Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Cytat:Tylko nie myśl o platynie w czasie grania w GoW. Skup się na fabule.
Może nie zaraz trzaskanie platyny (oba wymiary z tymi wyzwaniami można spokojnie sobie zostawić po fabule), ale robienie sobie przerw od głównego wątku fabularnego i zajęcie się poboczną zawartością jest wg mnie właśnie wskazane. Historia zbyt często wykręca "jesteś prawie u celu... LOL... a wcale że nie", że granie w nią ciurkiem byłoby zbyt irytujące. No i chyba można pominąć też dużo pobocznych rozmów, które potrafią być całkiem zabawne :)
11-01-2019, 12:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2019, 14:43 przez Grievous.)
Stały bywalec
Liczba postów: 1,377
Liczba wątków: 0
Nie chodzi mi o to, że ma robić tylko główną fabułę. Chodzi o to, że nie ma się skupiać na osiągnięciach, bo te można zrobić w dowolnym momencie nie tracąc przy tym zbyt wiele czasu.
Wątki poboczne to nadal fabuła.
11-01-2019, 13:14
Generalnie to mocno cenię gry, które trzeba przejść tylko jeden raz na platynę, więc zaczynamy od God of War, później Uncharted, później Mafia III i na końcu Batllefield I :)
Na bank w U i GoW będę chciał wbić platynę. A swoją drogą gra tutaj ktoś może w Fifę 18?
@topchoz - pamiętam, że w Uncharted 3 można było każdy rozdział osobno sobie przejść i wtedy ogarnąć znajdźki, tutaj też tak jest?
11-01-2019, 18:11
Stały bywalec
Liczba postów: 18,551
Liczba wątków: 148
Fifa 19. W Fifa 18 grałem rok temu :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
12-01-2019, 03:23
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=112864
:D :D :D
Warto obserwować bo zabawa jest przednia. Bethesda udowadnia, że każdą wpadke można przebić, Howard ciągle roboty nie stracił :)
Natomiast TES VI stracił swojego kompozytora...gościa który był z tą serią od 2002 roku i dołożył istotną cegiełke do stworzenia kultu serii. Masakra.
13-01-2019, 13:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2019, 13:04 przez Kuba.)
Stały bywalec
(11-01-2019, 18:11)Arahan napisał(a): Generalnie to mocno cenię gry, które trzeba przejść tylko jeden raz na platynę, więc zaczynamy od God of War, później Uncharted, później Mafia III i na końcu Batllefield I :)
Na bank w U i GoW będę chciał wbić platynę. A swoją drogą gra tutaj ktoś może w Fifę 18?
@topchoz - pamiętam, że w Uncharted 3 można było każdy rozdział osobno sobie przejść i wtedy ogarnąć znajdźki, tutaj też tak jest?
W GoW w pewnym momencie odblokowujesz teleporty w jedną stronę (wszystkie prowadzą w centralny punkt mapy).
Potem odblokowujesz możliwość dowolnego podróżowania tymi teleportami.
14-01-2019, 10:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2019, 10:53 przez tchopz.)
Kurcze, za mną 2 godziny nowego GoWa i średnio porywa jeżeli chodzi o rozgrywkę. Tzn. historia jest póki co ciekawa, oczywiście mało co wiem, ale już sam początek mnie zainteresował, zwłaszcza to kim jest Kratos. Niestety jeżeli chodzi o frajdę z gry to widzę, że ta odsłona zatraciła to co miały wcześniejsze.
Przecież w takiej 3 już od początku siekałeś setki wrogów jak pojeb i kręcenie ostrzami sprawiało mega frajdę, a tutaj wrogów jest mniej, są trudniejsi i jakoś tak wszystko idzie dużo wolniej.
Nie jesteś GoWem jakiego pamiętam :(
Jestem delikatnie rozczarowany póki co, ale to tylko 2h więc dam szansę.
15-01-2019, 02:23
Stały bywalec
Liczba postów: 2,713
(15-01-2019, 02:23)Arahan napisał(a): Przecież w takiej 3 już od początku siekałeś setki wrogów jak pojeb i kręcenie ostrzami sprawiało mega frajdę, a tutaj wrogów jest mniej, są trudniejsi i jakoś tak wszystko idzie dużo wolniej.
Nie jesteś GoWem jakiego pamiętam :(
Jestem delikatnie rozczarowany póki co, ale to tylko 2h więc dam szansę.
Miałem dokładnie takie same odczucia. Później jest trochę lepiej, bo topór im jednak wyszedł :) Niemniej jednak jest jak piszesz. Niestety Dark Soulsy odcisnęły swoje piętno.
Z jednej strony rozumiem trochę decyzję o zmianach, bo jednak pierwotna formuła się mocno wyczerpała i Ascension juz przechodziłem bez wypieków na twarzy. Z drugiej, to nie jest mój GoW i brakuje mi tej spektakularnej rozpierduchy i żonglowania przeciwnikami. Szkoda też, że niepotrzebnie rociągnęli ją przez to assassinowe zbieractwo. Lubiłem zwartą strukturę pierwszych części.
15-01-2019, 09:44
Stały bywalec
Nic na temat tej gry wcześniej nie słyszałem, ale dawno mnie tak trailer nie zaskoczył. Trochę Bioshocka, trochę Nier automata, jakieś zombie, mega dawka brutalności. Do tego wygląda obłędnie.
Gameplay też robi dobre qrażenie, te manekiny :) No i na bank w ruskiej wersji językowej trzeba grać.
27-01-2019, 19:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2019, 19:13 przez zdzichon.)
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,999
Liczba wątków: 1
Ładnie to wygląda. Zabawnie by było, gdyby schedę po Falloucie przejęła gra made in Russia z podobną stylistyką ;)
27-01-2019, 19:25
Stały bywalec
Liczba postów: 10,327
Liczba wątków: 5
Wygląda to osobliwie, gameplay jakiś nudny, ale klimacik/design w pytkę. Trzeba się zainteresować.
27-01-2019, 20:35
Stały bywalec
Podobno to ma być Darksouls/Bloodborne z pierwszej osoby. Uniki, kombosy i finiszery. Broń strzelecka mniej istotna ze względu na brak amunicji.
28-01-2019, 11:47
Stały bywalec
(28-01-2019, 11:47)tchopz napisał(a): Podobno to ma być Darksouls/Bloodborne z pierwszej osoby. Uniki, kombosy i finiszery. Broń strzelecka mniej istotna ze względu na brak amunicji.
No to mi trochę opadł poziom ekscytacji, bo ten soulsowy styl rozgrywki mi nie podchodzi za bardzo. Nic to. Zobaczymy.
28-01-2019, 12:42
Nowy
Liczba postów: 343
Jeśli ktoś planował zamówić preorder Metro Exodus na Steamie to mam złą wiadomość - gierka znika z platformy Gabena i na PC będzie exclusivem Epic Games Store (ci od Fortnite) - podobnie jak The Division 2.
Jak myślicie - ktoś w końcu zagrozi Gabenowi wszechmogącemu, czy to kolejny klient-pierd, który trzeba ściągnąć dla kilku gier, a resztę ogrywać na Steamie?
28-01-2019, 20:33
Stały bywalec
Zobaczymy 2 tygodnie po premierze. CDPR też Thronebreakera promował jako GOG exclusive, a potem się z Gabenem przeprosili i są na Steamie.
29-01-2019, 10:57
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Tyle że CDP nie musieli podpisywać umów z własną platformą. W przypadku Epic w grę weszły chyba spore pieniądze. Metro ma oficjalnie trafić na Steam po roku.
29-01-2019, 13:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2019, 13:41 przez Khet.)
Dużo pisze
Liczba postów: 558
Liczba wątków: 2
(27-01-2019, 19:08)zdzichon napisał(a): Nic na temat tej gry wcześniej nie słyszałem, ale dawno mnie tak trailer nie zaskoczył. Trochę Bioshocka, trochę Nier automata, jakieś zombie, mega dawka brutalności. Do tego wygląda obłędnie.
Gameplay też robi dobre qrażenie, te manekiny :) No i na bank w ruskiej wersji językowej trzeba grać.
Podobno ta gra to jedna wielka ściema:
https://www.reddit.com/r/KotakuInAction/comments/alfw2w/atomic_heart_possible_development_problems
01-02-2019, 12:02
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
Cały cykl War Stories, polecam.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
04-02-2019, 02:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2019, 02:46 przez Proteus.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Cytat: Jak myślicie - ktoś w końcu zagrozi Gabenowi wszechmogącemu, czy to kolejny klient-pierd, który trzeba ściągnąć dla kilku gier, a resztę ogrywać na Steamie?
Może to kwestia tego, że ja na PC gram raz na ruski rok (konsolowy wsiok jestem), a komponent online mnie w ogóle nie interesuje... ale kompletnie mi bez różnicy na jakim kliencie operuję. Mam zainstalowanych ich sześć, specjalnie mi nie przeszkadzają, a tytułów tam przybywa bez wydawania pieniędzy. Na takim GOGu kupiłem 3 gry... a moja tamtejsza biblioteka się składa z 73 tytułów już :P Na Origin i Uplay podobnie - konto założone z powodu jednego czy dwóch tytułów, a za darmo już wpadło kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt. Klienta Epic Store już zainstalowałem tak żeby potencjalnie nie pierdolić się w przyszłości, a już darmowe gry wpadły, z czego jeden który od jakiegoś czasu miałem na oku. Jak mają tak rozdawać te gry, to na dobrą sprawę, każdy większy wydawca może sobie robić własnego klienta. Ja tam chętnie przytulę.
04-02-2019, 09:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2019, 10:32 przez Grievous.)
Stały bywalec
(04-02-2019, 02:38)Proteus napisał(a): Cały cykl War Stories, polecam.
Ten z Dead Space'm już kiedyś widziałem, fantastyczny. Z resztą DS to moje top 10 gier i jeden z najlepszych cyfrowych horrorów, a jesli chodzi o udźwiękowienie to już w ogóle Top of the pops.
Obadam dzisiaj resztę, bo jesli jest na takim samym poziomie to szykuje się dobry dzień w pracy.
04-02-2019, 10:01
|