Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
military napisał(a):Mozna z tego zrobic swietny film, pod warunkiem ze ta cala strzelanina bedzie tylko tlem. Czyli zrobic tak samo jak z Aliens. Ale boje sie, ze jesli nie urozmaica charakteru glownych bohaterow, to nawet odsuniecie wojny na drugi plan nie pomoze - przeciez Fenix to stereotypowy kloc, tak samo jak reszta kompanii.
Polecam wygooglać streszczenie pierwszej połowy treatmentu autorstwa Stuarta Beattie. Nie wiem jak wypadają postacie, ale ta pierwsza połowa ładnie dopowiada to czego nie było w grze - pokazuje trochę sprzed pierwszego ataku Hordy, sam atak, użycie satelit mających ich zniszczyć i wtedy akcja przeskakuje o 10 lat.
Beattie jest świetnym scenarzystą, ale co z tego, skoro do napisania nowej wersji skryptu wybrano kolesia od Wanted i Szybcy i wściekli Tokyo Drift. ten drugi film był zaskakująco zjadliwy, ale mimo wszystko.
01-07-2008, 16:36
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Tyle ze wg imdb Beattie pracowal nad Halo, a nie GoW. Poza tym czy taki swietny jest - ot, szlifowal scenariusze Piratow, poza tym nic godnego polecenia nie napisal. Ba, popelnil znienawidzone przeze mnie 30 dni nocy.
01-07-2008, 17:12
Banned
Liczba postów: 34,153
Zakładnika napisał, nowe 3:10 do Yumy ponoć też chociaż nie widnieje w czołówce.
Świetny w sensie pisał to co mi się akurat podoba, chociaż ma na koncie kilka wpadek :wink:
01-07-2008, 17:18
Cyborg (podobno)
Liczba postów: 2,689
Liczba wątków: 12
Malcolm McDowell w Fallout 3
Nic dodać, nic ująć, tylko zacytować komentarz - "Zalatuje kultem" ;)
07-07-2008, 15:20
Dużo pisze
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 0
Kolejna rzecz na plus F3 :)
W zasadzie, w tym newsie bardziej ucieszyło mnie to, że nie będę zmuszony do polskiego dubbingu :P
I want to belive.
10-07-2008, 00:46
Talking Head
Troche to frustrujace - istnieja obecnie 3 gry, ktore chce kupic, ale zadna z nich jeszcze nie wyszla. :) A informacje o nich coraz bardziej zaostrzaja apetyt. Ciekawe co wyjdzie pierwsze - Aliens: Colonial Marines, Fallout 3, czy R-type Command.
10-07-2008, 11:18
Talking Head
http://gamecorner.pl/gamecorner/0,0.html - Nowy trailer Fallout 3. Taaaki sobie. Widac, ze tworcy usilnie staraja sie skopiowac intro z poprzednich czesci. Tylko ze robia to bez sladu subtelnosci czy polotu F1 i F2. Ot, wiedza ze trzeba puscic stara piosenke do obrazu zniszczen. W pierwszym trailerze zrobili to tak koszmarnie wolno, ze ledwo dotrwalem do konca dwuminutowej zajawki, w drugiej tak koszmarnie szybko ze juz o niej zapomnialem. Ble.
12-07-2008, 12:36
Talking Head
Wczoraj zagralem w demo Condemned 2, zachwycilem sie absolutnie wszystkim, dzis kupilem pierwsza czesc - rewelacja! Grafika gorsza i gorzej, jakby to rzec, zaprogramowana (bo animacja nie jest na 100% plynna, mimo sredniego wygladu), ale ten KLIMAT! Jakby polaczyc X-files z Milczeniem owiec. Dodatkowo to, co uwielbiam - czyli obecnosc ciala postaci, ktora sie prowadzi, rzadkosc w FPP. Zostalem zmasakrowany.
12-07-2008, 22:41
Cyborg (podobno)
Liczba postów: 2,689
Liczba wątków: 12
Condemned na początku też mnie rozwaliło klimatem, ale później coś zaczęło powoli zgrzytać - było coraz mniej skradania się i atmosfery zagrożenia, a coraz więcej bezmyślnego machania sztachetą w celu przemodelowania facjat przeciwników.
Na plus:
- genialny początek
- genialny klimacik (niestety tylko na początku)
- wypaczone postacie przeciwników
- kilka rewelacyjnych motywów, ze świadomością własnego ciała na czele
- szczegół, który cieszy - żeby sprawdzić ilość naboi w pistolecie, trzeba wyjąć magazynek.
Na minus:
- jeden, ale poważny - dość szybko do rozgrywki wkrada się nuda i monotonia (a przynajmniej w moim wypadku tak było)
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."
13-07-2008, 05:57
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Miałem okazję grać przez godzinę w GTA IV i powiem krótko: MOC! Przepiękna grafika, wielkie, świetnie zrobione miasto. Zdziwiłem się, że jest tyle różnych przejść miedzy blokami. Policja bardziej inteligentna i ostrzejsza (ścigali mnie za przejechanie na czerwonym, przeskakiwanie płotów itp). Chowanie się za samochodami, ścianami itp to świetny pomysł i dobrze to wykonano. Trochę przeszkadzał mi system jazdy, ale to głównie dlatego, że nie jestem przyzwyczajony do pada.
Po godzinie grania daję 9,99/10 (- za system jazdy) za to, co zobaczyłem.
14-07-2008, 11:49
Talking Head
Co robi policja po tym, jak przejedziesz na czerwonym? Wlepia mandat czy od razu strzela miedzy oczy?
14-07-2008, 11:56
Nowy
Przy jednej gwiazdce chcą Cię aresztować i raczej nie strzelają. Chyba że stawiasz opór (jest taka opcja), wtedy otwierają ogień.
To nie Mafia, nie spodziewaj się zbyt wiele ;)
14-07-2008, 12:12
Talking Head
No to gdzie ten realizm, skoro po przejechaniu na czerwonym chca cie juz brac do pierdla? :P
14-07-2008, 12:15
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
No właśnie. Myślę, że stworzenie mandatów, jak w Mafii, nie byłoby dla nich trudne, a fajny byłby to dodatek. No i byłoby na co kasę wydawać. ;)
Wracając do MGS. Przeszedłem ostatnio całą trylogię i jest rewelka. Trójka zdecydowanie najlepsza póki co. Jak dobry film rozrywkowy z wieloma ciekawymi zwrotami akcji, chociaż czasem z wkurzającym patosem (ostatni filmik, na cmentarzu). Oprócz tego gejmplej w trójce jest miazga, na extreme przechodzenie po cichu to mordęga, ale ogromna satysfakcja. Szkoda, że w czwórkę szybko nie zagram, bo ciekaw jestem jak rozwiązuje się fabuła.
Teraz czekam aż dojdzie do mnie Splinter Cell: Double Agent w wersji na PS2, dzięki Poczcie Polskiej mój priorytet idzie jużtrzecitydzień. Porównywać MGS i SC nie ma co, bo to jednak inny rodzaj gry, mimo że obie to skradanki.
14-07-2008, 12:23
Nowy
Zainstalowałem sobie Mac Payne'a, ale mam angielską wersję. Czy istnieje spolszczenie w którym są przetłumaczone tylko napisy, bez polskiego dubbingu? Na forach znalazłem tylko 200 mb wersje z dubbingiem.
14-07-2008, 18:18
Nowy
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 11
Są juz pierwsze filmiki z gameplaya Fallouta III -oj będzie sie działo...obadajcie tez trailer "Perfect Life" i inne zaraz obok
http://www.gametrailers.com/player/36197.html
You Are What You Watch
15-07-2008, 01:39
Talking Head
Swietnie rozwiazana walka! Choc przeciwnicy wygladaja troche slabo. Ogolnie grafika genialna, a do tego na tak duzym kawalku mapy kompletny brak ladowan! W Oblivionie przerywaloby gre ze 3 razy. :) Ciesze sie ze tak wyglada wersja na X360. :)
15-07-2008, 10:25
Stały bywalec
Liczba postów: 13,419
Gameplay Fallouta 3 - masakra co oni zrobią z tą serią. To już Blizzard przy Diablo 3 nie będzie tak majstrował i zachował chocby krztę przyzwoitości. Momentami F3 wygląda jak typowy shooter.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
15-07-2008, 10:27
Nowy
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 11
No własnie, to jest ciekawa sprawa.
Jakiś czas temu czytałem artykuł o swietnym chwycie marketingowym jaki zastosował Blizzard. Diablo 3 będzie DOKLADNIE takie jak chcieli fani -zadnych niepotrzebnych innowacji ani fajerwerków grafiki, zbędnego efekciarstwa, zadnego MMORPG, zadnego FPP, TPP, etc. Prosty rzut izometryczny z mozliwoscia płynnego zoomu i jest ok. Czerwona kuleczka po lewej, niebieska po prawej...proste ? Pewnie ze proste. Po co zarzynać kurę znosząca złote jajka i na siłę poprawiac cos co do tej pory działało idealnie ? Fani są zadowoleni a szefowie Blizzarda juz zacierają rece na mysl o kupie $$$ na koncie.
Bethesda moim zdaniem troche za bardzo zaszalała, nie wiem, jakos ciezko mi sie przyzwyczaic do Fallouta w wersji FPP -i wiekszosci zagorzałych fanów pewnie tez sie nie spodoba. Wg mnie mogliby zrobic go nawet na silniku Fallout Tactics i byłoby ok...mam tylko nadzieje ze gra nie bedzie zbytnio "ukonsolowiona" i łatwa
A pierwsze skojarzenie z trailera ? Gears Of War...
You Are What You Watch
15-07-2008, 12:21
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Bethesda robi to, w czym jest najlepsza, czyli widok FPP/TPP i broń Boże izometryczny. Chłopaki mają ogromne doświadczenie jeśli o ten typ rozgrywki chodzi, więc ja się raczej nie boję. Najważniejsze dla mnie było to, by "dialogi" nie wyglądały jak w, dajmy na to, Morrowindzie. I nie wyglądają.
A co do walki, to z tego co zdążyłem zobaczyć na trailerze, jest ona w 100% procentach zadowalająca.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
15-07-2008, 15:00
|