Gry
Super. Pamiętam że w okolicach premiery chciałem ograć, ale demo na PS3 chodziło tak tragicznie, że sobie odpuściłem. Odnowioną wersję na PS4 chętnie przygarnę :)

Odpowiedz
Grałem na PS3 i to naprawdę solidna produkcja, która zresztą była scenariuszem do 3 części filmu.

Odpowiedz
Wiele wskazuje na to, że Larian Studios szykuje Baldur's Gate III :D Ich Divinity: Original Sin II było wybitne i obracało się wokół tematu boskości, więc mają raczej odpowiednie doświadczenie.

Jestem wielkim fanem serii i się jaram :D

Odpowiedz
https://www.gry-online.pl/newsroom/the-elder-scrolls-6-ma-starczyc-graczom-na-dziesiec-lat/z21c3c8

https://www.gry-online.pl/newsroom/todd-howard-wiedzielismy-ze-fallout-76-nie-otrzyma-wysokich-ocen/z31c393

Niby głupio tak kopać leżącego, ale Todd Howard to światowy ewenement jeśli chodzi o nie wyciąganie wniosków z własnych błędów i kopanie samemu sobie coraz to głębszego grobu. Sobie i całej Bethesdzie..

Za to samo E3 zapowiada się całkiem fajnie i gdyby Sony sobie nie odpuściło to nawet bym się jarał, w końcu to oni tradycyjnie i tak mają najciekawszą oferte.

Odpowiedz
Bethesda się w końcu doigra. EA dostało nieco po dupie przez Battlefront i Andromedę / Anthem (choć w przypadku dwóch ostatnich to raczej wina samego BioWare), Bethesda też dostanie, szczególnie po takim ,,ciepłym" przyjęciu F76. Ludzie będą wyczuleni na ich kolejne premiery.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(31-05-2019, 07:00)patyczak napisał(a): Wiele wskazuje na to, że Larian Studios szykuje Baldur's Gate III :D Ich Divinity: Original Sin II było wybitne i obracało się wokół tematu boskości, więc mają raczej odpowiednie doświadczenie.

Jestem wielkim fanem serii i się jaram :D

Z tego co się orientuję to Larian Studios temu zaprzeczyło. Skąd to info? Bardziej chodzą ostatnio plotki, że to CD Projekt kupił prawa do serii.

Edit: OK, doczytałem. Czyli jednak ściemniali :)

Odpowiedz
To z Redami to była teoria GOL, tylko bardzo logiczna :P
Ale Larian to pewniak, jestem tylko ciekaw jak dużo z niej pokażą.

Obstawiam też ogłoszenie przy okazji E3 powstania nowego Gothica.

Odpowiedz
Baldur 3 oficjalnie. Od Lariana.

Ja się jaram :) Do Lariana mam sporo zaufania po DOS2 i myślę, że spokojnie są w stanie zmienić klimat na mroczniejszy. Część ludzi chciało Obsidian, ale dla mnie drugie Pillarsy były baaardzo przeciętne, więc tutaj czuję lepszą jakość.

Odpowiedz
Kurde, z jednej strony się jaram, bo nowy Baldur, a z drugiej... Nie grałem w nic od Lariana :) Poleci ktoś jakiś nowszy 'entry level' w serii Divinity? Nie chce mi się sprawdzać całego uniwersum, a na GOGu mam Divine i Beyond, więc prehistoria. 

Odpowiedz
Ciekawe co z tego będzie. Premiera podobno nie prędko, ale mam nadzieje, że już wkrótce podadzą konkretne szczegóły i pokażą czystą rozgrywkę, potem niech pracują ile muszą :)

Jak to wypali to tylko czekać aż ktoś (Obsydian?) odkopie Icewind Dale lub zrobi faktyczną kontynuację Tormenta.

Odpowiedz
(06-06-2019, 19:33)rogaluz napisał(a): Kurde, z jednej strony się jaram, bo nowy Baldur, a z drugiej... Nie grałem w nic od Lariana :) Poleci ktoś jakiś nowszy 'entry level' w serii Divinity? Nie chce mi się sprawdzać całego uniwersum, a na GOGu mam Divine i Beyond, więc prehistoria. 

Ja tam się jaram, jedyne obecnie studio będące w stanie to uciągnąć. Bierz się za Original Sin 2, spokojnie można grać bez znajomości jedynki, a jest pozbawiona mnóstwa jej upierdliwości, lepsza fabularnie i równiejsza, bo jedynka potrafiła zmęczyć w pewnym momencie.

Odpowiedz
Nom, do jedynki nie ma co startować na siłę. Miała sporo ciekawych rozwiązań, ale też wiele wad, szczególnie fabularnie. Kontynuacja ma wszystko lepsze. To też mi się podoba, że w dwójce poszli kilka klas wyżej i wydali świetny produkt, szczególnie w wersji Definitive. Z jeszcze większą mocą i doświadczeniem może wyjść coś pięknego. Tylko czekam na pierwszy gameplay, żeby zobaczyć czy nie przekombinowali.

2020 będzie super (bo zakładam, że się nie wyrobią w tym), tylko co robić do tego czasu.

Odpowiedz
Ok, aż tak nie zgłębiałem się w DD, ale tam jest ichni Cthulhu? ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
https://en.wikipedia.org/wiki/Illithid

Każdy ma swoją przerośniętą ośmiornicę :)

Odpowiedz
Czad, nie siekałem jeszcze squidsów w klimacie fantasy. Trzymam kciuki za udany powrót marki i na pierwszy gejplej.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
[Obrazek: 246065578.jpg]

Wyciekła okładka i tytuł RPGa FromSoftware osadzonego w mrocznym uniwersum fantasy. To ta przy której pracował Martin. 

Odpowiedz
https://www.ppe.pl/news/133537/cyberpunk-2077-z-bogata-edycja-standardowa-wyciek-przed-e3-2019.html

Obstawiałem marzec przyszłego roku, ale jak znają zawartość wydania, to nie wygląda na tak odległy termin :P Z drugiej strony absolutnie nieprawdopodobnym wydaje się, żeby to w tym roku wyszło.

Okładka mi się nie podoba :(

Odpowiedz
Jeden z najlepiej zorientowanych w temacie dziennikarzy Kotaku który ostatnio dobrze podał datę premiery "Death Stranding" twierdzi, że Cyberpunk wyjdzie w pierwszej połowie 2020 mimo, że był plan na 2019. Uważa nawet, że Redzi mogą ogłosić premiere na 2019 i po prostu ją potem, z jakiegoś powodu, przełożą.

Odpowiedz
Jeśli wiedzą, że się nie wyrobią to raczej nie jest w ich interesie podawanie daty, która nie jest ich zdaniem legitna.

Odpowiedz

Nowa gra twórców Dishonored, co prawda zmiana świata, ale obstawiam, że będzie mocno czuć kto robi tą gre.

No i nowy twór FromSoftware tworzony do spółki z Martinem. Z ciekawszych informacji - prace ruszyły po zakończeniu tworzenia DLC do finału Soulsów, nie zabraknie zręcznościowej walki, ale twórcy mają położyć jak nigdy duży nacisk na elementy RPG. Mamy mieć też większa swoboode w stylu gry - więcej broni, magicznych sztuczek i taktyk do obrania.Będzie otwarty świat i kreator postaci.Uniwersum jest autorskie i MHROCZNE

Byłem pewien, że skoro zabraknie Sony to nawet nie zauważe, że E3 ma miejsce, ale jest zaskakująco spoko. Mimo, że nic z butów nie wyrwało a EA do spóły z Toddem Howardem dalej obniża mój szacunek do środowiska deweloperów gier :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości