09-06-2016, 13:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2016, 13:45 przez Kosiarz42.)
|
Harry Potter and the Deathly Hallows
|
|
Najwidoczniej potrzebuje, skoro ja dowiedziałem się o nim w dokładnie ten sam sposób co f.lamer (i wygląda na to, że wielu innych ludzi tak samo), mimo że darzę tę serię sympatią, choć wciąż mam do nadrobienia książki. Poza tym wydaje mi się, że nieco przeceniasz siłę tej marki - nie twierdzę, że została całkiem zapomniana, wciąż pozostaje popkulturowym fenomenem, ale szczyt swojej popularności ma już raczej za sobą.
Wyskoczyło mi w polecanych na YT. Obejrzałem, wiec sobie ten zwiastun i ło panie, ale dobry. Niby film widziałem, ale ciarki i tak przeszły - po raz ostatni chyba tak miałem jak oglądałem pierwszy raz trailer Avengers: AoU i Hulk zaczął się pizgać z Hulkbusterem. Decyzja podjęta - czas na powtórkę Pottera ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
27-03-2020, 13:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 13:38 przez Pelivaron.)
Bez kitu, też myślałem o powtórce, bo dawno nie oglądałem. Pamiętam jak na mnie działał ten:
27-03-2020, 14:10
Ja to Pottery tak zajechałem przez ostatnie lata, że aż mi trochę głupio, że tyle razy widziałem całą serię ;P
27-03-2020, 14:23 (27-03-2020, 14:10)Krismeister napisał(a): Bez kitu, też myślałem o powtórce, bo dawno nie oglądałem. Pamiętam jak na mnie działał ten: Czy ktoś się orientujesz odnośnie muzyki z tego trailera? Ona pochodzi z samego filmu? Raczej wątpliwe, no ale tak czy siak jak do głowy wpada mi hasło: "John Williams" to na myśli przychodzą mi: - rekin - Marsz imperialny - motyw z Indy'ego - motyw z Pottera
27-03-2020, 15:00
A mi przede wszystkim Superman theme i Jurassic Park Theme (no i Star Warsy jeszcze).
Dalej nie widziałem nic poza jedynką, z której i tak nic nie pamiętam bo to było jak pierwszy raz leciała w TV, ale... rozważam czy może z córką obejrzeć. 27-03-2020, 15:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 15:03 przez Gieferg.) Cytat:Czy ktoś się orientujesz odnośnie muzyki z tego trailera? Ona pochodzi z samego filmu? Z tego filmu na pewno nie pochodzi, ani raczej z żadnej innej części. Mogę się mylić, ale oglądałem wszystkie filmy tyle razy, muzykę też uwielbiam (Desplat w ostatnich częściach dał czadu) i nie kojarzę tego utworu. 27-03-2020, 15:05 (27-03-2020, 15:01)Gieferg napisał(a): Dalej nie widziałem nic poza jedynką, z której i tak nic nie pamiętam bo to było jak pierwszy raz leciała w TV, ale... rozważam czy może z córką obejrzeć. Ciekawe jak na Ciebie to zadziała. To znaczy domyślam się jak - pewnie będzie to dla Ciebie kolejna odbębniona seria i tyle. Ja jednak z tymi bohaterami dorastałem i jako gówniarz z niecierpliwością wyczekiwałem kolejnych części. Rosłem i dojrzewałem razem z bohaterami. Tak się fajnie złożyło. I chociaż filmów nie uważam za żadne arcydzieła, to mam do nich ogromny sentyment i zawsze gdzieś tam w sercu pozostaną. Mimo wszystko gołym okiem widać, jak film po filmie postacie dorastają i dojrzewają. A do tego dochodziły jeszcze książki, na których premierę czekałem bardziej niż na filmy. Co prawda nie byłem takim szaleńcem, aby koczować kilkadziesiąt godzin w kolejkach, ale ten dzień czy dwa po premierze już ją miałem. Najmilej wspominam Księcia Półkrwi, którego przeczytałem w 2 dni - może kontrowersyjnie, może nie, ale to moja ulubiona część (nie do końca mogę to samo napisać o filmie). (27-03-2020, 15:01)Gieferg napisał(a): A mi przede wszystkim Superman theme Odpaliłem właśnie i kurde - w niektórych momentach, jakbym słyszał Indianę Jonesa.
27-03-2020, 15:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 15:12 przez Pelivaron.) Cytat:Ciekawe jak na Ciebie to zadziała. To znaczy domyślam się jak - pewnie będzie to dla Ciebie kolejna odbębniona seria i tyle.Możliwe. Jak wyszła pierwsza część już się czułem "too old for this shit", a po kolejne nigdy mi się nie chciało sięgnąć. Pewne rzeczy w pewnym wieku bez wsparcia nostalgii ciężko przetrawić (np nie widziałem w dzieciństwie Neverending Story i teraz ogląda mi się conajwyżej średnio, a widziałem Dark Crystal i do dziś uwielbiam), ale oglądanie filmów z dzieckiem to zupełnie inna bajka niż oglądane samemu - jesli dziecku się coś podoba, to jego entuzjazm potrafi sie udzielić i niektóre filmy lepiej wchodzą. Na przykład drugi Indiana Jones, którego generalnie nie lubię z córką oglądało mi się znacznie lepiej (a jej się akurat podobał najbardziej). Cytat:Najmilej wspominam Księcia Półkrwi, którego przeczytałem w 2 dnCoś mi to przypomina - ostatni tom sagi o Wiedźminie łyknąłem na raz. 27-03-2020, 15:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 15:17 przez Gieferg.) (27-03-2020, 15:10)Pelivaron napisał(a): I chociaż filmów nie uważam za żadne arcydzieła, to mam do nich ogromny sentyment i zawsze gdzieś tam w sercu pozostaną.Jedynym naprawdę dobry filmem z serii jest Więzień Azkabanu, bo Cuaron jest reżyserem o klasę lepszym niż Yates, Columbus, Newell. Części 1-2 i 4-8 są raz lepsze raz gorsze, ja oglądam je tylko z sentymentu, poza tym po prostu cholernie lubię ten świat, ale koniecznie z Hogwartem - Fantastyczne Zwierzęta udowodniły, że jak zostawimy samą magię i kilka znanych postaci, to to już jest zupełnie nie to samo i robią się z tego filmy przeciętne, interesujące niewiele osób. Co ciekawe w kinie nie byłem na finałowej części chociaż uważam 7.1 za drugi najlepszy film w cyklu. Miałem chyba okres buntu, że co będe chodził na jakiegoś Pottera dla dzieciaków do kina :P 27-03-2020, 15:31 (27-03-2020, 15:31)simek napisał(a): poza tym po prostu cholernie lubię ten świat, ale koniecznie z Hogwartem To samo :) Dlatego tak bardzo liczę, że HBO i Warner Bros. stworzą ten serial osadzony w świecie Pottera, którego akcja zostanie umiejscowiona w Hogwarcie :) Potencjał wydaje się być w zasadzie nieograniczony.
27-03-2020, 15:34
Generalnie można zrobić kolejną adaptację Pottera tylko że serialową. To jedyna seria, która ma potencjał zapchać dziurę po Grze o Tron
27-03-2020, 15:59
Ja bym się nie obraził na ponowną adaptację książek, czy to znowu w filmowej wersji, czy serialowej - skoro Amazon uznał, że z LOTRem ma to sens niecałe dwie dekady po filmach, to czemu nie Potter?
Chociaż najbardziej chciałbym prequel z czasów zakładania Hogwartu, albo jeszcze lepiej, żeby wykorzystać inne szkoły z całego świata. 27-03-2020, 16:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 16:16 przez simek.)
Od kiedy to Amazon robi "ponowną adaptację" LOTRa?
27-03-2020, 16:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 16:22 przez Gieferg.)
Oj tam, szczegóły. No nie będą to wydarzenie z trylogii, ale chodziło mi o to, że jechanie na sentymencie czegoś sprzed niecałych 20 lat ma sens (biznesowy).
27-03-2020, 16:24
No, ale Amazon nie robi adaptacji prozy Tolkiena i głównej historii znanej nam wszystkim z filmów Jacksona, tylko zabiera się za inne czasy.
Ja tam wolałbym coś świeższego. Temat Pottera zostawiłbym w spokoju (jego dzieci również, bo ktoś wpadłby jeszcze na głupi pomysł wskrzeszenia Voldemorta) - no i generalnie młodość Dumbledore'a czy Riddle'a to samo. No, ale historię początków Hogwartu plus resztę magicznych szkół to ja biorę w ciemno.
27-03-2020, 16:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 16:27 przez Pelivaron.) (27-03-2020, 16:24)simek napisał(a): Oj tam, szczegóły. No nie będą to wydarzenie z trylogii, ale chodziło mi o to, że jechanie na sentymencie czegoś sprzed niecałych 20 lat ma sens (biznesowy). No to z Potterem przecież aktualnie robią to samo. 27-03-2020, 16:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 16:28 przez Gieferg.) (27-03-2020, 16:26)Pelivaron napisał(a): Ja tam wolałbym coś świeższego.Cały czas sie dziwie, że w prequelach postanowili zbudować fabułę wokół tak nieciekawego wątku, jak Grindelwald i magiczne zwierzaki. Przecież cały motyw pierwszej wojny z Voldemortem - dzieje Longbottomów, Zakonu Feniksa, braci Prewettów, młodego Moody'ego, zdrady Potterów - ma przecież ogromny potencjał dramaturgiczny, spokojnie mogący zapełnić ze dwa-trzy filmy. Oczywiście w wykonaniu kogoś, kto nie jest Yatesem. A akurat historię powstania szkoły itp to mam gdzieś, nigdy mnie nie pociągały tego typu aspekty, jeśli chodzi o jakiekolwiek uniwersa.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 27-03-2020, 17:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 17:42 przez nawrocki.) (27-03-2020, 15:34)Pelivaron napisał(a):(27-03-2020, 15:31)simek napisał(a): poza tym po prostu cholernie lubię ten świat, ale koniecznie z Hogwartem Warner nie ma tutaj nic do gadania. Rowling ma władzę absolutną nad tą franczyzą. Cytat:Dalej nie widziałem nic poza jedynką, z której i tak nic nie pamiętam bo to było jak pierwszy raz leciała w TV, ale... rozważam czy może z córką obejrzeć. "Kamień Filozoficzny" mocno stracił po latach. Ostatnia powtórka wywlekła dużo przywar - CGI jest raczej słabe, aktorsko potrafi wykręcić, no i zmontowane to w duchu "The Phantom Menace" - zlepka scen ekspozycji gdzie właściwa fabuła rusza dopiero gdzieś w drugiej połowie, przez co całość strasznie się wlecze, zwłaszcza jak film już się wcześniej widziało. Zrealizowana zaledwie rok później "Komnata Tajemnic" to skok jakościowy pod każdym względem, więc jak się odbijesz od jedynki, to spróbuj chociaż jeszcze sequel obczaić. 27-03-2020, 20:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2020, 20:48 przez Grievous.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Harry Potter | Anonymous | 728 | 85,867 |
05-04-2026, 17:12 Ostatni post: Spoilerowo |
|
| Harry Potter i Zakon Feniksa | military | 89 | 16,632 |
04-10-2007, 20:45 Ostatni post: Glut |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |