i jak czytam ze niektorzy z was przetrwali ponad 15 godzin, po ktorych (dopiero) rozczarowali sie to ja jestem ciekaw jak bardzo zepsuty tenze koniec musial byc, ze swoim zepsuciem przerosl zepsucie calego serialu...
10-06-2007, 01:10
|
Heroes
|
|
heroes byli o tyle fajni ze naprawili co zepsul prison break - bo o ile serial o ucieczce z wiezienia sprawil ze po latach znowu uleglem serialowej hipnozie, o tyle heroesi błyskawicznie mnie z niej wybudzili. po poltorej odcinka...
i jak czytam ze niektorzy z was przetrwali ponad 15 godzin, po ktorych (dopiero) rozczarowali sie to ja jestem ciekaw jak bardzo zepsuty tenze koniec musial byc, ze swoim zepsuciem przerosl zepsucie calego serialu... 10-06-2007, 01:10 Azgaroth napisał(a):Wychodzi na to, że dobrze zrobiłem olewając emisję serialu na TVP :) Ha, ja tak samo :D
Aktualnie rządzi: ja
10-06-2007, 15:55
Ta. Widziałem to promo już kilka dni temu. Niestety zauważyliście, że w końcowej scenie, gdy wszyscy idą już razem, brak jest wśród nich Peter-a? Czyż by cały sezon miał przesiedzieć w piwnicy i to w dodatku z amnezją? To ja chyba podziękuje.
Dla ciekawskich, kilka scen z sezonu 2: http://www.youtube.com/watch?v=gWrko41si7Q&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eheroesrevealed%2Ecom%2F Kensei spadający z konia nieźle mnie ubawił ;) Na szczęście to tylko nie udane ujęcie :D 27-08-2007, 08:02
UWAGA!! PONIŻEJ OGROMNE SPOILERY! OPISY 4 PIERWSZYCH EPIZODÓW SEZONU DRUGIEGO
Tekst poniżej jest ukryty, zaznacz go aby przeczytać. Episode One âFour months laterâ Mohinder is approached by a strange guy named Bob, who offers him a job with a mysterious company. Mohinder realises the company is his enemy and trying to penetrate the orginization. Claire nearly gets run over by her new boyfriend West, who she later learns can fly. She has a run in with head cheerleader Debbie, does a backflip- and breaks a bone, she then uses her powers to heal herself. Episode Two âLizardsâ Peter was captured by Irish criminals in the seasons premiere, has amnesia and has to re-discover his powers.He has a love intrest Caitlin the daughter of Ricky, the leader of a criminal gang. Hiroâs father is killed by being thrown off a rooftop by a stranger who jumps off the roof with him, but disappears before they hit the ground. Hiro travels back in time and impersonates his hero, Takezoand, and using his power to stop time he disarms 11 bandits. Hiro falls in love with the swordsmithâs daughter but steps aside so his hero Takeo can fufill his destiny. Episode 3 âKindredâ Saylar is still alive.. he kills Candice Wilmer who had rescued him, but then to his shock -he loses his powers. Peter is forced to help the criminals with a robbery and saves the gangsters by levitating an armoured car and hurling it at the guards. He discovers he has powers of shooting electricity from his hands and telekinesis. Suresh saves the dying Haitian by injecting him with his blood. Niki joins the evil company. Episode 4 âThe Kindness of Strangersâ A new hero (Dana Davis) has the power to replicate any physical motion. She foils a stick-up man by snatching his gun and flooring him with a double backflip she once saw during a wrestling show. American students Derek and Maya find Sylar lying face down in the Mexican desert and rescue him. He tells them his name is Gabriel Gray and seems willing to help them but secretly kills Derek at a gas station. Mollyâs âboogeymanâ turns out to be the mysterious Bob from the company , who is actually Mattâs father. 16-09-2007, 09:50
Ta amnezja to najgorsze co mogli wymyśleć. Nie wiedząc co zrobić z dwoma najpoteżniejszymi Herosami, bo stali się zbyt power-ni, postanowili jednego przyprawić o amnezje, a drugi utracił, ot tak po prostu swoje moce. Ekstra, bardzo oryginalne hehe.
Nie mniej i tak będę oglądać... 16-09-2007, 11:37
A ja nie będę oglądać. Ani Heroes, ani Prison Break. Oba seriale obejrzałem bo a) byłem ciekawe; b) chciałem mieć własne zdanie; ale teraz kiedy wiem jakie to knoty, szkoda mi będzie marnować na to czas i prąd. To już lepiej włączyć po raz x jakiś ulubiony film.
16-09-2007, 11:42
W sumie gdyby nie Peter to bym też tego nie oglądał. Ale jestem ciekaw dalszego rozwoju tej postaci. Chłopek ciągnie serial na plecach.
16-09-2007, 11:46
Ja muszę oglądać, bo w kilku odcinkach pojawia się Kristen Bell. :/ (szkoda, że nie chciała roli w LOST)
16-09-2007, 11:50
Ja będę oglądał "z rozpędu". To znaczy: przy pierwszym sezonie, mimo rozczarowującego zakończenia, jednak się do tego serialu przyzwyczaiłem, dlatego mimo wszystko trochę jestem ciekaw, jak to dalej poprowadzą. Liczę jeśli nie na mocną całość, to chociaż na mocne fragmenty/odcinki/sceny :) Poza tym nie wiem, czy w nadchodzącym sezonie pojawi się dużo wartych ogladania seriali -- a czymś się trzeba wizualnie narkotyzować ;)
Edit: Crov, teraz to już nie ma bata :twisted: Toinks za info.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
16-09-2007, 11:50
Boze jak strasznie nudno i gownianie zaczal sie drugi sezon ,teraz moze byc chyba juz tylko lepiej . Odcinek nudny ,dialogi dretwe ,wszystko jakos upchniete na sile .
28-09-2007, 13:12 MOLQ napisał(a):teraz moze byc chyba juz tylko lepiej lub gorzej. Hm, ciekawe kaczuszki.. 28-09-2007, 13:13
No i jak Wam się podoba drugi sezon? Niestety zostałem rozczarowany. Naiwnie myślałem że Peter nie będzie miał amnezji, ale jednak. Scenarzyści idą po najsłabszej linii oporu. Jedno dobre, Peter szybko przypomniał sobie o sporej części swoich możliwości, być może pobyt w Irlandii sprawi że nabierze krzepy i nie będzie bał się z nich korzystać. BTW całkiem niezła scena walki w barze gdzie użył w sumie 4 mocy (elektrokineza, telekineza, super siła, leczenie). Ładne combo. Z zwiastunu kolejnego odcinka wynika że weźmie też udział w napadzie na furgonetkę opancerzoną (pewnie z kasą). Trochę niepokoi mnie numer z "pudełkiem zawierającym tożsamość" Petera. Nie wiem jak scenarzyści z tego wybrną, chyba tylko "dobrą" naturą Petera, bo przecież każdy z nas od razu użył by swoich mocy i zajrzał do pudełka. A potem, pomóc można wciąż tak czy siak, prawda? :)
O reszcie aż ciężko mi pisać. Tak samo jak nigdy nie lubiłem Nikki Sanders (niestety wraca w epizodzie 3) tak samo zaczynam mieć alergię na Alejandro i tą chikite ;) z Brazylii (chyba). Rozczarowuję też motyw z Hiro. Scenarzyści znów lecą po najniższej linii oporu i wdrażają pomysły forumowiczów, które były znane wiele miesięcy temu (chodzi mi o to że Hiro będzie wykonywać zadania Kensei-a, więc de facto te wszystkie legendy były o nim samym). BTW jakieś pomysły dotyczące odbicia w lustrze które zobaczył Nathan? 03-10-2007, 11:10
UWAGA możliwe spojlery
Obejrzałam na razie dwa odcinki i jakoś mnie nie powalają ;) dosyć toto nudne, bez rewelacji, 1) Peter - wszystko okej, ale po co amnezja? Skąd się wziął w kontenerze i po co mu dali wisiorek na szyję? ;) Ale przyznaję, że wątek irlandzki mi się podoba - lubię Irlandię i mogę sobie być subiektywna, 2) Claire - tia.. ciekawe, czy jestesm jak jaszczurka, a sprawdzę sobie - utnę palec (moje pytanie brzmi: a co gdyby nie odrósł, hę?) i smallvillowy supermanik - dawno nikt nie latał, to fakt, ale to latanie jakieś bardziej tandetne niż braci Petrelli w 1 sezonie, 3) NA PLUS za to wątek rodziny Bennetów - ojca, który wie, w jaki sposób sobie zaklepać przerwę na kawę w pracy i rodzinnych obiadków, w czasie których się milczy, bo nikt nie wie, co można powiedzieć i wszyscy wolą milczeć plus pies oglądający inne psy na wybiegu :D, 4) Hiro - jedno pytanie: po co?? mogłoby to być fajne, ale jakoś nie jest, zobaczymy, jak mu pójdzie tworzenie człowieka-legendy, 5) Mohinder Suresh - jego jeszcze jakoś toleruję i specjalnie mnie nie razi, podobał mi się wątek podróży w celu ratowania mojego ulubieńca - Haitiańczyka, 6) Parkman i Molly - fajny wątek, drugi, który mi się podoba, Parkman awansujący na detektyw nareszcie i Molly - w pierwszym sezonie miła dziewczyneczka, a w drugim pokazuje charakterek (sposób pokazania mnie trochę drażni, ale zobaczymy), 7) Nathan Petrelli - ciekawe, co zrobią tej postaci, czyżby go poraził wybuch z końca pierwszego sezonu? ;) Się okaże :)
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 12-10-2007, 19:42
Popieram Cie ,sezon 2 jest strasznie nudny i shitowski jak narazie . 3 odcinek nie powalil mnie ,a efekty specjalne to naprawde jest porazka ,nie wiem czy oni maja klapki na oczach ?
12-10-2007, 19:53
Trzeci odcinek pewnie obejrzę w poniedziałek :D i zobaczymy...
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 12-10-2007, 19:55 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |