Prawda jest taka, że Bioware (niegdyś mój ukochany developer) skończyli się wraz z odejściem obu doktorów.
09-06-2024, 23:03
|
Gry
|
|
Właśnie Anthemem próbowali wpisać się w panujące trendy (Destiny) i wiadomo jak wyszło. A toto wygląda jak fantasy wersja rebootu Saints Row. Nie wydaje mi się to szczególnie opłacalnym trendem.
Prawda jest taka, że Bioware (niegdyś mój ukochany developer) skończyli się wraz z odejściem obu doktorów. 09-06-2024, 23:03
Ludki niektóre psioczą, że to wtórne, że może być nudne itp. Nie wiem, nie znam się bo od lat nie grałem w nic od Ubisoftu ale... to wygląda WSPANIALE dla fana SW.
W sumie ja fanem nie jestem a też mi tak wygląda. Cudo.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 16-06-2024, 00:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2024, 00:18 przez shamar.)
Prototyp gry o lataniu na smokach. Autor projektu napisał, że do stworzenia tej gry zainspirowała go obserwacja, iż pomimo popularności smoków, w ostatnich latach nie powstała żadna gra dla pojedynczego gracza, która by w pełni wykorzystała potencjał, jaki tkwi w możliwości dosiadania smoka, latania po świecie i brania udziału w wielkich bitwach z jego udziałem. Gra jest produkcją niezależną, więc jej rozwój w znacznym stopniu będzie zależał od wsparcia finansowego ze strony społeczności graczy.
19-07-2024, 15:24
Odwrócone GTA czy The Precinct. Mam tę grę na radarze od jakiegoś czasu i czekam na premierę w Q4. Takie tytuły potrafią ponownie przypomnieć, dlaczego nie lubię korpo i mielonych przez lata sequeli, które różnią się mapą i skinami postaci.
Chętnie pogram jako młody nieopierzony glina szukający mordercy ojca :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
26-07-2024, 09:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2024, 09:36 przez Snappik.)
007 Blood Stone
Nie jestem pod żadnym pozorem hardkorowym graczem i rzadko gram na trudniejszym poziomie trudności niż średnim ale Blood Stone jest jedyną grą którą przeszedłem na każdym poziomie trudności i jedną z dwóch które przeszedłem też na tym najtrudniejszym. (tą drugą grą jest pierwsze Uncharted) Powracam do niej tak około raz na dwa lata bo jest w niej wszystko czego zabrakło mi w filmach Craiga, czyli mamy tutaj pojedynczą przygodę w starym stylu w której Bond po prostu wykonuje misję i nie musi się martwić o żadne Quantum ani o Vesper. Sam gameplay jest naprawdę super, a misje są bardzo zróżnicowane; jest tu parę bardzo fajnych pościgów, sporo strzelania ale też trochę skradania się, a wszystko rozgrywa się w klimatycznych lokacjach. Super gra 28-07-2024, 13:20
Miałem se to kupić ale ponoć krótka i bardzo liniowa.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-07-2024, 13:29
No bo w sumie to taka jest i chyba dlatego tak ją chyba lubię, zanim człowiek zacznie się nudzić gra się kończy
28-07-2024, 14:24
Na subreddit Assassin's Creed wisi ogłoszenie, Yasuke był samurajem, a jak uważasz inaczej to ban i spadaj.
Parę dni temu dostałem znowu perm bana za komentarze o transformersach na otwarciu Olimpiady, tymczasem całe suby wyzywające Chrześcijan od najgorszych stoją dumnie i dostają się na główną, robiąc z siebie uciśnionych i twierdząc, że każdy obrażony transformersami robi z siebie ofiarę, a tak w ogóle są bigotami za jakąkolwiek reakcję. Czas zostawić reddit na dobre.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 28-07-2024, 17:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2024, 18:02 przez marsgrey21.)
Nowy zwiastun "Kingdom Come: Deliverance 2". Znalazł się polski akcent (chyba że jakis inny język ma takie samo wyrażenie).
Chyba nikt tego nie wrzucał. Nightdive Studios przygotowuje odrestaurowaną wersję "Cosia" z 2002 roku. 21-08-2024, 00:25
Nie mogę się doczekać na naprawianie niekończących się skrzynek bezpiecznikowych... w HD!
I na kompletnie bezcelową mechanikę testów na człowieczeństwo, bo przemiany i tak są oskryptowane. W HD! 21-08-2024, 00:30
"The thing" jest dobry ale do momentu jak opuszczają bazę a akcja przenosi się do... tu nie będę spoilerował, ale wtedy ulatuje caly klimat.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 21-08-2024, 01:22
Przy okazji obtłuczenia Braveheart i KoH oraz paru książek z tematyki wojen ze starożytności w końcu wziąłem się za Rome II: Total War. Grę zakupiłem pół roku temu ale nie miałem czasu się nią zająć i przyznaję, że był to produkt który mnie mocno kręcił przez całe 10 lat, no ale zawsze coś. Dodatkowo dodam, że jestem wielkim fanem Empire i Shoguna z przegranymi 1.5k godzin w obie gry. Więc gdy wpadło combo w postaci filmów i książek, był czas, gra się kurzyła, to ją odpaliłem.
O rzesz, kurva mać. Co to się odj3bało z serią? Kompletna maszkara w GUI, muzyka i grafika mapy świata jest mega dobra, ale cała reszta to żenada na poziomie mi nieznanym. Jakieś odjechane w krzywą stronę drzewka technologiczne, misje "z tyłka" wszędzie pełno silnych kobiet, bitwa taktyczna przypomina hack'slash bez żadnych prawideł z epoki, a że o balansie w samej grze nie wspomnę. Dzikie ograniczenia do werbunku armii, głupiutka AI i losowe zdarzenia po przekroczeniu kasy w skarbcu po prostu mnie rozj3bały na cząsteczki. Przej3bałem dwie kampanie, poczytałem jakieś poradniki, obejrzałem kilka filmików i zrobiłem trzeci podjazd w ciągu kilku dni, I się tak samo odbiłem z niesmakiem na ilość idiotyzmów zawartych w tej produkcji. Już sam fakt, że całą bitwę po rozstawieniu można rozegrać w ciągu 3-4 minut jest żartem, ale balans pomiędzy frakcjami czy jednostkami oraz ich statystykami w ogóle nie istnieje. DO tego, mimo klikania w te debilizmy przez 20h nadal nie ogarnąłem budynków, które są najbardziej nieczytelnym shitem jaki widziałem w tego typu grach. Oczywiście, myślałem że to ze mną coś nie tak, a potem zacząłem szukac opinii i odkryłem, że moje odczucia nie są odosobnione. DObrze że wydałem na to ścierwo niecałe 70 dych, bo jakbym wyrzucił 270 teraz to bym normalnie strzelał piorunami z oczu jak Zeus.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
07-09-2024, 19:38
Nastrojowa halloweenowa zajawka gry "Exodus". Jest to gra science-fiction od ludzi, którzy współtworzyli gry "Mass Effect". Dużą rolę w grze ma odgrywać dylatacja czasu. W obsadzie Matthew McConaughey (jego narrację słychać w zwiastunie).
18-10-2024, 19:08
To "Dead Rising" to trudna gra. A głównie przez system save. Moje pytanie brzmi: czy to ma jakąś głębszą treść i coś się tam dzieje? Czy do końca gry ratuje się boty? Bo jeśli tak to chyba dam se spokój.
(07-09-2024, 19:38)Debryk napisał(a): . DObrze że wydałem na to ścierwo niecałe 70 dych, bo jakbym wyrzucił 270 700 to jednak sporo.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-10-2024, 21:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2024, 21:31 przez shamar.)
Star Wars: Outlaws - oj dostało się tej grze na premierę. Czy słusznie? Ja mam takie zdanie - kto chce zobaczyć nieco inną Ubigrę, ten powinien Outlaws dać szansę. Niby jest tu otwarty świat, ale absolutnie nie nudzi. Nie ma tu mieczy świetlnych, ani Jedi, ale...w tym właśnie tkwi świeżość tej gry. Gdybym zobaczył nagle jakichś upadłych rycerzy zakonu to autentycznie chyba obniżyłbym ocenę o kilka punktów. Fabuła to taki trochę "Disney movie", ale bardzo zwarty i konkret. Ot jako początkująca złodziejka/przemytniczka Kay Vess w wyniku pewnej sytuacji staje przed szansą wykonania "skoku życia" na skarbiec czarnego charakteru - Sliro, szefa syndykatu Zerek Besh. Aby tego dokonać musi zebrać drużynę, jak to w każdym heist movie. A jako, że fabularnie kręcimy się wokół przestępców, wałków i układów, to zebranie ekipy będzie wyzwaniem.
Co mi się spodobało: + Bardzo fajny świat podzielony na 5 planet (map) z eksploracją (nie wszędzie jednak równą). Mimo, że są one wykonane w podobnym schemacie (czyt. 1 duży hub wypadowy + 1 mniejszy hub w środku mapy + 20-30 znajdziek oraz bonusowo WIELKA tajemnica odkrywana wraz z fabułą) to absolutnie się nie nudziłem. Canto Bight jako samouczek to powrót do tego, co skopał Rian Johnson w The Last Jedi, a gra nadaje temu miejscu fajny styl (takie star warsowe Las Vegas). Toshara to stepowa kraina z pokracznymi skałami i dużym miastem pełnym handlarzy. Kijimi to najmniejsza mapa ale moja ulubiona - mroźne miasteczko pełne różnych zakamarków do odkrycia, Akiva to porośnięta dżunglą miejscówka przypominająca Pandorę Camerona połączone z Naboo, a na deser - Tatooine, którego filmowość i klimat z Mos Eisley po prostu powala. + Klimat SW rewelacyjny, zresztą umieszczenie fabuły między Imperium Kontratakuje a Powrót Jedi to jest samograj i twórcy dobrze to wykorzystali. + Bardziej realistyczne podejście do stawki - nie ratujemy świata, nie niszczymy baz imperium. Wszystko obraca się wokół postaci, które spotykamy. + A postacie jak na Ubigrę nie sa takie złe. Wiadomo, że głównej dziewoi Kay Vess trafiło się najbardziej przed premierą, ale idzie się do niej przyzwyczaić. Fajnie wypada za to cała eka przestępców z Ank i robotem ND-5 na czele (jest zresztą poświęcony mu ciekawy wątek) + Gra miksuje wiele mechanik dzięki czemu nie nudzi - raz jest to skradanka, innym razem soczysta strzelanina, a potem luźna giereczka nastawiona na eksplorację. Ani przez moment nie czułem, że gra chce mnie sztucznie zmusić do zamknięcia się na dany styl rozgrywki. Jak ma się ochotę, to można - poza kilkoma misjami, gdzie jest to konieczne - grać w trybie Rambo. Jasne, jest wtedy trudniej, ale da się. + Nie ma tu syndromu konieczności przejscia 100 godzin, aby rozwinąć postać jak w Assasynach. Na liczniku mam 35h, skończyłem fabułę i teraz mam czas na eksplorację zadań, które ominąłem. + Motyw syndykatów i wpływu na reputację jest prosty i jednocześnie genialny - mamy 4 frakcje, dla których możemy wykonywać zadania, ale większość zadań kończy się zyskaniem w oczach u jednym i stratą reputacji u drugich, przez co ucinane są nam dostępy do niektórych miejsc (będziemy niemile tam widziani) oraz zadań. Mi osobiście od początku zależało na jak najlepszych relacjach z Pyke i Ashigami. + Bardzo zmyślne i logiczne drzewko umiejętności, które nabywa się nie poprzez questy i zdobywanie XP tylko za wykonanie konkretnych czynności. Aby jednak "zyskać" skilla, musimy znaleźć odpowiedniego nauczyciela (na szczęście gra tutaj idzie na rękę graczom bo 8 na 9 mistrzów spotyka si w drodze rozwoju historii) + Urozmaicone misje poboczne, niektóre są bardziej rozwinięte, inne z kolei polegają na przyniesieniu czegoś z punktu B do A, jeszcze inne polegają na okradzeniu skarbca syndykatu. Mi najbardziej przypadły do gustu questy związane z odszukiwaniem skrytek zaginionego mistrza Jeda Kordo. + Miałem obawy że Nix (nasz stworek-pomocnik) będzie przesadzoną atrakcją, ale nic takiego nie ma miejsca. Nix jest spoko :) Co nie działa jak należy i co można było zrobić lepiej? - coś jest nie tak z mechaniką poruszania się postacią po nierównościach, skałach etc. Można się łatwo zglitchować lub zranić - irytujące uderzenia w obiekty, gdy jedziemy przez połacie terenu na speederze - AI przeciwnika jest na słabym poziomie. Dotyczy to walki, która czasami przypomina młóckę. Co do skradania, to pojawiła się cała masa materiałów o tym jak ślepy jest wróg na nasze poczynania, ale ja uważam że jest trochę inaczej - jest to trochę dostosowane do wykonania poziomów i lokacji, gdzie musimy wykazać się sprytem. - Wciśnięcie na siłę pewnej ważnej postaci ze świata SW. Pomimo, że scenę ma zajebistą, to poczułem się, że twórcom zabrakło kreatywności i poszli na łatwiznę - Końcowy twist fabularny nie wzbudził we mnie emocji. Może dlatego, że był o jeden skok rekina za daleko :) 7/10 i czekam na dodatki DLC
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-11-2024, 23:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2024, 11:05 przez Snappik.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 11 gości |