03-09-2018, 10:46
|
Gry
|
|
Czekam na ten tytuł. Mam nadzieję, że to dobre to im wyszło i pierwszy raz od "Arkham" wkręcę się w grę tak na poważnie. Czuję potrzebę tego typu
.
Gra ktoś w Spider-Mana? Jak jest?
Oglądam to sobie w HDR i prezentuje się to pięknie, zagram chociażby dla samego bujania się po NY: 09-09-2018, 00:55
Gram i robię dokładnie to o czym piszesz. Nie za bardzo lecę do przodu z grą, bo poruszanie się po mieście to mega zabawa. Tak po prostu. Sterowanie fajne; walka wzięta prawie 1:1 z Arkham, więc super; widoki wspaniałe. Gra jest świetnie wykonana. Pole widzenia powala - cały horyzont widoczny, nic się nie doczytuje. Szacun.
Ciężko powiedzieć coś więcej, bo nie doszedłem za daleko. Zrobiłem dosłownie 3 misje. Z uwag powiem tylko tyle, że nie ma opcji wyboru języka. Gra pobiera automatem info z systemu, więc jak która ma polski, to czeka go nasz rodzimy dubbing. Widziałem to kilka minut i wiem, że nie zgadza się zupełnie z ruchem ust postaci. Oryginalny jest bardzo spoko.
.
09-09-2018, 05:07
Polskie napisy w teorii są, jednak w tym momencie można je traktować jako pomoc dla niedosłyszących - włącza je się po prostu opcją On/Off, brak jest jakiejkolwiek konfiguracji (czyli np. możliwości włączenia angielskich). Wersja językowa gry - czyli napisów, całego UI oraz dubbingu - zależna jest po prostu od aktualnie ustawionego języka konsoli. Chcesz grać z oryginalną ścieżką dźwiękową, to nie włączysz polskich napisów/tekstu - i vice versa.
Przynajmniej tak wygląda to w tym momencie, możliwe że zmienią to w jakimś nadchodzącym patchu. Chociaż kto wie - "Ratchet & Clank" na PS4 (też od Insomniac!) miał ten sam problem w dniu premiery i ma go nadal; twórcy nie pokusili się o jakąkolwiek zmianę przez ostatnie dwa lata. 09-09-2018, 10:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2018, 10:38 przez Schlafrok.)
Ja również posiadam Spider-Mana, na razie nie zacząłem grać na poważnie, ale lekko się jaram i niebawem startuje ze skakaniem po mieście <3
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
09-09-2018, 10:49
Grał ktoś w Shadow of Mordor? Czy ta gra się robi ciekawsza po 6-7 godzinach (głównie robię rzeczy poboczne)? Właśnie tyle mam nabite i trochę nie chce mi się brnąć dalej. Walka jest mocno tendencyjna - niby to taki slasherek połączony z Batmanami, ale strasznie nudzi i szybko przestaje być efektowny; progres to szkoła Ubisoftu - wejdź na wieżę, odkryj część mapy (ja pierdolę ile można); fabularnie jest zbyt "edgy", a że nie jestem fanatykiem Śródziemia, to nic mnie przy tej grze nie trzyma... Chciałem zrobić sobie przystawkę przed Shadow of War, ale chyba odpuszczę jedno i drugie i przejdę jeszcze raz Batmany.
Z innych klimatów: są tu jacyś "fifkowicze"? Demo Fify 19 ograne? ;> Ja z otwartymi ramionami przyjmuję system "podwójnych strzałów", bo mam totalnie inny styl gry (milion podań i wyłożenie "na patelnię"), więc fajnie będzie patrzeć, jak się inni gimnastykują z wrzutkami. Sprawdziłem przy okazji demo poczciwego PESa - niegdyś dałbym sobie za tę serię uciąć rękę... A potem EA Sports zrobiło coś jak na siebie niezwykłego (i bym nie miał ręki), a mianowicie stworzyło całkiem niezły silnik i wprowadziło najlepszy tryb ever: Ultimate Team - od tej pory PESy dla mnie nie istnieją, no ale że opinie o demie edycji 2019 były dobre, to zagrałem i... No fajnie, czuć ten "feeling" starych ISSów i PESów, tylko że mamy rok 2018 i to jest trochę za mało. W FIFĘ nie dość, że lepiej się gra (tak po prostu), to na dodatek rozkurwia trybami, matchmakingiem (zainstalujcie sobie demo PESa i spróbujcie zagrać online... kopalnia beki) i ogólnym klimatem futbolu. Jeżeli Konami nie szykuje jakiejś rewolucji, to 2-3 edycje i będzie po PESach. 19-09-2018, 00:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2018, 00:09 przez rogaluz.)
Ja gram w pełną wersję PES-a i mogę napisać, że FIFA nie ma podjazdu (gram nieprzerwanie od edycji FIFA 16 na PS4) z nowym produktem Konami. Gra jest trudniejsza od FIFY, wymaga dużo większego skupienia, nie ma tylu błędów w grze (tzn. wylewów), ma lepszą grafikę, ruchy są dużo bardziej realistyczne, nie ma handicapu aż nadto widocznego (jak biegnę Cristiano albo Mbappe to przynajmniej wiem, że nie dogoni mnie gościu co ma szybkość 20 oczek niższą) i PES jest przede wszystkim symulatorem, a nie grą zręcznościową. PES uczy cierpliwości.
FUT jest fajny, a raczej był. W FIFA 18 został całkowicie zniszczony poprzez wprowadzenie setek wysoko ocenionych kart. Do tego samo budowanie składu jest do dupy - chcesz żeby było cie stać na dobry skład, ale nie chcesz płacić prawdziwej kasy? Musisz grać w FIFE w każdy weekend :) No chyba, że chce ci się handlować, ale to też nie zawsze skutkuje. Pod tym względem PES także wypada lepiej - w myClub zdecydowanie fajniej buduje się zespół. Jest lepszy drop, do tego masz przedstawione procentowo szanse na trafienie dobrego gracza. FIFA 19 demo nawet nie ściągałem. Nie mam zamiaru znowu się rozczarować. Rok w rok demo okazuje się lepsze od pełnej wersji, dlatego też poczekam do końca września i dopiero wtedy zagram w FIFE. PS jedyny minus to licencje, ale po wgraniu patcha mam na to wywalone :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
19-09-2018, 00:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-09-2018, 00:20 przez Pelivaron.)
W kwestii Mordoru...bazując na tym co widziałem i usłyszałem to więcej sensu miałoby kupno drugiej, znacznie bardziej rozbudowanej i zrobionej z większym rozmachem, części.
Jedynka to taka typowa gra na odprężenie. Od czasu do czasu fajnie jest sobie pobiegac i pozabijac jakiś wodzów (zwłaszcza, że gra w pewnym momencie robi się całkiem trudna) ale nie ma w niej nic więcej. A system Nemezis jest straszliwie przehypowany i nie funkcjonuje nawet w połowie tak dobrze jak to kreują recenzenci 19-09-2018, 07:48 Cytat:Grał ktoś w Shadow of Mordor? Czy ta gra się robi ciekawsza po 6-7 godzinach (głównie robię rzeczy poboczne)? Właśnie tyle mam nabite i trochę nie chce mi się brnąć dalej. Misje fabularne to gloryfikowany tutorial do aktywności pobocznych. Jeżeli bieganie po mapie i zabawa systemem nemezis (głównie we własnym zakresie) nie bawi cię, to nie, nie robi się to ciekawsze. 19-09-2018, 19:15
Vanishing of Ethan Carter - oł maj god. Nie wiem na co liczyłem, ale dostałem niezłą grę z masą sprzeczności. Fabuła z jednej strony to banał nad banałami, a z drugiej zakończenie fajnie wywraca koncept do góry nogami. Już od początku nie pasowało mi kilka elementów w tej historii i w sumie dobrze, że na koniec Chmielarz zaskakuje in plus. Gdzieś z segmentu "średnio" całość wskakuje na "no, Siara jak ty mnie teraz zaimponowałeś". Grafika, tekstury i wygląd to mistrzostwo (pod względem jakości i artyzmu, a gra pojawiła się w 2014 roku!), ale poruszanie po mapie jest ograniczone do korytarzy o szerokości 10 metrów - eksploracja nie ma sensu, bo nic za krzakami, drzewami nie znajdziemy (może oprócz ładnego widoku na dolinę). Czyli za wiele się nie nacieszymy bo całość jest liniowa. Scenki detektywistyczne to z kolei piąta woda po kisielu po Batmanach, ale też fajnie że gra nie rezygnuje z trudnych tematów - przez chwilę czułem skręt w kierunku Kultu, w innym momencie całość pachnie trochę saj faj, a i horroru nie brakuje - mieszanka gatunkowa udana i dobrze powiązana. VoEC przeszedłem w niecałe 4 godziny, przy czym godzinka upłynęła na przerwie obiadowej z pauzą ;) No więc fajnie się chodzi, ale nie nachodzimy się, wszystko jest ładne, ale jest tego mało. A zagadki nie takie trudne.
Ocena to uczciwe 6.5/10 ![]()
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
19-09-2018, 22:00
To wersja zwykła czy Dir Cut?
Kupiłem kiedyś zwykłą i dostałem po czasie Dir Cut i nie wiem czym to się różni. 20-09-2018, 14:51
Ja grałem w wersję Redux - to ta sama gra ale przełożona na silnik Unreal Engine 4. Jest nieco ładniejsza, ma ostrzejsze tekstury.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
20-09-2018, 15:25
W związku ze zbliżającą się premierą RDR2 chciałbym zapytać was jaka była wasza ostatnia gra, którą zakupiliście w wersji fizycznej? W moim przypadku było to Ucharted 4, grubo ponad 2 lata temu.
24-09-2018, 22:36
God of War :) 2 miesiące temu.
Staram się kupować jak najmniej w wersji cyfrowej (chociaż czasami się zdarzy, ostatnio Pillarsy czy GTAV, to drugie to tak wgl głównie dzięki Mierzwiakowi :P) szczególnie tych potencjalnie wyjątkowych gier. 24-09-2018, 23:08
Wiesiek 3.
Od kiedy mam neta 80Mbps to tylko cyfra. Dupy nie chce się ruszać. No i mój czytnik płyt realnie wolniej czyta niż net pobiera. A do tego day 1 patch często jest gigantyczny w grach AAA. A do końca roku mają podpiąć światłowód do domu (1Gbps) także będzie tylko gorzej dla fizyków. 25-09-2018, 11:30 ![]() "Shadow of the Tomb Raider" na premierę; RDR2 też biorę od razu.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
25-09-2018, 13:47 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: vanishing-of-ethan-carter-3.jpg?fit=1920...1080&ssl=1]](https://i2.wp.com/konsolowe.info/wp-content/uploads/2018/01/vanishing-of-ethan-carter-3.jpg?fit=1920%2C1080&ssl=1)

![[Obrazek: ufO5MoW.jpg]](https://i.imgur.com/ufO5MoW.jpg)