
The cake is a lie!
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 07-12-2007, 01:42
the cake is great, ale jednak trochę zbyt krótki ten pOrtal, właściwie początkowe 2/3 gry to jeden wielki tutorial, dopiero ostatnie misje są jako takim wyzwaniem. Dobrze że dołożyli bonusowe trudniejsze, ale to nie to samo. Btw, nie wiem czy wiesz ale istnieje modyfikacja dzięki której można z portalgunem szaleć w HL:episode 1 i 2 , mniam :D
get ready for suprise...
08-12-2007, 14:38
Wiem. :) Oczywiście że Portal jest krótki, jest częścią Orange Boxu, który zawiera: HL2, HL2: EO, HL2: ET, TF2 i Portal właśnie. To bardziej smaczek i dodatek niż produkt nadający się do samodzielnej dystrybucji. Nie zmienia to jednakże faktu że wciąż jest genialny. :)
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 08-12-2007, 15:14
I'm making a note here: GREAT SUCCESS :P
A ja uważam, że Portal ma długość idealną -- w każdym razie między innymi dzięki temu jest tak wyjątkową grą. Bo to niby w ogóle bonus, ale za to jaki. Valve się pewnie samo nie spodziewało, że tak szybko takim kultem obrośnie :) Swoją drogą gdyby takiemu samemu gameplay'owi nie towarzyszyło to świetne poczucie humoru, nie byłoby chyba aż takiej wariacji :) SPOILER Mnie tylko _troszeczkę_ rozczarowało zakończenie. Poznawszy absolutnie zeschizowaną GLaDOS przez te dwie godziny z hakiem, obiecywałem sobie po spotkaniu z nią bardzo dużo, a okazało się raczej proste i w sumie dość mało emocjonujące...
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
08-12-2007, 15:15
SPOJLER
Przyznaję rację. Boss jest zbyt mało poschizowany jak na tą grę. :)
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 08-12-2007, 15:26
PORTAL SPOJLER
mi się boss podobał, głównie dlatego że w ogóle się go nie spodziewałem (jak i całej ucieczki). Walka wyłącznie za pomocą portal guna, mniam. Poza tym wyglądał dosyć sensownie, nowoczesny panel operacyjny superkomputera, do tego wyposażony we własny system ochronny (w końcu to badania nad nowoczesną bronią). Mnie ciekawi czy ma miejsce przed inwazją (Glados wybiła cały personel), po inwazji (pustka związana jest bezpośrednio z inwazją, zresztą budynki na powierzchni też są zdewastowane). Zresztą takich pytań jest więcej, Portal trochę przypomina LOSTa :D
get ready for suprise...
08-12-2007, 22:42
THE SPOILERS JUST KEEP ON COMIN'
Nie, nie, mnie nie o to chodzi, że boss nie wygląda sensownie. Wszystko jest ok, tylko że brakowało takiego finału z wykopem. Oczywiście, że ucieczka to zaskoczenie (wyskok tuż znad płomieni będę długo wspominał), ale potem już nie było żadnego wielkiego fabularno-schizowego wow. No i poza tym boss jest po prostu... łatwy do przejeścia. To też mnie trochę zawiodło, bo kiedy doszedłem do tego wielkiego pomieszczenia, zobaczyłem wielkie coś i zapaliła mi się lampka "to chyba ona", pomyślałem sobie: "O kurde, niedobrze..." ;) A ona okazała się stosunkowo mało groźna jednak :) Anyway, narzekam, a to taka mocna gra. I wciąż sobie zamierzam złożyć Weighted Companion Cube z papieru 8)
08-12-2007, 22:58
jeszcze tego nie zrobiłeś? Ja bez swojej nie ruszam się z domu :D
get ready for suprise...
08-12-2007, 23:14
Ja jestem z tych, co ciągle mają zamiar. Ze wszystkim ;)
08-12-2007, 23:18
Nie wiem gdzie szukać, teraz, ale widziałem cosplayowe fotki ludzi z tekturowymi Cubeami zamiast głów. No comment. :)
Tak w ogóle Cube - Cube. Nie macie jakiś skojarzeń z filmem? Ja nie wiem czy powinienem mieć, bo widziałem tylko drugą część.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 09-12-2007, 00:11
Dotychczas nie miałem, ale teraz już mam ;) Trochę
09-12-2007, 01:04
Nigdy nie nakręcono drugiej części Cube (ani trzeciej, z podtytułem "zero", czwarta część Obcego też nigdy nie powstała :D ), jest tylko pierwsza. I faktycznie, ma sporo wspólnego z pOrtalem. Postać budzi się w dziwnym miejscu o monotonnym designie, ma styczność z nieznaną powszechnie technologią, im dalej w las tym więcej pułapek, głównym celem jest wydostanie się z obiektu (co może być dokonane tylko poprzez logiczne myślenie). Poza tym obie produkcje wyglądają raczej niepozornie i ich siła tkwi w nowatorskim pomyśle. Powiedziałbym że pOrtalowi cholernie blisko do CUBE, to się nawet nadaje na artykuł :D
SPOILER A właśnie, skąd wiadomo ze główna postać przeżyła? Bo ostatnie ujęcie: wyssanie jej na powierzchnie, wygląda na dosyć śmiercionośne przeżycie i o ile pamiętam widzimy tylko migawkę z powierzchnią, kamera nie porusza się, postać nie porusza się, czyli nie żyje.
get ready for suprise...
09-12-2007, 08:56
Jak to skąd? Bo jest ciasto. Rajt? ;)
(No i z piosenki w sumie też tak jakby wynika...). Swoją drogą a propos piosenki: autor jednego z najlepszych komiksów gamerskich w sieci, VGCats, zrobił właśnie niedawno klip do "Still Alive": KLIK
09-12-2007, 12:36
SPOJLERY PORTAL
Dla mnie również postać jest ewidentnie martwa. A piosenka sugeruje że 'while your dying ill be still alive', chyba tylko. :) Myślę że program/maszyna, która zwariowała to w sztuce dosyć niewykorzystany motyw. Z przyzwoitych użyć kojarzę tylko pociąg z Mrocznej Wieży.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 09-12-2007, 15:11
Ja bym dodał jeszcze HAL-9000 z odysei kosmicznej i sztuczną inteligencję w system shocku. Ciekawe czy wydając trzeci, ostatni z epizodów HL Valve wyda także taką pudełkową kompilacje (w której oczywiście znajdzie się pOrtal 2). Zresztą gdzieś czytałem że portalgun ma pełnić istotną rolę w trzecim epizodzie ale jako że 1 i 2 nie skończyłem w obawie przed spojlerami nie wczytywałem się za bardzo.
get ready for suprise...
09-12-2007, 16:01
Macie za dużo czasu? Zajrzyjcie na:
http://www.kongregate.com?referrer=Negrin Że niby stornka z grami flashowymi jak każda inna? Nie do końca. Załóżcie sobie konto i zbierajcie achievements -- wciąga jak jasna cholera. Ostrzegam: wasza produktywność na tym ucierpi :P (Btw, powyższego linka podaję w takiej właśnie formie czysto interesownie: dostanę za to punkty ;] ).
11-12-2007, 22:04
banalna zgadywanka - tylko jednego mi się nie udało obczaić
http://www.empireonline.com/features/seeingdoubles/default.asp?NID=21760
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-01-2008, 16:22 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |