Gry
Gameplay Mafii 2: http://www.dailymotion.pl/video/x90mvi_mafia-2-first-ingame-scene_videogames

To już wiem, co uznam za grę roku :)

Odpowiedz
Assassin's Creed - coś pięknego. Pierwsza gra, w której najbardziej bawi mnie zwiedzanie poziomów i szukanie ukrytych pierdółek. Rewelacyjna sprawa. Gdyby nie idiotyczny motyw futurystyczny, po prostu kochałbym tę grę fizycznie.

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Gameplay Mafii 2: http://www.dailymotion.pl/video/x90mvi_mafia-2-first-ingame-scene_videogames

Wygląda świetnie, ale coś mi mówi że będzie jeszcze bardziej sprzętożerna niż nieszczęsne GTA IV.

Odpowiedz
Właśnie, módlmy się za optymalizację. Ja pod takim wrażeniem materiału nie jestem (gra roku? Chociaż jakiejś dużej konkurencji nie będzie..), ale jedynka to jedna z najlepszych gier w historii, więc jestem dobrej myśli.

PS Któryś tam z kolei patch w GTA IV sprawił że dało się w to grać ; )

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
Don Vito napisał(a):Gameplay Mafii 2: http://www.dailymotion.pl/video/x90mvi_mafia-2-first-ingame-scene_videogames

Wygląda świetnie, ale coś mi mówi że będzie jeszcze bardziej sprzętożerna niż nieszczęsne GTA IV.
Dlaczego? Jedynka była świetnie zopytmalizowana.

Odpowiedz
Jedynka jedynką, inne czasy, zoptymalizowana może i dobrze była, ale mój ówczesny komputer nie pozwalał mi na grę:) [swoją drogą pod wpływem oczekiwania na Public Enemies postanowiłem ją sobie odświeżyć, gierka jest mocarna].

Sprzętożerna może być, co nie znaczy że nie może być jednocześnie dobrze zoptymalizowana. Po prostu będzie zżerać komputery na najwyższych ustawieniach:)

Odpowiedz
military napisał(a):Assassin's Creed - coś pięknego. Pierwsza gra, w której najbardziej bawi mnie zwiedzanie poziomów i szukanie ukrytych pierdółek. Rewelacyjna sprawa. Gdyby nie idiotyczny motyw futurystyczny, po prostu kochałbym tę grę fizycznie.
Ciekawe czy tak jak 90% ludzi grających w ten tytuł dojdziesz po kilku dniach do wniosku, że to w sumie jednak na dłuższą metę monotonne jest :)

Odpowiedz
Assassin's Creed - rewelacyjnie wyhype'owana i wyPRowana z dobrą grafiką i Kristen Bell kupa gówna. Tyle mojej recenzji. ;)

Z niusów!

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=46106

Powstaje kolejny Fallout, premiera w 2010 roku!

UAKTUALNIENIE #3: Pete Hines stwierdził w trakcie konferencji, że Fallout: New Vegas nie ma niczego wspólnego z nową produkcją Bethesdy, nad którą główny oddział tej firmy pracuje od pewnego czasu. Wszystkie najważniejsze prace sprawuje Obsidian Entertainment i to studio powinniśmy traktować jako głównego producenta.

UAKTUALNIENIE #2: To właśnie Obsidian jest głównym deweloperem nowego Fallout. Plotki sugerują, że natkniemy się w nim na lokacje znane z pierwszych dwóch odsłon serii. Jak widać, kwestii wymagających wyjaśnienia jest sporo.

UAKTUALNIENIE: Mamy kolejne informacje! Fallout: New Vegas zostanie wydany na pecety oraz konsole Xbox 360 i PlayStation 3. Nie jest to kontynuacja Fallout 3.

ORYGINALNA WIADOMOŚĆ: Podczas londyńskiej prezentacji najbliższych planów firmy Bethesda Softworks Pete Hines ujawnił informację o nowej odsłonie cyklu Fallout! Nad dewelopingiem Fallout: New Vegas pieczę sprawuje studio Obsidian Entertainment, założonego przez byłych członków Black Isle Studios, twórców oryginalnych Falloutów.

Dzieło trafi do sprzedaży w 2010 roku. Ma zostać stworzone w identycznym stylu, co wydany w październiku zeszłego roku Fallout 3 (wyprodukowany przez Bethesdę). Ma to umożliwić wykorzystanie silnika graficznego napędzającego ten tytuł. W sumie nie powinniśmy się dziwić tym informacjom – twórcy Fallouta 3, posiadający wszelkie prawa do hitowej marki, już kilkukrotnie sugerowali, że będą ją kontynuować poprzez wydawanie nowych instalacji.

Jak dla mnie mega informacja. Czyżby wreszcie prawdziwy następca Fallouta? Prawdziwy cRPG? Oby!

Odpowiedz
"Mafie" jedynkę jako jedną z nielicznych gier kupiłem oryginał, bo ta gra po prostu na to zasługuje. Przeszedłem tą grę 3-4 razy. Jeden z najmilej wspominanych epizodów to wyścig, pamiętam, że dla niektórych stawało się to "być albo nie być" z grą. Za pierwszym razem z tydzień musiał minąć żebym to przeszedł :) Jedna z najlepszych gier.

A co do "Mafii 2", to ma czadowy zwiastun i ten gameplay bardzo mi się podoba. Gra na pewno będzie dobrze zoptymalizowana, to nie Rockstar, wersja na PC jest robiona oddzielnie, więc tutaj nie ma obaw. Mam wiarę, że na moim sprzęcie (Athlon X2 5000+, Radeon HD3870, 2GB) będzie chodzić na wysokich detalach.

Odpowiedz
Teraz dodano do etapu z wyścigiem stopniowanie poziomu trudności, także problemów obecnie z tym odcinkiem gry nie ma żadnych. A tak w ogóle to Mafia jest absolutnym arcydziełem w swoim gatunku.

Co do wymagań - twórcy większości dobrych gier ogólnie przyzwyczaili mnie, że skupiają się na rodzimych sprzętach, czyli hamerykańskich. A tam kompy mają osiągi nie lada. Giery z niskimi wymaganiami to wyjątki. Musiałoby się poszczęścić, żeby sequel Mafii miał "rozsądne" wymagania. Chociaż myślę, że nawet ta opcja będzie, jak to Mierzwiak napisał, "sprzętożerna", niekoniecznie na najwyższych ustawieniach.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Znany już gameplay Mafii II tym razem w HD: cz. 1, cz. 2, cz. 3

Graficznie, przynajmniej na tym etapie, wygląda na moje oko dokładnie tak jak GTA IV (coś pomiędzy wersją konsolową a PC). Samochody i reszta obiektów potrafią wyskoczyć kilkanaście metrów przed nami ale mają jeszcze czas żeby to poprawić.

Mam nadzieję (i wszystko na to wskazuje) że poprawiona została jedyna rzecz która przeszkadzała mi w pierwszej części - miasto było tam dosłownie tylko dekoracją. Można było zapomnieć o dostaniu się w dowolne miejsce. II wygląda pod tym względem jak GTA - pełna swoboda.

Odpowiedz
Mi się nie podoba jeszcze mimika głównego bohatera. Cały czas ten sam wyraz twarzy - czy to dostaje w tyłek, czy zabija przeciwników... Ale reszta wygląda pięknie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Cały czas ten sam wyraz twarzy - czy to dostaje w tyłek, czy zabija przeciwników...
Myślę, że wzorowany jest na aktorach filmów akcji ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mam dwa pytania do znawców gier, zwłaszcza tematu GTA IV na PC.

1. Czy GTA IV pójdzie na takim sprzęcie:

PROCESOR: Intel Pentium Dual Core E5200 2,5Ghz2mb.

PAMIĘĆ RAM: 4096 MB DDRII 800 MHZ

KARTA GRAFICZNA: GeForce 9500GT 1024MB DDR2. Pełna zgodność z najnowszym DirectX 10.0

i jakich efektów mogę się spodziewać (chodzi mi o płynność rozgrywki)?

2. Czy patche działają na niezbyt oryginalnych kopiach gry?

Pytam bo kolega chce widzieć ;)

Odpowiedz
Na 1 - powinno, ale na max detali nie licz, i lepiej poczekaj na większego znawcę..
2- Działają :razz:

Odpowiedz
http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=11223 -> animacja raczej kiepska, ale nigdy nie widziałem szpiegowskiego rpga, więc jestem bardzo zaciekawiony.

Odpowiedz
Już od dawna czekam na tę grę. Chyba nawet dawałem pierwsze info kiedyś. Dla mnie zapowiada się świetnie - kocham Splinter Cella, kocham dobre cRPG. Tu zapowiada się coś pośrodku. Pod względem formy przypomina mi to Deus Exa - można grę przechodzić skradaniem, dialogiem, hackowaniem, strzelaniem etc. Czekam, motyla noga, czekam!

Odpowiedz
Faktycznie, wygląda obiecująco, ale kurdęż, ja nie jestem haj-defowym świrem, ale dlaczego ta gra wygląda, jakby ją projektowali na PS2?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Mam dwa pytania do znawców gier, zwłaszcza tematu GTA IV na PC.

1. Czy GTA IV pójdzie na takim sprzęcie:

Bez problemu powinno pójść.

Pokażę swoje interesuje wyniku benchmarku: http://www.speedyshare.com/666664444.html

Za wersje na PC, powinna jakaś głowa polecieć w Rockstar Games. Grafika najsłabsza i 26 fps-ów, przestawiam na znacznie lepszą (rozdzielczość, jakość detali, odległość rysowania) i 24 fps-y.

Mój sprzęt, podobny do twojego:
Athlon 64 X2 5000+ (2x2,6GHz)
2GB Dual DDR2
Radeon HD3870 512MB DDR3 256Bit

Proc masz porównywalny, ramu dwa razy więcej, ale za to mam kartę znacznie lepszą, więc jak u mnie wyciąga około 25 fps-ów, to u ciebie przy niskich detalach też coś koło tyle będzie. Zaznaczam, że mam Win XP, GTA chodzi u mnie płynnie, nie mam zastrzeżeń do grafiki prócz znikających tekstur, momentami wnerwia ostro.

Odpowiedz
Mam problem i prośbę o poradę: kilka tygodni temu skończyłem Call of Duty: Modern Warfare i w zasadzie nie wiem w co teraz zagrać.
Mam na oku F.E.A.R. 2, myślę trochę o starociach w stylu GRAW2, czy Rainbow Six Vegas 2, ale sam nie wiem...
W ostatnich miesiącach tłukłem do upojenia wszystkie dwa Crysisy, ale to co dobre szybko się kończy. Mam więc ochotę na jakiś fajny, ładnie wyglądający FPS, tudzież ewentualnie TPS w stylu niesamowitego Dead Space. Polecicie coś?
Myślałem nawet - w akcie rozpaczy - czy nie targnąć się na Bioshocka, ale jakoś tak się zastanawiam...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
9 gości