15-05-2020, 09:16
|
Gry
|
|
W sprawie wymagań korzystam z tego: https://www.systemrequirementslab.com/cyri i do tej pory mnie nie zawiodło (a GTA 5 niby pójdzie mi na minimalnych, ha).
Robią prawdziwe remastery pierwszych 2 części Tony'ego Hawka, a Jack Black odwiedza głównego bohatera serii który w wieku 48 lat wciąż robi triki na takim poziomie, że młodzież kapituluje ;)
Jaram się na maksa. Nad wymaksowaniem obu części spędziłęm bez kitu chyba z 300-400 godzin, a odciski na dłoniach mam do dzisiaj. Z pewnością wrócę do tej serii, bo remaster zapowiada się zajedwabiście.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-05-2020, 20:31
Powraca cały OST (podobno dogadali się dla wszystkich kawałków).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
19-05-2020, 09:41
Jak kilka lat temu składałem blaszaka to Wiedźmin 3 wyciągał na maks detalach, to samo nowy Tomb Raider, wszystkie asasyny i inne benchmarki. Teraz patrzę, że nie łapię się na minimalne Death Stranding, mam uwierzyć, że przeskok graficzny jest aż tak duży?
12-06-2020, 10:50
A te wymagania są jakoś niesamowicie wyśrubowane? Już odkładając na bok fakt że minimalne nie różnią się jakoś wybitnie od zalecanych. GTX 1050 to raczej niska półka (że karty z niskiej półki kosztują obecnie chore pieniądze to inna sprawa), a od premiery PS4 jako jej pecetowy odpowiednik wiele osób podawało 1050 w wersji Ti.
12-06-2020, 11:07
Jestem posiadaczem 970-tki, która na owe czasy była mocarzem, 1050Ti było wtedy tylko dla fanatyków. W3 na pełnych wyciąga do 50-klatek.
Minimalne wymagania dla Kojimy: System operacyjny: Windows 10 Procesor: Intel i5-3470 lub AMD Ryzen 3 1200 Karta graficzna: GeForce GTX 1050 3 GB lub AMD Radeon RX 560 4 GB Pamięć RAM: 8 GB Direct X: Wersja 12 Ilość miejsca na dysku: 80 GB 12-06-2020, 11:17
A 1050ti nie jest przypadkiem wolniejsze niż 970tka? Tak czy siak ta karta w Fullhd dalej sobie ze wszystkim daje radę, sam mam Radka 570 i tez nie narzekam, ale to mimo wszystko sześcioletnia karta.
A wymagania zawsze traktowałem z przymrużeniem oka, bo to co piszą to jedno, a potem się okazuje że wystarczy dać cienie na high zamiast v. high co jest praktycznie niezauważalne, a klatki wracają do akceptowalnego poziomu. 12-06-2020, 12:43
https://ustatkowanygracz.pl/dying-light-2-chris-avellone-wyrzucony/?fbclid=IwAR1POvDLTit6SP7ecyJgsFZm0aMKLppUNF9iqmKBjci2p-jK0P73yrhGvs8
Oj oj oj Mroczne chmury zbierają się nad Chrisem Avellonem. Został zwolniony z ekipy pracującej przy "Dying Light" (molestowanie) i jak się okazuje wcześniej opuścił ekipe Bloodlines 2. Sypie mu się kariera od rozstania z Obsydianem a to przecież jeden z najważniejszych scenarzystów w historii branży. 23-06-2020, 10:24
To brzmi tak jakby jego działania nie były tajemnicą ani szczególnie ciche a raczej każdy sobie zdawał z tego sprawe i po prostu w którymś momencie im się przelało.
Jeśli tak było to na dobrą sprawe reakcja jest właściwa. Chociaż z wypowiedzi zainteresowanego wynika, że jednak sprawa nie jest tak oczywista. 23-06-2020, 10:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2020, 10:35 przez Kuba.)
CD-Action uratowane:
https://beesfund.com/wkrotce/cdaction Odcięli się od kuli u nogi w postaci Bauera i, spóźnieni o kilka dobrych lat, wchodzą w vlogosferę. Może i się utrzymają, ale wielkiego sukcesu im nie wróżę, bo mają prężnie działająca konkurencję i przede wszystkim - to już nie to CDA, nie ci charakterystyczni redaktorzy z nierzadko dobrym piórem. 09-07-2020, 20:29
Nigdy nie czułem klimatu CD-Action, gdzieś na przełomie wieków z doskoku przeglądałem jedynie u kolegów. Na pewno wrażenie robiła jakość wydań oraz objętość/różnorodność tematyczna, zawsze miałem jedna wrażenie, że kupuje się tę gazetę głównie dla gierek.
Co do obecnej sytuacji, to ciekawi mnie czy mają jakiś sensowny pomysł, by do siebie przyciągnąć czytelników, jednak ciężko nie odnieść wrażenia, że te działania wydają się spóźnione o dobre kilka lat. Anyway, z growej prasy papierowej póki co przyciągnął mnie Pixel - format pisma najbardziej mi przypasował. 11-07-2020, 15:08
Nie napalam się, bo według tych samych plotek będzie to gra-usługa, online co-op, mikropłatności i setki kosmetycznych przebranek itp.
No, ale takie czasy. :/ 07-08-2020, 16:44
Wszyscy o nowych konsolach i Cyberpunku, a tymczasem po cichutku miała miejsce premiera jednego z najlepszych crpg od lat. Wasteland 3 jest rewelacyjny, postęp poczyniony od takiej sobie części drugiej jest niesamowity. Gram już dobre kilkanaście godzin i nie mogę się oderwać. Spokojnie można postawić na półce obok F1 czy F2. Setting w odśnieżonym Colorado niezwykle klimatyczny, pełnokrwiste postacie i wciągająca fabuła. Mieszanka powagi/humoru dobrana idealnie, do tego kupa fantastycznych pomysłów. Gra wygląda też bardzo przyzwoicie i choć może widać ograniczenia silnika, to o stronie artystycznej nie da się złego słowa powiedzieć. Znowu dostarczył też Mark Morgan. OST wypada w ucho, a jak w czasie walki zagrał mi ten kawałek
To się zturlałem z krzesła. 17-09-2020, 10:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020, 10:34 przez zdzichon.)
Kurde, W2 troche mnie znudzilo. Brakowalo mi krwawych rozbryzgów, dokladnego celowania (ktore chyba potem dodali) i troche glebszego prowadzenia dialogow. A jak to tutaj wyglada? Szczegolnie od strony dialogow.
No i nie wiem czy jestem fanem, gdy prowadzi sie druzyne. W Falloutach jednak zawsze cenilem to, ze moge byc samotnikiem i ewentualnie miec przydupasów, ale gra nie traktuje druzyny jako glownego bohatera. Tu chyba jest troche inaczej? 17-09-2020, 17:11
Też mnie dwójka znudziła w połowie z podobnych powodów co ciebie. Trójka to jeden z tych rzadkich przypadków gdzie dev przeanalizował dokładnie sytuację i poprawili WSZYSTKO co słabowało. Lepszy jest pacing, historia, dialogi, walki, ui i wiele innych rzeczy. Ja z drużyną nie mam problemu, traktuję ich jako całość. Dodatkowo pozbyli się spików w poziomie trudności, które mnie irytowały w jedynce. Jedyny mankament to loadingi, których jest sporo i nawet na SSD są dość długie
17-09-2020, 18:15 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |