He-man (1983, 1990, 2002, 2021)
CGI jebie po oczach, fabuła po trailerze znana w całości

no i jak to ma się udać? nie wiem

Odpowiedz
Wizualnie wygląda rzeczywiście jak jakieś AI bez wyobraźni.

No i czy w kreskówce He-Man miał jakieś w ogóle związki z Ziemią? Niczego takiego nie kojarzę. Zamiast zrobić, żeby całość działa się w Eternii, czy jak to się tam nazywa, jak zwykle muszą tracić czas ekranowy na akcję w naszym zwykłym, nudnym świecie. Tak jakby nie wyciągnęli wniosków z filmu z Lundgrenem.

Odpowiedz
W oryginalnej kreskówce matka Adama była Ziemianką. No i był ten bożonarodzeniowy crossover z She-Rą, gdzie pomagali dwójce ziemskich dzieciaków.

Pomijam widoczne CG i nudny pozbawiony kolorów świat przedstawiony. Na chuj akcja przenosi do Ziemi i do tego uprawia się meta śmieszkowanie? Ciężko było zrobić pełnoprawny remake serialu? Ech, jakoś w 2002 roku potrafili zrobić legitny remake He-Mana usuwając te wszystkie bolączki oryginału przy jednoczesnym szacunku do materiału źródłowego.

Będzie do dupy.

I jak to jest, że "I have the power" do tej pory najbardziej epicko i najlepiej wypadło w oryginale o ograniczonej animacji i pięciu aktorach na krzyż?

Odpowiedz
Przez chwile sie balem, ze to w ogole bedzie He-man i ziemskie przygody. Ten moment mnie jakos specjalnie nie boli, ale wiadomo, ze to scenariuszowo-realizacyhna bieda - najwyrazniej nie bylo pomyslu na nic innego jak marvelowo-guardiansowy He-Man, jedyne czego tu brakuje to Jamesa Gunna jako producenta.

I jak juz pisalem tez w temacie z trailerami, przciez to wyglada jak produkt w 3/4 zrobiony w jakims AI silniku. Bieda w chu. No i He-man jako Teen-Man...sorry, ale NIE!
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(22-01-2026, 17:37)OGPUEE napisał(a): Na chuj akcja przenosi do Ziemi i do tego uprawia się meta śmieszkowanie?

Hollywoodzcy producenci filmowi żyją jakimś przekonaniem, że jak widz nie dostanie tego, co zna ze swojego codziennego życia, to nie wciągnie się w historię i nie zżyje z postaciami, dlatego uparcie wrzucają związki z Ziemią do filmów, w których nie powinno ich być. Nie przypadkiem nawet Smerfy czy Sonic muszą być w naszym świecie.
A meta śmieszkowanie jest dziś obowiązkowe, bo inaczej jeszcze widz pomyślałby, że traktujemy na serio He-Mana czy Gwiezdne wojny, a to byłby przypał, więc musimy się od tego zdystansować.

Odpowiedz
Imo chodzi tez o zwykla oszczednosc kasy, choc calkowitego braku kreatywnosci nie wykluczam. No i ludzie, ktorzy kontroluja Hollywood sa raczej znani z bycia mieszczanska kasta, ktora od pol, lasow i ogolnej przygody trzyma sie raczej z daleka :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(22-01-2026, 17:37)OGPUEE napisał(a): I jak to jest, że "I have the power" do tej pory najbardziej epicko i najlepiej wypadło w oryginale o ograniczonej animacji i pięciu aktorach na krzyż?

Jo, ZERO epy. Natomiast oryginal:

Kurła, ciareczki do dzisiaj. Do tego ten ryk Cringera w wersji Battle Cat. I muzyka, przeciez ten main theme jest zajebisty i wystarczyloby go lekko spowolnic, ubogacic pelna orkestra, wzmocnic i jest potega...Posepnego Czerepu!

Odpowiedz
(22-01-2026, 17:24)al_jarid napisał(a): No i czy w kreskówce He-Man miał jakieś w ogóle związki z Ziemią?

Najlepsze, że stary film jebano wlasnie za to, że dzial sie na Ziemii. Pyk, 40 lat pozniej ten sam motyw.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To nie He-man. To Sucho-Klates.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Biednie to wygląda. To już AI robi lepsze He-meny:

https://i.imgur.com/CAXkfeY.jpeg

Odpowiedz
(22-01-2026, 18:39)Snappik napisał(a): To nie He-man. To Sucho-Klates.

No wygladem i muskulatura to taki troche He-Man z tej wersji z wczesnych lat 90:

I nawet po czesci w tym kierunku ida, z tymi wszystkimi miedzygwiezdnymi przygodami - przy czym to raczej bardziej z przypadku, bo wyraznie poszli w Marvelo-Guardiansow, oczywiscie kompletnie niepotrzebnie. Jebany Hollywod, jak cos sie troche sprzedalo to od razu odpalona zostaje linia produkcyjna jadaca na tej samej recepturze, az do porzygania.

Odpowiedz
(22-01-2026, 18:15)shamar napisał(a): Najlepsze, że stary film jebano wlasnie za to, że dzial sie na Ziemii. Pyk, 40 lat pozniej ten sam motyw.

Film z Lundgrenem miał przynajmniej wymówkę, że robiło go tanie Cannon Film, stąd większość czasu to Beastmaster 2. A nowa wersja pewnie będzie kosztować 300 bazylionów dolców i jednak obecne efekty wizualne pozwalają na wiarygodne ukazania fantastycznego świata.

Odpowiedz
Budżet między 170 a 200 milionów a Orko jak nie było tak nie ma. Ależ to flopnie w BO. Btw - był w ogóle kiedykolwiek jakiś film z Jaredem Leto, który cokolwiek zarobił?
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dallas Buyers Club.

Odpowiedz
Nie no, jakies pojedyncze filmy, w ktorych byl na drugim planie cos tam zarabialy, ale faktycznie jego hollywoodzkiego fenomenu to ja nie rozumiem kompletnie.

Natomiast to wyglada (pod kazdym wzgledem) jak produkt celowo wyprodukowany, zeby dokonac boksofisowej implozji.

Odpowiedz
(22-01-2026, 19:07)Bucho napisał(a): No wygladem i muskulatura to taki troche He-Man z tej wersji z wczesnych lat 90:

"New Adventures" były zajebiste. Lepsze niż oryginał. Zdałem sobie z tego sprawę gdy włączyłem te oryginalne i... okazaly się w CHUJ infantylne. A "Nowe Przygody" była w UJ powaga.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tym dziwniejsze, że reżyseruje Travis Knight, facet od naprawdę dobrego "Kubo i dwie struny" (a także "Bumblebee", który może mnie jakoś nie zachwycił, ale też jednak był filmem "z duszą"). Nie oczekiwałem od niego czegoś, co wygląda jak zrobione w generatorze.

Odpowiedz
(22-01-2026, 16:51)Spoilerowo napisał(a): CGI jebie po oczach, fabuła po trailerze znana w całości

no i jak to ma się udać? nie wiem

Może flopnie, może nie... Widzowie ekscytują się dziwnymi rzeczami. W tamtym roku np. Minecraft - po średnio przyjętym pierwszym zwiastunie - wykręcił prawie 1mld  $$, więc cuda się zdarzają :D 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(22-01-2026, 20:33)shamar napisał(a): "New Adventures" były zajebiste. Lepsze niż oryginał. Zdałem sobie z tego sprawę gdy włączyłem te oryginalne i... okazaly się w CHUJ infantylne. A "Nowe Przygody" była w UJ powaga.
Od zawsze powtarzam, że lata 80. to najgorsza dekada dla amerykańskich kreskówek i jak się nie ma nostalgii, to nie warto sobie nimi zawracać gitary. Jest parę pozycji, które można rzucić okiem, ale oryginalny He-Man nie należy do nich.

Jeśli chcesz jeszcze innego dobrego i poważnego He-Mana, to polecam remake z 2002 roku. Też robiony pod zabawki, ale już z ciągłą fabułą, pozbawiony tego całego krindżu z ejtisów (no dobra, też na końcu odcinków dawali te końcowe morały, ale przymykam oko jako hołd dla oryginału), z dobrą animacją i też z poszanowaniem oryginału bez żadnej jakiejś subwersji. Niestety miał pecha, bo miał być trzeci sezon (w którym miała wystąpić She-Ra), ale serial dostał cancela z niejasnych powodów.

Odpowiedz
Ja to myślę czy zerkać w "TMNT" (chyba z 88), czy lepiej nie psuc se wspomnien ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon