Hardkor 44
Jak dla mnie to Bagiński jest takim nazwiskiem które gwarantuje że będzie to przynajmniej coś dobrego i pod względem formy i treści - przypomnijcie sobie jego najbardziej znane krótkometrażówki - wizualny wypas owszem jest, ale one posiadają jakąś głębię, skłaniają do przemyśleń nawet pomimo tego że sięw nich nic nie mówi, wierzę że Bagiński i tym razem stworzy chociażby parę scen które pozostaną w pamięci, ekipę z Platige Image stać na to.

Odpowiedz
Crov napisał(a):I to abstrahując już od tego, że ów film nie zapowiada się na jakiś szczególnie ambitny (w znaczeniu głęboki), skoro jako wzór podaje m.in. filmowe 300.
Ok, no to animacji "poważnych", lepiej? Bo nie powiem: "dla dorosłych", nie zniżę się do tego poziomu ;)

Tak czy inaczej, rzecz rozbija się o to, że jeśli ten film będzie taki, na jaki się zapowiada, to w formie animowanej będzie po prostu lepszy. Tyle :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
rozumiem, że ten hardkor będzie też krótkometrażowy, 5-6 minut? jak nie, to chyba dopiero nasze wnuki się tego doczekają:D

Odpowiedz
Bez przesady, to już nie czasy "Katedry" robionej po godzinach pracy :)

EDIT: A tak w ogóle, to nie będzie przecież film animowany komputerowo tylko animacja wspierana efektami komputerowymi.

Odpowiedz
Któż wie co to naprawdę będzie. Po tym wywiadzie z Bagińskim mam już mętlik w głowie.
Cytat:Bardzo chciałbym, aby wypalił projekt pod roboczym tytułem "Hardkor 44"
myślałem, że produkcja tego filmu zmierza jużku końcowi i go za jakieś pół roku zobaczymy, no ale widać myliłem się.
Cytat:Mają tam grać aktorzy. Ten film nie może być jedynie animowany. Zakładamy, że będzie to film aktorski, oczywiście z bardzo dużym udziałem efektów specjalnych.
Troche nie łapię jak to ma wyglądać. Animowane osobne sceny, animowane tła, czy po prostu zwykły film z dużym udziałem CGI? Nie wiem jak chcą wyczarować takiego żołnierza jak na tym rysunku bez zwykłego narysowania go. Bo chyba zrobienie kostiumu i wszystkich dupereli tak żeby dało się tą postać zwyczajnie nagrać na kamerę (na myśl przychodzą mi Gwiezdne Wojny - ten nazista to takie połączenie szturmowca imperium, generała Greviousa i Vadera:P) to zbyt duży wydatek.

Odpowiedz
Jestem na tak. Myślę, że przydałby nam się film dla masowego widza z dobrymi efektami i wykopem.

Odpowiedz
też czytałem ten wywiad. On jak dla mnie świadczy o tym, że ten film nie wyjdzie wcześniej jak 2012-15

Odpowiedz
a czytaliście to?
ponoć dalekie od kanonu:)

[Obrazek: okladka640w.jpg]

Odpowiedz
No raczej:)

PS. Nie czujecie tu podstępu? Jakoś nie mogę uwierzyć, że taki hardkor44 zostanie naprawdę wypuszczony. Wietrzę podpuchę producentów...

Odpowiedz
A ten podstęp ma polegać na...? Nie rozumiem.

Odpowiedz
Że sugerują nam, że będzie cud-miód a wyjdzie(nie daj Boże) "zwykły" film:/

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):A ten podstęp ma polegać na...? Nie rozumiem.
Niekumaty jesteś. Na tym, że w podkładzie dadzą muzykę Rubika.

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Niekumaty jesteś. Na tym, że w podkładzie dadzą muzykę Rubika.

NIEEEeeee.......
http://www.dramabutton.com/

A tak na serio to sądzę, że jak tylko TVN24 zrobi o tym materiał, to z oburzenia zatrzęsie się polska i szybciutko to trafi do pod dywan.

Odpowiedz
Nie wierzę w powodzenie tego projektu. Nie po całej aferze jaka miała miejsce w przypadku ostatniego projektu filmu o Westerplatte. Bagiński może ten film i może nawet ktoś go wypuści do kin, ale o sukcesie finansowym to może on pomarzyć. Już widzę oburzonych nauczycieli krzyczących, że nie można tak przedstawiać Powstania i Powstańców...

Odpowiedz
Co tam protesty różnych leśnych dziadków od Jedynej i Słusznej Wizji Powstania,

Cytat:Ten film nie może być jedynie animowany. Zakładamy, że będzie to film aktorski, oczywiście z bardzo dużym udziałem efektów specjalnych.

Good luck with that in Poland.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Bagiński może ten film i może nawet ktoś go wypuści do kin, ale o sukcesie finansowym to może on pomarzyć. Już widzę oburzonych nauczycieli krzyczących, że nie można tak przedstawiać Powstania i Powstańców...
No akurat jeżeli już by go zrobił i wypuszczono by go do kin, to protesty i fale oburzenia nie tylko by nie zaszkodziły ale wręcz pomogły sukcesowi frekwencyjnemu :)

Odpowiedz
I tak i nie. Jeśli byłby to film zrobiony "po bożemu" (czytaj taki pomnik w stylu "Katynia") to odniósł ogromny sukces finansowy, bo szkoły waliłyby na niego drzwiami i oknami. A jak będzie zrobiony w takiej formie na jaką się zapowiada, to zarobi dużo, dużo mniej. Przynajmniej tak mi się wydaje :)

Odpowiedz
Właściwie głupio się gada o filmie, który jest w fazie concept artów (oby w ogóle poza nią wyszedł), ale przecież powodzenie filmu jakoś wynika z innowacji, jaką w nienowy temat wprowadzają twórcy. H44 może mieć tej innowacji sporo, więc młodzież sama popędzi do kina, skoro zobaczy, że to nie "Katyń 2". Natomiast protesty stąd i zewsząd można spacyfikować zwrotami typu "przecież to tylko głupia kultura masowa", "wszyscy wiemy, że Niemcy z Wermachtu nie byli cyborgami", itp. W tej sytuacji bojkot straci mocno na powadze i sensie.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
Karaluch napisał(a):filmie, który jest w fazie concept artów
Zły rodzaj: jednego concept artu ;) No, przepraszam, strona projektu została uaktualniona i zawiera kolejny art.

Karaluch napisał(a):Natomiast protesty stąd i zewsząd można spacyfikować zwrotami typu "przecież to tylko głupia kultura masowa"
Coś mam wrażenie, że nie do końca czujesz ten kraj ;)

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Zły rodzaj: jednego concept artu ;)
No nie do końca, projektów przedstawiono więcej ale jak dotąd chyba jedynie podczas premiery "Kinematografu". Z tego co mówiła gilderoy to ponoć czochrały mosznę (oczywiście niekoniecznie takiego określenia użyła ;))

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości