Mam ochotę zagrać, najwyżej sobie wiadro podstawię
08-11-2017, 09:21
|
Gry
|
|
Mi OST z nowego DOOMA siadł niemiłosiernie. Rzadko gram w FPS bo sobie kiedyś błędnik rozwaliłem i nigdy nie wrócił do stanu z przed, ale po tym:
Mam ochotę zagrać, najwyżej sobie wiadro podstawię 08-11-2017, 09:21
Dwaj byli pracownicy potwierdzają większość plotek i przecieków dotyczących produkcji CP77. Z materiału przygotowanego przez YongYea można się dowiedzieć między innymi o tym, że prawdziwa produkcja rozpoczęła się dopiero po premierze dodatku Krew i Wino, a owoc trzyletniej pracy projektantów został wrzucony do kosza. W tym samym roku, czyli około połowy 2016 twórcy zorientowali się, że na wiedźmińskim silniku daleko nie pociągną - brakowało podstawowych narzędzi do produkcji mechanik dla futurystycznego RPG z drapaczami chmur i systemem strzelania. W dodatku programiści wyrazili opinię, że wprowadzenie potrzebnych modyfikacji do RED Engine to materiał na co najmniej kilkuletnią pracę.
Polski już nie ma.
09-11-2017, 21:34
Kiedy zapowiadali grę w 2012 premiera w 2020 wydawała się głupim żartem, w 2015 taka data była już realistyczna, obecnie wewnątrz studia uważa się to ponoć za wariant najbardziej optymistyczny, przy założeniu że crunch będzie srogi. Ogólnie w trakcie całych tych roszad personalnych wizja gry została bardzo mocno sprowadzona na ziemię i okrojona z gromkopierdnych ambicji. No i kolejny raz potwierdza się opinia, że Badowski to buc.
Polski już nie ma.
09-11-2017, 21:46
Ale czy to czasem od początku nie było wiadomo, że ta gra nie była nawet we wczesnych fazach produkcji, gdy wypuścili pierwszy trailer w 2012? W sensie to był taki celowy hajp job, by nakręcić inwestorów i potencjalnych pracowników, ale zawsze wydawało mi się, że już wtedy czytałem o tym, że ta gra w tamych czasach była jedynie w fazie teoretycznej burzy mózgów pomiędzy CDPR, a Mike'iem Pondsmithem.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 09-11-2017, 22:09
Możliwość przechodzenia przez fabułę tyloma różnymi klasami od początku kojarzyła mi się jako coś nierzeczywistego. Ale nie tracę nadziei, że wypuszczą coś przynajmniej dobrego, nawet biorąc pod uwagę okoliczności.
09-11-2017, 22:14
@Proteus
Tak, oprócz tych, już wcześniej przebijały się takie ploty. Osobiście go nie znam, ale z wywiadów też mi raczej nie podchodził, a według informatorów YY Badowski to jeden z głównych problemów studia, bo w jego osobie zawiera się cała chora filozofia studia karmiona pychą z poprzednich sukcesów. Kilka razy się udało o włos, tym razem mogą już nie mieć szczęścia, zwłaszcza, że cały projekt w obecnym stanie wygląda jak niezły bajzel i coraz trudniej mi uwierzyć, że w magiczny sposób z tego chaosu wyłoni się arcydzieło przebijające skalą W3.
Polski już nie ma.
09-11-2017, 22:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2017, 23:10 przez Kluski.)
Jest i artykuł na Eurogamerze
http://www.eurogamer.pl/articles/2017-11-10-cd-projekt-i-problemy-cyberpunk-2077-raport Ciekawy czy i tym razem CDPR będzie pisał listy z wyjaśnieniami. :D 10-11-2017, 13:09
No, YongYea narobił im niezłego smrodku trzeba przyznać. Ciekaw jestem czy będzie jakaś reakcja.
Polski już nie ma.
10-11-2017, 13:17
:) Dobrze, że wracają klasyczne wersje. Szkoda, że Krueger był tym nowym kaszanem
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-11-2017, 14:03
Warto chyba wspomnieć, bo skutki tego będą decydujące dla całej branży gier video - jeżeli cała gównoburza wokół "Battlefront II" nie odbije się w znaczący sposób na wynik finansowy tej gry, to chyba można już spokojnie skreślić wszystkie przyszłe multiplatformowe gry AAA z listy oczekiwań.
15-11-2017, 23:07
To jest zupełnie poza mną, bo się tym nie interesuję. Dla mnie to jakaś totalna abstrakcja, no ale gdyby tak zaczęli kombinować z Rocket League to zmieniłbym perspektywę ;)
Szczerzę mówiąc wątpię, aby gracze mieli na tyle samokontroli aby ukarać pazernego dewelopera portfelami.
Polski już nie ma.
15-11-2017, 23:33
YongYea przyczynił się do 10% spadku cen akcji CDPR:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=106574&utm_source=FB&utm_medium=post_link&utm_campaign=november17&utm_content=news
Polski już nie ma.
16-11-2017, 08:50
Z pokoju wyjechało sporo sprzętu, w tym duży ekran! Co świadczy o zaawansowaniu produkcji! Śpię spokojnie.
Polski już nie ma.
16-11-2017, 23:38
89 nowych ofert pracy w CDPR, można chyba powiedzieć, że produkcja nabiera rozpędu, he he...
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=106646
Polski już nie ma.
20-11-2017, 17:28 Cuphead jest tak dobry, na jakiego wygląda. Bałem się, że piękna animacja koniec końców będzie jedynym atutem tego cudeńka no i miło się rozczarowałem. 75% rozgrywki to pojedynki z bossami - każdy unikalny, dopieszczony graficznie i pod względem mechaniki, z kilkoma fazami (każdej trzeba się "nauczyć" jak w pewnej znanej serii gier akcji spod szyldu From Software [wink wink]), często generowanymi losowo - jedna walka różni się od drugiej typem stawianych przed graczem wyzwań - świetne to, bo nie pozwala poczuć znużenia. Jakbym miał się czepiać, to wytknąłbym znikomą ilość poziomów typowo platformowych (przykładowo - pierwszy świat to dwie dość krótkie plansze do przejścia i 5 bossów). Chciałoby się (oj chciało) troszkę wincyj "zwykłych" leveli (na szczęście te dostępne są perfekcyjne). Tak czy siak jestem zachwycony - ciężko się oderwać, poziom trudności to okolice Spelunky (czyli bardzo ciężko, acz uczciwie względem gracza), a oprawa audiowizualna powala. Bardzo, bardzo polecam. 23-11-2017, 18:11 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |