15-04-2021, 20:45
|
Gry
|
|
Idealnie oddaje moje odczucia co do ostatniej odsłony, które w skrócie wyglądają tak: ![]() Bardzo chciałbym żeby Cory Balrog obejrzał ten materiał i wziął go sobie do serca. Chciałbym móc z ekscytacją czekać na kolejną część cyklu dla którego kupowałem konsole Sony, ale ale chyba nie ma na to szans po tych wszystkich dychach i zachwytach. 10-05-2021, 13:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2021, 13:04 przez zdzichon.)
Pora pogodzić się z faktem, że niedługo jedynym gatunkiem gier AAA będzie The Last of Us, ponieważ imołszyns.
10-05-2021, 14:50
Ostatnio stwierdziłem, że pora nadrobić serię Sniper Elite. Po V2 trochę się do niej zraziłem, ale jak zobaczyłem przeceny na Steamie, gdzie można było wyrwać III i IV za łącznie 40 zł to stwierdziłem że spróbuję. Pierwsza odsłona to już klasyka gamingu i mający na karku 16 lat staruszek. Nie mniej przewyższa on miodnością następcę o 2 długości. Jak wypadają kolejne?
III - w tej części przenosimy się do północnej Afryki, a to oznacza kompletną zmianę klimatu. Jest pustynia, dużo piasku, palące słońce i setki nazistów do wysłania na drugi świat. Gra nie wnosi zbyt wiele względem V2, ma po prostu nieco bardziej otwarte mapy. Ponownie odczułem jak seria marnuje swój potencjał zamykając snajpera w małej lokacji, w której musi strzelać na odległość 50 metrów. Trochę dziwnie wypada skalowanie samych poziomów bo oddaleni przeciwnicy, których ledwo skanuje się lornetką w rzeczywistości stoją 100-150 metrów dalej. Zdarzają się też poziomy z głupimi zadaniami w stylu "ucieknij przed czołgiem i podłóż pod niego ładunek". Fabuła jest bo jest ;) Ogólnie lekka poprawa względem dwójki, ale też nie żaden game changer w serii. Takie 5-6/10 (V2 dla przypomnienia 4/10) ![]() IV - z Afryki trafiamy do równie słonecznej Italii. Tutaj dla odmiany dostałem gorszą, ale dalej fajną odmianę nowych Hitmanów. Czyli: rozbudowane, większe mapy z różnymi opcjami ukończenia misji, możliwość strzału na odległości +200 metrów, dużo więcej skradania, zadania główne oraz poboczne, w zasadzie dowolność w podchodzeniu do celów, dużo więcej znajdziek, kilka pomysłów zaczerpniętych z innych gier np. huby przed rozpoczęciem misji. Jest też nieco więcej lepszej jakości przerywników oraz spora porcja brutalności nie tylko ze względu na słynny X-Ray Cam, co finishery wykonywane z użyciem noża. Ogólnie wszystko tutaj jest lepsze od poprzedniej odsłony, na dodatek ma to klimat i wcale niegłupie AI które potrafi odciągnąć rannego kumpla za róg i go reanimować. Ocena? Takie 8/10 choć nie jest to produkt pierwszoligowy. Podejrzewam jednak, że budżetów dużych ta seria nie posiada, ale ciekaw jestem co pokaże Rebellion przy okazji piątki która ma wyjść niebawem (zapowiedzieli ją na początku 2020).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-05-2021, 21:37
Ściągnąłem mod do pierwszej części Dawn of War (kto nie wie, co to jest: strategia ze świata Warhammera 40k, gdzie ludzie napieprzają się z orkami, elfami i innymi dziwadłami na różnych planetach). Duży, bardzo duży mod, bo waży ponad dziesięć gigabajtów i... o panie, czego tam nie ma! Kilkanaście nowych ras, z których każda ma kilkanaście swoich podgrup (tzn. armii), nowe jednostki, nowe mechaniki, nowe opcje, nowe efekty dźwiękowe, nowe grafiki, nowa muzyka, słowem wszystko, czego można się było spodziewać po zupełnie nowej grze, a nie po fanowskim dodatku. Podobno nawet zmieniona jest kampania, ale nie mam co do tego pewności, bo tylko bawiłem się w potyczkę, losowo wybierając rasy i armie :) krótko mówiąc, jestem w SZOKU, jak wiele zmienili.
Dla przykładu, na początek sięgnąłem po Gwardię Imperialną, czyli najbardziej standardową armią kosmicznych żołnierzy i... wstrząsnęło mną. To, co wiedziałem, do czego byłem przyzwyczajony, trzeba wyrzucić za okno. Inaczej się buduje bazę, inaczej produkuje i zbiera energię, są dostępne inne jednostki, które różnią się od tych, które znałem. To trzeba na spokojnie, usiąść, przemyśleć, dopiero potem można grać XD zajebista rzecz, polecam każdemu Unification Mod. 23-05-2021, 20:26
I nie dowiozą tego w tym formacie bo gameplay zawiera swastykę ;) Jak chcą to wydać na Steama - muszą to przerobić (casus ostatniego Land of War).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
24-06-2021, 07:40
Denializm zachodniego świata w tej kwestii jest dla mnie cały czas zagadką. Na swastykę powinien być przykaz nawet lobby masońsko-żydowsko-reptyliańskiego, żeby świat nie zapomniał ;)
24-06-2021, 09:00
Na GOGu do zgarnięcia za darmo seria Shadowrun. Ciekawy miks Cyberpunka i fantasy. Orki ochroniarze, krasnoludy hakerzy, smoki głowami korporacji, taka sytuacja. Misje do przejścia na parę różnych sposobów, całkiem dorzeczny system rozwoju i taktyczne i turowe walki.
Najlepiej od razu zacząć od drugiej części. Pierwsza to była taka wprawka bardziej niż pełnoprawna gra, za to Dragonfall to już RPG pełną gębą z rewelacyjnym klimatem cyberpunkowego Berlina, pełnokrwistymi postaciami i smoczą apokalipsą w tle. Bardzo polecam 27-06-2021, 11:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2021, 11:03 przez zdzichon.)
Aliens Fireteam Elite miało premierę we wtorek. Udana strzelanka co-op dla 3 graczy od mało znanego studia Coldiron. Cena też przystępna - 169 PLN na premierę.
Ready To Rock!
25-08-2021, 09:07 Mam nadzieję, że będzie możliwość grania Venomem :) No i czekam najbardziej ze wszystkich tytułów :) 10-09-2021, 08:36
To już jest imo przesada w druga stronę, wszystko fruwa, a że krew się rozbryzguje nienaturalnie jakąś śmieszną chmurą to chyba pisać nie muszę.
Jest jak jest, bo takie efekty zżerają zasoby kompa/konsoli i po powyższych fragmentach widać, że kosztem czegoś te fajerwerki muszą się odbyć. 02-11-2021, 10:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2021, 10:37 przez Albertino.)
Serio Mental Cię to jara? Owszem, fajnie to wyglada i w ogole ale czy przy prawdziwym strzelaniu z prawdziwego MP5 w prawdziwe samochody, też odpadają im drzwi a wszystko lata dookoła jakby walili z .50? Ja rozumiem, że gra grą, ale, że takiego orędownika realizmu tak tanio można kupić to się nie spodziewalem...
02-11-2021, 18:45 Jedynka była kapitalna, dwójeczka widzę bardzo ładnie się zapowiada też :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
10-12-2021, 13:13
Odpalam Steama i patrzę na najlepiej sprzedające się gry dzisiaj, a tam...
![]() CO DO K....?!? xD
24-01-2022, 20:03 yacajackowski napisał(a):Serio Mental Cię to jara? Tak, jara mnie to nieziemsko wręcz. Uwielbiam destrukcje otoczenia i syf, który można robić na planszy. Wolę przesadyzm w tę stronę niż to, co jest obecnie. Destrukcja otoczenia + efekty gore = gra roku. Fabuła mnie nie interesuje. Grałbym dla samej orgiastycznej rozwałki wszystkiego. 24-01-2022, 20:18
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 24-01-2022, 20:54 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
![[Obrazek: 2xd5c6.jpg]](https://i.imgflip.com/2xd5c6.jpg)

![[Obrazek: ee9b39b4-sniper-elite-3-ps4.jpg]](https://games4you.pl/wp-content/uploads/2019/11/ee9b39b4-sniper-elite-3-ps4.jpg)
Spoiler![[Obrazek: ThousandSons.jpg]](https://media.moddb.com/images/mods/1/33/32926/ThousandSons.jpg)

![[Obrazek: 7NdaiaJ.jpg]](https://i.imgur.com/7NdaiaJ.jpg)