Gry
(10-12-2018, 21:21)Snappik napisał(a): II wojna światowa, Niemcy czyli naziści, ale w sumie nie do końca ;) Czyli JAKA TA GRA JEST GŁUPIA.

Niby głupia, ale tak jak Quaz mówi w swojej recenzji, mentalność tłumu. Bo gra wcale nie jest zła i całkiem inna niż przedstawia ja zwiastun.

Odpowiedz
Pierwsza platyna w pierwszej ukończonej grze na PS4. Kapitalna gra!

[Obrazek: DwlA_yrW0AAhMjO?format=jpg&name=large]

Odpowiedz
Gratuluję, bo sam nie miałem siły wbijać platyny. Przerosły mnie tę misję, gdzie trzeba gonić drona.

Faktycznie mega spoko gra, ale jednak w pewnym momencie się znudziłem, a w DLC to wręcz nie chce mi się grać. Ile można skakać po mieście i spamować te same kombosy.

Niemniej jest to fajna zabawa bardzo.
.

Odpowiedz
Akurat drona wystarczy zaliczyć na najniższy poziom jak nie roztrwoniles żetonów wyzwań na pierdoły :) ja niestety tak zrobiłem i musiałem wbijać na nowo.

Mam skradanki, bijatyki i bomby od Taskmastera wszystkie na Gold, a wyzwania drona jedno na złoto, reszta na srebro :)

Jak wszystkie 3 DLC będą w dobrej cenie to wezmę :)
Walki faktycznie stają się wtórne po czasie, ale przyjemność śmigania po NY jest niewyczerpalna :)

Odpowiedz
O, to może wrócę i jednak spróbuję :-) Przerwa może wyjść na dobre.
.

Odpowiedz
Najwięcej frajdy oprócz fabuły i oczywiście śmigania po Nowym Jorku dawało śrubowanie rekordów w wyzwaniach właśnie :)

Polecam wbijać platynę bo to mega satysfakcja.

Teraz mam do wyboru Uncharted 4 i God of War. Za co się zabrać? Tzn mam też trylogię zremasterowaną, ale przeszedłem ją jeszcze na PS3 więc to na spokojnie.

Odpowiedz
Ja bym sobie jednak powtórzył U1-3 przed 4 dla lepszego wczucia się w historię i pożegnanie z serią (przynajmniej tą główną, przynajmniej na razie ;) no i remastery wyszły im naprawdę fajnie, nawet w przypadku wiekowej (sic!) już jedynki.

Odpowiedz
A zmienili coś oprócz grafiki? No i w sumie jak im poszedł upgrade grafiki? Duża różnica? Przecież pierwsza część na PS2 miała wyjść.

Odpowiedz
Nie wiem skąd takie info wziąłeś. Na PS2 nawet byś pół dema technologicznego z wodotryskami graficznymi z pierwszego Uncharted nie odpalił.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
W odświeżoną trylogię popykałem chwilę u znajomego dawno temu i z tego co pamiętam, to większych zmian w rozgrywce nie popełniono. Warstwa graficzna za to na uległa znacznej poprawie, z naciskiem na płynność rozgrywki.

Zarówno U4 i GoW są tak zajebistymi produkcjami, że możesz rzucić monetą i każdy wynik Cię zadowoli ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(11-01-2019, 01:19)Hitch napisał(a): Nie wiem skąd takie info wziąłeś. Na PS2 nawet byś pół dema technologicznego z wodotryskami graficznymi z pierwszego Uncharted nie odpalił.

Pierwotnie ta gra miała wyjść na PS2, dopiero pod koniec życia konsoli Sony i ND zdecydowało, że to wyjdzie na PS3.
Wszystkie projekty i wstępne animacje były tworzone pod PS2. Dopiero kiedy Sony miało gotową architekturę PS3 okazało się, że można z tego wycisnąć więcej.

Dzięki@badus :)

Odpowiedz
God of War zdecydowanie :)

Ogólnie to Spider-Man jest również moją pierwszą i jak do tej pory jedyną platyną, którą wbiłem :)

Ogólnie platynowanie gier mi wisi, ale Pajączka jakoś nie mogłem odpuścić. Zresztą szanuję gry, w których można wbijać platynę właśnie w ten sposób - że grę trzeba przejść na 100%. Chciałem wbić platynę w TLOU, ale granie na tym najtrudniejszym poziomie mi się średnio uśmiecha chyba ;(
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie wbijesz platyny w TLoU bez trofeów z trybu multi, debilna zagrywka która skutecznie zniechęca do platyny. Sam tryb nie jest wcale taki trudny jak się wydaje :)

Odpowiedz
Też nie za często wbijam platyny, ale na PS3 miałem ogarnięta trylogię Uncharted i GoW3 :)
Teraz mam zamiar wbić platynę w Uncharted 1-4 i GoW.
A granie w niektóre gry na najwyższym poziomie trudności to sama przyjemność. Pomieszana z frustracją, ale jednak ;)

Więc jednak GoW. Chociażby dla samej mitologii nordyckiej. Uwielbiam Skandynawię.

Odpowiedz
Cytat:Pierwotnie ta gra miała wyjść na PS2, dopiero pod koniec życia konsoli Sony i ND zdecydowało, że to wyjdzie na PS3.

"Nie wiem, skąd wziąłeś takie info" nie znaczy "proszę, pisz dalej głupoty" :)

Znam te gry oraz dodatki do nich na pamięć i pamiętam tylko, że zaczęli etap zastanawiania się, co dalej po premierze Jaka 3 w 2004 roku. Ale samo Uncharted jako takie od początku zmierzało tylko i wyłącznie na PS3, bo ND uważało, że nie da się zrobić odpowiednio realistycznych ludzi na PS2.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ktokolwiek wpadł na pomysł, by multi było niezbędne do wbicia platyny - smaż się w Piekle, tępy chuju :)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(11-01-2019, 01:40)Mierzwiak napisał(a): Nie wbijesz platyny w TLoU bez trofeów z trybu multi, debilna zagrywka która skutecznie zniechęca do platyny. Sam tryb nie jest wcale taki trudny jak się wydaje :)

Multi to akurat ja mam z 400 level i trofea powbijane dawno :D

Nie licząc grania w FIFE, to TLOU jest jedyną grą, w którą spędziłem tyle czasu grając multi. Absolutne mistrzostwo, nigdy nie było i nie będzie niczego lepszego pod względem rozgrywki sieciowej dla mnie :) wszystkie BF i inne tego typu ścierwa mogą się schować.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(11-01-2019, 00:44)Arahan napisał(a): A zmienili coś oprócz grafiki? No i w sumie jak im poszedł upgrade grafiki? Duża różnica? Przecież pierwsza część na PS2 miała wyjść.

Modele postaci bardziej przypominają te z U3, oczywiście wyższa rozdziałka i framerate (PS3 wersja potrafiła konkretnie zamulić), poprawiono sterowanie i zbalansowano rozgrywkę. To ostanie nieco podzieliło graczy, gdyż niektóry uważają, że gra stała się znacznie łatwiejsza, ale ja bym powiedział, że raczej mniej upierdliwa.

Odpowiedz
Tylko nie myśl o platynie w czasie grania w GoW. Skup się na fabule. Tu jest podobnie jak w Spideyu. Możesz spokojnie zrobić wszystko po wątku fabularnym.
Nie to co w Unchartedach, że trzeba lizać ściany przez całą grę, żeby nie przegapić jednej znajdźki.
Tu znajdźki też są, ale jest free roam po fabule, także luz.

Dla tych co ukończyli GoW polecam powtórkę, albo choć obejrzenie tego filmu.

Odpowiedz
Jako człowiek bez konsoli i mało obeznany ze współczesnymi grami, to aż sobie wygooglowałem o co chodzi z tą platyną.
I wyskoczyło mi coś takiego:
https://www.antyradio.pl/Technologia/Gry/Ksiega-Rekordow-Guinessa-mezczyzna-zdobyl-platyne-w-1700-grach-26255
Niezły kozak.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości