Gry
Donald?
Od jakichś 2ch lat migają mi ich posty i zawsze wyglądały jak typowe lewactwo
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
O raju, Supergiant Games złamało swoją zasadę nietworzenia kontynuacji i pracuje nad drugą częścią jednej z najlepszych gierek niezależnych w historii.

Erekcja.

Odpowiedz
Fajna ekipa

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W kategoriach samoprzechodzących się gier (literalnie idzie grać padem trzymanym jedną ręką:)) As Dusk Falls jest jedną z moich ulubionych pozycji ostatnich lat.

[Obrazek: As-Dusk-Falls_2022_06-12-22_010-1920x1080.jpg]

Bo tu nie gameplay jest ważny, a sama historia, która zawiera to, co tygryski lubią najbardziej. Opuszczone zadupie w Arizonie staje się miejscem, w którym krzyżują się losy 2 rodzin - mieszkających, igrających z prawem Holtów, oraz przejeżdżających obok mieściny Walkerów próbujących odbudować swoje relacje. W tle pojawia się motyw nieudanego rabunku w chacie szeryfa. Więcej nie spojleruję, bo to fajna i mocno filmowa fabuła z bardzo dobrym voice actingiem i przyjemnym dla oka stylem wizualnym (sceny są pokazywane w formie komiksu). Wybory miejscami są trudne, dające do myślenia i przede wszystkim mają duże konsekwencje fabularne, bo gra później (po zakończeniu rozdziału) ukazuje całe drzewko zależności. Robi to wrażenie. Generalnie samych zakończeń jest chyba z 7 i każde jest inne.

Ostatnie 2 rozdziały - pomimo banałów - są ciężkawe i podejmują ważne tematy dojrzałości i emocji. David Cage mógłby się od twórców tej gry wiele nauczyć.
Warto zagrać, jest dostępne to w GamePass i zajmuje 5-6 godzin.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Powoli nabiera kształtów.

Odpowiedz
Na święta wypuszczą pierwszy rozdział, rozgrywający się w kasynie.

Cóż, dla mnie ta gra jest martwa od dawna i nic te demo na bazie wycieku z builda AD 2001 nie zmieni. Czas takich tytułów minął 15 lat temu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Czyżby? Przecież właśnie teraz trwa w najlepsze moda na boomer shootery. Nawet sequel do Ion Fury podejrzanie przypomina Sina i oryginalne projekty DNF.

Odpowiedz
(19-12-2022, 20:12)Snappik napisał(a): Na święta wypuszczą pierwszy rozdział, rozgrywający się w kasynie.

Cóż, dla mnie ta gra jest martwa od dawna i nic te demo na bazie wycieku z builda AD 2001 nie zmieni. Czas takich tytułów minął 15 lat temu.

A ić. Sentyment działa. Muszę w to zagrać. Nie zliczę ile razy oglądałem tamten klasyczny trailer z płyty (chyba) CDA.

Odpowiedz
Ktos posiada polską edycję gry World in Conflict Complete Edition?
Zakupilem na GoG, ale nie ma polskiego jezyka co jest troche dziwne, wiec szukam spolszczenia:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Słyszeliście o tym? Wychodzi za parę dni:

Widziałem wcześniej parę trailerów, wyglądały w miarę interesująco. Ot, taka mieszanka Bioshocka z nowszymi Falloutami. Ale jakoś się nie napalałem.
A potem internety zaczęły trąbić, że to jeden wielki przekręt i za zyski z gry rosyjscy oligarchowie będą finansować pociski zabijające ukraińskich cywilów:

Więc zamówiłem Gold Edition. Wziąłbym Premium, ale 50 złotych za kilka kosmetycznych skórek to jednak przesada, niezależnie od szczytności celu.

Odpowiedz
Słyszeliście. Będzie w gamepassie wiec szkoda mi siana :)

Odpowiedz
będzie jak z bojkotem Hogwart Legacy

Odpowiedz
Darkwood (2017)
Horror z perspektywy lotu ptaka rozgrywający się w polskim lesie, czasy PRL-u, zrobiony przez trzech gości tworzących acid wizard, nazwa nie przypadkowa.Budzimy się w tajemniczym lesie z którego musimy się wydostać.

Rozgrywka podzielona jest na 2 etapy w dzień eksplorujemy las, walczymy z przeciwnikami, rozwiązujemy zadania, zbieramy przedmioty i poruszamy fabułę do przodu.

Kiedy widzimy że słońce zaczyna się chylić się ku zachodowi uciekamy do kryjówki, odpalamy generator jeśli nalaliśmy benzyny i modlimy się o przeżycie jednocześnie barykadując się i tworząc pułapki.
Gra ma crafting ale nie jest on przesadnie rozbudowany, prosty i satysfakcjonujący, walka przypomina trochę soulsy, trzeba obserwować przeciwnika i wyczuć moment, później zdobywamy broń palną ale amunicji zawsze jest mało.

Jeśli chodzi o klimat powiedzieć że jest gęsty to za mało, dla mnie był nawet przytłaczający za pierwszym podejściem, mimo nietypowej perspektywy.
Twórcy w inspiracjach wymieniają fallout, silent hill, lśnienie, twin Peaks, ale gra ma własną tożsamość i styl, mamy np.gościa z głową wilka i kałachem na plecach zwracającego się do naszego bohatera "padlino":)

Gra jest dosyć trudna, sterowaniu trzeba poświęcić trochę czasu ale nie jest to poziom gier from software, na normalnym poziomie trudności który polecam gra nie karze gracza zbyt dotkliwie za śmierć.
Raczej dla ludzi cierpliwych, z porytym klimatem ,niebanalną fabułą i świetnym udźwiękowieniem, dla mnie 10/10, jedna z moich ulubionych gier.
Twórcy wrzucili grę na torrenty także można sprawdzić za darmo:)

Odpowiedz
@Paszczak
Atomic Heart wychodzi na nośnikach fizycznych. Tzn ja wiem o wersji na PS5, bo zamówiłem.
To gdzie były te "internety", jak USA zaatakowało Irak, Afganistan. Trzeba było wtedy bojkotować amerykańskie gry.

Odpowiedz
(19-12-2022, 20:17)Paszczak napisał(a): Czyżby? Przecież właśnie teraz trwa w najlepsze moda na boomer shootery. Nawet sequel do Ion Fury podejrzanie przypomina Sina i oryginalne projekty DNF.

Jezeli mowa o boomer shooterach i klasykach (glownie) FPS to polecam kanal Civvie 11:

Z zalozenia koles robi recki/opisy grania na wyzszych poziomach. Smaczki, ciekawostki, troche historii i sporo niezlego, bardzo KMF-owego poczucia humoru.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Civviego znam nie od dziś, zwłaszcza legendarne są jego zmagania z Capstone, The Fucking Pinnacle of Entertainment Software. Ale jego Obywatel Kane to moim zdaniem:

Odpowiedz
Po premierze Atomic Heart niektórym szajba odbiła i zaczęło się:
https://ithardware.pl/aktualnosci/ukraina_chce_zakazu_sprzedazy_atomic_heart_oskrazenia_o_zbieranie_danych_dla_rosyjskich_sluzb-25960.html
https://planetagracza.pl/atomic-heart-rasizm-wilk-i-zajac-kreskowka-kontrowersje/
Odnośnie kasy dla Putina na zbrojenia, to rzeczywiście 259 zeta to duży datek, chyba waciki sobie za to kupią. A odnośnie kreskówki o Wilku i zającu to ja nic tam nie widzę kontrowersyjnego.
A sama gra spoko, może graficznie to nie jest to co było w zapowiedziach, ale ma swój klimat, specjalnie przełączyłem sobie dźwięk na rosyjski, żeby wczuć się w atmosferę tamtej epoki.;)

Odpowiedz
(22-02-2023, 01:09)Paszczak napisał(a): Civviego znam nie od dziś, zwłaszcza legendarne są jego zmagania z Capstone, The Fucking Pinnacle of Entertainment Software.

Ha, dokladnie! Plus jeszcze to jego wystawianie Johna Carmacka na oltarze :)

@@@

Mocno najtisowa amatorka - prostota i czysta zabawa, podoba mi sie!

https://www.theguardian.com/games/2023/feb/21/it-took-over-my-life-how-one-man-made-his-dream-90s-video-game-on-his-own?CMP=fb_gu&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1676987096
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bethesda w końcu ujawniła datę premiery Starfielda - 6 września.

Odpowiedz
LOL, ktoś tych kłamczuszków jeszcze traktuje poważnie?
Polski już nie ma.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości