Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
Tyle gwiazd się kręci wokół filmu, taki budżet i jedną z dwóch najważniejszych ról miałby dość ktoś tak anonimowy dla przeciętnego widza jak Graham? Coś mi się nie wydaje.

Odpowiedz
"Dorastanie" mogło mocno go wywindować w rankingach rozpoznawalności.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ktoś z produkcji filmu pewnie specjalne puszcza takie ploty, żeby przekonać "nieprzekonanych".

Dziś mówią, że zagra Graham a jutro się okaże, że kontrakt na tą rolę łaskawie podpisał Bale, który jest zdecydowanie bardziej rozpoznawalny. Choć najlepsze lata ma chyba za sobą...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(27-12-2025, 13:49)slepy51 napisał(a): No dzieje się i co z tego? Wszystkich będą cyfrowo odmładzać...

Przecie to nie ma sensu. Zatrudniają innych aktorow, zeby i tak ich odmladzac. To nie lepiej bylo wziac kogos mlodego i nalozyc ryja DeNiro?

Edyta: widzę, że M. napisal to samo.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kręcenie prequela do "Heat" po 30 latach też nie ma sensu a jednak go kręcą Uśmiech
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Panowie, przeciez ten film to w najlepszym wypadku bedzie sredniej jakosci ciekawostka, ktora powstac nie powinna, bo i po co. W ogole nie widze sensu, zeby czymkolwiek sie tu nakrecac, z kompletowaniem obsady wlacznie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Daj mi sie czyms nakręcać bo na nic innego juz nie czekam.

(27-12-2025, 16:43)slepy51 napisał(a): Kręcenie prequela do "Heat" po 30 latach też nie ma sensu a jednak go kręcą Uśmiech

A jak mieli go nakrecic 20 lat temu kiedy nie bylo ksiazki Uśmiech

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie wiem, napisać scenariusz nie oparty o książkę? Takie cuda też się dzieją Uśmiech
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(27-12-2025, 16:45)Bucho napisał(a): Panowie, przeciez ten film to w najlepszym wypadku bedzie sredniej jakosci ciekawostka, ktora powstac nie powinna, bo i po co. W ogole nie widze sensu, zeby czymkolwiek sie tu nakrecac, z kompletowaniem obsady wlacznie.
Wiadomo, że szansa że będzie to chociaż 7/10 są niewielkie, ale ja mimo wszystko czekam, bo jestem ciekawy jak to wyjdzie, zwłaszcza że budżet (mówiło się o 150-230 baniek) i gwiazdy w obsadzie (Di Caprio, Driver, Butler) sugerują że będzie to robione chyba na serio, a nie jakiś desperacki projekt Manna na starość dopchnięty kolanem jak w przypadku Coppoli.
O ile to powstanie w zapowiadanej formie, bo wciąż nie jest to pewne.

Odpowiedz
W sumie macie rację. Nie ma sie co łudzić. Z tego bedzie coś jak sequel "prosto na VHS" czyli pod kazdym względem gorszy, do tego ze zmienioną obsadą. Tak postrzegam także tę "Pasję 2", rowniez z nową obsadą.

Ale czy są wyjątki w takim schemacie? "Komandosi z Navarony"? Chodzi mi o kontynuacje, gdzie wymieniono wiecej niz 1 aktora glownego.

Odpowiedz
No właśnie budżet sugeruje że to nie będzie sequel w starym stylu, czyli po taniości "prosto na VHS" aby tylko podczepić się pod markę. Gdyby Mannowi zależało na nakręceniu czegokolwiek, to zrobiłby taki film za 40 baniek już lata temu.

Odpowiedz
Bale potwierdza swój udział w filmie - https://theplaylist.net/christian-bale-confirms-he-will-be-appearing-in-michael-manns-heat-2-20260224/

Btw - mam książkę ale jeszcze jej nie czytałem, warto się w ogóle za nią zabierać? Jak ona się w ogóle ma do oryginalnego filmu, czytał ktoś?

Odpowiedz
Zrób tak jak ja: przeczytam połowę przed filmem.

Odpowiedz
Bale śmieszek ;)

https://x.com/shadowknightdk/status/2027681508153299264?s=20
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości